‘NEE, OMGEKEERD RACISME BESTAAT NIET’ (oneworld.nl)


Uitgescholden worden voor bleekscheet of een baan niet krijgen wegens een vrouwen- of minderhedenquotum is geen ‘racisme’, zegt Sander Philipse. Er is namelijk geen systeem dat witte mensen het leven moeilijker maakt dan dat van mensen van kleur. ‘Omgekeerd racisme is een bliksemafleider van het werkelijke probleem.’ ...

door Racism monitor 2020 in Binnenland  ·  20 Reacties

  • 12
  • 669x gelezen
Reageer met een Emoji
3
22
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

negers zijn en blijven negers. bleekscheten zijn en blijven bleekscheten. goh wat een racist ben ik toch

1
1 Roomboterbabbelaar

Racisme bestaat niet.....dus hup snel aan het werk!!!!!!

4
2 Bromsnor

Omgekeerd racisme bestaat inderdaad niet, racisme kent namelijk geen kleur en ook racisme jegens blanken heet gewoon racisme.

0
3 Ronin

@3 Nee hoor, dat heet anti-racisme question

7
4 DikkeTor

In de nacht is alles donker oogjes dicht en mondjes toe, wel handjes en voetzolen onder de dekens, anders zien we de gemiste overgespoten delen. Ik ben altijd zichtbaar.

0
5 Uitede aka Espede

Dat is inderdaad niet 'racisme'maar wel discriminatie.

1
6 Chaimileh

@1 Roomboterbabbelaar,

gelijk roomboter babbelaars vele vakjes hebben (in hun aanschijn) zo zitten wij beiden momenteel duidelijk in een zelfde vakje.
Wij, U en ik, zijn nuchtere racisten welke er maar op los discrimineren. question
Zonder ooit een besef van zogenaamde of vermeende discriminatie opgebouwd te hebben.

#stopdewaanzin

0
7 Bezorgde Europeaan

Koek koek

0
8 Benzardi

Mijn zoon is vorige maand afgewezen toen hij solliciteerde. Hij heeft de juiste papieren, skills en opleidingen....
Maar hij is een witte kaaskop..... dus kon hij zich niet beroepen op racisme....





ps.... geen zorgen maken... Hij heeft een mooie andere baan gevonden.

0
9 LoydMorris

In het artikel: "In Nederland is het ‘iedereen’ verboden om met gezichtsbedekking over straat te gaan, maar de wet raakt toch echt alleen vrouwen in nikab."

Dit is pertinent onjuist.
Gezichtsbedekking is towgestaan op straat en alleen verboden in het OV, onderwijs, zorginstellingen en overheidsgebouwen.
Ook een bivakmuts of integraalhelm is verboden.

0
10 Belazerd

@9 LoydMorris,

fijn dat Uw zoon een mooie baan gevonden heeft!!!!!
Echter wat mij zorgen baart is het "waarom" hij in eerste instantie afgewezen is, bij wat voor bedrijf of organisatie, omdat hij "blank" is????? (Denk het niet!)

Of was hij "gewoon" een kandidaat welke op CV, papieren/opleiding, kennen en kunde c.q. leeftijd beoordeelt werd?
De "grote" vraag of hij in het team past?

Ja, ook blanken worden afgewezen (Uw gewaardeerde voorbeeld) op wat voor grond dan ook en volgens mij is hier geen discriminatie aan de orde.
Dat onze "zwarte" of anderszins gekleurde medemens een of iedere afwijzing als "discriminatie" ervaart is m.i. de grootst denkbare onzin.

2
11 Bezorgde Europeaan

@11 Dat onze "zwarte" of anderszins gekleurde medemens een of iedere afwijzing als "discriminatie" ervaart is m.i. de grootst denkbare onzin.


Precies!!! Zo denk ik er ook over.....


enne.... mijn zoon ook hoor!

0
12 LoydMorris

@12 LoydMorris,

bravo voor Uw nuchtere zoon! Duidelijk een man van de wereld welke door iedere (mogelijke) teleurstelling krachtiger wordt !!!! Chapeau!!!!
Het (beroeps) leven is nu eenmaal hard, het zij zo.

0
13 Bezorgde Europeaan

Ideologische en politiek-correcte domheid bestaat duidelijk wel.

1. De politiek-correcte kerk begint, naar blijkt uit dit artikel last te krijgen van het verwijt van omgekeerd racisme , want de schrijver van het artikel beweegt hemel en aarde om het obstakel van de weg te duwen.
Zonder succes. De ingehuurde activisten hebben een groot deel van de bevolking vals beschuldigd van racisme. Dat slaat nu terug naar politiek correcte politici en hun partijen.
Ze hadden het kunnen weten.
Westerse samenlevingen zijn gebouwd op vertrouwensbanden tussen burgers.
Politieke correctheid is gebaseerd op w a n t r o u w e n jegens burgers, die het gewaagd hebben de socialistische, confessionele en liberale zuilen van vroeger te verlaten.
De activisten hanteren bovendien een wereldbeeld dat gebaseerd is op het wantrouwen van het marxisme, dat stelt dat alleen klassestrijd bestaat en dat mensen elkaars onverzoenlijke vijanden zijn.

