ANBO: gepensioneerden dreigen een derde van pensioen te verliezen (anbo.nl)


Gepensioneerden dreigen definitief een derde van hun pensioen kwijt te raken als er geen goede overgangsregeling naar het nieuwe pensioenstelsel komt. In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om dat verlies goed te maken. Dat schrijft ANBO in een brief aan de Tweede Kamer, die dinsdag 14 ju ...

door SergioLeone in Politiek  ·  25 Reacties

  • 11
  • 611x gelezen
Reageer met een Emoji
25

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vuile schoften daar in dat kabinet Ruttler!

2
1 SergioLeone

Bedankt voor uw inzet, arbeidsverleden en nu als onrendabelen die onderaan het lijstje bungelen. Het arme negertje gaat voor. Ze durven wel man.

4
2 caso

Het slopen van ons goede pensioenstelsel, wordt veroorzaakt door de idioot lage rekenrente. Er wordt geen rekening gehouden met de geweldige rendementen, die ervoor hebben gezorgd dat er nu 1500 miljard(!) euro in de pensioenpotten zit.
Het kabinet heeft er óók geen rekening mee gehouden, dat de premiebetalende burgers eenvoudigweg recht hebben op dit uitgestelde loon!

1
3 Scorpio

Ik wil m'n geld terug.

1
4 Weetal

@1 Ze hebben het geld hard nodig om naar de buitenlanden te sturen en voor de ' zieligen' die zelden zullen werken, maar wel hun huisje, hun uitkering en AOW moeten krijgen, plus een lading extraatjes. Onze ouderen, die de laatste jaren al gekort zijn op het pensioen, waarvoor zij elke maand moesten afdragen, kunnen de vuilnisbak in. Dat was ook te zien met de minimale mondkapjes, bescherming etc in de verpleeg en verzorgingshuizen, trouwens de eerste tijd ook bij de thuiszorg.

4
5 gaulette

Links om of rechts om,,,,ze willen en moeten zoveel mogelijk afromen en roven van de loonslaafjes.

1
6 lizzy

@1 -6 Blame the FNV...

5
7 Grasshoppertje

@6 sinds wanneer zijn de pensionados die al op hun 55 tigste geen uur meer productief voor de maatschappij zijn geweest, loonslaven?

21
8 Gut

Ze weten en rekenen ook met de geboortejaar ,,,,wat komt het gunstigste uit!! In welk jaar zijn de meeste loonslaafjes geboren?? Reken maar eens na wie er telkens naast de pot piesen. De graaiers niet hoor!

1
9 lizzy

Een verplicht stelsel ook nog.

0
10 ilse1

@7
Wie het "pensioengedoe" een beetje gevolgd had, wist dat het FNV (Busker), zijn mensen een rad voor de ogen heeft gedraaid.
Deze Busker heeft het, net als de vorige keer, zijn mensen mooier voorgespiegeld dan het was, om maar voor Koolmees een " fantastisch akkoord" (dat nóg steeds géén akkoord is), er uit te slepen.
Dát pensioenfondsen zomaar eenzijdig gewijzigd kunnen worden in beleggingsmaatschappijen, moet nog maar eens juridisch uitgezocht worden.
Lijkt mij, gezien de statuten en afgesproken contracten, van niet.
Tussen de regels door wordt er óók over een "omslagstelsel" gesproken, omdat de jongeren van nu anders buiten de boot zouden vallen.
Alleen de AOW kent een omslagstelsel, de aanvullende pensioenen hebben dat niet, die hebben een kapitaaldekkingsstelsel, waarbij de gelden komen uit premies die door werknemers en werkgevers zijn ingelegd.
Als dit dus wordt afgebroken en omgezet in een nieuw beleggingsstelsel, zal er een enorm hiaat ontstaan, in het opgebouwde kapitaal van de deelnemers.
De vraag is óók, of men dit zomaar kan verplichten om daaraan mee te doen en zo ja, hebben deelnemers dan óók inspraak wáár in belegd gaat worden?
Koolmees roeptoetert nu wél, dat door de "rendementen in de toekomst", er niet gekort hoeft te worden, maar hoe weet hij dát op de lange termijn?
Hij zegt ook dat fondsen nóóit risicovol beleggen. Dáár zou ik óók maar niet teveel aan vastklampen.
Beleggen is gokken en niet zonder risico's, je weet nóóit hoe het uitpakt in de toekomst.
Dat kan Koolmees óók niet weten, dus moet hij het niet rooskleuriger voorstellen dan het is.
Het voorstel moet nog door de Kamers goedgekeurd worden.
D66 kennende, zullen ze het wel weer snel via achterkamertjes, erdoor willen "jassen" , al kan het nóg wél enige jaren duren, voordat alles ècht is omgezet.
Koolmees heeft óók al duidelijk gemaakt, dat het op onderdelen, níet keer gewijzigd kan worden...
Vreemd, omdat de meeste "onderdelen" nóg niet uitgewerkt of afgerond zijn.
Hoe dan ook, we worden zoals altijd wéér belazerd.
Het laatste woord is hier hopelijk, nog níet over gesproken.
Wordt vervolgd....

