Koolmees kan door met nieuw pensioenstelsel, wel vragen over uitwerking (nos.nl)


Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt de plannen van minister Koolmees om een nieuw pensioenstelsel in te voeren. ...

door Havermout in Politiek  ·  14 Reacties

  • 2
  • 305x gelezen
Reageer met een Emoji
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het stelsel met een gigantische buffer gaat voor de volgende generaties een eigen opbouw creëren.

Dus de buffer van een paar honderd miljard.
Ehm ja nou Ehm nu die toch over is Frans kom er maar in met je G(r)een deal.

Echt je ziet het van mijlenver aankomen dat iedereen wordt getild maar we brengen het netjes

1
1 Alexis

Miljoenen mensen worden hier letterlijk genaaid en tegen de tijd dat het is ingevoerd zijn gepensioneerden maar ook jongeren, 35 á 40% aan koopkracht kwijt. En niemand doet er wat aan tot nu toe en het merendeel van de 2e kamer staat achter deze plannen van een D66-er.
Ik ben benieuwd wanneer er een rechtszaak tegen de staat komt want dit akkoord mag nooit doorgaan. Nota bene het rijkste en beste pensioensysteem wordt hier even om zeep geholpen zonder dat ze een strobreed in weg wordt gelegd!

0
2 Dignes

Het wordt tijd dat de gepensioneerden en pensioen betalenden aangifte tegen Rutte, Koolmees en Klijnsma gaan doen vanwege oplichting, diefstal en chantage m.b.t. de pensioengelden.
Rutte; de regering bemoeit zich niet met de pensioengelden - oplichting
Koolmees; oplichting, diefstal en chantage, bemoeienis met pensioen
Klijnsma; oplichting door berekening foute rekenrente, bemoeienis met pensioen

0
3 Pluten1

Een rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden is zeker op zijn plaats.

Het pensioenstelsel is een zaak tussen werkgevers en werknemers.
Of hun gekozen vertegenwoordigers.
De Ned. Overheid heeft hier geen enkele zeggenschap.
Anders dan dat zij bij pensioen uitkeringen --- belasting mogen heffen over het bruto ingelegde/gespaarde , uitgestelde bruto loon/salaris.

Na het afstand gedaan hebben van alle aan de Overheid toebehorende verantwoordelijkheden naar Gemeenten ----- gaat de Overheid nu , hen niet toekomende verantwoordelijheden naar zich toetrekken en zich toeëigenen.

De vraag is niet waarom.
Dat is overduidelijk ------- het astronomische bedrag van 1.600 miljard euro.
Geld dat bij elkaar gespaard is door miljoenen Ned. werknemers - aangevuld met investerings inkomsten die behaald zijn door de uitvoeringsorganen , de pensioenfondsen.
De beheerders van die fondsen hebben hiervoor meer dan riante beloningen ontvangen.
De resterende 1.600 duizend miljoen , oftewel 1.600 miljard euro = eigendom is van miljoenen Ned. werknemers.
Hier worden werknemers dus bestolen door de Ned. Staat.

Hetgeen niet echt verbazingwekkend is --- als je ziet hoe de Belastingdienst als uitvoeringsorgaan van de Ned. Staat duizenden belastingbetalers heeft bestolen.

Wat echt verbazingwekkend is --------- is dat onze Volksvertegewoordigers dit hebben goegekeurd.
Zij zijn de laatste hoop van de Bevolking om voor hun belangen op te komen.
Het woord Volksvertegenwoordiger heeft hierdoor een hele vieze bijsmaak gekregen.
Volksverraders lijkt meer op zijn plaats.
Eerder zijn al onder Rutte gedurende 10 jaar miljoenen gepensioneerden bestolen van een gedeelte van het hun toekomende pensioen ---- door de door de Staat opgelegde fictieve rekenrente te hanteren ---- ook goedgekeurd door onze Volksverraders.

0
4 Jalinda

Dit draadje is verwijderd question question.

De censuur van Rutte.

0
5 Jalinda

@5

Oei oei ---- ik heb heel hard een nieuw brilletje nodig.
Dacht dat dit draadje bij "binnenland" stond.

Duizend excuses --- heel dom.

0
6 Jalinda

@1 Wij hadden in het pensioenstel al een eigen opbouw, ieder jaar kreeg je een overzicht wat je zelf had opgebouwd.
We worden fors bestolen, het zijn onze eigen opgebouwde pensioenen, de overheid heeft daar niets mee te maken, zij krijgen ink.belasting zodra men met pensioen gaat, dat is het enige belang normaal gesproken.
Klijnsma samen met Knot hebben voor de schandalige rekenrente gezorgd. Zoals het er nu voor staat kan er 50 jaar aan gepensioneerden uitgekeerd worden. Waar gaan al onze ingelegde gelden blijven, niet naar de gepensioneerden in ieder geval, dat is maar een heel klein deel.
Het is te hopen dat ze voor het gerecht worden gedaagd en veroordeeld worden.

