’Gaper weghalen gaat te ver’ (telegraaf.nl)


Dat een drogist in Amsterdam de zwarte gaper aan zijn gevel heeft moeten weghalen wegens een dreigende situatie, bewijst hoe diep we in Nederland gezonken zijn ...

door Moskowfiets in Media  ·  42 Reacties

  • 23
  • 877x gelezen
Reageer met een Emoji
2
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Moskowfiets

De overheid laat zich knechten en denkt dat kunnen wij ook en knecht het land..het land wat hier en daar even wat bromt maar vervolgens braaf naar de bevelen luistert.

0
2 Voorzittershamer

STOP dat import tuig die heel ons mooie landje komen verpesten.

2
3 Interessant

BLM lijdt aan hersenverweking. Dwazen.

0
4 Tsaar

Ik snap niet waarom mensen hier iets tegen hebben.
Zijn alle afbeeldingen of beelden waarop iemand met een zwarte of donkere huidskleur in een keer racistisch tegenwoordig?

Als alleen al naar deze gaper kijkt zie je duidelijk dat het iemand van hoge status is geweest op basis van zijn klederdracht en sieraden.
Dit is of was toch geen slaaf oid.

Hetzelfde gaat op voor zwarte piet, deze dragen molensteenkragen, een duidelijk teken van een hogere status.
Zwarte pieten waren geen slaven maar knechten van Sinterklaas, oftewel iemand die gewoon betaald kreeg voor zijn verleende diensten.

0
5 Snuggles

@5

Google maar eens op 'oorsprong gaper'. Dan krijg je allerlei informatie over de geschiedenis van dit symbool. Wie daar racisme in ziet -omdat-ie vaak zwart is- heeft niets van de geschiedenis begrepen, heeft er geen respect voor en hoort op school te zitten. Wie de gaper afkeurt, is een onwetende idioot die misbruikt wordt door kwaadwillende lieden die uit zijn op rassenscheiding, verdeeldheid, onrust en... strijd. Waak je voor die types; ze doen niets goeds voor u, maar uitsluitend voor zichzelf en hun verdorde ego!

https://erfgoedstem.nl/de-gaper-een-typisch-nederlands-uithangteken-voor-de-farmacie/

0
6 weerman

@6 Het ding kan nog wel weg. Gewoon omdat er mensen zijn die er aanstoot aan nemen.

15
7 smurf

Waarom is er nog steeds een "dialoog". Het is inmiddels duidelijk dat een groepje continue op zoek is naar zaken die moreel gechanteerd kunnen worden. het feit dat er aan toegegeven wordt geeft ze genoegdoening als de drug dopamine en gaan ze ermee door.
Deze trend moet gestopt worden. De overheid en bevolking geven te makkelijk de verworvenheden prijs die wij als Nederlandse samenleving hebben. We zijn geen multicultuur! Dit is Nederland!

0
8 sparta

* Verwijderd door de redactie *

9 Coen

@7 Er is een meerderheid die aanstoot neemt als het weg moet . En minderwaardigheidsgevoelens moeten mensen hulp bij zoeken daar kan geen mens hen bij helpen

0
10 Moskowfiets

@7 Ik neem aanstoot aan jou. Ga dus maar weg. Doei!

0
11 Bluth

@9 Die grachtengordel pandjes mogen van mij ook weg. Helemaal uit de tijd. Gewoon iets nieuws er neerzetten. Laat een gerenommeerde kunstenaar / architect maar iets uitwerken. En dan hup de boel vervangen. Het is voor een stad als Amsterdam wel belangrijk om bij de tijd te blijven en vernieuwend te zijn.

10
12 smurf

Hier in Alkmaar hangt er ook nog een Gaper, vlakbij de Achterdam op het Luttik Oudorp.

https://www.google.com/maps/@52.6309038,4.7521184,3a,75y,19.11h,101.37t/data=!3m7!1e1!3m5!1sg6h_V5pS0fOmLn8BlTvWAQ!2e0!3e11!7i13312!8i6656

0
13 Bluth

Het hele punt is dat deze idioterie wordt gekaapt door volstrekte malloten zonder enig besef van de historie inmiddels.

1
14 ontken

* Verwijderd door de redactie *

15 Coen

* Verwijderd door de redactie *

16 Coen

@15 Tja, smaken verschillen. question

0
17 foshizzle

@17 inderdaad. Rotterdam had geen keus. Overigens ik heb zelf korte stage gelopen bij het Havenbedrijf. Na het bombardement hebben ze de haven naar de meest recente standaarden en grootten geoptimaliseerd om direct als voorloper op alle havens te zijn. Er is gigantisch veel geïnvesteerd met het oog om toen de beste Haven eruit te slepen. Dat is vervolgens ook gelukt. Heel veel historische(niet alle, kijk op de Blaak de kerk) is kapot gegaan in Rotterdam. Op dit moment hebben we juist wel toeristen doordat er veel bekende mensen de gebouwen hebben mogen ontwerpen. O.a. op campus Woudestein (erasmus uni) hangen stukken van Karel Appel en het gebouw is gemaakt in de 70 brutilisme stijl. O.a. terug te zien destijds in films zoals Turks Fruit (met Monique van der Ven en Rutger Hauer). Kijk toeristisch en historisch gezien hebben we natuurlijk meer aan Amsterdam, maar schrijf Rotterdam zeker niet weg. Het is een moderne stad met gigantisch veel potentieel.

0
18 student1255

@18 Tja, ik vind Rotterdam niet echt veel aan.. Amsterdam heb ik ook weinig mee, geef mij maar Utrecht. question

1
19 foshizzle

* Verwijderd door de redactie *

20 Coen

@19 Utrecht is jammer dat de Dom nu in steigers staat. Hopelijk nu niet meer. Vind Utrecht CS beetje sfeerloos, maar begrijpelijk met die aantallen reizigers. Leuk aan Utrecht is binnenstad. Als je Hoog Catherijnen uitgaat rechtdoor lopen kom je uiteindelijk wel leuke oude gebouwen tegen. Mooie stad.

0
21 student1255

@21 Klopt helemaal, de oude binnenstad is echt wel mooi, Ledig Erf is echt een mooi stukje stad vind ik. Het gebied rond Hoog Catharijne en het Vredenburg is mij te druk qua mensen aan het worden. question

0
22 foshizzle

Allemaal racisten die niet willen luisteren naar KOZP.
En je zult op je knieenen moeten en smeken om vergeving, plus geld storten.
Dan zijn al je witte privileges afgekocht.

0
23 Goldrush

@18 niks mis met rotjeknorr, tijdje gewoond vlakbij de mathenesserlaan en prima daaro. echt werkstad, altijd opgebroken wegen en nieuwbouw. dynamisch. nichtje woont in hillegersberg wat ik dan wel weer een leuk stukje rotjeknorr vind, wat knusser zogezegd. aha ook nog in amsterdam tijd gewoond, in de Quellijnstraat, kippenhok maar huur van 9 tientjes per maand, kom daar nu eens om, kan je voor zoiets 2000 euro neertellen. bier happen bij koekenbier bij de albert cuyp, tof daar. maar zou er nu ook niet meer willen wonen. woon op het platteland met natuurgebied om de hoek en de buren op 100 meter afstand. Maar even over die Gaper, gewoon laten waar die is niet weghalen, de lieden hiero op NK hebben het steeds over buitenlanders etc maar die halen hem niet weg, doet de eigenaar en is dus zijn beslissing en hoe om te gaan met beelden etc is de verantwoordelijkheid van de gemeente en die schieten in de politiek correcte modus, spreek hen er op aan maar geen immigranten. koekkoek

7
24 oculus amet

@24 ja goed eens.


Maar ik denk dat de eigenaar daar ook wel wat motieven voor heeft. Wat heb je liever gaper weghalen? of paar gebroken ruiten, spullen weg en geen spoor van de daders (als ze zich een beetje voorbereiden en daarnaast weet neit of de politie er weer capaciteit voor heeft als het niet zo is) en de hoop dat de verzekering het dekt. Laat staan dat je paar dagen dicht bent om de zooi op te ruimen.

0
25 student1255

@13 niet teveel op wijzen. Straks moet deze ook nog weg. Terwijl dit niks met racisme te maken heeft.

0
26 student1255

* Verwijderd door de redactie *

27 RubberDuck

@25 ok zit wat in, maar hoe te handelen? altijd toegeven gaat niet goedkomen, vind dat ze die beelden ook van Coen gewoon moeten laten staan, hoort bij onze geschiedenis. Doe er een bord bij en leg uit dat het een boef was en zelfs genocide pleegde maar haal dat beeld niet weg! daar verander je de geschiedenis niet mee en hoort bij ons. Deze acties polariseren alleen maar en we moeten oppassen dat we geen politiek correct volkje worden want dan komt het niet goed.

8
28 oculus amet

@7 Jij hoeft toch ook niet weg van N/K Zie @27

1
29 Bollieboos

@24 De May Fair is zeker opgeheven toen jij Rotterdam verliet ?
Alleen geboren en getogen Rotterdammers mogen Rotjeknor zeggen
En niet degene die het op N/K altijd over poep/stronten kak heeft
Je kan zien dat je weinig van de situatie snapt
ALS DIE GOEDE MAN DIE GAPER niet weghaalt dan heeft hij geen
leven meer met dat criminele BLM zooitje

2
30 Bollieboos
31 Sjaak Trekhaak

@28

voor die tijd was hij geen boef. Hij deed wat moest. Hij hield zich aan de wetten van toen. Nog sterker hij ging op reizen die hem en zijn bemanning eventueel het leven konden kosten. In die tijd was hij een held. Daarom die standbeelden. Heeft allemaal niks met nu te maken. Misschien dat de beelden niet meer op sraat horen, maar in een museum, Dat kan misschien. Verder een beeldenstorm moet je gewoon sanctioneren. Cel in. Je hebt andere middelen zoals bezwaren etc om eerst uit te putten.

0
32 student1255

@26 Ach, de kapperszaak waarop ze beiden hangen is zeg maar een keuvel plekje voor (extreem)linkse tantes (het centrum van Alkmaar is behoorlijk links). Ik denk dat die er al wel wat over hadden gezegd mochten ze er aanstoot aan nemen. question

0
33 Bluth

@33 Mijn tandarts had een uithangbord in de vorm. Van een gebit. Ik zei tegen hem. Is maar goed. Dat U geen gynaecoloog bent geworden, question

1
34 RonMVV

@19 Utrecht? Waar het D66/ Groen Links regiem een slaven monument gaat neerzetten? Toevallig staan de meeste studenten steden in verschillende landen onder links regiem. Wat D66/ Groen Links aan andere verwijt doen ze zelf dik over! Zoals Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Tilburg, Antwerpen en Brussel. Het zijn allemaal steden die studenten uit alle landen verwennen en de betalende bevolking uitsluit.

1
35 Verwonderd

Nederlanders zijn geen racisten, er zijn wel teveel racisten tot Nederlander genaturaliseerd.
Het zijn gesubsidieerde anarchisten. Dankzij sponsors als de Postcodeloterij en de deelnemers die hen zonder het te beseffen aldus "mede steunen", worden zij gezien als een maatschappelijk belang en dus ook voorzien van subsidie van de belastingbetaler.
Die slinkse geldstromen naar de anarchisten moeten moeten dicht!
Een taak voor Rutte en onze tweede kamer!

1
36 logikus

haal al die honderden moskeeën maar weg, das beter. Gapers mogen niet en haathuizen wel ?? compleet gestoord

0
37 Roomboterbabbelaar

Een "gaper" weghalen is absurd.
Deze uitbeelding heeft absoluut niets, maar dan ook niets, te maken met racisme of discriminatie!!!! Niet in de verste verten!!!!!

(Overigens wat te doen met de Gapersteeg in Amsterdam????)

Leest men zich werkelijk in het verschijnsel "gaper" in dan was deze een garantie voor "kwaliteit" gebaseerd op Moorse (leest Arabische - Alchemie) kwaliteit.

Maar goed, bestuderen van historische culturele uitingen is de huidige BLM organisatie schijn- of blijkbaar niet zo gegeven. question

#stopdewaanzin

0
38 Bezorgde Europeaan

Gapers zijn er in alle kleuren en kenmerken die mensen maar kunnen hebben, en nog nooit heeft iemand zich eraan gestoord die er zichzelf en/of 'kleurgenoten' in herkende. Maar nu is één van al die vele uitvoeringen ineens racistisch?!

https://www.google.com/search?q=gapers&rlz=1C1GGGE_nlNL582NL597&sxsrf=ALeKk01vwoDwx1hBNILToETt7j9QDy5GxQ:1594369790114&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjCueunosLqAhWDyqQKHUkHATMQ_AUoAXoECBEQAw&biw=1280&bih=606#imgrc=vagR8obFJO0PcM

0
39 Scorpio

@38
Ga er maar van uit dat 90% van die groepering niet of niet begrijpend kan lezen. Ze lopen liever de brallende leider achterna onder het motto: "Die zal het toch wel weten?!" Echt, het is het dom, ongeschoold volk.

0
40 weerman

We kunnen verontwaardigd zijn, maar weg gaan ze, dat weten we nu wel.
Het wordt trouwens als maar erger en erger, wel lijken als lemmingen onze ondergang tegemoet te rennen.

0
41 MARCUSAURELIUS

@40 weerman,

het is in en in triest dat sommigen, in Nederland, zonder enige feitelijke achtergrond kennis of studie zaken gaan "roepen".

Zo gaan "wij", Nederland, naar den kloten. Ik heb, gelukkig, nog een uitgebreide (inmiddels gedigitaliseerde) bibliotheek (tiny house/appartement - vandaar) van historische boek uitgave's welke nog wel een lijn van gezond verstand ten toon spreiden.

Ieder weldenkend mens kan simpel aantonen dat "gapers" niets met discriminatie of racisme van doen hebben, maar ach .................... .
U hebt gelijk 90% (of meer) van de opstandelingen krijgt een rode waas voor den ogen indien "ergens" een gekleurd symbool of figuur verschijnt. (Niet denke aan het feit dat het ook wel enorm positief zou kunnen zijn en dit in de juiste en historische context.

0
42 Bezorgde Europeaan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Belachelijke actie. Sta je daar staks stil voor paal met je bordjes tussen mensen die met hun gedachten met hele andere zaken bezig zijn....

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Opvallend dat mensen die graag willen dat de dodenherdenking met respect wordt gehouden hier zelf druk zijn om mensen als NSB'er en landverrader...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@8 Voor jouw herhaalde verboden en strafbare racisme al helemaal niet. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@11 "protesteren ... want discriminatie" Ja ja ... veel succes hoor, maar natuurlijk volslagen kansloos. Goedkopere rode ...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

soapbox
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@39 Velen snappen dat niet idd. Vooral iedereen aan de linkerkant natuurlijk....

17 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92 Doe geen moeite. Ik zoek liever informatie op officiële websites dan dat ik het van jou krijg. Dan hoef ik me ook niet te ergeren. https:...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@7 Om NSB-trollen te herkennen ook niet....

20 minuten geleden geplaatst door spookrijder

sockknitter
Statushouders ook in de wachtrij

@9De treinkapingen vergeten?...

21 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Statushouders ook in de wachtrij

Gelukkig, mijn kinderen staan al jaren in een wachtrij.En dat dat asielgespuis voorrang krijgt is te zot voor woorden.😡😡...

21 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

sockknitter
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Er staat een foutje in het bericht."Voor onderbouwing verwijst hij naar een column van historicus Thomas von der Dunk in de Volkskrant, waarin...

24 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Free NudesWww Hd Porn Movies ComDark Skinned Porn StarsSpencer NicksCassandra DelaneyAvavillain OnlyfansAnna-maria Sieklucka NudeAngela White IafdFilm Semi BlueXxx Com BhabiXxx Ullu HdSuper ChudaiSanxxxBengali Sex VediosTollywood NipplesHidden Cam On MassageAsaakira OnlyfansAdultfindersMileroticsPorn Game For IphoneIncredibles PornXxx CatSunnyleonesixRape Anal PornIndian Boobs LickingJade49Hairbrush PornCuck Sucks CockFinish Him OffAmatur Lesbian PornPorn In StockingsAlia Bhatt Nakedسكس دكتورEpronersAmatör PornaQuadrinhos HeróticosThirsty Blonde Gets DpedSunny Leone Bathroom Sex VideoXnxx Xhamster ComXxx Full Hd PronXvideos SelfieIndian Girls Hard Sex VideosCartons Sex VideoPantyjobsXx NxCgsexyAmateur Nude GfO PriyaDesi Porn SisterPuffypink PornBabes Deep ThroatFree Porn TunWww. Xhamster.comHot Mom PornSucking Dick From The BackJr NudesVellama SexNude RussianAllison Tyler PornMother Sucks SonDisability PornXxxvifeoBf Sexy Picture VideoDesi Groping In BusXx Sixy VideoPelivulas PornosFree Porn PerfektChaturbate SmokersDanika GloryholeXvideos.comkTelling Sex VideoTamil Hard Sex VideosHd Sleeping Porn VideosXxx Porn RapJessa Rhodes AnalCzechharemPrivate ExcortsMujeres MasturvanOctakuroBokep Adik KakaMasaj SexCartoon Parody PornThreesome PormHumping CouchMangas HentaiSnap PlanculDerpixon TrainSex Vidio TamilMadison RileyRachel Roxxx PornMalu Trevejo NudesJason Luv Bbcمواقع السكسيهVídeos Pormo GratisGay Men Old PornNude TittySex AsmrCumshot On JeansPorn Kansas CityHaileeandkendra NudesMelissa Benoist LeakedFuckmyindiangfKellykayBbc TapoutFree.brazzers.cimRae Lil BlackpornFlorence Pugh HotHoby Buchanon Xoey LiBbw Strapon LesbianBengali Lady SexElva ElfieNew Sex Vedio ComBdsm FrançaiseSunny Leone X X XForced Pron Videosسکس ایرانYasmine Bleeth NudeNrazilian PornFilipinasexFree Porn AiCrystal Lust NakedXxx TutionWelsey PipesSoulgen Ai ArtBig Porn VideoRctd-527Full Hot Web SeriesClaire Gerhardstein NudeDrunken Sleep PornPorn Mia KhDua Lipa FeetBubble Booty NudeMadonna Sebastian HotElaina St James NudeSex Scene BoobsSleeping Step Sister PornStretched PornFree Sex ComEroticlitSexmangaValentine NapiRiley Mae Lewis NsfwMiles Mom PornAunt JudiesBest Jav SitesStraigt Gay PornUgly TittysDoggie Style PoseHd Mein Sex VideoTeens Camel Toe Pics