‘Dutchbatters missen nog altijd de waardering’ (ad.nl)


25 jaar geleden viel moslimenclave Srebrenica en werden er zo’n 8000 mensen vermoord. Het is de grootste genocide sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gebeurde onder de ogen van Nederlandse troepen, die op een VN-veiligheidsmissie waren. De Dutchbatters. In deze aflevering van de podcast Achter het Verhaal alles over die groep Nederlandse militairen. ...

door Havermout in Overig  ·  79 Reacties

  • 7
  • 553x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@15 Militairen zijn tegenwoordig allemaal beroeps, dus iedereen heeft daarin een vrije keuze. Waar het op neer komt is dat het allemaal huurlingen zijn, moordenaars op bestelling. Zo zit dat. Zonder soldaten geen oorlogen. Dutchbat was een vredesmacht, die haar plicht verzaakte. Ze hadden voor veiligheid moeten zorgen maar in plaats daarvan hielpen ze mee aan de voltrekking van een genocide omdat ze hun eigen hachje wilden redden. Dat is de lafheid ten top.

2
51 samcash

@21 Dat is precies wat ik bedoel; speelgoedsoldaatjes.

1
52 samcash

@21 Dat is precies wat ik bedoel; speelgoedsoldaatjes.

1
53 samcash

@23 Als je de waarheid niet kunt verdragen ga dan weg.

1
54 samcash

@27 bullshit artiest.

1
55 samcash

Triest wat er met de Dutchbatters is gebeurd, ze zijn daar aan hun lot overgelaten.
Ik ben tegen oorlogsvoering, maar we hebben nu eenmaal een leger nodig.
Ik waardeer dat deze mensen hun leven op het spel zetten, zodat wij in vrijheid kunnen leven.

0
56 Dunkelheit

@55 , defineer;

bullshit;
artiest.

0
57 caso

@57 iemand die sterke verhalen vertelt, uit zijn duim zuigt, of van iemand anders heeft gehoord.

1
58 samcash

@50 Haha geen zorgen, ik snap heel goed je intentie met "doorgedraaid"! Alleen voor mij heeft dat toch even een iets andere betekenis, ander perspectief.

Het is ook ronduit schandalig. Zeker wanneer je uit dienst bent getreden laat Defensie je in je eigen sop gaarkoken. Ik kwam pas achter mijn problemen toen ik uit dienst was getreden, denk maar niet dat ik hulp van Defensie aangeboden kreeg. Ze wijzen je door naar het Veteranenloket en dat is het. Informeren niet meer hoe het met je gaat, of wat dan ook.

@51 Oh ja, krijgen we het "huurmoordenaars" mantra weer van een spijkerbroek. question
In 15 jaar diensttijd heb ik niemand ontmoet die in dienst is getreden om mensen te vermoorden voor een riant salaris. Je krijgt niet eens een riant salaris, en je krijgt al helemaal niet betaald aan de hand van het aantal "confirmed kills", een huurmoordenaar krijgt dit wel. Een militair moet zich houden aan zeer strenge Rules of Engagement (ROE). In Afghanistan ging dat zelfs zover, dat het leven van de eigen militairen ondergeschikt was aan het leven van de Afghaanse burger. De Taliban maakte hier handig gebruik van door op ons te vuren vanuit een dorp met burgers, waardoor wij niet terug konden vuren laat staan luchtsteun inschakelen. Huurmoordenaars zouden gewoon alles hebben afgeslacht.

De militairen zelf zijn niet verantwoordelijk voor het mandaat. Als jij daar bent met het mandaat om de vrede te bewaren en uitgerust bent om als patrouille op te treden, wat moet je dan doen als het punt is aangekomen dat je als interventiemacht op moet treden? Exact, dan kan je niks doen. Dit is de fout van Den Haag, van de VN, die hebben gefaald, zeer zeker niet DUTCHBAT.

Maar goed, gefaalde spijkerbroeken als jij zullen nooit reël kunnen kijken naar welk militair gebeuren dan ook.