0
7 ilse1
8 ilse1

Journalist Cees Grimbergen gaf in zijn tv programma ‘het Nationaal Pensioendebat’ van mei 2018 een overzicht van wat er allemaal mis is in de pensioensector, vooral gezien vanuit deelnemers van de pensioenfondsen. In dat debat worden pensioenbobo’s van de grote fondsen geconfronteerd met deelnemers. Grimbergen lardeert het debat met cijfers en shots van interviews. Het is een hilarische en onthutsende ontmoeting. De bobo’s gaan op een gênante manier onderuit. Hier volgen enkelen conclusies.

Het Nederlandse pensioenstelsel is niet transparant en misleidend. Waar pensionado’s gekort worden gaan pensioenbobo’s over de top qua inkomens, qua vertrekpremies (een bedrag van € 2,5 miljoen is bij mij bekend) en qua stapeling van functies. Pensioenwetenschappers volgen dit gedrag gretig. Kassa! Pensioenuitvoerders maken flagrante fouten in uitkeringen zonder excuses te maken. Pensioenfondsbobo’s weigeren een pensionado in het gelijk te stellen maar worden daartoe gedwongen na het verliezen van een rechtszaak. Deelnemers moeten meer premie betalen maar ontvangen minder uitkeringen. Pensionado’s worden niet serieus genomen. Ze vormen geen machtsfactor dus laat ze maar kletsen. Het stelsel is gebaseerd op solidariteit en vertrouwen, maar van degenen die dit het hardst roepen, de pensioenbobo’s van de grote fondsen, komt de minste solidariteit. Zij blijken hun zakken te vullen, terwijl pensionado’s achter het net vissen. Wat een gênante vertoning! En dat sleept maar voort. Het blijkt dat een pensioensysteem dat functionarissen op het spek bindt het lastig krijgt. Lieden die de mond vol hebben van solidariteit, empathie en vertrouwen dienen gewantrouwd te worden. Het zijn veelal kreten om anderen te paaien. Ze worden zelden opgevolgd door eigen daden. Eigen belang prevaleert. ‘Vindt u dat we solidair moeten zijn met anderen?’ ‘Okay, maar laat u mij eerst eens zien hoe solidair u zelf bent’. Grimbergen is niet de meest populaire journalist in de pensioensector….

Vormt dit de terechte achtergrond van Koolmees’ oplossing van ‘draai het systeem een kwart slag en duw deelnemers beleggingsrisico’s maar door de strot’? Lijkt me niet, integendeel. Minister Koolmees is nu met een ‘vlees noch vis’ oplossing gekomen. Het stelsel wordt een slagje gedraaid maar de hele morbide kermis wordt overeind gehouden ten koste van deelnemers. En wat blijft: het Nederlandse pensioenstelsel blijft niet transparant en blijft misleidend. Waar pensionado’s gekort worden blijven pensioenbobo’s over de top gaan qua inkomens, qua vertrekpremies en qua stapeling van functies. Kassa! Pensioenwetenschappers volgen dit gedrag gretig. Kassa! Pensioenuitvoerders blijven flagrante fouten maken in uitkeringen zonder excuses te maken. Pensioenfondsbobo’s blijven weigeren pensionado’s in het gelijk te stellen, maar zullen daartoe gedwongen gedwongen worden na het verliezen van een rechtszaak. Deelnemers blijven meer premie betalen, maar ontvangen minder uitkeringen. Deelnemers worden nog steeds niet serieus genomen, maar worden genegeerd.
Op een dekkingsgraad niveau van nog geen 90 worden deelnemers de beleggingsrisico’s door de strot geduwd, zonder dat ze eigendom verwerven over hun pensioengeld. Heer Koolmees, zijn we idioot geworden?! Onzekerder pensioenuitkeringen is exact wat pensionado’s niet willen. En dat terwijl al decennia niet geïndexeerd is! Hoe naïef is dit. Mijn standpunt van 2011 is nog steeds actueel. Hoe kan het ook anders, er is sindsdien eindeloos voortgemodderd. Als er per se risico’s naar deelnemers doorgeschoven moeten worden – naar mijn mening beter niet – doe dit dan, maar: voor wat hoort wat. Bij een totaalbedrag bij pensioenfondsen van circa € 1.400 miljard euro bij een dekkingsgraad van 87 kunnen we ‘no way’ deelnemers gedwongen hun rechten laten afstaan zonder dat de dekkingsgraad van het pensioenfonds op een ordentelijk niveau is gebracht. Dan kun je twisten over ‘ordentelijk’. Dat niveau wordt door De Nederlandsche Bank aangegeven op 120%. Het is als het ware een spaceshuttle die je naar grote hoogte brengt om deze daarna veilig en zelfstandig zijn weg te laten vervolgen. Zo moet ook het pensioenfonds naar deze hoogte, 120%, gebracht worden. Dan praten we over ruim 150 miljard euro. Dat moet erbij als je deelnemers beleggingsrisico’s wilt laten lopen. We weten allemaal dat we niet bepaald in een ‘Goldilocks’ economisch scenario verkeren. De beleggingsrisico’s zijn nu megagroot. Overweeg dan ook om deelnemers eigendom te verschaffen over hun vermogen en laat het vermogen dus niet in de grote pot te laten vloeien als ze dood gaan. Dan praat je over een echte pensioenhervorming en niet over dit soort ‘make belief’. Dan mag u die solidariteitsreserve houden. Denken we nu echt dat deelnemers blij zijn met wat er nu gebrouwen is? Wordt vertrouwen hersteld? Natuurlijk niet.

