NRC: Wilders en Baudet zijn “racisten en xenofoben” (google.com)


Leo Lucassen is een heel vies mannetje. Hij is historicus en werkt voor Universiteit Leiden. Maar bovenal is hij een heel naar, vervelend, en zelfs ronduit gevaarlijk ventje.  ...

door Racism monitor 2020 in Binnenland  ·  70 Reacties

  • 11
  • 677x gelezen
Reageer met een Emoji
23
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Tatersalad

@42 @45 Ben er nog heel even. 1 minuutje, dan ben ik weg voor een paar uur.

#42 Ik had er bij moeten zetten: Als je in landen als China etc gaat eisen dat er mensen met een andere kleur hun cultuur, religie en gewoontes komen brengen en eisen dat dat allemaal geaccepteerd wordt.
Hoe zouden de mensen in zo'n land daar op reageren denk je?

#45
Ik citeerde de letterlijke woorden van Baudet, die hij regelmatig heeft uitgesproken.
Beetje vreemd dat je wel klaar zegt te zijn met "ja maar hij zei dit, maar bedoelde eigenlijk dit" om je er vervolgens zelf schuldig aan te maken.
Kijk eens wat FvD journaals, als je wil weten wát Baudet zegt en hóé hij dat bedoelt.
( Alles wat anderen over hem zeggen is in de categorie: "Hij zei dit, maar bedoelde eigenlijk dat". )


Nu ben ik echt even weg. Mazzel!

4
52 xtremy

@52 ,

Jij beweert dat volgens Baudet iedereen in principe gewoon welkom is en dat hij niet naar kleur of afkomst kijkt.

Ik heb al aangetoond dat dat niet waar is. Het is een gevalletje 'hij bedoelt eigenlijk dit' omdat jij net doet alsof hij dat nooit gezegd heeft en jij enkel richt op de uitspraken die hem in een gematigder licht plaatsen.

15
53 progressiefliberaal

@31 Criminaliteit werd al aangepakt. Echter met de import van mensen van een bepaalde cultuur zien we dat er een hele nieuwe reeks problemen komen.
En als je dan de positieve zaken tov de negatieve zet betreft die import , dan kan je op z'n minst die import eens evalueren .

2
54 solidsteel

@52 In China hebben ze ook verschillende culturen ze zijn niet allemaal confucionist of taoist maar ook boeddhist of christen of moslim etc. dus als ze dat bij hun landgenoten accepteren ( met enige restricties ) zouden ze dat ook bij buitenlanders moeten doen lijkt me.
Waar jij en anderen van uitgaan is een homogeniteit qua cultuur maar die is eigenlijk nergens ook niet onder de autochtone bevolkingen overal is pluriformiteit in het ene land meer dan het andere dat wel.

10
55 21st Century Guy

@54 Je kan zeker herkomstgroepen onder de loep nemen , en dan zie je bijvoorbeeld Europese en Aziatische herkomstgroepen die het beter doen gemiddeld dan autochtone Nederlanders als je kijkt naar arbeidsparticipatie, mate van criminaliteit en maatschappelijk overlast.

8
56 21st Century Guy

@55 Homogeniteit van de belangrijke aspecten van die cultuur. Dus ieders vrijheden, respect voor andermans eigendommen, positie van de vrouw , enz...
Als die verschillen , dan heb je een multiculturele samenleving en alle problemen dat het met zich meebrengt.

2
57 solidsteel

@52 Waarom is het fout om te vinden dat een andere cultuur met een andere religie en andere gewoontes geaccepteerd moet worden?

Als u naar om het even welk land verhuist neemt u ook uw cultuur, religie (of gebrek eraan) en gewoontes mee. Alleen in tamelijk dictatoriale landen wordt van u verlangd dat u dat allemaal bij het oversteken van de grens afzweert.

11
58 Smiling

verraders en links verziekt die proglib en deze racemonitol kunnen beter tegelijkertijd en saampjes russisch roulette doen... i.p.v. de eerlijke volksmens in de communisten-val laten lopen. Jullie socialistisch-links facisme is nu wel duidelijk' stelletje Hitlervrienden... - Hitler een socialist? Ja! - De Nieuwe Zuil
https://denieuwezuil.nl/hitler-een-socialist-ja/ -Weg met jullie die dit altijd ontkennen ... - Moorden, verkrachtingen en mesaanvallen door asielzoekers – waar is de verontwaardiging van de mainstream!? - Nieuwskoerier.nl
https://www.nieuwskoerier.nl/news/695716-moorden-verkrachtingen-en-mesaanvallen-door-asielzoekers-waar-is-de-verontwaardiging-van-de-mainstream -

2
59 flessenhals

De waarheid onder ogen zien is schijnbaar moeilijk voor nationalistische populistische aanhangers van Wilders en Baudet.

9
60 jantje van leiden

Wilders schreeuwt letterlijk dat Nederland niet discrimineert en niet racistisch is.Waarom zou je het uitschreeuwen als je inderdaad niet racistisch bent en niet discrimineert,want dat zou dan iedereen weten.

7
61 jantje van leiden

@60
De waarheid onder ogen zien is schijnbaar moeilijk voor linkse vaak eencelligen!
Kunnen ze ook niets aan doen!

4
62 marnadi

@48 . Exact, zie at 39, argumenten heeft u niet. U doet alleen aan schelden en framen.

1
63 PFL

Dit is duidelijk maar het laat ook zien wat een beperkte intelligentie dat soort figuren als die Leo Lucassen hebben het duidelijk is een heel vies mannetje.
Hij is historicus en werkt voor Universiteit Leiden.

0
64 Zie Hier

@1 Daar weet jij als beroeps racist alles van en dat breng je voortdurend in praktijk!

0
65 Zie Hier

@28 "Wilders richt zich op religie. Je wordt niet geboren als religieuze. Dus dat is geen "afkomst".
"
Vervelend voor je, maar toch is dat precies hetgeen waarom hij nu voor de rechter staat.

3
66 Tussenderegels

Lukassens ideologie nader geanalyseerd.

1. Leo Lukassen is weliswaar hoogleraar, maar eerder ideoloog dan wetenschapper.
Dat onderscheid is belangrijk.
Ideologie is in doorslaggevende mate subjectief, associatief en streeft naar een politieke doctrine of orthodoxie ( de leer staat onwankelbaar vast) .
Wetenschap is in doorslaggevende mate objectief, empirisch en streeft naar een theorie, die andere wetenschappers kunnen verifieren of falsifieren. (De theorie staat nooit onwankelbaar vast.)

2. Lukassen verwijt Wilders en Baudet een negatieve publieke opinie over migratie te hebben geschapen. Daarom zijn zij xenofoben en racisten.
Vraag: waarom is het politieke, partijen, media en hoogleraren als Lukassen, met alle middelen die zij ter beschikking hebben, dan niet mogelijk geweest een positieve publieke opinie over migratie te creeren?
Antwoord: omdat Wilders en Baudet niet geisoleerd hun uitlatingen deden. Deze sloten aan bij empirische ervaringen van burgers. Uit eerste hand of uit tweede.
De media-inspanningen van overheden, politici en opinieleiders als Lukassen waren daarentegen in strijd met de ervaring.

3. De opmerkingen van Wilders en Baudet gaan vooral over ervaringen van burgers , over inpassing en aanpassing van migranten. Over vertrouwen. Wat zij verwoorden valt in hoofdzaak binnen de oppervlaktestructuren van de samenleving. Zij eisen verbeteringen binnen de bestaande ordening, die op zich goed is. Een behoudende boodschap.

De agit-prop van Lukassen vanuit de universiteit, van BLM, SJW, Antifa , alle gesubsidieerde of ingehuurde krachten van Den Haag, evenals Lukassen zelf-, criminaliseert, juridiseert en bureaucratiseert de verhoudingen burger - vreemdeling en eist volkomen nieuwe, dieptestructuren voor de maatschappij gebaseerd op slachtoffer-marxisme en onoverbrugbaar wantrouwen.
Ook Rutte heeft namens de regering, met goedkeuring van een politiek gelijkgerichte meederheid van de Tweede Kamer de zinssnede s y s t e m i s c h r a c i s m e omarmd.
Allen v o o r - onderstellen daarmee dat de multiculturele samenleving een weergaloze mislukking is. En dat noopt tot revolutionaire maatregelen.
De oorspronkelijke bewoners van Nederland en hun cultuur worden stelselmatig gecriminaliseerd. Hun door extremisten en politieke meerderheid geconstateerde misdrijven nopen tot afperking van de verhoudingen tussen bevolkings- en slachtoffergroepen langs juridische weg: wettelijke-segregatie-voor-rechtvaardigheid. En deze segregatie moet middels nieuwe, bureaucratisch uitgewerkte en bewaakte systemen, die bijv. racismevrij zijn , worden afgedwongen.
Het valt Lukassen niet op dat hij, de extremisten en politieke meerderheid oneindig pessimistisch zijn over het vermogen van groepen om in een maatschappij samen te leven.
Hun nieuwe orde is gebaseerd op wantrouwen tussen groepen en hun leden, dat nooit overwonnen kan worden.
Inkomen, de westerse cultuur, godsdienst, tradities en gewoonten, woonruimte, toegang tot onderwijs en banen . . . alles moet herverdeeld worden. Want niets kan gemeenschappelijk zijn.
Deze orde is volkomen discriminatoir tussen groepen en alterofoob : eenieder vreest de ander.

Dat krijg je als je associatief ideologisch denkt. De ontbrekende empirische tussenschakels vergroten alles uit.

2
67 duurendaal

@1 Niks populisten, wij zijn mensen met gezond verstand die in de gaten hebben dat Nederland naar de klote gaat door snuivende grachtengordel guttmenschen, iets wat jij niet begrijpt tot het echt te laat is.

2
68 Thomas

Veel van de linkse media zijn een nest van pissebedden die vanonder hun eigen steen even de morele standaard spelen. Ze trekken de samenleving omlaag met het uit de wind houden van de vele problemen als gevolg van het migratie beleid. Stelletje ongure schreeuwers.

2
69 sparta

@65

Jaloers? Ja dus.... gaat racisme niet om jaloezie en afgunst? Yep...

1
70 Racism monitor 2020

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

http://archive.today...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@14 zeker, mij ontgaat ook wel het een en ander. Maar, als een reactie cynisch bedoelt is dan zetten sommigen dit erbij (sarc. uit of sarc. off)...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

sockknitter
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

O jee, moet mijn man nu zijn baard afscheren?...

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
GroenLinks-PvdA wil de PVV verslaan met het klassieke ‘rode’ verhaal

http://archive.today...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@34 laten we het er op houden dat ik dom ben en jij 90 want dat schreef je zelf in een andere draad ... 😎...

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Snorrie
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@25Kabinetten worden genaamd naar de MP.En dat zal wilders nooit worden dus heeft Van de Burg volledig gelijk....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

Ik wil weleens weten hoe Timmermans dit gaat oplossen....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@3 Jij en alle anderen hier doet niet anders hoor.Du stop maar met hypocriet te zijn....

5 minuten geleden geplaatst door soapbox

Strongoli
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@24Inderdaad, laat Timmermans nu maar verder dromen, over een premierschap voor hem, dat er nooit zal komen.(Oh, zie ik nu pas, het rijmt no...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Graaier1000
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

"Ik kan de datum van de brief niet lezen maar ik hoop dat er 1 april boven staat."@6 Bop,Volgens mij is redelijk duidelijk te zien dat d...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
American Sexy Pornسکس جوردSavanna BondTeens AnalChudai Sex VideoT_o_princessxoxo:Sexy Hot Boobs SuckNavajopornSafados PornZoe Perry HotIndian Penis PicSuhagrat Ka XxxAeries Steele AnalCute Sexy RobuttsIndian Actress Fake PornAnal ReluctantBlonde Teens NudesPorn Star InterviewSexy Movie Full SexSex Video New Full HdSophia Ali NudeLildedjanet LeaksSuisei HentaiFootacularIndian Boy Boy SexBreast PornNude MasturbationRub RankingsBig Titty Goth Egg LeaksPorn FaxeNudes Of SpartacusCum GuzzlerHardcore Sex GifHot Indian Women PornTransgender PorBrittanya Razavi Sex TapeImhentaFilms Pornographique AméricainUk Adult ZoneItalian Retro PornBrooke MarieCuming In CarStrip VidioBrezzer Video HdBoku_to_misaki-senseiPunch FistingFireboxstudio Fox Girl Tracer OverwatchPregnant Xxx VideoIn Vogue Part 2 PornWww Eporner ComFree Desi XxxWebtoon GratuitFit Mami PornButt CumshotsCamila Giorgi NudeNajed PornBada Land XxxAndra XnxxVideos Pornos De TransexualShouta HentaiBrandi Love Full PornGangbang Porn MoviesLesbian Teenagers NakedNikki Brooks PovFucq PornDesi Porn SideEva Adams PornHottwst PornVr Gaming PornXxx SexoIndian Webcam PornChachi Ki ChootDownblouse CandidMadi Anger PornBaddiebubManga18.cmubFilmes Pornos Com AnimalBlack Widow NudePornhubintroJobenes DesnudosMinho TonoRerna SkyDoctor Sex X VideosBestcamHeintai PornLeolulu LeakedPokemon Jessie PornXxx BhartiyaSunny Leone New HdGorgeous Girl SexPornato ComBillie Elish NudesBikini Nip Slip69 Sex ImagesAva Addams NewestPornoargentinaAex VidoesHot Sexy Video OnlineTwinks KissingPerv CamAltyazili PorniHuge Breasts PicMikki Marie NudesJarkiholi VideoXnxx Kerala MalluBobbs SuckingXsvrMom BdsmClassic PorenGay Sex TwitterQuero Assistir Um Vídeo De SexoTallgirlsTwinkboys PornAbella Danger WorkoutOld Man Sex Video HdZnxx ComXhamsrer ComNude Group DanceXxx XnxxvideoPreeti And PriyaSex Saree BhabhiPorn 1080Luxure.comNatalie Dormer SexFstalmodelGrupo De Whatsapp SexoRaveena Tandon Ki Sex VideoBrady Bunch PornNorth Korean PornographyTs Dom PornManhwa AdultBlack Gay PornDzooworksJuliette AndersonXnxx TeliguSleeping Bhabhi XxxCumloudenSummertime Saga UpdateRoxxane Wolf PornUncensored Ecchi成人直播Spicybigbutt.comXxx VideosexDaddi4kGay Porn Talking DirtyXnxx Pure TabooPonstarsJapan School Sex VideoAmazonsex PositionSamba Pirn