0
59 Bluth

@58 , duidelijk en helder.

0
60 caso

@60 Ik begin steeds meer overtuigd te raken dat samcash zo'n jongetje was die dacht wel even militair te worden en bij de introductiedagen al is afgevallen. question En nu heel "boos" is op alles wat Defensie is omdat hij zijn eigen tekortkomingen niet onder ogen durft te komen en Defensie daarvan (tekortkomingen) de schuld geeft.

0
61 Bluth

Waardering gaan ze niet krijgen, immers het zijn soldaten/slaafjes van de politiek.......
En die sturen gewoon 17 18 jarigen naar oorlogsgebied.
Ik ken er ook enkelen die dat gedaan hebben, lekker jong, niet bang en dan ineens voor deze dingen staan, ze hebben er alleen een flinke tik van overgehouden.
Soldaten zijn geworden tot prive legers voor multinationals....

Kijk naar Koenders en Malie, lekker politiek scoren over de rug van sol,daten en ze sturen met slecht munitie.
Afganistan.......
NL steun aan AL Quada in Syria......die yezidis en chistenen vermoorden en verdrijven, nu nog steeds, met steun van grootse NSBér na WO 2 Rutte en Koenders en de laffaard Ooink.

1
62 Goldrush

@61 , @58 ach, die zat vast in die tijd op de camping te zuipen en te neuken ipv met de 4-tonner mortiervuur om je heen op bomb alley. Zijn paar goeie klappers geweest, en die engelsman verklaarde ons voor gek.

1
63 caso

@63 Hoeft niet per se. Voordat ik daadwerkelijk bij het kader terecht kwam moet je jezelf "bewijzen", en dan krijg je dus dat je een paar maanden bij de introductiedagen komt te werken. Ik heb ze meegemaakt, van die gasten met een ontiegelijk grote bek en een arrogante houding, die denken Superman te zijn. Al snel blijkt dat ze mentaal ontiegelijk zwak zijn, en dan keren ze zich tegen jou wanneer je ze hierop wijst. Krijg je een grote bek, heb er eentje gehad die zelfs fysiek werd, terwijl ik drie koppen boven hem uitstak. question Zo diep zit de onzekerheid bij sommige, mentaal niet weerbaar, "basket cases" in het Engels.

0
64 Bluth

@54 Jou verknipte waarheid Is niet de waarheid.


@58 Iets met een waard en zijn gasten

1
65 RonMVV

@64 , ik zie ze idd nog via "mandatory action" eind 1995 binnen komen, beroeps werkelozen met Lbo-A niveau, was niet mee te werken.

0
66 caso

@59 Nee, maar je krijgt wel de kans om het geleerde in praktijk te brengen. Sommige lui kicken daarop.
De meesten zijn mooi weer soldaatjes. Zodra er stront aan de knikker komt willen ze naar huis. Ik heb ze van dichtbij meegemaakt die ontslag namen omdat ze naar een oorlogsgebied werden uitgezonden.
De killers vind je vooral onder commando's en mariniers, de zg. moordenaars op bestelling. Geen vragen stellen, maar schieten als ze daartoe opdracht krijgen.
En misschien ben jij die 'mislukte' filmrolletjes van Srebrenica vergeten, maar ik niet. Dat was een ordinaire cover-up. Maar in een ding heb je wel gelijk, nl. dat onze politieke leiders van toen eigenlijk voor een oorlogstribunaal hadden moeten verschijnen. Voorhoeve en Kock waren de echte boosdoeners, die zonodig met de grote jongens mee wilden spelen.
Afghanistan was gewoon een vuile oorlog en iedereen met een ons gezond verstand had dat voor zichzelf kunnen bepalen. Militairen zijn niet verantwoordelijk voor het mandaat, maar ze kunnen wel goed en kwaad van elkaar onderscheiden en voor zichzelf uitmaken waar ze zich voor willen lenen.
To slot. Als je een land weer op wilt bouwen, heb je metselaars en timmerlieden nodig, geen soldaten.