2. Het zijn uitgerekend Ministeries die aangestuurd worden door de politiek correcte politici die zich aantoonbaar schuldig maken aan racisme:
A) Justitie , waar de politie etnisch profileert. Omdat overbelaste agenten zozeer chronisch uitgebuit worden door de ambtelijke en politieke top van het Departement dat zij stukken afsnijden om sneller resultaat te boeken.
B) de Belastingdienst, zie de CAF- en Project 1043-schandalen. En, kijk aan: de Belastingdienst wantrouwt onderhand iedereen.

3. Sander Philipse heeft het mis dat bedrijven racistisch zijn, wanneer zij werknemers aannemen.
In ons bedrijf hebben we behoefte aan wat we noemen hoogwaardige en hoogvaardige vakmensen. Die leiden we zelf op. Dus letten we op wiens handen jeuken om hetzelfde te kunnen als de specialisten om hem heen.
Daarbij is het wel zo dat werknemers die in de westerse traditie staan vertrouwen geven en willen ontvangen. Men neemt verantwoordelijkheid voor fouten en wil er van leren.
Leerlingen uit low trust culturen leggen veel meer nadruk op dignitas, persoonlijke waardigheid (vooral van de man). Logisch, in een samenleving die geregeerd wordt door wantrouwen, is je eigen waardigheid het laatste wat je hebt. Maar mensen met deze houding moet je anders benaderen, indien ze fouten maken. Want kritiek wordt opgevat als aanval op de eigen waardigheid.
En regelmatig gaat dat toch fout. Want bij leren en werken hoort fouten maken. Vertrouwen vragen en geven. Wie komt uit een cultuur van wantrouwen kan geen vertrouwen geven.

Fataal is dat Sander Philipse , BLM-mers, SJWs en andere linkse activisten ook alleen maar denken in wantrouwen en westerse maatschappijen, high trust societies, als systemen die omvergeworpen moeten worden. Zelf Rutte omarmde de linkse, politiek correcte these al door de frase systemisch racisme over te nemen.

4. Sander Philipse moet een ideologisch beeld van verhoudingen in de VS zonder enige wijziging overplanten naar Nederland om zijn gelijk te kunnen halen.

5. Het zogenaamde racistische systeem in Nederland zou te wijten zijn aan het kolonialisme.
Hier spreekt links zichzelf noodlottig tegen.
In de moderne tijd, nu verhoudingen tussen mensen gelijkwaardiger zijn dan in enig eerder tijdvak, moet de Een Procent van rijken volgens links onteigend worden. Reden: trickle-down-economics, - dat is het economisch beginsel dat rijkdom van de rijken door hun uitgaven zou doorstromen naar iedereen -, werken niet.
Datzelfde links beweert dat alle Nederlanders materieel geweldig geprofiteerd hebben van slavenhandel en slavenarbeid. Dus: de rijkdommen die enkele handelaren, plantage-eigenaren, reders en zakenbankiers daarmee verwierven, is doorgestroomd naar iedereen in Nederland.
In tijden van grote ongelijkwaardigheid, wat links betreft van grote knechting in de klassestrijd, hebben trickle-down-economics volmaakt gewerkt.
Je mag tegelijkertijd totaal het tegengestelde beweren, als je je gelijk maar haalt.
De argumentatie is volstrekt ondeugdelijk.
Nederland heeft veel welvaart ontleend aan de Oostzeehandel. Overvloedig graan uit het Baltische gebied stelde boeren in staat over te stappen op veel lucratiever gewassen en tuinbouw. En Nederlandse schippers waren vrachtvaarders van Europa.

Links en politiek correct Nederland acht zijn subjectieve ideologische suprematie zo groot dat men de objectief-wetenschappelijke, historische en economische kennis niet hoeft te hebben.

0
14 duurendaal

Je kunt natuurlijk solliciteren en nog eens solliciteren sommigen mensen doen dat voor ze een baan hebben honderden keren!! een poosje terug o.a. de 45 plussers!

Maar het is veel makkelijker om te zeggen dat je gediscrimineerd word!!

1
15 Zie Hier

Niet erg sterk van mij om op uiterlijk af te gaan, maar toch.......
https://www.oneworld.nl/over-ons/team/

1
16 PeKa

* Verwijderd door de redactie *

17 Tatersalad

Maar in bijv. Zuid-Afrika zou dan toch het racisme gericht zijn op de blanke, want daar is het systeem pro-zwart. Of zijn mensen van kleur niet in staat tot racisme?

