U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 8
Het is zomer. Althans, als je op de kalender kijkt, want met deze grijze luchten, hoeveelheid regen en temperatuur zou je bijna denken dat het herfst is. Voor vijf weerstations in het noorden van het land werd het dan ook een recordkoude dag. ...

ongeveer 1 maand geleden door Doehetlekkerzelf

REAGEER MET EEN EMOJI
3
15
1

@98 U Must be on crack
@100 Yep maar schild zit ook niet ver van ons af

101 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
0
Meld

@99 Ik kan me herinneren dat ik in de vorige eeuw hier op vakantie kwam in juni/juli en dat het behoorlijk fris was. Het is gewoon 'nep nieuws'...

102 Happy face    
ongeveer 1 maand geleden door Happy face
3
Meld

@101
En buiten dat ben ik echt een jonge god nog : P

103 Schildpad    
ongeveer 1 maand geleden door Schildpad
0
Meld

Pauze muziekje opzet. effe de koude botten warm swingen.
https://youtu.be/ehXUyW4-hA8

104 Defcte burger    
ongeveer 1 maand geleden door Defcte burger
1
Meld

@104
Bij pauze muziek denk ik op een of andere manier altijd aan Tijuana : P
https://www.youtube.com/watch?v=Cw09HthDTRw

105 Schildpad    
ongeveer 1 maand geleden door Schildpad
1
Meld
106 Defcte burger    
ongeveer 1 maand geleden door Defcte burger
0
Meld

@99 Het is voor een zeer korte periode relatief koud, dit is het weer en niet het klimaat. Nogmaals, zo moeilijk is het allemaal niet als je het verschil tussen weer vs klimaat maar kunt bevatten. Dat lijkt bij jou helaas een brug te ver.

107 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
4
Meld

@107 , zeer korte periode? We hebben een heerlijke oud-Hollandsche zomer tot nu toe man, zit niet zo te zwammen met je klimaatgezwets.

108 Spraypaint    
ongeveer 1 maand geleden door Spraypaint
7
Meld

Gerrit Hiemstra zit zich al weken te verbijten thuis, kan het einde der tijden niet aankondigen op het journaal en dat u écht zsm van het gas af en aan de warmtepomp moet willen we er niet aan gaan.

109 Spraypaint    
ongeveer 1 maand geleden door Spraypaint
5
Meld

Met z'n klimaatadviesbureau die gladjanus.

110 Spraypaint    
ongeveer 1 maand geleden door Spraypaint
4
Meld

@108 Je hebt een beetje teveel van jezelf gesnoven. question

111 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

Volgens 't KNMI is het veels te droog...
En ik maar denken dat we nu de perfecte Nederlandse zomer meemaken..

112 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
3
Meld

@107 Dat klopt. Maar als het een korte periode heet of droog is verschijnen er overal in de MSM klimaatopwarmingsverhalen. Nu is het recordkoud en lees ik niets.

113 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
5
Meld

Te koud , niks van gemerkt .
Hier in Limburg ( Nederlands grondgebied ) ,
vanmiddag aangename temperatuur 24 graden + zonneschijn .
Waar een klein landje groot in kan zijn , de ene bij de kachel en de andere bij aangename temperatuur " im hintergarten "

114 Olivia    
ongeveer 1 maand geleden door Olivia
2
Meld

@113 . Neen, qua luchtdrukverdeling een bijzondere situatie, zoals ik bij @8 heb aangegeven.

Laat ik het anders zeggen; feit is dat door het versterkte broeikaseffekt ( doordat we dagelijks gigatonnen broeikasgassen, CO2 en andere in de atmosfeer dumpen) deze steeds warmer wordt en effekt heeft op het klimaat. We zien dat met het naar het noorden opschuiven van de klimaatgordels warme hogedrukgebieden ook steeds noordelijker komen te liggen. Vorig jaar zaten we daar met 40+temp middenin. De afgelopen weken was het bizar en recordwarm boven Siberie.
Wat we zien is dat gemiddeld gezien de temperatuur van de atmosfeer op onze planeet alleen maar stijgt. Let wel: Gemiddeld! Dus dat wil niet zeggen dat er geen koelere gebieden zijn!115 Mark    
ongeveer 1 maand geleden door Mark
2
Meld

@115
75% snapt niets van wat je zegt, want het ontbreekt ze aan scholing, en 20% WIL het niet snappen want vindt dat er niets aan de hand is en zegt "dat het allemaal een complot is", of "leugens om subsidies op te strijken!".
Ik behoor dan maar tot de 5% die het WEL snapt en inziet dat we op niet al te lange termijn grote problemen krijgen vwb het weer. Dan komt die 95% er achter dat de klimatologen toch gelijk hadden, maar dan is het te laat.

116 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
1
Meld

@115 de vraag is dan nog: willen of kunnen ze het niet snappen...
Cognitieve dissonantie is een hardnekkig verschijnsel

Ik zeg gewoon stug volhouden met informeren wat er gaande is. Het kwartje zal eens wel een keertje vallen.

Overigens is NK niet representatief voor de Ned. Bevolking. Hier zijn de alu hoedjes en fvdpvv adepten wel nadrukkelijk aanwezig question
Het iedere keer herhalen en uitleggen heeft dan de meeste kracht; creeer voorwaarden waardoor ze het wel gaan snappen. Een welles nietus discussie helpt ze niet over de streep.

Het grootste deel van de bevolking maakt zich wel degelijk zorgen, want een op hol geslagen atmosfeer die alleen maar warmer wordt is game over voor de mensheid.

Ook al weten we nog niet alles en alle dynamiek die de opwarming weer en klimaatkundig met zich meebrengt; 99% van wat we nu weten laten een verre van rooskleurig beeld zien.
Iets waar we niet lichtzinnig of ontkennend mee om moeten gaan, maar uiterst serieus moeten nemen!

117 Mark    
ongeveer 1 maand geleden door Mark
2
Meld

@115

Vroeger ontstonden zware onweersbuien boven noord frankrijk, nu zie je ze ontstaan boven nederland zelf, de hele boel is aan het verschuiven en dit is nog maar het begin, de stromingen in de oceanen gaan veranderen wat weer bevroren methaan op de zeebodem doet vrij komen, permafrost wat gaat dooien, hierdoor komt er ook methaan vrij.
Ijs gaat steeds meer verdwijnen hierdoor is er minder weerkaatsing van de zon en dat zorgt ook weer voor extra opwarming.


118 NLsandman    
ongeveer 1 maand geleden door NLsandman
0
Meld

@117
Je hebt gelijk hoor, zeker je opmerking vwb dit forum... Het niveau is de laatste twee jaar snel aan het dalen. Het houdt gelijke tred met de stemverhoudingen; dit volk wordt steeds radicaler, emotioneler en niet slimmer. We zwichten voor makkelijk populisme, brullen met een groep mee "dat het allemaal anders moet" maar eigenlijk weten ze niet hoe, maar het roept zo lekker, met z'n allen...

Ik denk dat de 'leuke discussiegenoten' voor een groot deel naar andere fora zijn vertrokken, nadat we hier een overname zagen van antisemieten, populisten en anti-westerse lieden. (Ja, ik chargeer enigszins...)

119 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
1
Meld

brrr, ik doe ff de kachel aan hoor, als dat van die groenlinksers mag. ach, dan maar een aantal demonstranten voor de deur, want ik doe het lekker toch

120 Roomboterbabbelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Roomboterbabbelaar
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

121 Tatersalad    
ongeveer 1 maand geleden door Tatersalad

@112 Dat is nou zo raar hè, het regende van de week en volgens het KNMI is het veels te droog. Net als die koude dag, ook al zo raar.
Hoe zou dat toch komen?

122 Tussenderegels    
ongeveer 1 maand geleden door Tussenderegels
1
Meld

Het is zeker te droog. Er moet minstens 3 weken regen aan een stuk door vallen wil het nat genoeg zijn.

123 Goesenaar    
ongeveer 1 maand geleden door Goesenaar
1
Meld

@123

Hier niet hoor.

124 krek    
ongeveer 1 maand geleden door krek
1
Meld

Recordkoude.
Komt natuurlijk door de Opwarming van de aarde.

En al die zelfbenoemde "klimatologen" hier op NK maar weer de gekste redenen verzinnen waarom het heel logisch zou zijn dat overal in de wereld koude records worden gebroken omdat de aarde opwarmt.
Die mensen leven gewoon in de 1+1=3 wereld, waarin dus niks logisch is.

125 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
4
Meld

@124 voor mij ook niet maar het grondwater staat een meter te diep zeggen de boeren

126 Goesenaar    
ongeveer 1 maand geleden door Goesenaar
0
Meld

@126

Ik woon aan de kust, daar is een overschot op dit moment. Dat kan ik ook zien aan de landerijen waar ik al jaren langs hardloop. Op de meeste staat water.
Maar in het oosten en de hoger gelegen delen van NL is idd een tekort

127 krek    
ongeveer 1 maand geleden door krek
1
Meld

@125
Je liegt; je bent een trol. En niet zo'n kleintje óók. Triest.

128 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
2
Meld

@125 Natuurlijk xtremy, je hebt je eigen "waarheid" en zal alles uit de kast trekken om die te bevestigen of ernaar toe redeneren; zelfs als er nu een fris briesje buiten is zal je zeggen; " zie je wel, geen klimaatopwarming hoor"

Tja, nogal de waan van de dag methode is het niet?zoiets als rook en zuip jezelf te pletter en zeg iedere morgen dat je wakker wordt; oh het is niet zo slecht want ik leef nog steeds.

Wat je niet begrijpt is dat het niet zo zwart/wit is. We zijn momenteel (in een op aardse schaal en tijdsspanne) zeer rap tempo de samenstelling van de atmosfeer aan het veranderen. Dat heeft niet gelijk tot gevolg dat het de volgende week moordend heet is of de ijskappen volledig gesmolten. Het is een langzaam, maar let op: volhardend proces. Langzaam zien we op onze planeet een toename van de gevolgen van opwarming. Natuurlijk kan door de dynamiek in de atmosfeer wel eens een koeler moment ontstaan, we hebben immers nog steeds de seizoenen en dag en nacht. Maar de trend en het proces is duidelijk. Het wordt en is overal warmer. Vooral de laatste decennia zien we deze trend versneld inzetten; volledig in en zelfs nog heftiger dan de prognoses jaren geleden voorspelden.

Jij zegt dat het allemaal niet waar is en dat het in minder dan 150 jaar in de atmosfeer terugblazen van de kooldioxide die miljoenen jaren door planten was opgenomen, volledig zonder gevolgen kan.we zien dat de CO2 concentratie in luttele tijd van 250 naar meer dan 400ppm is gestegen.

Dan zie ik van jou graag een wetenschappelijke of logische verklaring, waarom dat allemaal niet waar is en waarom meer CO2 een broeikasgas , in de atmosfeer niet tot opwarming leidt.

129 Mark    
ongeveer 1 maand geleden door Mark
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kritiek op Maarten van Rossem die het Oude Te...
Totaal krankjorum, gewelddadig en idioot”, oo...

22 uur geleden door Coen

Behandeling “spoedwet” versneld.
De regeling is omstreden omdat sinds de Tweed...

20 uur geleden door Rapunzel

President Trump en media als TGP hadden gelij...
Dit is gebleken uit documenten die JW heeft v...

20 uur geleden door Proemevla

Ruim 4000 nieuwe besmettingen, 1448 meer dan...
De afgelopen week zijn er in Nederland 4036 m...

16 uur geleden door AD

Dit is de ‘running mate’ van Joe...
De Democratische presidentskandidaat Joe Bide...

7 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
student1255
Op maar 38 personen getest, toch keurt Ruslan...
@11 welke Case? Als het goed werkt kunnen ze ...

14 minuten geleden door student1255

starboy2500
Analyse: Rutte gaf 93 miljard uit, Nederlande...
@25 zorguitgaven..... wat betalen we extra a...

14 minuten geleden door starboy2500

Dunkelheit
Luisterplekje 2...
Goedemorgen allemaal, nog steeds erg heet.......

15 minuten geleden door Dunkelheit

Smiling
Ruim 4000 nieuwe besmettingen, 1448 meer dan ...
@96 Als een reactie nou echt totaal niet slaa...

15 minuten geleden door Smiling

student1255
Op maar 38 personen getest, toch keurt Ruslan...
@10 wist je dat iedereen dat dacht maar als j...

21 minuten geleden door student1255

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig