Vliegende auto’s in de maak in Israël (joods.nl)


Over een paar jaar kan het, als het aan het Israëlische bedrijf Urban Aeronautics uit Yavne ligt. Dan zijn vliegende auto’s een realiteit en hoeft niemand meer ooit stil in een file te staan. Ook kunnen plaatsen bezocht worden die anders onbereikbaar zijn. ...

door docP in Technologie  ·  25 Reacties

  • 2
  • 438x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Leuk speeltje voor een paar miljonairs..... maar voor het “gewone volk” is dit niet haalbaar.
Daarbij.... realiseren velen niet aan welke eisen je moet voldoen om te mogen en kunnen vliegen. En dan wil ik het niet eens hebben over het “fileprobleem” in de lucht en boven steden....

Al met al..... leuk speeltje maar totaal zinloos.

0
1 LoydMorris

Wel handig voor die Palestijnen, kunnen ze die check points zo over vliegen.

2
2 Aragon

Onzin. Dergelijke vliegtuigjes (want dat zijn het, technisch gezien!) mag je pas besturen als je een brevet hebt. Verder is de file op de grond dan weg, maar dan heb je ze in de lucht. Veel langer, want je hebt meer onderlinge afstand nodig... Allemaal erg leuk voor verlaten gebieden, niet voor dichtbevolkte gebieden zoals Israël. De mooie praatjes zijn er voor de verkoop, maar zijn zeer onrealistisch.

1
3 weerman

@2 Ook een goede target voor Palestijnse projectielgooiers....

1
4 21st Century Guy

Hoe vaak moeten we dat sprookje nog geloven ?

6
5 nosuchname

@1 Als je ziet dat auto's nu al bijna geheel zelfstandig kunnen rijden hebben we hier over 10 jaar echt geen problemen met files of bepaalde eisen waaraan de inzittende (geen bestuurder dus) moet voldoen.

1
6 Snuggles

@6 Als je ziet dat auto's nu al bijna geheel zelfstandig kunnen rijden hebben we hier over 10 jaar echt geen problemen met files of bepaalde eisen waaraan de inzittende (geen bestuurder dus) moet voldoen.

Verdiep je voor de gein maar eens in het vliegen. Wat daar bij komt kijken en aan welke eisen je moet voldoen en de regelgeving binnen de luchtvaart. Het merendeel van de automobilisten kan niet eens fatsoenlijk autorijden of houden zich aan de verkeersregels. En die wil jij massaal achter een stuurknuppel zien zitten? Dan wil ik het niet eens hebben over de dure zware controle-eisen en keuringen waaraan het vliegtoestel moet voldoen. De ruimte die vliegtuigen, heli's en dit soort toestellen nodig hebben tijdens de start en landingen. Daarbij zit niet iedereen in woonwijken te wachten op vliegverkeer boven en door hun straatje.

Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, zoals mensen als jij schetsen, dan vraag ik mij af waarom er geen honderdduizenden helicopters in Nederland rondknetteren....

0
7 LoydMorris

Weer zo'n typisch joods.nl luchtkasteel. Je hoort er nooit meer wat van. Categorie joods.nl medische doorbraken van jawel, het toverwoord, een start-up.

4
8 Hendrianus

@7 Je blijft ervan uitgaan dat mensen zelf gaan vliegen. Wij zijn dan alleen nog inzittenden, er is geen mogelijkheid om zelfstandig te vliegen, een computer zal het vliegtuigje zelf besturen.
Vliegtuigen kunnen nu al zelfstandig opstijgen en landen.

Je geeft straks je eindbestemming in en een centrale geeft aan de boordcomputer de vliegroute door.

0
9 Snuggles

@9 Je blijft ervan uitgaan dat mensen zelf gaan vliegen. Wij zijn dan alleen nog inzittenden, er is geen mogelijkheid om zelfstandig te vliegen, een computer zal het vliegtuigje zelf besturen.
Vliegtuigen kunnen nu al zelfstandig opstijgen en landen.

