Foto ter illustratie. In mei van dit jaar vond de politie al eens 2,4 miljoen euro aan contanten in een huis op het Zeeburgereiland in Amsterdam.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. In mei van dit jaar vond de politie al eens 2,4 miljoen euro aan contanten in een huis op het Zeeburgereiland in Amsterdam. © Politie Amsterdam

Politie vindt bijna 2,4 miljoen aan cash in Amsterdams huis

De politie heeft onlangs in een huis in Amsterdam bijna 2,4 miljoen euro aan contant geld en een geldtelmachine gevonden. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten het pand aan de Eef Kamerbeekstraat voor drie maanden te sluiten. Het huis werd feitelijk niet bewoond, meldt de gemeente.

  1. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?
  2. Amalia diep door de knieën voor Spaans koningspaar bij slotonderdeel staatsbezoek
    met video

    Amalia diep door de knieën voor Spaans konings­paar bij slotonder­deel staatsbe­zoek

    Prinses Amalia maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waarbij Amalia (20) een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over die eerste rol bij een staatsbezoek zei de prinses ‘ontzettend genoten’ te hebben. ,,Erg dierbaar om dit met m’n ouders te kunnen doen.’’
    Amsterdam