Premier Rutte praat voor het eerst over coronacrisis: Steken laten vallen in heftige periode (ad.nl)


Minister-president Rutte keek gisterenavond in een extra uitzending van talkshow Op1 terug op de coronacrisis. Het afgelopen halfjaar was ‘het heftigste’ uit zijn carrière, zei Rutte in het interview. Een zware periode voor de premier, zowel qua werk als persoonlijk. Rutte geeft toe dat het kabinet ‘steken heeft laten vallen’ en lessen heeft geleerd. ...

door Havermout in Politiek  ·  25 Reacties

  • 1
  • 357x gelezen
Reageer met een Emoji
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volgens mij laat hij nog steeds steken vallen vooral omdat die 1.5 meter nergens op gebaseerd is en nog meer dingen en ze die wel in de noodwet plaatsen hele grove fout.

Zieligzielig maar wat genoot hij van die macht, zag je aan alle kanten aan hem en nu zielig gaan doen, zeker stemmen winnen, weer een manipulatie ten top Rutte!

11
1 Rattocasi

Nu gaat hij toegeven dat er fouten zijn gemaakt.
Pak die de Jonge maar eens aan Rutte.
Die Gommers onder druk heeft gezet.
En wist je daar soms ook vanaf.
Want vertrouw je nog steeds niet..
Nu partij zielig gaan lopen doen stemmen zien te krijgen.
Je bent en blijft een leugenaar.
Samen met die de Jonge .

9
2 annie

Die hele corona crisis is verrekte vervelend. Ik zou niet weten wat de enige juiste foutloze aanpak geweest zou zijn.

6
3 ObJener

@1 ++++++

8
4 annie

@3
Precies, dat was het hele probleem niemand wist precies wat de juiste stappen waren en dat is op sommige fronten nog steeds niet duidelijk.
Het is voor velen maar moeilijk om te leven met die onzekerheden.

9
5 Gekste Henkie

Mja... logisch dat er dat er dingen niet goed gaan bij zoiets.

4
6 smurf

Dit is de eerste wereld wijd epidemie sinds 1918 - 1920 je weet dat de kans aanwezig is dat het gaat gebeuren , daar ben je mee bekend er zijn tal van films , series , bord en computerspellen op gebaseerd , maar niemand weet wanneer hoe en wat het gaat gebeuren ...

En vanaf je toetsenbord of de tribune schreeuwen is altijd een stuk gemakkelijker dan verantwoordelijkheid te nemen ... En neen ik ben het lang niet met alle keuzes eens van Rutte , maar goed ik heb ook niet op het huidige kabinet gestemd ..

5
7 MarcusCole

@5 “ Het is voor velen maar moeilijk om te leven met die onzekerheden.”

Ik denk vaak ook dat het de “het is niet goed of het deugt niet“ mentaliteit is. Is het te ‘onzeker’ of ‘te slap’ dan zijn de leiders niet sterk genoeg en laat het de bevolking verrotten, is het te streng dan wordt er weer geklaagd dat het teveel ingrijpt op je persoonlijke leven en worden we een politiestaat oid.

5
8 JackKropotkin

@8 Dat zij ik afgelopen maart al op nieuwskoerier , dat dezelfde mensen die over een complete lockdown aan het aanzetten waren ook de eerste zouden zijn die aan het klagen waren als er om de hoek van elke straat politie agenten en het leger door straten zo rijden , om mensen binnen te houden of net als in Frankrijk dat je een papiertje moet hebben om naar buiten te mogen.

5
9 MarcusCole

@5
" Het is voor velen maar moeilijk om te leven met die onzekerheden" .

En daar komt nog bij dat veel mensen zo gewend zijn aan een vijand/gevaar met handen , voeten en een gemene muil. Dat bolletje met uitsteeksels ziet er niet echt gevaarlijk uit, het moest en zal een menselijk gezicht hebben het liefst een politicus of organisatie die men toch al niet mocht.

