Recordkoude 9 juli: Nog niet eerder was het zó koud (weerplaza.nl)


Het is zomer. Althans, als je op de kalender kijkt, want met deze grijze luchten, hoeveelheid regen en temperatuur zou je bijna denken dat het herfst is. Voor vijf weerstations in het noorden van het land werd het dan ook een recordkoude dag. ...

door Doehetlekkerzelf in Binnenland  ·  129 Reacties

  • 8
  • 886x gelezen
Reageer met een Emoji
15
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

101 Raffa

@99 Ik kan me herinneren dat ik in de vorige eeuw hier op vakantie kwam in juni/juli en dat het behoorlijk fris was. Het is gewoon 'nep nieuws'...

3
102 Happy face

@101
En buiten dat ben ik echt een jonge god nog : P

0
103 Schildpad

Pauze muziekje opzet. effe de koude botten warm swingen.

1
104 Defcte burger

@104
Bij pauze muziek denk ik op een of andere manier altijd aan Tijuana : P

1
105 Schildpad

@105
question

0
106 Defcte burger

@99 Het is voor een zeer korte periode relatief koud, dit is het weer en niet het klimaat. Nogmaals, zo moeilijk is het allemaal niet als je het verschil tussen weer vs klimaat maar kunt bevatten. Dat lijkt bij jou helaas een brug te ver.

4
107 Bluth

@107 , zeer korte periode? We hebben een heerlijke oud-Hollandsche zomer tot nu toe man, zit niet zo te zwammen met je klimaatgezwets.

7
108 Spraypaint

Gerrit Hiemstra zit zich al weken te verbijten thuis, kan het einde der tijden niet aankondigen op het journaal en dat u écht zsm van het gas af en aan de warmtepomp moet willen we er niet aan gaan.

5
109 Spraypaint

Met z'n klimaatadviesbureau die gladjanus.

4
110 Spraypaint

@108 Je hebt een beetje teveel van jezelf gesnoven. question

1
111 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

112 Chat Baker

@107 Dat klopt. Maar als het een korte periode heet of droog is verschijnen er overal in de MSM klimaatopwarmingsverhalen. Nu is het recordkoud en lees ik niets.

5
113 de gezonde roker

Te koud , niks van gemerkt .
Hier in Limburg ( Nederlands grondgebied ) ,
vanmiddag aangename temperatuur 24 graden + zonneschijn .
Waar een klein landje groot in kan zijn , de ene bij de kachel en de andere bij aangename temperatuur " im hintergarten "

2
114 Olivia

@113 . Neen, qua luchtdrukverdeling een bijzondere situatie, zoals ik bij @8 heb aangegeven.

Laat ik het anders zeggen; feit is dat door het versterkte broeikaseffekt ( doordat we dagelijks gigatonnen broeikasgassen, CO2 en andere in de atmosfeer dumpen) deze steeds warmer wordt en effekt heeft op het klimaat. We zien dat met het naar het noorden opschuiven van de klimaatgordels warme hogedrukgebieden ook steeds noordelijker komen te liggen. Vorig jaar zaten we daar met 40+temp middenin. De afgelopen weken was het bizar en recordwarm boven Siberie.
Wat we zien is dat gemiddeld gezien de temperatuur van de atmosfeer op onze planeet alleen maar stijgt. Let wel: Gemiddeld! Dus dat wil niet zeggen dat er geen koelere gebieden zijn!

2
115 Mark

@115
75% snapt niets van wat je zegt, want het ontbreekt ze aan scholing, en 20% WIL het niet snappen want vindt dat er niets aan de hand is en zegt "dat het allemaal een complot is", of "leugens om subsidies op te strijken!".
Ik behoor dan maar tot de 5% die het WEL snapt en inziet dat we op niet al te lange termijn grote problemen krijgen vwb het weer. Dan komt die 95% er achter dat de klimatologen toch gelijk hadden, maar dan is het te laat.

1
116 weerman

@115 de vraag is dan nog: willen of kunnen ze het niet snappen...
Cognitieve dissonantie is een hardnekkig verschijnsel

Ik zeg gewoon stug volhouden met informeren wat er gaande is. Het kwartje zal eens wel een keertje vallen.

Overigens is NK niet representatief voor de Ned. Bevolking. Hier zijn de alu hoedjes en fvdpvv adepten wel nadrukkelijk aanwezig question
Het iedere keer herhalen en uitleggen heeft dan de meeste kracht; creeer voorwaarden waardoor ze het wel gaan snappen. Een welles nietus discussie helpt ze niet over de streep.

Het grootste deel van de bevolking maakt zich wel degelijk zorgen, want een op hol geslagen atmosfeer die alleen maar warmer wordt is game over voor de mensheid.

Ook al weten we nog niet alles en alle dynamiek die de opwarming weer en klimaatkundig met zich meebrengt; 99% van wat we nu weten laten een verre van rooskleurig beeld zien.
Iets waar we niet lichtzinnig of ontkennend mee om moeten gaan, maar uiterst serieus moeten nemen!

2
117 Mark

@115

Vroeger ontstonden zware onweersbuien boven noord frankrijk, nu zie je ze ontstaan boven nederland zelf, de hele boel is aan het verschuiven en dit is nog maar het begin, de stromingen in de oceanen gaan veranderen wat weer bevroren methaan op de zeebodem doet vrij komen, permafrost wat gaat dooien, hierdoor komt er ook methaan vrij.
Ijs gaat steeds meer verdwijnen hierdoor is er minder weerkaatsing van de zon en dat zorgt ook weer voor extra opwarming.

0
118 NLsandman

@117
Je hebt gelijk hoor, zeker je opmerking vwb dit forum... Het niveau is de laatste twee jaar snel aan het dalen. Het houdt gelijke tred met de stemverhoudingen; dit volk wordt steeds radicaler, emotioneler en niet slimmer. We zwichten voor makkelijk populisme, brullen met een groep mee "dat het allemaal anders moet" maar eigenlijk weten ze niet hoe, maar het roept zo lekker, met z'n allen...

Ik denk dat de 'leuke discussiegenoten' voor een groot deel naar andere fora zijn vertrokken, nadat we hier een overname zagen van antisemieten, populisten en anti-westerse lieden. (Ja, ik chargeer enigszins...)

1
119 weerman

brrr, ik doe ff de kachel aan hoor, als dat van die groenlinksers mag. ach, dan maar een aantal demonstranten voor de deur, want ik doe het lekker toch

3
120 Roomboterbabbelaar

* Verwijderd door de redactie *

121 Tatersalad

@112 Dat is nou zo raar hè, het regende van de week en volgens het KNMI is het veels te droog. Net als die koude dag, ook al zo raar.
Hoe zou dat toch komen?

1
122 Tussenderegels

Het is zeker te droog. Er moet minstens 3 weken regen aan een stuk door vallen wil het nat genoeg zijn.

1
123 Goesenaar

@123

Hier niet hoor.

1
124 krek

Recordkoude.
Komt natuurlijk door de Opwarming van de aarde.

En al die zelfbenoemde "klimatologen" hier op NK maar weer de gekste redenen verzinnen waarom het heel logisch zou zijn dat overal in de wereld koude records worden gebroken omdat de aarde opwarmt.
Die mensen leven gewoon in de 1+1=3 wereld, waarin dus niks logisch is.

4
125 xtremy

@124 voor mij ook niet maar het grondwater staat een meter te diep zeggen de boeren

0
126 Goesenaar

@126

Ik woon aan de kust, daar is een overschot op dit moment. Dat kan ik ook zien aan de landerijen waar ik al jaren langs hardloop. Op de meeste staat water.
Maar in het oosten en de hoger gelegen delen van NL is idd een tekort

1
127 krek

@125
Je liegt; je bent een trol. En niet zo'n kleintje óók. Triest.

2
128 weerman

@125 Natuurlijk xtremy, je hebt je eigen "waarheid" en zal alles uit de kast trekken om die te bevestigen of ernaar toe redeneren; zelfs als er nu een fris briesje buiten is zal je zeggen; " zie je wel, geen klimaatopwarming hoor"

Tja, nogal de waan van de dag methode is het niet?zoiets als rook en zuip jezelf te pletter en zeg iedere morgen dat je wakker wordt; oh het is niet zo slecht want ik leef nog steeds.

