Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zo werd er gefeest onder het viaduct van het Amsterdamse Bos

12 juli 2020, 13.40 uur · Aangepast 12 juli 2020, 13.52 uur · Door Redactie

Er zijn beelden opgedoken van het illegale feest dat afgelopen nacht door de politie werd stopgezet in het Amsterdamse Bos. Op de beelden is te zien hoe feestgangers dicht op elkaar staan te joelen en te dansen op muziek. 'De sfeer was goed, alleen het geluid niet zo', aldus een aanwezige.

Er waren discolampen, lachgasballonnen en speakers aanwezig. Op het illegale feest onder het viaduct aan de Schipholdijk waren ruim vijfhonderd bezoekers afgekomen. Volgens een aanwezige moest er vijf euro entreegeld worden betaald en begon het feest rond middernacht. Rond 02.00 uur zou de politie het feest hebben stopgezet.

Volgens de gemeente Amstelveen hebben de feestgangers veel troep en lege lachgasballonnen achtergelaten op de plek. De gemeente roept via Twitter jongeren op om hun troep op te ruimen. Ook wil Amstelveen met de politie in gesprek hoe illegale feestjes te stoppen.

Geen boetes

De politie laat aan AT5 weten dat doorgaans eerst bezoekers van een illegaal feest worden verzocht om te vertrekken. Als daaraan gehoor wordt gegeven, worden er geen boetes uitgedeeld. Afgelopen nacht is dan ook niemand op de bon geslingerd.

Steeds meer openbare plekken in de stad worden door groepen jongeren gebruikt als festivalterrein. Via sociale media worden jongeren met digitale flyers uitgenodigd om naar geheime feesten te komen, waar ook lachgas wordt gepromoot. De locatie blijft tot een dag van tevoren geheimgehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938