Maar wat heb je eigenlijk aan dit soort constateringen. De les is simpelweg dat massale migratie ontwrichtend en vervreemdend werkt. De mens is beter af in eigen land. Die kunstmatige, opgelegde, vermenging, omdat het moet kunnen, is geen goed idee.

0
18 schrootflint

Gesolliciteerd bij de Turkse supermarkt als Jan de Wit......................Geen antwoord gekregen.

0
19 Uitede aka Espede

Elk ras doet aan racisme, dat zit al in het woord racisme.

0
20 NLsandman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"De moord op de mannen is een duidelijke schending van dat vonnis."Hoe weet 'The Rights Forum' dat?Of zijn ze met iets anders bezig?...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Toch zijn er wel oplossingen voor deze migratiecrisis. Niet één allesomvattende oplossing - die is niet mogelijk in verband met de huid...

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

progressiefliberaal
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Een paar jaar terug vond ik dit nog een onzindiscussie. Maar hij heeft wel gelijk (net als Marianne Zwagerman bijvoorbeeld, trouwens).Er is ...

16 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

spookrijder
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte is een van de grote veroorzakers van dit probleem. ...

16 minuten geleden geplaatst door spookrijder

progressiefliberaal
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau: ‘Bezoekers moeten extra alert zijn’

De trieste staat van Europa in de 21e eeuw.Er moet gewaarschuwd worden voor het reizen naar een modern, vrij land. Dit soort berichten verwa...

19 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Vidio Bokep IndonesiaAmatuersexBrutl AnalHindi Sexy XnxxNudes TtBrazzers LIndian Mms SexLesbians Fingering LesbiansLesbianspeeingFree Chat Now SexPrivate EscortAnal In CastingSweater MeatOdia Xxx StoryGuy XvideoMujer Caballo SexoHollywood Hot Web SeriesBrother And Sister Xnxx HdFree Porn Movie VideoAsian Big Boob PornBrenda Trindade XxxPorn PoopingI Want Your CumX Girl VideoHentai DoctorOld Women Big TitMarcus London PornstarAal PornBig Tis BouncingXxx Marathi GirlNhentai Futa On MaleNaked InfluencersFree Porn DvdsHotwife Promo TwitterErin OlashCelebrity Blow JobsBollywood Hot Sexy PictureSpyfam PornI Terracial PornJasmmine JaeJordi ElminoTamil College Girls XxxMonika Mancini NudeLadyboy NudeShamless SexRomantic Massage PornPak NudeModels XxxIndian Teacher And Student Porn VideoFre Movies XxxBest Tweeter PornGay Femboy PornFaye Marsay NudeJackyln TaylorCittxguideSara Jay Threesome69 Position PhotoRandy SexPorn Web Series DownloadSophia Leone BbcHot B Grade SexJulia Louis Dreyfus FeetHot Bhabhi BfShyamala Sex VideosCrackheadpornInfluencrs GonewildMukis KitchenSofia1801Tamil Homosex VideosBlack Tranny SexPorndudeBlak PornHindi Movies For AdultsCurved PornstarsAdult CinemaXx Video DelhiRishton Me ChudaiLesbain Scat PornNude Teenage WomenSunny Leone Ka Video BfNude Mallu VideosSister HotsexFrench PornographieYouppies NetVery Hot Xxx VideoWww Mummy Sex ComShadishuda Aurat Ki Sexy VideoTitmalesAshtens EmpireHardcore SexxCory Chase LesbianDf6.orgTransgender Joi Porn18 XmxxSubbyhubbyTamil Desi NudeDesi Anal XxxSexy Girls NudeSunny Leone Porn NewChinese OrgyAi XxxLactation FetishesAdkqmiReallecamReallive CamRocco PornValiveex OnlyfansIndian Sex DownloadHidden Toilet CamOmegle SexesAdrianne Palicki NideGhaca Life PornMonique Alexander SexGoodhead PornDustin Mcneer PornIndian Milk SexContos Erotico FamiliaPorno MexicoHarleyxwest LeakedBlonde Teens With Big TitsTeam Titans Go PornPhotoshoot PornBbc AnalXxxxsexvideosGirl Gets Fucked By DogMy Little Pony FutaBbw HookerOnlyfans Vídeo GrátisVrchat SexBig Booty LatinapornRule34 AnimeTaylor Tomlinson SexyVeradijkmans NudeAbella Danger Latest VideosDani Daniels CamsodaReal Family OrgyName That PornvideoNew Sixe VideoXxx Free Porn SexKamasutra FilmMy Girlfriends Busty FriendNaked MorhersBlack Lesbains SquirtingHentaicomic91网Gay Porn DrawingsNudevidtaFree Sexs MoviesLow Quality Sex VideosIs Sunny Leone Hot