U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 48
Kijk en oordeel zelf ...

29 dagen geleden door Hefan430

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1
1
173
6
3

@198 Niet te vroeg juichen...

201 RobP    
29 dagen geleden door RobP
0
Meld

@161 Ja, het waren 2 verschillende (handelsmaatschappijen) als ik het zo mag noemen. De WIC was vooral verantwoordelijk voor slavernij met slaven die ze ophaalden uit Afrika en naar Zuid-Amerika, Suriname de Antillen ...brachten om daar te laten werken op plantages! De VOC handelde ook in slaven maar dan voornamelijk in Azië ! (Zie linken)
Waar precies de grens lag weet ik niet maar misschien staat het in onderstaande linken.

Het was hardop denken van me en ik denk dat Rincho het schip bij het scheepvaartmuseum associeerde met een slavenschip en de Gouden Eeuw. Zeker weten doe ik het niet of hij die link legde!

Slavernij en slavenhandel bij de VOC:

https://historiek.net/de-slavernij-onder-de-voc-kleurrijke-tragiek/50611/

https://www.vocsite.nl/geschiedenis/slavernij.html202 Nieuwsgierig    
29 dagen geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@196
Dat bedoel ik dus.

Niets inhoudelijks te melden, dus maar gaan schelden, hoe voorspelbaar.

Verder nog iets wat je kwijt wil ?

203 plutarchus    
29 dagen geleden door plutarchus
0
Meld

@202 "Het was hardop denken van me en ik denk dat Rincho het schip bij het scheepvaartmuseum associeerde met een slavenschip en de Gouden Eeuw."
Uit totaal niets blijkt dat hij die link legde. Dat is compleet jouw eigen invulling.

204 RobP    
29 dagen geleden door RobP
0
Meld

@201
Ja, inderdaad, misschien krijgen we straks die gruwel van de VN Verena Shepard, weer in Nederland om te raaskallen over haar claim van 30 miljard euro, en die de Kerstman aanzag voor Sinterklaas.
https://nieuws.tpo.nl/2013/10/23/comite-suriname-30-miljard-euro-herstelbetaling-slavernijverleden/

205 Marrie    
29 dagen geleden door Marrie
0
Meld

@204 Ja dat zei ik al dat het hardop denken van mij was. Maar het is niet ondenkbaar dat hij die link legt. Waarom moet hij zich anders storen aan mensen die gewoon op een terras zitten te drinken en te eten waar hij als hij dat wil ook makkelijk bij kan aansluiten?
Maar Rincho had op dat moment een missie, namelijk racisme aankaarten en debatteren erover iets wat hij echter gewoon vrijwillig doet, dus klagen over een terras met witte mensen en white privilege is kul en daarom denk ik dat er meer achter zit.

206 Nieuwsgierig    
29 dagen geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@206 'Waarom moet hij zich anders storen aan mensen die gewoon op een terras zitten te drinken en te eten waar hij als hij dat wil ook makkelijk bij kan aansluiten?'
Waarom? Dat gaf hij aan met de vermelding dat er alleen 'witte' mensen zaten. Niet meer en niet minder. Als er meer achter zat, dan had hij absoluut niet nagelaten om daar melding van te maken:
Iets in de trend van slavenschip o.d., dat had zijn 'punt' vele malen 'sterker' gemaakt.

207 RobP    
29 dagen geleden door RobP
0
Meld

"Terrasje pakken is white privilege"
Hij heeft gelijk...
Want op de Nederlandse terrasjes zitten alleen maar nazi's en extreem rechtse hitlerjugend vol met tatoeages van hakenkruizen die daar speedsnuivend en kwijlend naar de propaganda opnames van Hitler aan het luisteren zijn . Ook in Volendam .

208 Tungsten    
29 dagen geleden door Tungsten
0
Meld

@207 Misschien zat er ook wel niets achter dan vindt ik zijn uitspraak nog vreemder. Wat zal die man hier ongelukkig zijn, want het barst in Amsterdam van de terrasjes waar toevallig soms alleen maar witte mensen zitten, gek he?. De haat voor witte mens zit blijkbaar erg diep als je op een terras zitten white privilege vindt. Van sommige mensen vraag je je af waarom ze überhaupt in Nederland willen blijven wonen. Hij kan misschien ook naar Curacao verhuizen daar zal hij terrassen vinden met overwegend zwarte mensen!
Het is eigenlijk gewoon zeuren en eigenlijk puur racisme wat hij doet, onderscheid maken vanwege iemands kleur en dat maakt zijn missie die hij heeft niet geloofwaardiger!

