Hooggerechtshof VS doet uitspraak over belastingaangifte Trump (telegraaf.nl)


Het Amerikaanse Hooggerechtshof beslist donderdag over het openbaar maken van president Donald Trumps belastingaangiften. Trump wil niet dat deze worden vrijgegeven. ...

door Havermout in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 3
  • 370x gelezen
Reageer met een Emoji
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Timing weer pikant zo voor de verkiezingen.
Ik ben benieuwd.

7
1 Tussenderegels

Los van de uitspraak van het SCOTUS denk ik dat Trump desondanks de belastingaangiften niet openbaar gaat maken, hij zal traineren en traineren want hij heeft hoogstwaarschijnlijk veel te veel te verbergen van voor het publiek. Het zal hem alleen nog maar verdachter maken bij het electoraat.

4
2 Crannbuidhe

@1 Dat is hij zelf schuld.

Hij had het ook al jaren geledne gewoon openbaar kunnen maken.

Maar hij heeft duidelijk iets te verbergen.

4
3 Weet geen naam

Wat wel interessant wordt is of SCOTUS korte metten gaat maken met Trump's blaaskakerij "I am the Law".

4
4 Crannbuidhe

Ik denk dat het in Trumps voordeel zal zijn..
Hij heeft er niet voor niets zijn pion neer gezet..

6
5 GreyB

@5 Kavanaugh is slechts een van de negen.

3
6 Crannbuidhe

@6
Maar kan wel die doorslaggevende stem zijn..

5
7 GreyB

@7 Zou kunnen maar Roberts heeft zich recentelijk nog trouw aan de Grondwet getoond.

3
8 Crannbuidhe

Als er geen wettelijke plicht is om zijn belastinggegevens openbaar te maken dan hoop ik dat de hoge raad zijn privacy respecteert. De IRS heeft inzage en als die niks verkeerds vinden is dat voldoende om te weten. Wij krijgen toch ook niet de belastingopgave can WA tw zien of die van Rutte.

11
9 PFL

@9 ,

Dat zou kunnen. Maar Rutte en WA hebben nooit op nationale televisie beloofd dat te doen. Trump wel. Zijn zoveelste leugen...

3
10 uahoera

@10 ach we wachten ook nog steeds op de ons beloofde 1000 euro van Rutte. Alle politici liegen.

16
11 PFL

@1 Als je alles al 2 jaar loopt te rekken en uitspraken van lagere rechtbanken niet accepteert, moet je nu niet gaan zeiken dat het tekort voor de verkiezingen is.

3
12 Moien

@3 en @12 Klopt als een zwerende vinger question

2
13 Tussenderegels

@11 Maar de leugens van Trump zijn zeker 'beter'? Het typische cinisch nihilisme van populisten.

3
14 Crannbuidhe

Nope IRS doet geen controle of Bunkerboy de kieswet heeft overtreden, noch controleert zij, door wie Trump zijn leningen worden gedekt, daarbij heeft de IRS al minimaal 10 jaar geen goedkeuring afgegeven, alleen een « under audit » maar daar hebben deze zaken niets mee van doen.

0
15 Moien

@11 "ach we wachten ook nog steeds op de ons beloofde 1000 euro van Rutte. "

Begin er een draadje over.

Hier gaat het over Trump.

2
16 Weet geen naam

@9 @15 zaak 1 verliest Trump, zaak 2 wordt spannend, maar Roberts zal waarschijnlijk net als bij Bush/Gore, voor de belangen van de republikkkeinse partij gaan. Er is trouwens geen sprake van openbaar maken, dat gebeurt alleen als er strafbare zaken uit de documenten naar voren komen.

1
17 Moien

@9
"Als er geen wettelijke plicht is om zijn belastinggegevens openbaar te maken ..."
Er is geen wettelijke plicht om belastingaangiften publiek te maken, het is meer een lange traditie waarbij nieuwe presidenten laten zien dat ze geen lijken in de kast hebben.
Wanneer het Congres echter inzage vraagt in de belastingaangiften, is de president wel degelijk verplicht om die te leveren.

Het vermoeden bestaat in dit geval dat Trump niet zomaar een lijk in de kast heeft, maar een compleet kerkhof vol met peperdure praalgraven. Zo zou Trump in het verleden grote belastingkortingen en zelfs teruggaven hebben gekregen omdat hij op papier miljardenverliezen had geleden -- in dezelfde tijd dat hij claimde kapitalen verdiend te hebben. Ook stinkt er van alles rondom zijn vastgoedprojecten (maffiaconnecties, uitbuiting van illegale immigranten, verdachte faillissementen) en een hele waaier aan privéfondsen met belastingvrijstellingen -- echter door Trump gebruikt als een soort privébank voor persoonlijk zowel als zakelijk gebruik, iets wat helemaal niet mag.
Hij is in de loop der jaren ook meermaals veroordeeld wegens malversaties waarbij hij miljoenenboetes kreeg opgelegd, maar het lijkt erop dat die boetes slechts een fractie vormden van wat hij had verdiend met al die schaduwzaakjes.
Om deze redenen heeft het Huis van Afgevaardigden de belastingaangiften opgeëist en een onderzoek, alleen is het weer het bekende spelletje: Trump weigert medewerking, en het lijkt er ook op dat iemand van buitenaf heeft geprobeerd dat onderzoek te stoppen.

Misschien ook dat het meevalt met de illegale activiteiten -- maar is het probleem dat Trump de blamage niet zou kunnen verdragen dat hij helemaal niet zo'n goede zakenman was als hij altijd deed voorkomen, en dat hij ook veel minder rijk is dat hij zegt. Als je dit laatste niet gelooft: in 2005 spande Trump een rechtszaak aan tegen journalist Timothy O'Brien omdat die had geschreven dat Trump 'slechts' zo'n 200 miljoen dollar bezat, veel minder dan de 5 tot 6 miljard waar Trump prat op ging (oh, en hij eiste dan ook 5 miljard schadevergoeding van de journalist en diens werkgever). De rechtszaak en de eis werden niet ontvankelijk verklaard.

Zie ook https://en.wikipedia.org/wiki/Tax_returns_of_Donald_Trump en https://rationalwiki.org/wiki/Donald_Trump

1
18 RichardR

Er staat totaal niets in de wet dat hij zijn belastingaangifte publiek moet maken. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat de Supreme Court dit gaat verplichten.

7
19 niet-alles-geloven

@19 ,

dat heb je fout, zie hier, lid f:

https://www.law.cornell.edu/uscode/text/26/6103

0
20 jodelatedieho

@14 ja want het niet ontvangen van die beloofde 1000euro is heel wat anders dan dat Trump (gewijzigd inzicht vanwege de achterlijke houding van de democrats) toch van mening verandert en zijn privacy niet te grabbel wil gooien voor zulke figuren.

6
21 PFL

@21
Als je gewoon werkt dan heb je die duizend euro al lang en breed gehad
Dan heb je namelijk bijna duizend euro arbeidskorting op je loonbelasting gehad

4
22 Rinze

Ja Ja Trump is een van ons en een man van het volk hoor ze ik hier schreeuwen , ondertussen weet ik wel beter Trump is net zo goed elite als die andere miljardairs en geeft geen ene reet om zijn onderdanen , maar goed hij heeft een soort van persoonlijkheidstatus vergelijkbaar met Stalin , Kim Jong Un , Mao Zedong , en al die andere dictators ...

1
23 MarcusCole

@22 en mensen die niet werken, niet kunnen werken, of geen baan kunnen vinden? En Rutte had het over een gift van 1000 euro en niet over de burger met 1000 euro minder te bestelen.

5
24 PFL

Lekker spannend voor de voor en tegenstanders van Trump. question

6
25 Verwonderd

Het vermoeden bestaat en als dit of dat en waarschijnlijk is het zo en uit bronnen die altijd de waarheid spreken en blablablabla, al meer dan vier jaar.

Alvast indekken voor het komende nog groter verlies en opruimen van de links extremistische matties dat gaat plaatsvinden.

[quote]
Law and order: https://www.justice.gov/opa/pr/attorney-general-william-p-barr-announces-launch-operation-legend
[/quote]
https://www.nieuwskoerier.nl/news/692913-trump-start-frontale-aanval-op-extreem-links-en-plaatst-zichzelf-voor-grote-winst-bij-de-verkiezingen

Leuw en eurder voor allen, net als rechten voor allen.

7
26 Proemevla

@22 Dat verhaaltje over die arbeidskorting zoemt al een paar jaar rond, maar dat is alleen maar een vorm van creatief boekhouden.

Waar het om gaat is de koopkracht. Die is voor ongeveer 50% van de bevolking in de laatste 40 jaar nauwelijks gestegen en voor 3,5 miljoen gepensioneerden de afgelopen 12 jaar alleen maar gedaald.

3
27 Belazerd

@24 De niet werkenden kregen dan ook niets. Er was 1000 beloofd aan iedere werkende.

Voor het deel dat Rutte daar niet van kon waarmaken heeft hij excuses aangeboden. Dat staat echter niet in het woordenboek van Trump.

0
28 Criticaster

@27 Nee dat zoemt niet rond. De arbeidskorting is DE manier om de werkenden iets te "geven".

2
29 Criticaster

@2 Bunkerboy heeft niks te willen, de zaak is tegen Mazars en Deutsche Bank, als SCOTUS besluit dat de stukken overhandigd moeten worden, dan zullen zij daaraan moeten voldoen.

0
30 Moien

@28 geen geld maar

2
31 PFL

@31 geen geld masr de te vaak gehoorde sorry voor elke leugen die hij uitspreekt. Erg goedkoop, gewoon boerenbedrog.

1
32 PFL

@32 Wel geld, maar niet het volledige bedrag.

Wel opletten natuurlijk.

1
33 Criticaster

Zou Trump al weten wat het 'vonnis' zal worden?

1
34 GreyB

@19
Het gaat niet over "publiek maken"! Het gaat erover of de onderzoekscommissies in het Congres en aanklagers de gegevens mogen inzien..

3
35 GreyB

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

38 minuten geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Big Breast XxxBadmasti ComDoggy Face CameraPolska PorniJogos Pornos OnlineTeagan PressleySlaveporn GamesWww Punjabi Sex ComHd Bhabhi Sex VideoFreeusepornVery Hot And Sexy Porn VideosDaughter In Law PornDrugged Porn VideosSpring Break TitsEbony PornstasNewporn FreeSchooi XxxHindi Web Series HotIndian Bhabi Big BoobsSelf SuckpornWatchxxxfreeVosplay NudePhotos Pornos MaturesJessica Rabbit Rule 34Isabella NicePuri SexPunjabi College SexXvideodownloaderSanny Leone Xx VideosPorn HardlyPor N Tik TokPorn At HomemadePorn On TiktokTiktok Adult ContentNarutohentaBabr PornNeha Kakkar XxxJapan Hd XxxSavita Sex ComicsOdisha Local Sex VideoBest Xxx IndianSexy Naked Big BoobsLesbian Porn StoriesPorn Story MalayalamSexual Scenes In MoviesBlsck Mom PornLesbian Tribbling PornFitness Teens NudeVideos Porn GaysSelena Gomez CameltoePorn In TrainAsian Submission PornSexvideostamilBangladesh Sexy XxxMohmalThe Big Short Movie Download In HindiSexy Video ViewLuciana Milessi PornDesperate AmateureBlacked XvidAy Male TubeSxse VideoMuslim PenisChris Lockwood PornHent SitesThekasperjamesHema Sex VideosFreeporn Mom And SonPorn Adult VideoMilfed XPregnant FreepornRoxy Fox JoiFull On Porn MoviesWw.w Hamster.comJenna Starr OnlyfansKristof CaleColejianas CojiendoTittie WhippingBreckie Hill Onlyfans LeaksHentai One PieceErotic Nude ModelsOne JavJav TrsilerLezbin XxxTokyo Ghoul PornTmnt PornDesi Aunty Hard Fuck8777p.comTara Strong TitsAmber Alena SexLucifer Nude SceneLesbian Sleeping PornXhamstrHot Latina PormAlexas Morgan PornXnxx Com IndBeaitiful Porn StarsAnty Bathing VideoForeskinblowjobIncredibles Porn MoviePorrn MoviesSally D Angelo PornSsni-658Www Xsex Video ComWeb Series Xxx PornPornosexyCheerleaders With No Panties OnVideos PunhetasBbc SissiesAna De Armas NaledKatrina Xxx PhotoCorinna Kopf NsfwIndian Girl Hd PornX Video Full MovieIndian Desi Porn DownloadJvhd PornAbdl GirlXxx Desi XnxxPorn From NepalBreckie Hill LeakedPornhub Wife CheatingSaree Boobs SexNudes At BeachGlory Hole GangBrazzerrsChubby And NudeLara Corft NudeAngel Youngs RodeoEmmanuelle Krista AllenReallicamBojack Horseman PornKate Beckinsale SexBangla Audio SexLisa Ann AnalPorn DicsordGroup Of Naked WomenSon XvideoSexy Randi Ki ChudaiOld Man Fuck YoungOld Woman Xxx Sex VideosIntiansexPeliculas Pornos Españolas GratisJessa Rhodes Porn VideosPulled Down Her PantsUnderhen TaiDesi Boy NudeSexvvidLapk JogsSonia XxxGroup Sex Movie