Translate

donderdag 9 juli 2020

Jaarlijks 30.000 honden gesmokkeld naar India en doodgeslagen met knuppels voor hondenvlees is vanaf deze week verboden





De Indiase deelstaat Nagaland heeft de import, handel en verkoop van hondenvlees verboden.
De regering van de noordoostelijke staat kondigde het verbod aan na een aanhoudende campagne van dierenwelzijnsorganisaties.
Zij prees het besluit als "belangrijk keerpunt" in het beëindigen van wreedheid aan honden in India.

Het eten van hondenvlees is illegaal in delen van India, maar sommige gemeenschappen in noordoostelijke gebieden beschouwen het als een delicatesse.
"De rijksoverheid heeft besloten de commerciële import en handel in honden- en hondenmarkten te verbieden en ook de verkoop van hondenvlees, zowel gekookt als ongekookt. Waardeer het verstandige besluit van het kabinet van de staat", twitterde Nagalands hoofdsecretaris Temjen Toy vrijdag.
De regering deelde geen verdere details over hoe zij van plan was om het verbod te handhaven.
Indiase media zeiden dat het verbod kwam na een foto van honden gebonden in zakken op een natte markt werd op grote schaal verspreid op sociale media, provoceren verontwaardiging.
Op donderdag, de Federatie van de Indiase Animal Protection Organisation (FIAPO) zei dat het werd "getroffen door shock en horror op recente beelden" van honden in "angstaanjagende omstandigheden, vastgebonden in zakken, wachten op een natte markt, voor hun illegale slachting, handel en consumptie als vlees".
De groep drong er bij de regering van Nagaland op aan om een onmiddellijk verbod op de verkoop van hondenvlees af te dwingen.
De FIAPO was een van de verschillende dierenrechtenorganisaties, waaronder People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), om campagnes tegen de verkoop van hondenvlees in Nagaland te leiden.
De Humane Society International (HSI), die al jaren campagne voert om een einde te maken aan de hondenvleeshandel in India, verwelkomde het besluit van de regering van Nagaland.
"Het lijden van honden in Nagaland heeft lang een donkere schaduw over India geworpen, en zo merkt dit nieuws een belangrijk keerpunt in het beëindigen van de wreedheid van de verborgen handel van het hondenvlees van India," leidende directeur van HSI, Alokparna Sengupta bovengenoemd.
Naar schatting 30.000 honden per jaar worden gesmokkeld in Nagaland, waar ze worden verkocht in live markten en "doodgeslagen met houten clubs", volgens de HSI.
Eerder dit jaar heeft de staat Mizoram de eerste stap gezet in de richting van een einde aan de verkoop van honden, door de wetgeving te wijzigen om ze te schrappen van de lijst van dieren die geschikt zijn voor de slacht.
Hoewel niet wijdverbreid, het eten van honden vindt plaats in andere landen, waaronder China, Zuid-Korea en Thailand.
Bron: https://www.bbc.com/news/world-asia-india-53288214

Geen opmerkingen:

Een reactie posten