209 Nieuwsgierig    
29 dagen geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@192 Ja, dat ik het niet begrijp weet ik nu wel. Maar jij begrijpt het ook niet is mij nu wel duidelijk. question Ik weet wat de realiteit is hoor, je hebt door dat je opmerking best wel heel erg dom was (zoals iedereen hier het met mij eens is), dit durf je niet toe te geven, narcistisch trekje, dus ga je maar doen alsof ik iets niet begrijp, zonder uit te leggen wat je bedoelde.

Het is een typisch trekje van jou, doe je wel vaker. Ben je toevallig ook echt een narcist?

210 Bluth    
29 dagen geleden door Bluth
0
Meld

Hij heeft gewoon met de paplepel ingekregen dat je je niet te veel onder witte mensen moet begeven, zo'n terrasje is een no-go area.
Hij zal het waarschijnlijk ook niet in zijn hoofd hebben moeten halen om met een blank meisje thuis te komen.
Gewoon racistisch opgevoed.

211 Spraypaint    
29 dagen geleden door Spraypaint
0
Meld

@210 Gelukkig ben jij het en niet iemand die echt verstand van zaken heeft die zoiets beweerd.

De opmerking is niet dom maar te hoog gegrepen voor jou omdat je alles zoals gewoonlijk te letterlijk neemt maar dat is ook echt een dingetje van jou.

Vervelend hè als je zelf veel dingen niet begrijpt maar uiteindelijk de ander als boeman aanwijst dat hij of zij niet duidelijk genoeg was. Welkom in een wereld van........... daar laat ik het maar bij om je niet nog meer te kwetsen.

212 Raffa    
29 dagen geleden door Raffa
7
Meld

Dat kan kloppen, want dat is gebaseerd op vertrouwen. En dat heeft niets met huidskleur te maken, maar met er als een schooier bij lopen.

213 Vilseledd    
28 dagen geleden door Vilseledd
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

214 Dante F.    
28 dagen geleden door Dante F.

@212 Eh? Ik zeg toch juist dat ik het niet begrijp, en op jouw uitleg wacht? Ik ben slim genoeg om te weten dat iets niet begrijpen niet in zal houden dat je dom bent, jij bent zo dom dat je dit niet wet. question

Echter, ben jij niet in staat om het uit te leggen, anders had jij dit al lang al gedaan namelijk. Je doet het in ditzelfde draadje ook met andere mensen, als je geen repliek meer hebt ga je mensen maar dom noemen. Je mag jezelf heel erg intelligent vinden en anderen dom, toont alleen maar aan dat je inderdaad een narcistische persoonlijkheidsstoornis hebt.

215 Bluth    
28 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@203 Je kan het ook als een compliment zien.

Een visstick is tenslotte minimaal 100 maal intelligenter dan Raffa is question

216 MeneerRontgen    
28 dagen geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@215 Boeien.

217 Raffa    
28 dagen geleden door Raffa
5
Meld

@217 Blijkbaar zit het je erg hoog, dus het boeit je inderdaad.

218 Bluth    
28 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@218 Ja Bluth het doet mij zoveel.

Kan ik niets aan doen dat jij als autist bijna alles letterlijk opvat en als je niet leuk vindt dat ik daar over begin had je het hier maar nooit moeten benoemen op een site als NK

219 Raffa    
28 dagen geleden door Raffa
4
Meld

@219 Het doe je zoveel dat je begint met schelden, persoonlijk wordt, maar inhoudelijk reageren doe je niet. Dat zegt natuurlijk alles. question

Ik nam het niet eten van pasta niet letterlijk, dat is de fout die jij begaat. Ik begrijp namelijk waarop je doelde, en dat was gewoonweg dom. Dit weet jij ook toen ik je erop wees, en daarom reageer je er niet meer op en ben je enkel nog in staat tot wat pogingen tot beledigen.

Jammer voor jou zorgt mijn autisme ervoor dat ik niet met de emotie reageer, maar alles realistisch bekijk. Narcisten als jij, tsja, die kunnen dat compleet niet. EN als je dan ook nog geen hulp zoekt voor je narcisme, krijg je mensen zoals jij.

