RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Nederlanders schoppen herrie in uitgaanscentrum Knokke

Belgische politie (archieffoto)

Nederlandse jongeren hebben afgelopen nacht herrie geschopt in de Vlaamse badplaats Knokke-Heist. Ze weigerden het uitgaansgebied na sluitingstijd te verlaten, waarop de politie versterking moest inroepen.

Vijf Nederlandse jongeren, tussen de 16 en 20 jaar oud, werden gearresteerd. Het ging volgens de politie om scholieren 'uit de buurt van Amsterdam' die hun schooldiploma wilden vieren door in Knokke de bloemetjes buiten te zetten.

De politie denkt na over maatregelen omdat het niet de eerste keer was dat vooral Nederlandse cafégangers er de boel op stelten zetten. "Het kan niet de bedoeling zijn dat deze taferelen de hele zomer aanhouden", zegt korpschef Steve Desmet tegen Belgische media.

Sluitingstijd 1 uur

De cafés in Knokke-Heist sluiten vanwege de coronavoorschriften uiterlijk om 01.00 uur, maar vooral Nederlandse kroeggangers weigerden op dat uur al naar huis te gaan. Ze dromden samen op een plein in de badplaats, die niet ver van de grens met Zeeuws-Vlaanderen ligt (video: zie onderaan dit artikel).

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

De herrieschoppers scholden de politie de huid vol en agenten kregen zelfs klappen, zeggen medewerkers van de lokale horeca tegen de Belgische omroep VRT.

Aanstichters weggevoerd

Vijf jongeren zouden de aanstichters van de opstootjes zijn geweest. Hoeveel van hen Nederlander zijn, is onduidelijk. De politie heeft ze weggehaald van het plein.