Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood.
Volledig scherm
Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood. © REUTERS

Dierenactivisten kleuren water Londense fonteinen rood

Demonstranten hebben vandaag het water van twee fonteinen op het Trafalgar Square in Londen rood gekleurd. Ze protesteerden tegen het fokken van dieren.

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Meteen een boete van 10000 Euro, werkstraf van enkele weken om graffiti te gaan verwijderen.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Dit gaat veel te ver. Er zijn andere organisaties die ijveren voor bio veebedrijven waar de dieren elke dag buiten moeten kunnen gaan. Dat is meer haalbaar en schaadt niemand.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    Wat ze wel niet weten dat deze pandemie net komt van wilde dieren. Mensen zijn van nature carnivoren. Ze hebben een kort darmstelsel, gebitsonderzoek van onze voorouders tonen dit ook aan. En met vlees krijg je alle noodzakelijke eiwitten, aminozuren, etc... in de juiste verhouding binnen. Groeten, fruit niet en moet je heel veel variëren. Vitamine B12 krijg je enkel maar binnen via vlees. Of via voedingsupplementen. Maar dat wisten ze pakweg zo'n 500 jaar geleden nog niet.
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Typisch dierenactivisten (of moet ik zeggen dierenfanatici): de wereldwijde pandemie gebruiken om hun eisen (iedereen moet vegetariër of veganist worden) kracht bij te zetten.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Dus het milieu moet er aan geloven? Deze drempel zijn ze al over. Wat is het volgende? Een meer? Als ze het water vervuilen, want dat is het tenslotte, dan zijn ze zelf schuldig aan dierenmishandeling want op de foto zijn duidelijk eenden te zien. Een Amerikaanse zegswijze: "Practice what you preach!" is hier zeker toepasselijk! De nieuwe "afrekencultuur" is uit de hand aan het lopen...