Britten trekken bijna 790 miljoen euro uit voor grenscontroles na brexit (nos.nl)


Van het gereserveerde bedrag gaat zo'n 525 miljoen euro naar de bouw van douaneterreinen in het binnenland voor de controle van vrachtwagens. ...

door Havermout in Buitenland  ·  84 Reacties

  • 6
  • 557x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 @48 daar laat U wel u onwetendheid zien! Maar goed geloof vooral wat U zelf wil de feiten en cijfers laten wat anders zien!
Stel de EU had de Grieken niet geholpen had dan hadden ze nu de status junk staat gehad en was het voor hun onmogelijk om nog maar geld te lenen! Wat was er dan gebeurt met de Grieken. (terug naar de steentijd ?)
De Grieken zijn eigenlijk in een schuldsanering gegaan (maar dan voor landen) en dat doet tuurlijk zeer maar gemaakte schulden moeten nu eenmaal terug betaald worden!
Zijn er door toedoen van de EU niet meer dan de helft van hun schulden kwijtgescholden?
Dus ja de grieken zijn er beter van geworden, is hun economie weer aan het groeien of krimpt deze? Hebben ze door de ontstane situatie nu een betere boekhouding en worden nu de belastingen wel betaald ? (dus heeft de staat nu eindelijk de juiste inkomsten?)

1
51 psje

@50 Nee joh Liz is iemand die zich in torenhoge schulden steekt en als het betalen ineens niet meer gaat de schuld neerlegt bij andere!
Als ze vervolgens de schuldsanering in moet wil ze gewoon bussines as usual hebben en gewoon op de oude voet verder leven. Andere pakken dan wel de rekening voor haar op.

2
52 psje

@47 Vertel eens wat U held (naar mijn optiek populist) Varoufakis nu dan doet?
En hij heeft veel bereikt toen hij Min van financiën was of toch niet? (roepen is wat anders dan het ook doen)
Wou hij btw in 2019 niet gekozen worden voor een plaats in Brussel middels een Duitse partij?

0
53 psje

@3 . Ach Unilever heeft zijn hoofdkantoor al naar de UK verplaatst. Eens zien hoe lang het duurt voordat ze ook in de UK gaan produceren. En Tata wil de vestiging in de UK liever open hjouden dan die in Nederland. Eens zien hoe lang het gaat duren voordat IJmuiden dicht gaat.

goh wat is Brexit toch vreselijk. Baas in eigen land en ontdekken dat grote bedrijven na Brexit graag hun hoofdkwartier in de UK vestigen. Wat vreselijkzeg.....

4
54 PFL

@52 "Als ze vervolgens de schuldsanering in moet wil ze gewoon bussines as usual hebben en gewoon op de oude voet verder leven. Andere pakken dan wel de rekening voor haar op."

Inderdaad. Dat is exact wat ze verwacht voor Griekenland. question

1
55 Weet geen naam

@54
hoeveel bedrijven kunt U nog meer noemen naast Unilever dan die het ook daadwerkelijk gedaan hebben. Ze hebben een strijd gewonnen maar ze verliezen wel de totale oorlog
Zijn er namelijk zat die het omgekeerde gedaan hebben en zich terug getrokken hebben uit de UK
Waar wordt bijvoorbeeld de mini tegenwoordig gemaakt?
Is dyson grotendeels vertrokken uit de UK (en waar woont dyson zelf nu?)
Waar staat momenteel de hoofdvestiging van Uk rijkste man (en waar woont deze momenteel zelf)
Ect
Hoeveel ontslagen waren daarmee gemoeid en hoeveel ontslagen zijn er gemoeid met de verhuizing van Unilever? Of is het alleen een verhuizing op papier om zodoende belasting te kunnen ontduiken?

https://www.independent.co.uk/news/business/news/brexit-companies-leaving-uk-list-job-cuts-eu-no-deal-customs-union-a8792296.html

1
56 psje

@54 ignorance is a bliss
LOL weet u hoeveel van de markt, omzet winst van Unilever emaakt wordt in de Uk en EU
(zal U helpen dit is ruim 10 maal zoveel in de EU dan in de UK zie jaar verslag unilever zelf, en dit terwijl de EU een groeimarkt is volgens diezelfde unilever terwijl de markt in de UK aan het krimpen is)
Tuurlijk gaan ze de productie van de goederen die nu hier gemaakt worden verplaatsen naar de UK en vervolgens met extra invoerrechten exporteren naar de EUzal de concurrentie leuk vinden dacht U niet!

2
57 psje

@55 maar oh wee als de rekening op gepakt moet worden door de belastingbetaler , dan wordt er ineens moord en brand geschreeuwd door diezelfde populistische groep
Denk dat deze personen denken dat de EU een geldboompje in de tuin hebben staan

1
58 psje

@52 @55 Jullie zijn er niet echt ingedoken he!question Geeft niet, kan gebeuren. Een verhaal heeft altijd 2 kanten. Let daar op. Als zelfs Dijsselbloem later zijn excuses aanbiedt voor wat er gebeurd is, is er meer aan de hand dan waar de meeste mensen (helaas) intrappen.

Onderstaand vind ik een goede uitleg van "DE andere kant"...
"
De politieke inlijving van Griekenland wordt gerealiseerd door het Parlement te dwingen binnen een paar dagen “Ja” te zeggen op een grondig en fundamenteel herontwerp van de Griekse staat – de sociale zekerheid, fiscaliteit en economie – zonder dat ze daar het recht heeft daar politiek iets van te vinden, op straffe van uitstoting en faillissement. Daarmee is het Griekse parlement dezelfde betekenisloze stropop geworden als dat het Europees parlement in deze crisis weer bleek.
"
"
Ondertussen zijn daarmee deze landen ‘van Europa’ gemaakt. En daarna komt het: met de woede van de kiezer van de ‘geldleners’ in de nek, worden ‘de probleemlanden’ in vijf jaar gedwongen hun economie volledig kapot te maken middels een doorgedraaide neoliberale agenda. Een recept waar tegenwoordig elke econoom hoofdschuddend bij staat te kijken.
"

https://sargasso.nl/dan-nog-liever-een-grexit/

Als Griekenland verplicht is al hun bedrijven die nog enige winst maken te verkopen, heeft Griekenland geen inkomsten meer. Hoe vreemd wil je het hebben.
Ja, en gooi de toeristenbelasting maar omhoog! Met een Turkse concurrent als buurman???question
En dat is de EU..

2
59 Liz

@54 Zo is het.

3
60 Liz

@58 "Denk dat deze personen denken dat de EU een geldboompje in de tuin hebben staan"

***
Kun jij mij uitleggen waar al die luxe vandaan komt in Brussel voor o.a. hun personeel?
Ze zitten toch niet de laatste restjes van hun bord te schrapen, toch?

3
61 Liz

@60 zie voor werkelijke feiten @56 of is dat ook allemaal nietwaar

0
62 psje

@60 vraagje
Hadden de grieken een economische groei of een krimp dit jaar( hoe klein dan ook tov de ander EU landen er was sprake van een groei)?
Hadden de Britten een economische groei dit jaar of hadden ze te maken met een krimp?
Laat ik het zo zeggen ik zit liever in de lift naar boven hoe langzaam ook dan dat ik naar beneden kelder !

0
63 psje

@57 uw wens om Brexit te willen zien mislukken is de vader van uw gedachten. Ik sta er neutraal in. En tot nu toe valt het kennelijk mee met. de Brexit. En u weet wellicht dat ook Shell inmiddels overweegt je hoofdkantoor naar de UK te verplaatsen. We zullen zien.

2
64 PFL

@60 ik lees net in het FD het geruststellend bericht dat er in de UK agv brexit 30.000 banen op de tocht staan alleen al in de vakbeurzen " industrie"

2
65 Gut

@62 Gezien?

MEER DAN 1000 EU-BEDRIJVEN WILLEN KANTOOR IN VK OPENEN NA BREXIT

"Meer dan 1400 bedrijven uit de Europese Unie hebben vergunning aangevraagd om tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk te kunnen opereren na de brexit. Daar zitten 131 Nederlandse bedrijven bij."

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/4992516/eu-bedrijven-nederlands-vk-brexit-tijdelijke-vergunning

1
66 Liz

@63 "Hadden de grieken een economische groei of een krimp dit jaar( hoe klein dan ook tov de ander EU landen er was sprake van een groei)?"

***

Economie krimpt op dit moment weer in Griekenland.

1
67 Liz

@65 "ik lees net in het FD het geruststellend bericht dat er in de UK agv brexit 30.000 banen op de tocht staan alleen al in de vakbeurzen " industrie""

***
Maar @66 laat weer wat anders zien.

1
68 Liz

@66 @68 zie je het woordje " tijdelijk" in de tekst?

3
69 Gut

@66 Ook gezien wat dit voor een bedrijven zijn en waarom zij een bijkantoor in de UK willen openen dan? De bedrijven die van de UK naar de EU verkassen gaan grote groepen werknemers ontslaan. De bedrijven uit de EUe een bijkantoor openen in de UK ontslaan hier in de EU geen mensen voor
Zorgen dit soort bedrijven voor een groei van de economie (lees export) dan of zorgen ze hiermee ervoor dat zij toegang houden op de UK markt en zo daar een graantje meepikken?
Maw de concurrentie wordt groter daar dus veel echt britse bedrijven zullen in de problemen komen.

2
70 psje

@18 die chloorkippen eet je nu al uit de oekraïne, dus succes.
.

1
71 de redelijkheid

@68 Hoeveel banen worden er door deze genoemde bijkantoortjes gecreëerd dan? meer of minder dan de 30.000 banen die @65 benoemt? en dat is maar voor tak van sport
Let wel hun twee na grootste tak van industrie is de auto industrie waarvan genoemde tak maar een klein onderdeel van uit maakt (lees het stukje van @56 even uit een engelse krant!)
Hoeveel banen staan er volgens hen daar op de tocht alleen al in de auto industrie?
Industrie moet tegelijk aan de staatstiet anders vallen zij om

https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/metals/062320-uk-car-industry-calls-for-support-package-warns-on-risks-of-no-deal-brexit

Bij een no deal vallen ze weer terug naar de cijfers van voor 1953!

2
72 psje

@64 waar zijn die andere (harde feiten) verhuizers dan? van bedrijven die van de EU naar de UK verhuizen dan? Heb zelf al meerdere genoemt die productie grotendeels of in geheel verplaatsen naar de EU ten koste van de werkgelegenheid in de UK

Zelf de grootste fan van de brexit (dyson) heeft de complete productie naar verre oosten verplaatst en is zelf gaan wonen in singapore!

https://www.ft.com/content/300aec4a-3131-11e9-ba00-0251022932c8

0
73 psje

@67 Deze is te danken aan corona! die van de britten was vorig jaar al in gang gezet
De Grieken hadden een verwachte groei voor corona van ca 2.8% echter staat nu op een krimp van 10% Maar kan straks steun vanuit Brussel verwachten!
De Britten staan op een krimp van 20+ % (april)en van de schattingen wordt je ook niet vrolijk! En ook maar niemand die een hand zal uitsteken om ze te helpen.
PS Wereld handel is in totaal ca 4% gekrompen

0
74 psje

@71 nee hoor eet alleen kippen van nederlandse herkomst , die keuze hebben wij gewoon!
De Britten moeten wel omdat ze de vrijheid hebben om met de US te gaan handelen met alle bijhorende verplichtingen!
Daarnaast hebben we ook al gen gemuteerd voedsel dan?
Staan onze arbeidsvoorwaarde of salaris onder druk dan of staan die van de Britten onder druk?
Wij hoeven geen britse producten te kopen met hogere kosten door extra invoerrechten.
De Britten zullen wel moeten aangezien ze grotendeels afhankelijk zijn van import om te kunnen leven en produceren. MAW leven wordt voor de Britten alleen maar duurder en duurder en vooral als de britse pond ook alleen maar blijft dalen

1
75 psje

@73 Heb je bewijs dat Dyson de "grootste" brexit fan is? En de mening van een oplichter als Dyson lijkt me niet echt maatgevend voor de mening van de Britten die in meerderheid VOOR de Brexit hebben gestemd.
Als Dyson zijn productie weghaalt dan is hij wellicht toch niet een echte brexit fan. En hij is niet naar de EU verhuisd met zijn productie maar naar lagen lonen landen. Dus u vergelijkt appels met peren.

1
76 PFL

@76 oh ik moet met feiten komen om mijn beweringen te straffen terwijl u dat zelden tot nooit zelf doet?
Maar hier een linkje aangezien u zelf niet zo goed in googlen bent

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/23/boosheid-over-verhuizing-van-brexiteer-dyson-a3651484

https://www.businessinsider.nl/james-dyson-brexit-singapore/

0
77 psje

@76 hij is geen Brit meer en geniet van de afspraken die de eu heeft met singapore (ook handesafspraken)

0
78 psje

@77 . Heeft u het zelf wel gelezen? . Er staat nergens dat hij de "GROOTSTE" Brexit fan is (en hoe definieer je in dit verband " grootste"?) ) En hij doet het niet vanwege de Brexit maar omdat hij een groeimarkt ziet in China. Dat bevestigd alleen maar wat ik al schreef namelijk dat dit niets met Brexit te maken had. En dan ben ik niet goed in Googlen? Leer eerst eens goed te lezen. En dat NRC artikel zat achter betaalmuur dus ik kon alleen de 2e link lezen. Maar die was duidelijk genoeg lijkt me.

1
79 PFL

@78 . hij gaat niet naar de EU maar naar het verre oosten. En nog steeds blijkt nergens uit dat hij de "grootste" brexit fan is. En ten tweede gaat dit slechts over 1 bedrijf die stofzuigers maakt. NIet heel overtuigend. Er zijn altijd bedrijven die verhuizen om dichter bij hun afzetgebeiden te zitten. Scheelt enorm in de transportkosten om over de arbeidskosten nog maar te zwijgen.

1
80 PFL

@80 hij gaat naar het verre oosten met zijn bedrijf om zodoende de invoerrechten op zijn producten grotendeels te ontlopen bij een no deal brexit En waarom de nationaiteit van singapore aannemen als hij zo'n trotse brit is? omdat de EU afspraken heeft met de singapore misschien En als het toch maar alleen om een stofzuiger bedrijf gaat de eigenaar is wel een van de rijkste Britten?
Hier nog wat ander lees voer

https://financialpost.com/technology/dyson-whose-founder-is-a-vocal-brexit-supporter-is-moving-its-head-office-out-of-britain-to-singapore

https://www.ft.com/content/a5fba69c-a486-11e9-a282-2df48f366f7d

PS waar zit sir Ratcliffe momenteel?

0
81 psje
82 psje

@81 vanwaar die fixatie op een stofzuiger fabrikant? 1 zwaluw maakt geen zomer en andersom ook niet. En wat is nou je definitie voor "grootste fan". En hoe meet je dat?

1
83 PFL

@83 waar blijft mijn antwoord op de vraag
waar zit sir Ratcliffe momenteel?
op het EU vaste land of zit deze ook nog steed in de UK

0
84 psje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Op de Krim bij de luchtmachtbasis Dzankoy drie S400 systemen uitgeschakeld met waarschijnlijk ballistische raketten. Tot zover de kwaliteit van ...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@50 Sinds wanneer is het belangrijk wat lulletje lavendelwater te melden heeft?...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Nicks R. Van
Rutte wil Nederlandse soevereiniteit opgeven om Europese interne markt te verbeteren - NieuwRechts.nl

Moeten we dat hele kleine beetje soevereiniteit wat er nog over is nou ook nog inleveren? Gaan we niet doen Mark....

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@47Ja en Baudet ook toen hij om dit alles te voorkomen samen het referendum organiseerde.."Wat je feitelijk doet is een oorlog ontketene...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@48Zou kunnen, en doorgaans zijn lanceringen van korte afstand moeilijker te onderscheppen.In 2016 uitte Poetin ook z'n zorg over de uit...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Nicks R. Van
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

Dat beest stond op ramkoers!...

10 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@14 Exact ja, dat was het, dank je. Afgrijselijke beelden, waar wij beiden nu weer door geplaagd worden. Echt een gebeurtenis...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@32 Nope:"The South Atlantic Anomaly (SAA) is an area where Earth's inner Van Allen radiation belt comes closest to Earth's surface, dipping...

15 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@29 Betrokken geweest bij 54 ruimte missies. Dat is nogal wat. Specialist op het gebied van de magnetosfeer....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Schildpad
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

Frans als grote smurf en dan Jette als brilsmurf, Jesse als moppersmurf, Yesilgöz als smurfin, Wilders als Gargamel en Caroline als Azrael.Ik...

16 minuten geleden geplaatst door Schildpad

NK. App
LobstersexBouncing Tits DoggyMz. BootyAuntymazaHeyimbee Nudes LeakedAmirah DymePron VidyoSybian RideDdlg SpankingPorn Gay DesenhoPuri Nangi LadkiAishwarya Rai Ki Sexy VideoTelugu Sex Video Telugu Sexy VideoAnal BrazzarsXxxxx VideoNushrat Bharucha HotJapanese Mother In Law XxxLeilani LeanneTitts PornLilith Cavaliere PornRed Hot TubeSex MatureNataliamarquez OnlyfansFree Bengali PornNoelle Easton AgeplayReal Celebrity NudeقمبلNarutoporn MangaXxxviedeoXnxx Indian BeautyLez Squirt PornMovies AdultGatita SerpaMegan Fox LezBrazzars DownloadTop Site PornographieDiffusion Orgasms By YanapmvsAdultism.comRilyn RaeHigher Entities Amirah AdaraPornpen.aiBig Indian TittiesAndhra Nude DanceMallu Reshma SexVideo Game Sex VideoPetite Teens NakedTraci Lords AnalAnnabella Ivy OnlyfansLuberticWww Xxx OdiaTop Sexy Porn StarOlivia Mynn NudeHot Male SexCumshot FfmPorn Saxe VideoFart JoiDarknesspornSpank Ang.comThefappening BlogPost_rion Onlyfans LeakEscort Trans A LyonJamie Lee Curtis BoobsBokeptanteXnxx Indian CarMicky MallatoTimtalescomThelilyolsen OnlyfansI Am Sex VideoSuhagraat Xxx VideoTumblr AlternativeXxx IncestuososTitsvideos ComSex Movie Full Hd VideoX HampsterBbabysitter PornHd Porn IsleXxnx Video BfOlivia Taylor PornPeverted PornBdsm FuckFree Mom PronUnclejacksniecesHentài VideoSex Video Hotel RoomShakira Sex XxxJessiccaburnsIncest SitesPornografia Gratis VideosVideo Pornor GratisNaked On The Nude BeachDoctor XvideosIndian XxzIndian CamgirlBest Deepthroat EverEfukt PornSex Web SeriesSexy.ajResident Evil PornYoung HentaiBlack Lesbo PornhubTightest Pussy StretchedLiterotica.cojmPornô NojentoHd NakedNew Indian Desi SexBhai Bahan Ki XxxKorean Nude ModelSavita Bhabhi Hot Sexy VideoSexi Film Hindi MeBrazzer ThreesomeDakato SkyFirst Time Girl PornBlue Movie ComBangwifeSwinglife.comVoyeur PapyBabyssitter PornChubbynakedwomenPorn Hub JapanesSunny Xxx BfCartoonsxxxBoobs Sucking Porn MoviesCamera Ao Vivo De SexoFotos DesnudasPorn Puta LocuraIndian Feet FemdomSuny Leone's XxxWife PornmoviesLesbian Escort PornJogos PonoHqpirnTwinks On TopQueens Ts EscortsGoth BigtitsBest Chinese PornAlura Jenson Hot SexSugarbooty PornFrench Ebony PornCarlacuteMia Khalifa XxxxxHand Job VodeosBig Tits VrJapenese Porn StarHindi Audio Me ChudaiIndonedian PornNatalie Porkman Lil DSex StiriesWalker NudeFlorarodgersSkyla Novea Xxx