Amnesty tegen racisme en discriminatie
Amnesty tegen racisme en discriminatie Via Pixabay

Amnesty International Houten en racisme en/of discriminatie

10 juli 2020 om 15:20 Maatschappelijk

HOUTEN Niemand kan het meer ontkennen: ook in Nederland zijn racisme en discriminatie aanwezig. Premier Rutte erkent nu dat er sprake is van institutioneel racisme. Amnesty International Nederland is al vele jaren actief met het bestrijden van racisme en discriminatie in Nederland.

De afdeling Houten van Amnesty International besteedt al langere tijd aandacht aan dit onderwerp. Onlangs nog, op 2 maart, vertoonde Amnesty Houten in samenwerking met Aan de Slinger de documentaire “Ik alleen in de klas”. Een documentaire waarin Nederlandse jongeren vertellen over de ervaringen die zij hebben meegemaakt.

Nu benadert Amnesty Houten jongeren in Houten actief met de vraag: heb jij racisme meegemaakt in Houten? Ben jij gediscrimineerd op grond van je huidskleur, gender of andere kenmerken die niet veranderbaar zijn?

Amnesty Houten geeft op scholen in Houten les over de mensen- en kinderrechten. Met het resultaat van de door jongeren gemelde ervaringen wil Amnesty Houten op de Houtense scholen duidelijk maken op welke manier in Houten sprake is van racisme en discriminatie. Dat gebeurt bewust en/of onbewust. Soms hebben mensen niet in de gaten dat hun gedrag door anderen als discriminerend of racistisch ervaren kan worden. Door erover te praten kun je je ervan bewust worden. En je gedrag veranderen.

Kinderen en jongeren die racisme en/of discriminatie te verduren krijgen kunnen daar nog vele jaren echt last van hebben. Zo zelfs dat ze in hun ontplooiing geremd worden.

Daar kunnen we met z’n allen wat aan doen. Bewustwording en het gesprek erover voeren helpt daarbij.

Wil je je ervaringen melden? Amnesty Houten gaat zorgvuldig met je verhaal om en bespreekt met je hoe jij wil dat ermee omgegaan wordt.

Op onze site vind je informatie bij wie je terecht kunt met je ervaringen. Verdere info: https://houten.amnesty.nl/activiteiten/racisme-en-discriminatie

advertentie
advertentie