Wat je niet begrijpt is dat het niet zo zwart/wit is. We zijn momenteel (in een op aardse schaal en tijdsspanne) zeer rap tempo de samenstelling van de atmosfeer aan het veranderen. Dat heeft niet gelijk tot gevolg dat het de volgende week moordend heet is of de ijskappen volledig gesmolten. Het is een langzaam, maar let op: volhardend proces. Langzaam zien we op onze planeet een toename van de gevolgen van opwarming. Natuurlijk kan door de dynamiek in de atmosfeer wel eens een koeler moment ontstaan, we hebben immers nog steeds de seizoenen en dag en nacht. Maar de trend en het proces is duidelijk. Het wordt en is overal warmer. Vooral de laatste decennia zien we deze trend versneld inzetten; volledig in en zelfs nog heftiger dan de prognoses jaren geleden voorspelden.

Jij zegt dat het allemaal niet waar is en dat het in minder dan 150 jaar in de atmosfeer terugblazen van de kooldioxide die miljoenen jaren door planten was opgenomen, volledig zonder gevolgen kan.we zien dat de CO2 concentratie in luttele tijd van 250 naar meer dan 400ppm is gestegen.

Dan zie ik van jou graag een wetenschappelijke of logische verklaring, waarom dat allemaal niet waar is en waarom meer CO2 een broeikasgas , in de atmosfeer niet tot opwarming leidt.

1
129 Mark

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

1 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

2 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

4 uur geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Office Sex PornSankaku ComlexChinese In PornHaijab PornJessica Palacios XxxGranny Lesbisn PornHindi Audio PronJojo HentaiHd Desi Porn MoviesTwitter JerkoffPics Of ClitorusJilbabxxxFeetandsleepSophiatraxlerBuddy's MomBootyqueenbaeIndiansexxAnime Hentai Romance漫画 HTwitch Girls With OnlyfansPornographie ProstitutionFast Time Sexi VideoTamil Kitchen SexAdele NudeTara Reid NudesFree Sex ComicsPorn Sex VidosSex In BathAmberalena PornDaisy Stone StepsisterKay Hansen PornGranny Bj PornThailand Soi 6Videos De Sexo TravestisHd Sex Video SexNidhhi Agerwal BoobsAssamese Xxx VedioPron Video Of IndiaBlack Porn StarHomegrown VideoLingerie Try On HaulSkinny AnalLesbians NakedAshley Carolina PornDaenerys NudeBeastiality VidrosSexy Com FilmSxe Malayalam Videos하니메Shayla LaveauxKitannah PornYurizan BaltranWww Youjjiz ComSuper Sexy XxxNaughty DaughterIndonesoa PornOne_punch_cumVenezolanas CojiendoXnxx Free PornsDeeper.fomVideo HentaeSexy PoChanrl SantiniLilcapriceWoesenpieLisa Ann VidaTotal Dramarama PornEbony Cheerleader PornHentai March 2023X XxvideoNapali Xxx VideosXxx Desi RomancePorn Japanes.comUllu XvideosPerfect Black TitiesSleeping PornsexTickles Facial AbuseAdult Movie SiteAlexis BrillXxx Indian Video DesiJav ChineseGilf TubeMaddy MayOral Creampie ConpilationChut MarnaBf Suhagrat WaliDakota NudeKannada Sexy DownloadSarah Lancaster NudeAnime Gif HentHentais LançamentoNami NakedAnimatedblowjobHot Gif SexSquirt.rogCaught Having SexGelboorumWaifus PornMasturbating GifYoung Saggy TittiesCurly Rican AnalSex MemesPeruvianbadXxx Tamil Aunty VideoTamil Sex Talk AudioXxx PoradyPisswomenWake Up FuckLazy Doggy PositionJeri Ryan SexyRyan Conner VideosOldsexvideoLive Sex HdVaginas SpreadTera Wray PornJuggwprldCuba PornosSex DoggyStreamer DeepfakeDerpibooryRelatos Eróticos.Desi 95 ComWww NxxxnLatest Bf FilmFree O PornErotic Movies OnlineYakuza PornNurumassageLeaky Librarian & The Panty ObsessionCumming EbonyBbc Squirt PornBigtits PornMagyar PornóCarton PornoGloryhole WifeXxnxxiBangbros MaidDeep Thought SexBrigitte Lahaie PornOnlyfans GrarisXxnx BrazilianAll New XxxAnime PorbReiko Kobayakawa UncensoredFat CameltoeLesbian Seductuon PornSmother BoxElise GraveX Hamster ComThickassdapine