Je geeft straks je eindbestemming in en een centrale geeft aan de boordcomputer de vliegroute door.

Technisch is er reeds veel mogelijk.... Echter, je vergeet de mens. Je weet wel, waarvan er tegen die tijd dik twintig miljoen van rondlopen in ons kleine landje. Als er honderdduizenden computergestuurde vliegtuigjes / drone's boven bewoonde gebieden gaan vliegen, wordt het er niet gezelliger, laat staan, veiliger op.
Tenzij je iedereen binnen wilt laten zitten... Hoe dan ook.... Een drone, helikopter of vliegtuig heeft veel ruimte nodig om veilig te starten en te landen. Een auto kun je stapvoets door een woonwijk of over parkeerplaatsen laten gaan. Een vliegtuigje, hoe klein dan ook, heeft toch een gigantisch start- en landingsgewicht.

Het blijft leuk speelgoed voor de "happy few" die flink in de slappe was zitten en ergens achteraf wonen. Maar laat in godsnaam geen honderden van deze toestelletjes door, boven en
in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, nabij Schiphol of elders bij dichtbevolkte gebieden vliegen....

0
10 LoydMorris

@10 Het voertuig vd toekomst heeft niet veel ruimte nodig. auto;s rijden 2D, drone's 3D oftewel meerdere (vlieg)banen boven elkaar kris kras door elkaar, en nogmaals de mens bestuurt het voertuig dan niet meer, dit gebeurt dan allemaal voortaan automatisch. geen files, geen botsingen, geen snelheidsovertredingen meer etc.

0
11 Snuggles

Kijk maar eens hoe de startup "better place" met veel bombarie en juichverhalen is gelanceerd, o.a. door meneer Maxime Verhagen die daar vrolijk aan meedeed. Ze zouden de autobatterijhandel danig opkrikken met een uitruilsysteem dat het helemaal ging worden.
Er is 700 miljoen opgehaald in Europa, toen gingen ze failliet. Het zijn slimme jongens, daar in Israël.
Ik denk ook dat dit bedrijf eerder financieel-, dan vliegsucces heeft.

https://en.wikipedia.org/wiki/Better_Place_(company)

2
12 Gekste Henkie

Zo wordt het aangekondigd
--------------------
Israëlische technologie kan een belangrijke rol spelen bij de invoering van de elektische auto in Nederland. Bedrijven uit Israël die de infrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland willen bouwen, kunnen in aanmerking komen voor investeringsaftrek en leengaranties.
-------------------
https://www.engineersonline.nl/nieuws/id18030-israelische-technologie-voor-elektrisch-rijden-naar-nederland.html

Kijk investeringsaftrek en leengaranties, daar waren we goed voor.

Dat in Israel iets in de maak is, staat niet garant voor succes.

2
13 Gekste Henkie

Daar zijn de Palestijnen al veel langer aan het ontwikkelen.

Die hebben zelfs al Israëlische bussen de lucht in laten vliegen...........

2
14 Weet geen naam

@11 Speciaal voor jou..... En fantaseer lekker verder.... question

0
15 LoydMorris

@14 Je bedoelt de nieuwste uitvinding uit Gaza? ballonnetjes.
Meer zal er uit die regio niet meer komen zolang de Islam boven zelfdenkende mensen staat.

0
16 Snuggles

@15 Internet, mobiel bellen zoals we nu doen, wie had dat 40 jaar geleden gedacht?

0
17 Snuggles

@17 Daar heeft niemand last van.... daar loopt niemand gevaar bij.... daar hoef je niet voor omhoog. naar links, rechts of achter te kijken omdat er iets aan komt vliegen..

Nogmaals.... het is technisch allemaal mogelijk. Maar je vergeet de "gewone mens" in dit geheel.

0
18 LoydMorris

@18 "de gewone mens" moet gewoon instappen en gaan zitten.
Dat kan nu al, laat staan over 10 jaar.

https://www.welingelichtekringen.nl/tech/930049/vliegen-zonder-piloot-kan-al-lang-het-is-wachten-tot-mensen-het-aandurven.html

0
19 Snuggles

@19 "de gewone mens" moet gewoon instappen en gaan zitten.
Dat kan nu al, laat staan over 10 jaar.