Mijn advies was en is: 1. Doe wat aan die corrupte bobo kermis, zoals gemeld door Grimbergen, 2. Los de doorsneeproblematiek op, 3. Verhoog de rekenrente naar een vast veel hoger en reëel niveau en 4. herstel vertrouwen. Maar nee, vooral niet doen. Wouter Koolmees is ultiem eigenwijs. Hij en DNB willen de rekenrente IFRS flexibel houden, op dagbasis. Absurd! Liquidatie van de fondsen is niet aan de orde en alle toekomstige verplichtingen hoeven niet dagelijks volledig afgedekt te worden. Als de verplichtingen verdisconteerd worden tegen de huidige flexibele rente zal dit nooit een correcte weergave zijn van de feitelijke waarde van toekomstige verplichtingen. We stemmen ons beleid dus af op een indicator waarvan we zeker weten dat het ons voor toekomstige verplichtingen op het verkeerde been zet. De huidige dekkingsgraad is een valse indicator en ‘iedereen’ weet dit. Het logische gevolg is al jarenlang zure deelnemers en verlies van vertrouwen. Volkomen onnodig. Aan deze absurditeit had een einde moeten komen. Maar nee, vooral niet doen en met een pensioenhervorming komen die prut is. Maar wat geeft ‘t? De deelnemers stinken er wel in. Gefeliciteerd heer Koolmees! Rotzooi kun je best aan ze kwijt als je het maar serieus brengt, nietwaar? Laat dat maar aan Koolmees c.s. over! Of ik kwaad ben? Nee hoor, enkel razend. Hier wordt alweer het volgende stuk van de Nederlandse verzorgingsstaat afgebroken.

1
9 SergioLeone

@2 . Ik wacht totdat dit volk wakker wordt en echt in opstand gaat komen. Dan gooien we dit regime omver!

1
10 SergioLeone

@10 . In de tussentijd NIET meer op de coalitiepartijen stemmen!

1
11 SergioLeone

Het pensioen van u is gokgeld geworden met dramatische gevolgen voor velen.

1
12 Waarheid, gewoon zoals het is

@10 en hopelijk ben ik dan nog fit genoeg om vooraan te staan en die gasten er uit te rossen.

0
13 Dignes

@9 Maar wat geeft ‘t? De deelnemers stinken er wel in....

Dit omdat voor velen het pensioen een ver van mijn bed show is. Dat is vreselijk jammer en tevens niet slim om zo te denken want ook de jongeren worden genaaid en niet zo'n klein beetje ook. D66 is het eliteclubje van de jonge naïeve studentjes dus die maken zich er zeker niet druk en de rest van de jongeren tot een jaar of 35 is er ook niet mee bezig aangezien het nog 35 jr duurt eer ze met pensioen gaan en wie dan leeft wie dan zorgt. Slechts een klein gedeelte van de bevolking ziet in dat er pensioenroof plaats vind, dit met goedkeuring van die lapzwans van een Han Busker die met zijn mavodiplomaatje en wat jaren marechaussee het FNV bestuurt. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat FNV over een jaar nog bestaat aangezien een slim lid opstapt.