1
67 samcash

@65 De waarheid stond op de filmrolletjes, weet je wel? Daarom zijn ze mislukt bij het ontwikkelen.

1
68 samcash

@67 De tering, wat lul jij uit je nek.

Je kan geen ontslag nemen, je hebt een contract en daar ben je aan verbonden. Je kan ook zeer zeker geen ontslag nemen omdat je op uitzending moet, zo werkt het niet. Je bent niets meer dan een leugenaar.

1
69 Bluth

@67 Oh, en juist bij de Speciale Eenheden (KCT en NLMARSOF) leer je voor jezelf na te denken en heb je veel minder bemoeienis van hogere hand. Maar ja, zoals we nu wel weten weet jij echt helemaal niks, nul verstand van zaken.

1
70 Bluth

@69 Vaste prik op nieuwskoerier. Om hun gelijk te halen. Kennen ze altijd iemand.
Terwijl er alleen maar onzin uitkomt.

2
71 RonMVV

@69 Wat ben je toch een zielig mens. Omdat je geen weerwoord meer hebt ga je mij voor leugenaar uitmaken en kom je met je warrige keukentafel psychologie.
Voor jouw informatie, dat zijn ad hominem aanvallen die duiden op een gebrek aan argumenten. Je hebt geen inhoudelijk weerwoord dus val je bij gebrek aan beter, de persoon maar aan. Pathetisch.
Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe een beroepsmilitair ontslag nam omdat hij naar een oorlogsgebied uitgezonden dreigde te worden. En dan mag jij mij een leugenaar noemen, ik weet beter.

2
72 samcash

@72 : Je lult uit je nek. En dat is niet voor het eerst.

4
73 Grasshoppertje

@70 @70 Bespaar me je militaire afkortingen. De training van iedere soldaat tijdens zijn opleiding is juist om niet voor zichzelf na te denken. Kadaverdiscipline.
Als die Dutchbatters hadden geleerd om voor zichzelf na te denken, waren ze nooit in die situatie terecht gekomen. Ik heb zoveel verstand van zaken, dat ik mij geen geweer in mijn handen laat drukken om vervolgens te horen te krijgen: dat is de vijand , daar aan de overkant.
Ik heb zoveel verstand dat ik weet dat je met bondgenoten als de VS verder geen vijanden nodig hebt. De enige reden dat wij een leger hebben is om onze bondgenoot de VS tevreden te houden en mee te vechten in hun vuile oorlogen. Jammer dat al die beroeps dat nooit hebben ontdekt. Die komen er pas achter als ze aan het front staan en dan is het te laat.

1
74 samcash

@71 Is dat alles wat je weet te brengen?

1
75 samcash

@73 Ja hoor, dat is de gemakkelijkste manier uit een discussie. Je lult uit je nek, nee jij, nee jij. Nietes welles.
Ad hominem. Groei op en kom met een inhoudelijk weerwoord, als je dat hebt.

1
76 samcash

@72 Gast, jij bent hier glashard aan het liegen. Je kan geen ontslag nemen bij Defensie, zo werkt het niet. Je kan zeker geen ontslag nemen omdat je wordt uitgezonden naar oorlogsgebied. Kortom, jij bent hier gewoon aan het liegen, dit is een feitelijke constatering. Jij bent degene die geen weerwoord heeft. Waarom noem je het ontslag nemen terwijl dit niet kan? Waarom lieg jij? Kom, geef dan antwoord, spijkerbroekje.

@74 Hier toon je weer je hoge mate van onkunde aan. In eerste instantie is de training gericht op het groepsdenken, het welzijn van de groep voor je eigen welzijn. Echter, daarna komt er veel meer focus op het individu, want dan leer je je individuele specialisatie aan. En vooral bij de speciale eenheden is dit er in het kwadraat omdat je binnen die wereld veel meer op jezelf bent aangewezen.