0
11 Strongoli

Gewoon massaal een rechtszaak aanspannen. Dit mag gewoon niet!

1
12 SergioLeone

Iets klopt er wéér niet.
Ik wil helemaal niet dat er alleen maar belegd wordt met mijn geld, dan was ik vroeger zèlf wel gaan beleggen voor mijn oude dag.
En hoezo wordt er de komende jaren niet gekort?
Dan hebben we niet meer met "rekenrentes" te maken, maar met de willekeur van deze beleggingsmaatschappijen.
Neem aan, als het gebeurt, dat de winst (zeg maar indexatie), óók nog eens valt onder de inkomstenbelasting, omdat er dan bij èchte beleggingsmaatschappijen, wordt geïnvesteerd. Dan wordt men dus wéér dubbel gepakt, maar dan nu via de belasting.
Het is allemaal nog veel te zweverig en te obduidelijk...
Dàt we wéér met mooie praatjes voorgelogen worden, is al het zoveelste feit.
Ongelooflijk, dat die FNV-leden er wéér zijn ingetrapt...

0
13 Dieke

@11 Is niet enkel die Busker, in verleden heeft ene Agnes ( ook FNV ) al de voorzet gegeven, en het heeft haar een top functie opgeleverd in Brussel.

0
14 bromtol

@13
De CNV en Unie leden zijn ook heel enthousiast. Waarom noemt U alleen de FNV?

5
15 yanyans

@15
Maakt niet uit, al die leden van deze bonden zijn overal weer ingetrapt...
"Enthousiast" worden over het feit, dat je wéér wat van je gespaarde pensioen moet inleveren, zegt genoeg over het denkvermogen van deze leden....

0
16 Dieke

@11
Ik ben het eens met uw reactie.
Alleen niet dat de dekkingsgelden komen uit premie's.

Premie's worden betaald voor af te sluiten verzekeringen.
Verzekeringen sluit je af voor onvoorziene financiële situaties waarin je terecht kunt komen.
Heb je die verzekering ooit nodig , dan heb je wat gehad aan je premie betaling -- hoef je nooit een beroep te doen op die verzekerng , dan ben je je geld kwijt.

Het pensioenstelsel = een spaar systeem.
Werknemers leggen een gedeelte van hun bruto loon/salaris in -- en sparen hiermede voor een pensioen --- door dit sparen gezamenlijk te doen , komen er ook gelden vrij van mensen die hun pensioen helaas niet halen , welke gelden dan (gedeeltelijk) aan het fonds toekomen.
Collectief komt er dan een spaarpot waaruit de pensioenen worden betaald , met wat overblijft een buffer vormt voor de pensioenen van de jongere generatie die zelf verder sparen.
Pensioen afspraken worden geregeld tussen werkgevers en werknemers.
Daar heeft de overheid geen zeggenschap in.

Toch heeft de overheid zich die zeggenschap nu toegeëigend --- een grove schande.

Wat gaat er nu met dit zogenaamde neuwe stelsel --- wat in werkelijkheid alleen een afschaffing is van het pensioen-spaar-stelsel -------- gebeuren met de gespaarde salaris-gelden van 1.600 miljard die nu in kas zijn ?

Is het toeval dat de EU ----- nu 1.200 miljard wil hebben om de zuidelijke-failliete landen in leven te houden ?
Is het ook toeval dat alle failliete landen bij Rutte komen om dit te bewerkstelligen ?

In het nieuwe stelsel --- zijn het beleggingsmaatschappijen waar pensioengelden worden ondergebracht ---- om door te beleggen (oftewel te gokken op de beurs) hopelijk geld te vergaren voor de uit te keren pensioenen.
Pensioenen die direkt afhankelijk zijn van de schommelingen op de beurs.
Een beurs die nie gestoeld is op de werkelijke economie , maar vaak gebakken lucht is.
Wat het gaat betekenen om van de beurs afhankelijk te zijn , heb ik nog niet ontdekt.
Wordt je pensioen uitkering dan per maand verhoogd of verlaagd ?

Kortom ---- de werkenemers worden weer eens goed belazerd.
1.600 miljard euro = hun eigendom.
Wie gaat er mee aan de haal ?





De overheid heeft het niet voor niets continue over premie's.

1
17 Jalinda

@5 Dikke +++++++

0
18 annie

@15 Van de CNV en de Uni weten we van tevoren dat ze altijd akkoord gaan met den Haag. De FNV heeft een beetje gedraald om voor hun eigen persoonlijk er ook iets aan over houd. Net als Jongerius die geen enkele prestatie heeft neergezet dan de zin van den Haag, zit ze al zes jaar in Brussel voor de PVDA haar zakken te vullen. Allemaal in de les bij Wim Kok geweest. Even welk goudhaantje Busker toegestopt krijgt. Waar hebben we nog bonden voor. Totaal overbodig in de praktijk.

1
19 Verwonderd
20 ilse1

Als het zo gemakkelijk is onze pensioenen te roven, hoe gemakkelijk is het dan onze bankrekeningen te roven. Dat pensioengeld is prive geld, onze gespaarde gelden, verplicht nog wel.

2
21 ilse1

Iedereen zei het al: laat deze regering niet gaan knoeien met het pensioenstelsel, want ze kunnen het niet, pas op, ze maken er een zooitje van, Koolmees snapt het niet, verander niet een complex systeem dat goed functioneert, niet doen.....afijn.... het wordt weer een bende. Succes jongens, ik spaar al jaren zelf en heb er geen last van. Sterkte. Maar, blijf vooral vvd stemmen hoor.

0
22 Prof. Zuurbekje

@17
Ja, het klopt dat premies een andere betekenis hebben.
Er zijn echter, die óók premie-pensioenregelingen naast de grote fondsen, die door verzekeraars worden aangeboden.
Deze moeten aan strenge regels van de DNB voldoen.
Op het ogenblik zijn dit 10 instellingen, die soms weer zijn overgenomen door grotere maatschappijen..
Zij hebben dus een ander "uitkeringsbeleid".

Artikel website Bond van Verzekeraars; "Indien een premiepensioeninstelling daarnaast ook wil optreden als adviseur, bemiddelaar, gevolmachtigde agent of ondergevolmachtigde agent in verzekeringen in Nederland, geldt voor deze activiteit een aanvullende vergunningplicht (artikel 2:54h, tweede lid Wft). Nederland heeft op dit moment 10 PPI’s (zie voor een actueel overzicht deze pagina op de DNB-website), die soms op zichzelf staan en soms onderdeel zijn van een groter concern.

Belegd vermogen en aantal deelnemers
In 2017 was het gezamenlijk belegd vermogen iets meer dan 6 miljard euro, verdeeld over iets meer dan 530.000 deelnemers, waarvan ongeveer 330.000 actieve deelnemers. Voor actuele cijfers verwijzen we naar de website van De Nederlandsche Bank.

PPI vereniging
Het Verbond behartigt dus ook belangen van de (gelieerde) PPI’s en werkt daarbij onder andere samen met de PPI vereniging.

Verzekeringsthema's
Voor premiepensioeninstellingen zijn onder meer onderstaande themapagina's op onze website interessant.

Pensioenen
Het Verbond pleit voor een nieuw stelsel dat eenvoudig, persoonlijk en flexibel is, uitlegbaar solidair en eerlijk over de mate van zekerheid.


Standaardmodellen Vast/variabel pensioen
Deze pagina op de Verbondswebsite richt zich op pensioenverzekeraars en premiepensioeninstellingen (PPI's) die een vaste en/of variabele uitkering aanbieden.


Zelfstandigen
Zelfstandigen beslissen zelf of en hoe ze pensioen opbouwen en zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Het Verbond vindt het belangrijk dat ze een weloverwogen keuze kunnen maken op basis van objectieve informatie.


Belastingen
Het Verbond zet zich in voor een internationaal gelijk fiscaal speelveld en een efficiënte en eenvoudige belastingheffing"...

Overzicht premiepensioeninstellingen:
*ABN AMRO Pensioeninstelling N.V.
*Aegon PPI B.V.
*BeFrank PPI N.V.
*Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V.
*CAPPITAL Premiepensioeninstelling B.V.
*Nationale-Nederlanden Premium Pension Institution B.V.
*Stichting International Pension Solutions
*Stichting LifeSight
*Stichting Rabo PGGM *Premiepensioeninstelling
*Zwitserleven PPI N.V.
(stand van zaken februari 2018, bron website verbond van verzekeraars)..

0
23 Strongoli

Veel mensen weten het verschil niet tussen pensioen en AOW...

3
24 Grasshoppertje

En dan komt ene ilse1 ook nog reageren....
Zucht...

3
25 Grasshoppertje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@43 voor @42 natuurlijk....

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@41Die Elsemieke is een naar mens. Net zoals 90 procent van de mensen hier....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

sockknitter
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

@6Trump is een migrantenlul. Zijn vader kwam uit Duitsland....

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@35 Ja, die laat zich weer eens in de broek kijken. (Ik bedoel dit niet letterlijk uiteraard, dit voor de mensen die dit niet zelf kunnen bed...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

@6De minner blijkbaar niet....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Ik wens ons marine schip alle sterkte en succes toe....

16 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

Kan je die stelling ook omdraaien? Kan je gelijk zien of die marineschepen nog wel effectief genoeg zijn. ...

18 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Kennedy kiest extreem-linkse gescheiden immigrantenslet met een miljardenfortuin als running mate - Dissident.one

Tjee ik dacht even die senator john kennedy....

20 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Baudet toont KEIHARDE HYPOCRISIE van NAVO in Tweede Kamer | FVD

Dat waren geen artikel 5 oorlogen in ieder geval. En zie waartoe die oorlogen hebben geleid. Alleen maar ellende en nog eens ellende. ...

24 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Hindi Saxy MoviePakistani Hot SexGf HandjobComics Pornos EspañolBest Porn WatchedXvideos Red BrasilShakila Hot Scenes9xbuddiesTeens Nude Picاجمل سكسLexi Lore'sGirl XnxVideo Vixens 1975Bangla Girl SexTavia PornCamwhores.yvChanel Uzi NudesHardcore PorRoommate Sex VideoNude Russian ModelsOmegle MasturbatingPorn On MethUpskirts UnawareVideo Bokep Kebaya MerahHot Sexy Movie ScenesDiamond Jackson BrazzersFuckimgViolet Myers She Ruined MeStepsister Blow JobErick Adame PornThumbnail PornFwtina NudeAmateru Black PornVideoporniPorn TorrentDesi Sexi Hd VideoHdmom PornAgeplay MommyRebel LynnRoxyfoxPornos PetardasFanbus VideoWww Telugu Sex MoviesTwanee StonePrivate Society FreeRomantic JavBrazzers Free VidioMy Best Friend Mother PornNude Beach GilsAriella Ferrera PronRuler 34Skyy KnoxSandra LeonWatch Free Porn VideosWhite Girl Xxx VideoBkacked ComAmber Jane PornstarCute Porn Star SexDesi Softcore8 Ten XxxCrystal LustPussy With TattosOld X VideoXxx BumSexy Lesbien PornWomen Masturbating SoloEbony Lesbian FingeringAdult Porn GameManuhascanTeen Pussy LickingHindi Sex Videos DownloadSluttyauntPirn GamePornographie MangaMyvidsrterJangal Me Mangal XxxSoundarya HotSonia Sex VideoFamyli StokesThreesome Amature PornBlack ThresomeBatman Fucks RobinNude Chat RoomsGloryhole Swallow VideoGif Sexy NudeFreeomovvieNude AsianTamil Xxx VideoSexy Couple SexSelf XxxWww Full Hd PornCharam Sukh DownloadSchool Bus Sex VideoGirl Boy Xxx VideoBhojpuri Nanga NachIndian Xxx SxeIndian Desi Teen SexGay Grandpa PornBokep Indon ViralCara Develingne NudeRyan Keely XxxFriends Wife Xxx VideoPakiniVideo Dani DanielsAsiandollxSandra SturmMessage Turns SexualCam4.TnaflixcSnapchat NudeAlex Mae XnxxXnxx MusilmBdsm Punishment VideosBadpinkvrGranny Porn StoriesBody Swap CaptionsGiaderzaMadura MamandoHospital Sex VideoMia Khalifa Ki Sexy PhotoYoupirnTry Not To Cum ChallengeConney SafetySava Schultz XxxHot And Romantic VideoJethalal Babita Sex435mfcw-002Porn When AsleepLenpornoBrooke Monke NudesHomamade AnalDeepika Padukone Xxx SexKashmiri Girl FuckGranny Suck BbcMasturbating ChallengePorn HuhManuel FerretaNude Romantic CoupleSneha Sex PadamX Hot PhotoHentai English DubErou PornCartoonsporn.comTopporn SitesCowgilr PornFamousandticklish2020 Ki BfMasajelesbicoNxnnn VideoBangla Xx