Voetgangers in Leicester.
Volledig scherm
Voetgangers in Leicester. © REUTERS

"Tot 10.000 mensen werken als slaven in textielfabrieken in Leicester voor amper 2,2 euro per uur”

In de textielfabrieken in de stad Leicester, in het centrum van Engeland, worden tot 10.000 mensen tewerkgesteld in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met een moderne vorm van slavernij. Dat heeft een lokale volksvertegenwoordiger vandaag aangeklaagd.

11 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Diegenen die mensen onder zulke voorwaarden te werk stellen mag men voor mijn part direct in de bak steken. Zo kan men rijk worden. Schandalige uitbuiting.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Rijken maken armen armer. Niemand kan superrijk worden van eerlijke verdeling. Rijkdom is altijd verkregen door uitbuiting van anderen. Overheden doen hier gretig aan mee. Rijken verbruiken ook veel meer grondstoffen waar de armen de prijs voor betalen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In die superieure neoliberale wereld van Rutten. Waar ondernemers alleen maar rijk worden omdat ze veel harder werken dan anderen. En waar iedereen in de samenleving, ook de armsten, daar dan beter van worden.
  • mertens jean

    4 jaar geleden
    Zulke zaken gebeuren ook in ons land. Bij boomkwekers, fruittelers, in de bouw, in het transport, huispersoneel, enz. Dus laten we maar eerst voor eigen deur kuisen.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Iedereen heeft weet van deze vorm van slavenij (want dat is het) en niemand doet er iets aan!