Kom dan op met je inhoudelijke antwoorden op mijn vragen, en ren niet weer zoals je altijd doet, keihard weg.

1
77 Bluth

@77 Ik zal het even heel kort houden. https://rechtspraktijkisraela.nl/militair/zelf-ontslag-nemen-bij-defensie/
Graag even een excuus voor de leugenaar die je mij noemt.

0
78 samcash

@78 Je bent nog steeds een leugenaar, want lees nou eens goed. Je kan niet zomaar ontslag nemen, daar moeten zeer goede redenen voor zijn en niet op uitzending willen gaan is geen reden. Daarom ben jij een leugenaar.

0
79 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

zojuist geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Xxx 1980Cyber PornGirls Gone GynoBdpornoHq PornaFilmes Pornos Gay GratisBunnygirl PornPoran VedioPolice Sex XnxxXnx Step SisterPriyanka Chopra Sexy Video ComMia Khalifa Full Hd Sex VideoFolla Su HermanaHot Sexy PirnDesi Bangla SexBrsndi Love PornMiiia WallaceBaba DezTiktok Pornográfico抖阴Viva StrettXxxmasterGirlsdoporn AsianIndia Lockdown Sex Scenes3d HentaipornJamaica N PornThreesome FacialVr AnalSexgLesbians AsslickUsa Sex GuideLong Fingering4k Full Porn MoviesApril O Neil Tmnt PornPornhub SexyHot Foreplay PornHentai PeeingXhamster ComTiny Tits PhotosTrippie Bri Only Fans LeakInternet PornSensualorgasmVídeos De Sexo AmadorBrazzers New MomSex Video Porn MoviePornhub TeenGeneration Gap UlluGay Porn Son DadYour_sissy_dollNaked PregnantLjforeplayCreampie Thais Full VideosEbony Big Tits LesbiansX-x-x TubeCumshot PublicMila Kunis LeakedMalkin Ki ChudaiShy Sex VideosBengali Sex SceneCherokee DKin Basinger NudeBrokestraighboysEscorts NearbyXxxvideoswSelfie Huge TitsGay Animetion PornVídeo Pornô Com TravestiAlexis FauxXnxx EgyptJapanxxxcomBlack Horny MomPornone DownloaderDownload From SpankbangDirty StoriesHot Black Naked ChicksHd Sex Video AuntyAmateur Nude PucsSex Video Bhabhi HdAsa Akira SquirtLesbian.squirting PornJogos HentaisForogoreSuhagrat Ki KahaniHot Chachi XxxOnlycougarsHentaireadChiaki Kuriyama NudeHorse XxxPorngsSkylar ValentineJapanese Porn ActorWww XxxmGhost Xxx MovieHent GifAmerucan PornItstaraswrld NudesIndian Bihari SexAsian Xxx Sex VideoEva Elfie PornaSexopornDesi Doggy Style SexPakistani Porn PornReach Around PornTwink XxxWorld Best Sex MoviesTeen Strip NudeViolet Myers Anal TushyNora Fatehi Hot PhotosShiny Dixit XxxShiro HentaiMom Porn MoviesWerewolf HentaiXx Hot Hindi VideoPartyhardcoreMegan Jones FemdomBath Porn4k PormSex Bf 2018Ebiny PornstarXxx Aliya BhattIndian Cheating Porn VideosTony Profane PornRailey Tv PornPost 053 JavBig Bobs BhabhiJapanese Movies For AdultsJoypronCuckold PicsSoccer Mom PronCezchvrHistoir HerotiquePhotos Of Porn StarsCuckcoldHidori_roseWwwxxxpornDonky PonkyMeimei PornPorn HubxJustmulaniPuku MaddaHermaphite PornHttp Xxx ComDani Daniels Pron VideoBig Boobs New VideoNude SexMistress GaiaSinelone XxxLady Sonia BbcHotnude TeensDeep Throat Xxx