220 Bluth    
28 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@220 Je weet niet eens wat een narcist is en dan noem je mij een narcist terwijl narcisten één van de meest emotieloze figuren zijn op aarde. Vaak ook super egocentrisch.

Aangezien je het wel begreep waarom dan niet gewoon antwoordt geven in plaats van kontje draaien zoals Rutte dat ook doet.

Enfin

Veel plezier

221 Raffa    
28 dagen geleden door Raffa
4
Meld

@220
Lijkt er meer op dat zijn ontwikkeling ergens vroegtijdig is gestopt.

222 plutarchus    
28 dagen geleden door plutarchus
0
Meld

@221 Ik heb iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis in mijn omgeving, ik weet dus heel goed wat het is. Narcisten zijn zeer zeker niet emotieloos, bij de minste of geringste kritiek vatten ze dit op als kritiek op hun persoon.

https://www.psyq.nl/persoonlijkheidsstoornis/narcistische-persoonlijkheidsstoornis -- Zoals je kunt lezen komt er héél erg veel emotie bij kijken.

Omdat ik er geen antwoord op heb? Omdat ik mij geen Italiaan voel, waarom zou ik dan geen pasta eten? Want dat is waarop jij doelde, niets meer dan een domme opmerking.

223 Bluth    
28 dagen geleden door Bluth
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

224 Dante F.    
28 dagen geleden door Dante F.

@223 Mooie kerel ben je toch. Je stuurt mij een link en daarin staat precies wat ik zei.

Kijk maar bij kenmerken in je link wat er staat

- Een gebrek aan empathie
- Gebrek aan emoties
- Gebrek aan berouw of schuldgevoelens (niet meeleven met anderen of je schuldig voelen)
- Gespeeld charmant zijn (doen alsof je het meent)
- Een groot ego (alleen maar aan jezelf denken)

En met de klap op de vuurpijl bevestig jezelf toch dat je mij niet begreep bij het pasta bericht. Dat ging niet over eten maar over het feit dat jij je dus geen Italiaan voelt en daarom zei ik dat.

Ik zei nog meer kaas dan salami maar ook deze hint snapte je niet.

Slaap lekker en baal niet als een stekker. (dikke doei)

225 Raffa    
28 dagen geleden door Raffa
1
Meld

@93 jawel hoor dat kun je ook snuiven

226 RonMVV    
28 dagen geleden door RonMVV
1
Meld

Ik neem mijn woorden terug op @160 , hoe meer ik erover nadenk en dit beeld terugkijk, dit is zoeken, zuigen.
Voor een volgende keer meneer, neem lekker plaats, bestel een wijntje, biertje, watertje wat je maar wilt, voetjes in de lucht, genieten van je kleine jongen, maar zuig niet, gewoon doen, zul je eens meemaken hoe gewoon je behandelt word.

227 Koortje    
28 dagen geleden door Koortje
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kritiek op Maarten van Rossem die het Oude Te...
Totaal krankjorum, gewelddadig en idioot”, oo...

22 uur geleden door Coen

Behandeling “spoedwet” versneld.
De regeling is omstreden omdat sinds de Tweed...

20 uur geleden door Rapunzel

President Trump en media als TGP hadden gelij...
Dit is gebleken uit documenten die JW heeft v...

20 uur geleden door Proemevla

Ruim 4000 nieuwe besmettingen, 1448 meer dan...
De afgelopen week zijn er in Nederland 4036 m...

16 uur geleden door AD

Dit is de ‘running mate’ van Joe...
De Democratische presidentskandidaat Joe Bide...

7 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
student1255
Op maar 38 personen getest, toch keurt Ruslan...
@11 welke Case? Als het goed werkt kunnen ze ...

ongeveer 1 uur geleden door student1255

starboy2500
Analyse: Rutte gaf 93 miljard uit, Nederlande...
@25 zorguitgaven..... wat betalen we extra a...

ongeveer 1 uur geleden door starboy2500

Dunkelheit
Luisterplekje 2...
Goedemorgen allemaal, nog steeds erg heet.......

ongeveer 1 uur geleden door Dunkelheit

Smiling
Ruim 4000 nieuwe besmettingen, 1448 meer dan ...
@96 Als een reactie nou echt totaal niet slaa...

ongeveer 1 uur geleden door Smiling

student1255
Op maar 38 personen getest, toch keurt Ruslan...
@10 wist je dat iedereen dat dacht maar als j...

ongeveer 1 uur geleden door student1255

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig