Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove tijdens de IJzerwake in 2019.
Volledig scherm
Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove tijdens de IJzerwake in 2019. © BELGA

Twitter schorst account Schild & Vrienden, Van Langenhove: “Iedereen met migratiekritische mening het zwijgen opgelegd”

De Twitteraccount van Schild & Vrienden is door het sociale netwerk geblokkeerd. Op de Twitterpagina van de extreemrechtse organisatie verschijnt nu de melding dat de account werd opgeschort omdat die de richtlijnen van het sociale netwerk heeft geschonden. Twitter meldt niet over welke richtlijnen het precies gaat. Mogelijk kadert de opschorting in een algemene opkuisactie van Twitter tegen extremistische organisaties.

14 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Nog een geluk dat we Dries hebben. Het levende bewijs dat een cordon rond vb meer nodig is dan ooit
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Dat gaat ge volgende verkiezingen zien Michel Jacobs hoeveel mensen met gezond verstand er meer gaan stemmen op VB en NVA .Alles wat links correct zegt is de waarheid zij zijn de socialen en democraten die sociaal en democratie de nek omwringen.Het is alleen democratisch en sociaal als zij dat zeggen en ondertussen stelen ze van de armsten en daklozen of bent u samucocial al vergeten de beerput in Gent onbewoonbare sociale woningen groen en spa hoe sociaal toch.
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Twitter doet wat ze willen, ze zijn daar vrij in. Net zoals iedereen de vrijheid moet blijven hebben om aan te nemen wie hij/zij wil, zijn huis te verhuren aan wie hij/zij wil...
  • Chris Boog

    4 jaar geleden
    Moet niet veel van schilders vrienden hebben. Maar om daarvoor die account te deleten gaat ver. Uiteindelijk zetten ze daar niet aan tot haat.
  • Kris Pieters

    4 jaar geleden
    So? Dan maken ze gewoon een nieuwe aan hé.