0
14 Dignes

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@12 Typisch wokelinks gedrag, anderen minutieus op kleine foutjes controleren en daar op blijven hameren en wijzen, en zelf koeien van fouten m...

zojuist geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@11 "gedachten patroon" Het is gedachtenpatroon, één woord. Tja, dan zet je jezelf voor lul. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

@19 Probleempje met je vaccinatieschade is dat het nooit en te nimmer door een echte dokter wordt vastgesteld. Dus er zal dan ook nooit een be...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@12 "geobsedeerd van" Juister is : geobsedeerd door. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

rebo
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Hè ja gezellig. Laten we er hier met zijn allen maar een "Nederlands Dictee" draadje van maken. 😂...

5 minuten geleden geplaatst door rebo

Hendrianus
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@18 Op1 had een item over dat rode keppeltje voor de burgervaders en moeders op koningsdag. Hans Teeuwen zong daar nog een mooi lied over. En ve...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@42 Tja, als het er niet over gaat dan zorgen ze gewoon dat het erover gaat. ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@8 Wat bedoel je met verbetereing? Prik, je spreekt in raadsel tegenwoordig, ik snap er geen moer meer van. 🤣...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@12 Het is "schuimbekkend", niet "schuimbekend". 😌...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

RobP
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@72 Een voorstel van de Oekraïne waar Poetin zich de reet mee afveeg....

12 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Pornhub Truth Or DareGhetto Tube PornBokep InonesiaCum SwappingSvenja JungHenati DubPussyxxxFilm De Sexe En FrancaisTadaki SeiekiGirl Sex DollPorn Parady MoviesSasu MovieMoundsofvenusAdultfriender4chan DesuarchiveVouyour PornPorn Hun PremiumPorno Femme BlackPorn ComicqQuadrinhos Eroticos]Evil MilkBig Titty Blonde MilfsTy MitchellMontana Fishburne PornographyWww Sexy Video BfAbdl BdsmCite PornografiqueCelebs GateThesabrinabanks PornPooja Hegde Sex VideosStuvk PornIndian KasakSexy PprnBiswxual PornAbella Danger Bang BusGaming Gay PornHentai Non Censuré VostfrHentai PutaJeuliaSxs VidoHeroine Nayanthara Sex VideosAssamese Sex MovieXxx HoliwoodLisa Sparks Porn VideosXxx Video PkPornografia EscondidoXx Video LocalSex Xnxx DesiXxx En BusVoisqaHailstorm93 NudesBig Pale TittiesMaya BikouNpc GirlJoi CaptionKerala Women SexHairy Man NakedDiva YogaGrupos De Pornografia WhatsappSatta Motka ComMallu Aunty NudeGag SexJenise The FreakHershey Rae PornListcrawlwerBalancetanudzDesenho De Mulher PeladasManhwa AdultosCute Indian Girls SexNude WomenpicturesHollywood Sex Video MovieRico MarlonJayden James HotLatianas XxxAdult Porn VideoSexy Cat GirlsImagen PornografiaMotherless YoungAdult Games SexualJaponesa Novinha NuaPorn GangbangedPornhub BarbieKorean Porn StarsFree Porn MomyVickie VetteToilet Xxx VideoGay Asian MyvidsterCeelceeVyvan.leNo Fap ChallengeJapanese OrganismShemale CumBf Sexy Video Sunny LeoneXxx LesboMature Aunty Porn VideosBarebakingTg Comic PornSexy JillSex Video Hot HindiJennifer Larence NudeChina Sex Video Full HdAunty Ki Chudai Hindi VideoIndian Porn With SisterGabbi CarterSociquenta ComEnglish Sex PhotoBlacked Full PornHindi Cartoon Xxx VideoGono PornHaileyrosexxxBeeg.vomBanglla Choti GolpoPhillipines PornDesi Bhabhi Ki Hot VideoCarpenter PornPristine EgdeBest Homemade Pocket PussyGaulepornoHard AnalpornPornoenfermeras3d Porn GifsPiledriver SexYoga Pants RedditAva Gardner NudeSex India VideoEating Her Out GifShiftymine LeakYoni PujaWatch Shuddh Desi RomanceMandy Flores NudeGay CoachpornPorn Sites For LesbianFilme De Pornô De TravestisSkinny Milf NudeChubby Pic PornXx Com PhotoHot Hot NakedJasmine Grey CreampieZelma Cherem Porn VideoHaremsexPorn Step SunSexolog ComAvril Lavigne NudeThick Latina NudesShemale FucksHot Sexy Pron VideoHindi Dehati XxxHamester ComXxx Sakshi VideoFansonly