Boeren schorten acties week op en stellen ultimatum (ad.nl)


De boeren schorten de acties die het publiek overlast opleveren een week op. Ze geven de minister tot 21 juli de tijd om de gewraakte voermaatregel in te trekken. ‘Dat komt ons ook gelegen want het weer is omgeslagen naar droog en zonnig, onze tijd kunnen we dan besteden aan het grassen en inkuilen.’ ...

door Havermout in Binnenland  ·  14 Reacties

  • 1
  • 301x gelezen
Reageer met een Emoji
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Chantage dus. Nou, deze dweil van een minister kennende, krijgen die terreurboeren gewoon hun zin. Dit land gaat kapot aan mest en de dieren gaan veel te vroeg kapot nadat ze eerst overbodig krachtvoer kregen om die melkproductie op te jagen, daarna leeggemolken en van kalveren zijn ontdaan. De manier waarop de mens met de natuur, met vee en met het land omgaat, laat zien dat we snel naar ons einde werken. Compleet met domme terreurboeren die geweld niet schuwen, chantage bedrijven en mensen klem rijden op 80 km-wegen. Tuig is het en tuig blijft het. question

5
1 weerman

@1 Jaja ze leveren in elk geval nog wat op.
Het tuig op de Dam kost alleen maar geld

2
2 Alexis

@2
"Tuig op de Dam...? Je bedoelt die nep-"palestijnen" die daar hun Jodenhaat veel te vaak ventileren?
Laten we niet vergeten dat 85% van wat die 'boeren' produceren, voor de export is. WIJ blijven met de rotzooi en de mest zitten. We kunnen gerust toewerken naar 80% minder van die 'boeren', dat zou een boel vervuiling en verspilling betekenen. Maar dat mag je nooit zeggen, ik weet het. Dan krijg je minnetjes, want boeren moet alles mogen, inclusief vervuilen en vernietigen van natuur en milieu! Hoort erbij!

2
3 weerman

@3 Denk je dat ze die 85% gratis weggeven? Of zou er netjes voor betaald worden, waardoor de boeren op hun beurt weer netjes belasting kunnen betalen?

En stel, we jagen de boeren ons land uit, dan gaan ze naar een ander land, waar de regels (voor milieu en klimaat en dierenwelzijn) veel minder streng zijn.
Denk je dat hun "vervuiling" dan netjes binnen de landsgrenzen van dat land blijft?
Je verschuift het probleem dan alleen maar.
Beter om ze dan hier te houden, met alle strenge regels van dien, waardoor ze als beste van de wereld gelden.
Maar stel, we jagen ze toch weg. Dan gaan we het vrijgekomen land gebruiken om woningen te bouwen (levert vervuiling op). Dan laten we er migranten wonen (want die krijgen voorrang op de woningmarkt). Extra mensen ergens laten wonen, levert extra vervuiling op. Dus voor het milieu en klimaat schiet je er niks mee op om de boeren weg te jagen.
Financieel ook niet.
En als klap op de vuurpijl zal je uiteindelijk weer producten moeten gaan importeren omdat blijkt dat er téveel boeren zijn weggejaagd.
Dat importeren van voedsel gaat uiteraard ook weer ten koste van het milieu.

Dus wat schiet je er uiteindelijk mee op?
Precies! Helemaal niks!
Je maakt alles alleen maar erger met die nonsens.

5
4 xtremy

@4
Je bent een echt, dom boertje, dat blijkt nu wel. question Wat een geraaskal en onzin! Het milieu verpesten, de natuur vervuilen: jij zit er niet mee. Ach, met jouw soort is geen maatschappij op te bouwen, maar wèl goed te vernietigen. Als het maar geld oplevert. Met dit soort 'boeren' en met meelopers als jij gaan we lekker kapot. En dat zul je merken, binnen niet al te lange tijd. Vooral niets doen, maar geld blijven harken. Ga lekker door, zo! Je kinderen zullen je niet dankbaar zijn...

2
5 weerman

@5 Wat is het verschil voor de wereld in zijn geheel, als we de vervuiling van onze (schoonste van de wereld) boeren verplaatsen naar een ander land?
Wat is de milieuwinst als het vrijgekomen boerenland vol bouwen met woningen?
Wat schiet het klimaat ermee op als we producten voortaan via vrachtwagens naar ons land moeten importeren?
Een beetje een ander voor rotte vis uitmaken kunnen we allemaal wel, antwoorden geven blijkt een vak apart.

4
6 xtremy

@6
Je vragen zijn verkeerd. Dat is de categorie: "Als wij het niet doen, doet een ander het wel!"Dat is precies wat er met die boertjes mis is: ze denken dat ze schoon werken, maar er is via wetenschap allang bewezen dat dat niet zo is; integendeel! Dat weten ze, dus komt deze smoes naar boven: "ik doe het maar want anders doet een ander het, maar dan NOG smeriger!"

We hoeven ook niet meer te importeren; je vraag kan ik ook omdraaien: als het buitenland minder uit Nederland haalt, scheelt dat veel diesel plus dampen, plus fijnstof. Dus stoppen et die 85% export; dat scheelt een heleboel kunstmest, vervuiling, giffen en insecticiden en er komt ruimte vrij voor meer natuur. En de boeren die afvallen, moeten dan precies hetzelfde doen als elke werknemer wiens bedrijf gesloten wordt: ander werk zoeken.
Die boeren vinden dat ze een aparte status met meer rechten en privileges hebben, en dat moet afgelopen zijn.
De smoes van "naar een ander land verplaatsen" is een doorzichtige. Want steeds méér landen zijn die milieuverpestende boeren meer dan zat, omdat ze zien wat de negatieve gevolgen zijn van dat wanbeleid: de natuur sterft af.
Kortom: dit kleine land zit vol met extreem luie boeren die niets met natuur, milieu en ons aller toekomst hebben, maar des te meer met hun portemonnee. Winst moet er komen, steeds meer. En de grens is bereikt. Dat zit ze niet lekker. Maar we zien dat steeds méér boeren wel degelijk bereid zijn om schoner, biologischer te werken. Ze zien dat ze net zo veel opbrengst kunnen binnenhalen, maar dan schoon en natuurvriendelijk. Er is alleen een groep stomme boeren, lid van dat fascistische FDF, die niet willen leren. Nou, dan maar niet, maar dan moet je binnenkort de keuze maken: aanpassen, of stoppen. Is dat nou allemaal zo moeilijk te begrijpen, xtremy? Waarom ben jij meer begaan met zeer ouderwets werkende boeren en niet met de toekomst van je kinderen??

1
7 weerman

@7 Dan snap je er toch lekker niks van. Heb jij wel vaker last van.
Niet mijn probleem verder.

5
8 xtremy

@8 Noem eens wat landen waar de boeren schoner, milieubewuster en moderner werken dan in Nederland. Waar de regels dus nóg strenger zijn.

En als de boeren uit Nederland weggepest zijn, wordt hun land echt niet een natuurgebied of zo hoor.
Dat worden woonwijken. Vervuiling bij het bouwen en uiteraard vervuiling als er mensen wonen. Dubbele vervuiling dus.

Waar jij dat van die natuurgebieden vandaan hebt gehaald is me een raadsel.

Stel je voor dat de boeren nu naar België en Duitsland, Frankrijk en Italië exporteren. En straks moet alles uit Oekraïne of een nog verder weg liggend land komen. Denk je dat zo'n vrachtwagen dan méér of minder kilometers moet rijden?

En welk werk zou een boer moeten gaan doen nadat zijn bedrijf is afgepakt door de overheid?


Nee, ik blijf erbij. De boeren hebben het volste recht om voor hun levenswerk, hun bedrijven op te komen. Het is hun léven!
En vrijwel alle Nederlanders staan achter ze!

4
9 xtremy

Morgen gaat het regenen. Verzin iets anders AD

1
10 Uitede aka Espede

@9 Boeren staan niet boven beleid of veranderende eisen en omstandigheden en ze zijn zeker niet onschendbaar.
Het productiemodel welke de boeren jaren hanteerden heeft ongelooflijk veel negatieve bijwerkingen. Niet zo gek als je in zo'n klein landje met dito oppervlakte, nummer twee van de wereld wil blijven.
Dat is natuurlijk absurd en kan alleen bereikt worden met productiemethoden die buitengewoon schadelijk zijn voor het milieu en biodiversiteit. In grote delen van Nederland kun je een meter diep in de akker graven en kom je een stinkende vieze grijze massa tegen vol met zaken die daar niet thuishoren.

Dus, stoppen met die waanzin; er zijn genoeg boeren die biologisch verantwoord willen bouwen en er zijn ook genoeg boeren die helemaal willen stoppen en iets anders willen doen. Er zijn genoeg boeren die al binnen zijn.

Tijd voor iets geheel anders dan dit idiote en bijzonder schadelijke productiemodel en hou op met nr 2 van de wereld te willen zijn! Volstrekte kolder.

1
11 Mark

@11 Dus eerst past men de regels en normen aan, om vervolgens de boeren daar de schuld van te geven. En jij trapt daar ook nog eens met open ogen in.
Héél kwalijk.

5
12 xtremy

@8
Ach, je hebt geen inhoudelijke reactie en wordt weer persoonlijk? Wat ben je toch een domme trol. question De toekomst interesseert jou geen bal, als je je geld maar verdient, hmmm? Egoïst..! Lees @11 eens goed door -als je durft!

1
13 weerman

@13 Zie @9 en @12

4
14 xtremy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

Ach ze roepen nog niet lang leve het fascisme!Hoewel...

26 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Duizenden Hongaren de straat op om gelekt telefoongesprek in corruptieschandaal

@4Het is het begin. ...

26 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

29 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

30 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

34 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

40 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

1 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@8,Nou, dat ben ik niet met je eens. Het kan natuurlijk best zo zijn dat hij uit zijn slof schoot omdat hij de verdachtmakingen zat was (dat...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Mallu Sindhu SexXnxx Porn IndianBollywood Nude ComCe PornChloe XxxIndian Village Sex Videos Free DownloadAmy Quinn XxxRandom Hookup PornTenny Porn VideosSakimichanAltyazılı PornolarYuuna And The Haunted Hot SpringsEmily Willis AnalNaked HinataXx X VdoJordi El Nino Full VideoMom Daddy PornFemme Connu NuePornocomlegemdaXhamester DesiReal Indian Pornбонга камсCuckold FemdAmanda Bynes Nudes1pondoMaya PornstarManhwa HentAlita AngelNina Pink PornFree Full Hd PornReal Rencontre PornoBebe Rexha BootyNara Ford OnlyfansAdriana NicoleBel Ami Gay PornBlondi FreserLesbiannipplesAlexis Texas BlackScrubs PornXhsmsterRbazzerDominique ChinnBigasses.comKamapisachi SexTeens At The Nude BeachNewest Ghetto GaggersFilm Pour AdultePornografia KoreanaBick Cock GayBrazzers HardPorn FitingFaketaxi Big TitsTrannyblowjobBukkak PornAnal PundingCelebs Nude LeaksVelma Show NudityKira Liv NudeNaomi MoanSonali Bendre Sex VideoKendra Lust Latest VideosNatalie Brooks PornSperm PornNaked BitchScarey PornPlaboy Triple PlayMortherlessHenrai VostfrLana Rhoades AnusNip Slip IgWww Brandi Love ComAmiee CambrigeEmily Willis DeeperFull Hd Hindi Sexy Video DownloadFreakyghetto CoupleChristmas XnxxXx English Sexy VideoPorn Stuck MomBest Asia OnlyfansGay Porn BritsCute Naked GirlsTamil Bf AuntyCrotch RopeBib Cock XxxJ Cup TitsFree Porn Sexy VideoPorntn. OmTintacle PornPorn RománticoNude BridesXnxx Com MobileKajl XxxRex Porn VideosAngela White VrBig Booty Lesbian TribTop HentaisXmvoviesforyouLatina Pov PornFree PhornPorn ClasdicJacquie Et Michele PornRobloc PornNovinha RedditPorm StarLove Flops UncensoredIndian Celebrities NakedFestivalfuckCzech Glory Hole PornPoolpornBf Hindi MmsBeth Chapman BoobsBeurette SexeXnxx Sex DownloadSucking Long NipplesFree Japn PornPerfect Irls ComAmateurfreehookupsBrook Monk NakedCom SexLesboporn VideosAdultsearch.ocmDoujin-moe.udGerman Teen PornLuna Lovely PornSexvidusHusband Exchange SexHot Sex Video Hd IndianSex Videos India MomMuy ZórrasThai CreampiLana In Hookup HotshotStocking Tease ComPorn ItalianeMia Nix PornNatasha Malkova ComConsoladorMariah MalladPhornBrazzers Reagan FoxxGirlsdoporn IndianBabysitter SeducedSummer BrelliDoubleslistNudo MenBigboobsvideosAur Bete Ka SexTiny 4k VideosTeam Stee PornRomantic Passionate Sex VideosBhabhi Ki Tadap