4
10 Defcte burger

@3 Ik ook niet , gelukkig hebben we hier op dit forum enkele tientallen mensen die zo'n beetje de hele dag op dit forum besteden die het gelukkig wel weten.

5
11 MarcusCole

Door niet in de aanvang op te treden en het als een griepje af te schilderen heeft vele doden gekost die ik wel op de rekening van Mark zet. Zelfs op vandaag worden we belazerd met het aantal doden door de aanpak. Niet getest mag ook niet worden meegerekend is nog te belachelijk voor woorden.

3
12 niet-alles-geloven

@1 @2 Ratje en gansje, het duo dat vandaag het domme geklaag en gescheld vorm geeft en zelf nergens verantwoordelijk voor is.

5
13 kritischelezer

Op z,n Rutteriaans het publiek bespelen ,het is en blijft een leugenachtige manipulator en hij komt er al 3 keer een kabinetsperiode mee weg en de vierde gaat ook lukken.
Een goedgebekte mooiprater die er voor zorgt dat ondanks dat je beseft dat er iets aan zijn betoog niet pluis is er toch in meegaat en hem gelooft.
Let op "dat zogenaamde Corona herstelfonds voor de zuidelijke landen komt er ook ,hij gaat gewoon bij het kruisje tekenen en naar de Nederlandse bevolking toe uitleggen dat het beter is en gezien de urgentie en Europese saamhorigheid en.bla bla bla bla en weer gelooft iedereen de rasleugenaar.

5
14 Gekabo

@12
" Zelfs op vandaag worden we belazerd met het aantal doden door de aanpak. Niet getest mag ook niet worden meegerekend is nog te belachelijk voor woorden."

Fact check: het RIVM moet zeker weten dat zij uitsluitend op CoViD19 sturen en niet op andere verschijnselen en rekenen alleen met echt geteste gevallen. Daarom roepen zij ook: onze getallen zijn te laag. Maar als ze griepgevallen en verkoudheden en hypochondrie meenemen, trekken ze foute coronaconclusies, logisch dat ze dat zo doen.

Het CBS meldt "oversterfte" en doet zijn best om voor te rekenen hoeveel het aantal door het RIVM gemiste gevallen zou moeten zijn. RIVM en CBS zijn beide overheid. Er is volkomen openheid en duidelijkheid over hoe dit zit en waarom.

Je moet alleen even je best doen om het te begrijpen en daar kwam je kennelijk nog niet aan toe.

5
15 Gekste Henkie

Dat hij beloofd met Gommers te gaan praten is uitstel en afleiding van wat hij allang had moeten doen. Niet na een TV optreden. Dit gesprek had al plaatsgevonden moeten hebben. Elke keer als ze er in den Haag niet uitkomen of nalatig is word er een onderzoek aangekondigd, waarna je er heel lang geen of nooit een antwoord op komt.

1
16 Verwonderd

@14 Nee van hem geloof ik werkelijk niets meer, teveel leugens en bedrog.

2
17 ilse1

@17 waarom geloof je dan nog die valse profeten B&W. Dagelijks nieuwe leugens van die 2.

8
18 Gut

@3

Dat is het grote probleem. Er is niet een 'one size fits all' aanpak.

De lockdown was wellicht te laat ingesteld, de uitbraak is versneld door het laten toestaan van de carnaval optochten.

Alle grote evenementen, zoals voetbal en dergelijke hadden gelijk gestopt moeten worden.

Nu nog een ieder ervan doordrongen zien te krijgen dat die 1,5 meter afstand echt nodig is. En belangrijker, deel gigantische bekeuringen uit aan mensen die willens en wetens de regels negeren. Ik behoor tot de risicogroepen en ik wil nog niet dood.
Mag dat?

3
19 Zwartwit

@9

Inderdaad het kan ook zoals in Rusland. Wil je naar buiten, dat kan. Eerst online aangeven waar je naartoe wil, een blaadje met QR code uitprinten. Je strikt aan de opgegeven route houden en met je billen bloot, wat heet, opgesloten worden als je dat niet doet. Dmv miljoenen camera's door gezichtsherkenning gevolgd kunnen worden.

Nee, dan is het hier in Nederland nog echt heilig. Nu nog de mensen ervan doordrongen laten raken dat we niet naar de Russische/Chinese situatie willen groeien.

4
20 Zwartwit

Wel bijzonder om te zien dat mensen die in andere topics de mond vol hebben over hoe slecht Trump alles heeft aangepakt, hier Rutte lopen te verdedigen die alles fout en te laat heeft aangepakt.
Héél bijzonder.

Neemt niet weg dat Rutte alles te laat en te weinig heeft gedaan. Vooral om maar niet te hoeven doen wat Baudet allemaal zei. Het was dus pure partijpolitiek wat Rutte deed.

Baudet vroeg al in een vroeg stadium om een spoeddebat. Kwam er niet (alleen maar omdat het Bauet was)
Baudet vroeg in een vroeg stadium om mondkapjes en testmateriaal.
Kwam er niet, alleen maar omdat het Baudet was die het vroeg.
Baudet vroeg ineen vroeg stadium om een korte, volledige lockdown.
Kwam er niet, alleen maar omdat het Baudet was die het vroeg.
Toen de veel te late lockdown er was, was het Baudet die er weer zo snel mogelijk uit wilde (het was immers al te laat). We bleven in de lockdown, met alle gevolgen van dien. Rutte wilde er niet uit, want het was wederom Baudet die het vroeg.

Puur partijpolitiek van Rutte. Alles wat Baudet vroeg werd juist niet gedaan. Terwijl Baudet de enige was die de juiste aanpak bepleitte.


Onthoud dit, als je weer mag stemmen.
Stem NIET op Rutte (of één van de andere kartel partijen, want een stem op de één, is een stem op ál die partijen). .

Stem FVD !!!!

4
21 xtremy

@9
Ik was in het begin voor een lockdown.
Maar dan moet dat wel meteen,en niet eerst het virus laten verspreidden,om dan in plaats van een regio een heel land stil te leggen.
Doe je het toch zo,omdat je voor groeps immuniteit gaat, zorg er dan ook voor dat de groep immuun kan worden.
Zoals het nu gaat, kan het niet nog een jaar door gaan.

1
22 kelly11

@19 Ik als copd-er sluit me bij u aan!

1
23 ObJener

@19

Dan blijf je toch binnen!

2
24 krek

De regeringen van tegenwoordig zijn bang om geen besluiten te nemen zonder eerst advies in te winnen van de diverse overheidsinstanties zoals het rivm. Hierdoor ontstaat een gekeurd advies omdat de regering ook opdrachtgever is en de hoge ambtenaren het advies kunnen sturen (wij van wc eend). Zodat de regering zich kan indekken en een andere instante de schuld geven. Een soort van angstcultuur.

0
25 rabartels

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Weer wind: de verpersoonlijking van wat echte Democratie inhoudt.Belachelijk om zo'n motie eerst oordeel Kamer te geven en als er voor hem een...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen

Voor een Eritrees bevrijdingsfeest moeten ze in Eritrea zijn!...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Verbied het dan gewoon mens! Of laat je ze eerst de boel bezetten en ze daarna met harde hand weer verwijderen? Denk even na....

3 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 De EU bestaat uit landen. Die landen hebben een vertegenwoordiging in het EU bestuur zitten. Indien die landen allemaal dezelfde problemen o...

3 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Zeven mensen opgepakt in Australisch terreuronderzoek naar mesaanval

Waarom mogen we niet weten uit welke hoek dit komt en wat het motief was?...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@21De zoveelste nutteloze maatregelen die nu even versneld worden doorgevoerd met het oog op de verkiezing in juni. Ze doen gewoon een Rutte e...

16 minuten geleden geplaatst door Reconquista

soapbox
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Er zijn wel meerdere redenen om uit de EU te stappen. En wellicht een nieuwe oprichten zoals die aanvankelijk bedoelt was, maar dan met meer con...

19 minuten geleden geplaatst door soapbox

soapbox
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Op termijn komt gezond verstand terug....

20 minuten geleden geplaatst door soapbox

Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 "EU ... ze doen niks" EU-migratiepact. ...

44 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@19Dat de EU het moet regelen roepen we al 20 jaar maar ze doen niks. En de Turkije deal, Tunesië deal, Egypte deal, Libië deal zijn allemaa...

1 uur geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Bérénice Marlohe NudeسفقهحؤاشفزؤخةDog Jerked OffReal Girls Gone BadAmeture NudesScort TijuanaLexy RoxxChaturbatrEbony Pov BlowjobAllpornccomicsSexo E PornoVelhas Do SexoPlaypoy NudeTrans Girl Fucks PumpkinHottsexSonali Bendre Sex PhotosWorld Record FuckOverwatch Rule34HololivehentaiThiccasianbaddie OnlyfansDabal SexHot Stepmom FuckImagen Eroticosسکس فارسیChodi ChodaMalayalam Sex CallingIvana MonataNude Women's GolfRileymae Lewis NudeIncestbestJolyne HentPolice XxxSex ZxxLadki Ko Chodne Ki VideoSonia Agarwal Sex VideoKamasutra Hot SceneNamee That PornHiral Radadiya SexYoursexwifeHotmomfuckSouth Indian Girls Porn VideosSexyassholeGrandma Give HeadPron LesAsmrmotherMelhores Atriz PornBangla Bf Video ComActress FuckTsubasa AmamiShooting Of Porn VideosHorny DickNew Porn Massage VideosEnony Pulse TvXev Bellringer Cum With MeIndian Porn IndustryBangla Xxx Bangla XxxJilbob NyepongSuzuki IttetsuCute Hot NudeFetlife LinkedinBlack Bbw SquirtUmi Shinonome NudeBigcuties SkylarMuslim Aunty Sex VideoChinese MompornDawn Pokemon HentaiTopchatsiteHamsterwatchStacy SaranHaydee HentaiBihari Sex MovieNude RestlingWww.xxx.comStpeach PornBengali X VedioAndrea Espada NudeBig Titty MexicanYoung Mom NudeBokep.indonesiaNgentotjandaBlue Hindi MeinVillage First Night SexDry Humping RedditSexyblack PornHindi Sex Store ComXx Marwadi Sexy VideoEnjou KohaiChennai Sex Video HdPerv Mom HdX Videos HideMom Son NakedMari RikaLightskin DoggystyleCzechoslovakian GloryholeMatire Nude PicsXxx Hot Bhabhi SexXxx Bengali Boudi VideoXxx Hindi OpenDaddy Daughter SeducePorn Mascot21 Naturals.comSexo PormosJadegrobler NudeAnkha SexualInside Job PornEva Elfie FeetFilthyamateurGratis Porn.comErotic RoleplayBokep PakistanTamil College Girl SexXxx Video Full Hd IndianHeroni XnxxRarecordVietbunny TwitterMomsgonebadPassionate Gay SexVirtualtabooSeduced By A GrannyAlara LamaarNudes TeenAsian Porn LesbainJapanese Sex TubeVhs PornXx SaniMia Piper PornWananonceBig TitPictures Of Naked MenXxx InTaliyaandgustavoDog Fart.comCute Trans PornFabswingerzMellewdSamsung Sex VideoPatricia_tarkaпорно тик токLas Actrices PornosTelugu Sex Videos TeluguBengali Xx Video ComXxx Hindi BhashaCelebrity JehadFingering Porn GifAvseetvFrench NudAnimal Crossing PornKourtneykaneLinda SpecialeJapani Girls Sex Video