Ajax-icoon Wim Suurbier (75) overleden

Foto: Ajax-icoon Wim Suurbier (75) overleden

Er is opnieuw een icoon van het Gouden Ajax overleden. Toenmalig rechtsback Wim Suurbier is op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zware hersenbloeding.

AT5 schrijft: “Hij speelde maar liefst 13 jaar in Amsterdam en won in die jaren zo’n beetje alles wat er te winnen valt. Drie keer de Europa Cup 1, de wereldbeker en zes landstitels om maar wat te noemen. Ook speelde hij met Oranje mee in de verloren WK-finales in 1974 en 1978.”

Daar voegt het medium aan toe: “Suurbier speelde bij de jeugd van Ajax en debuteerde op 5 januari 1964, anderhalve week voor zijn 19e verjaardag, in het eerste. Een jaar later werd Rinus Michels trainer en die zorgde voor een revolutie in het voetbal. Michels ontwikkelde het ‘totaalvoetbal’: modern voetbal met opkomende verdedigers en meeverdedigende aanvallers. En Wimpie bleek uitermate geschikt als aanvallende verdediger.”

Suurbier speelde 509 duels voor Ajax, waarmee hij na Sjaak Swart (603) de nummer twee namens Ajax is.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie