RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Binotto moet bekennen: huidige resultaten zijn Ferrari-onwaardig

De gifbeker lijkt nog lang niet leeg voor het Formule 1-team van Ferrari. Voor het tweede raceweekend op rij komen de rode bolides uit Maranello flink snelheid tekort, terwijl ook de dit weekend geïntroduceerde updates niet de gewenste resultaten opleveren. Teambaas Mattio Binotto zit met de handen in het haar en moet bekennen dat de huidige resultaten Ferrari-onwaardig zijn.

Ferrari is het oudste en meest succesvolle team in de Formule 1 en rijdt in september haar duizendste Grand Prix in de koningsklasse op eigen terrein in Mugello. De start van het 2020-seizoen verloopt echter desastreus voor de Scuderia. De SF1000 komt veel snelheid tekort, waardoor zaterdag voor het tweede raceweekend op rij slechts één Ferrari wist door te stoten naar het derde kwalificatiedeel, waarin er voor Sebastian Vettel niet meer in zat dan een tiende tijd.

Charles Leclerc kwalificeerde zich als elfde, maar zal de race vanwege een gridstraf als veertiende moeten aanvangen. Vorige week scoorde de Monegask in Oostenrijk nog een tweede plek, maar ook teambaas Mattia Binotto kan niet ontkennen dat die podiumplaats vooral het gevolg was van een flinke portie geluk en dat de prestaties van het team beter zullen moeten.

'De stopwatch liegt nooit'

"Het was een zeer teleurstellende dag", vertelt Binotto na afloop van de kwalificatie. "We moeten accepteren dat de stopwatch nooit liegt. In twee opeenvolgende kwalificatiesessies, allebei in verschillende omstandigheden, waren we niet competitief. Niet alleen vergeleken met de teams waar we de laatste paar jaar tegen streden, maar ook niet vergeleken met de anderen die tot gisteren doorgaans achter ons eindigden."

Updates stellen teleur

Ferrari heeft de afgelopen week hard gewerkt om een aantal van de updates die voor de Grand Prix van Hongarije waren gepland deze week al te kunnen introduceren. Ook de verbeteringen leveren echter niet het gewenste resultaat op: "We hebben heel hard gewerkt om de updates eerder dan gepland in te kunnen voeren, maar ze hebben op het circuit nog niet hun waarde bewezen. We moeten uitzoeken hoe dit komt. De huidige resultaten zijn namelijk niet goed genoeg voor een team met de naam Ferrari."

Ferrari lijkt vooral qua vermogen het nodige tekort te komen dit seizoen Vorig jaar was de Italiaanse krachtbron juist nog het sterkste wapen van de Italianen, totdat er tijdens de winter een geheime schikking werd getroffen met de FIA. Ook klantenteams Haas en Alfa Romeo ondervinden daarvan de gevolgen: net als vorige week bungelen beide teams ook dit weekend weer onderin de tijdenlijsten.