En wéér vergeet je de miljoenen mensen die gewoon te voet, op de fiets, in hun rolstoel, lopend met hun kinderen of hond over straat willen gaan.....

0
20 LoydMorris

@20 nee hoor die vergeet ik niet, maar vliegtuigen of drones vliegen, die lopen niet over de stoep.

0
21 Snuggles

* Verwijderd door de redactie *

22 De vrijende rechter

Luchtfietserij.

Alles is nu afgebakend, belijnd en geregiseerd.
Mensen die in hun VA kunnen stappen, opstijgen en gaan waar ze willen?
Vliegen waar ze willen, landen waar ze willen?
Geen zwevende stoplichten, matrixborden en gebodsborden dus geen (overheids) controlle en regie?
1000'den verkeerstorens met honderduizenden flightcontrollers?
No way, no how...

Als dit er ooit komt, zal het niet voor de gewone man zijn.
Zelfs niet voor de bovengemiddelde.

1
23 SBD

@3 ,

"Allemaal erg leuk voor verlaten gebieden, niet voor dichtbevolkte gebieden zoals Israël. De mooie praatjes zijn er voor de verkoop, maar zijn zeer onrealistisch."

Ach, dat zal vast ook ooit iemand over auto's geroepen hebben.

Juist voor dichtbevolkte gebieden lijkt het mij geweldig. Het voordeel van lucht is immers dat je in volumes in plaats van oppervlakten kunt gaan denken.

Zelfs als alleen het openbaar vervoer ook voor kleinere afstanden al door de lucht kon en je in plaats van iedereen een eigen luchtauto geeft, er enkele luchtbussen of luchttaxi's zouden zijn, dan zou dat al een flinke boost geven aan de bereikbaarheid, juist in overvolle gebieden.

2
24 progressiefliberaal

@21 nee hoor die vergeet ik niet, maar vliegtuigen of drones vliegen, die lopen niet over de stoep.

Ooit een helikopter op zien stijgen? Heb je gezien hoeveel ruimte dat deze nodig heeft en hoeveel kracht daar bij komt kijken om het massa-gewicht omhoog te krijgen? En wat te denken van een flinke drone waar een paar kilo's aan camera's of vracht onder hangt?
En dan wil jij zien dat er tientallen, honderden.... wat zeg ik... duizenden loei-zware vliegende auto's boven woongebieden, mensenmassa's gaan vliegen? Een gezinnetje, man, vrouw, 2 kids weegt al 250 kilo!!! Dat worden flinke rotors of straalmotoren voor het vliegend gevaarte. Dan wil ik het niet eens hebben over de herrie die deze voer-(vlieg)tuigen gaan produceren. En wat te denken van de weersinvloeden. In een auto zit je bij een flinke regen-hagel-sneeuwbui nog relatief veilig. Zelfs de bekwaamste heli-piloot zit niet te wachten op een vlucht tijdens een storm.....

Niet bepaald leuk voor die voetgangers en bewoners in stedelijke/bebouwde gebieden...

Echt.... neem maar van mij aan.... het is een leuk probeersel maar hier in dichtbewoonde gebieden totaal onhaalbaar......

0
25 LoydMorris

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Thierry Baudet (@thierrybaudet) on X

Ik vind het deze keer, een goede analyse van Baudet.Het klopt wèl grootendeels wat hij aanroert èn wordt ook door kritische journalistiek en...

25 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

@3 En als hij niets zegt mag hij de hand in eigen boezem steken omdat hij de activisten niet tot de orde heeft geroepen. Zó voorspelbaar, jouw...

34 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Linkse activisten hekelen oproep Timmermans om niet op 4 mei te demonstreren: 'Dat is niet aan hem' - NieuwRechts.nl

Willen we wéér zo'n schreeuwer op De Dam, tijdens de nationale Dodenherdenking????Hij had gewoon zijn grote mond moeten houden. Je weet van ...

40 minuten geleden geplaatst door Strongoli

duurendaal
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@79 m post@81 RobPAlle onderdelen van mijn betoog vallen als puzzelstukken in elkaar.Koopmans constateert dat het EU-asielrecht een lote...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

Voor de liefhebber(s) van wetenschappelijke papers: https://sci-hub.41610.org/ https://scihub2024.vercel.app/ ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
FDA Wants To Replace Salt With Bill Gates’ New mRNA Fake Salt

Nog meer Frankenstein voedsel van jullie vriend Bill Gates ! 😝...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

Wedergeboren
Offtopic

Paywall omzeilen? Het kan (en mag) niet meer! [België] https://www.bartstoffels.be/2022/06/10/paywall-omzeilen-online-krant/ ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Iedereen snapt natuurlijk wel dat die 2 miljard daar niet naartoe gaat. In de tijd van Gladio heette dat "algemene zaken" XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Eerste Kamer stemt in met einde aan 61 jaar Groningse gaswinning

Een van de DOMSTE maatregelen die onze regering ooit genomen heeft! Wat een stelletje onnozele, kortzichtige halzen zitten daar. . . . ...

2 uur geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
‘Er groeit een generatie op die nooit een betaalbare woning kan vinden’

Gelukkig gaat het goed. Nog ff 10 miljard naar Oekraïne overmaken. 20 Miljard naar de EU. Etc......

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Annabelle PeaksJulia Ann HotMilf PornographyGot Sex ScenesCollider Porn ComHeidi-jo-fitFingered HerselfFree Pron WatchAlex Adams Sidney SummersHenti Comics PornBeurete XxSexo Lesbico GifsYours Porn.sexyYoux Xxx VideoTeacher Porn IndianHot Sexy Babes SexBrent Savage Porn18 Yesr Old NudesGay Xxx Video DownloadCuckold TumnlrSex Max ComErection In PantsVivistreetLarna Rhoads PornAngelona ValentineXnxx FreevideosYou Hd Porno ComDesi Bhabi BfDesi Rep XxxWwxxx HdKissing HdNude Tamanna BhatiaKing NioreBigtit SisDeepthroat No GagPor H UbScroller .comXxx20Xxx Videofull HdFuck My IndianJaavhihiPornos 19Iggy Azalea Onlfans LeakOutdoor Porn MoviesReal Home SextapeXxxcinaLina LuxaBoobs Kissing SexPocahontas NudeXxx NouNlackedrawThefappeningblog.Savita Bhabhi Cartoon XnxxBlond MilfJelly Rolls Wife NakedPorno AfricainDesi Gand PicGay Chicken PornJo Eun JiMasterbation XvideoBig BoobnudeCogidas Por DineroJoi SexyErotic EmergencyOne JavNaughty MachiniDegrees Of LewdittyPornô TaradosChat Roulette GayVoyier PornRachel RiversBokeppelajarSex Video Porn VideoCar XxxxFreporVideo Sexe Gratuit AmateurRobin And NamiDanjaangelWww Indian Desi Sex ComHindi Mein BurAtk GorlfriendsXxx Sexy VideoPorn IolFresh Porn. NetSexo Caseiro BrasileirasAne KoiPornvifeoRachie Love OnlyfansErome. ComSisyer AnalWicked SimsAmateur Sex PicsKelli Carterхентпй мангаCeleb JhardThemirandaaffect NudesIndian Sax ComFuckig My MomDanny D CumFreeporncomPorn ComicksVideo BarzzersAndressa Urach NudePrody PornMuther Son PornYanet Garcia Sex TapeMiku NakedSemi PornographyQuadrinhos Eróticos AtualizadosSexo Real CaseirosXxx MassageAlexis GraceEvelyn StoneXvideo KarnatakaPorn Oil MassageMellontubeNatasha-niceXnxx DehatiDaylogPorn Movies BeautyAlison Tyler Hd VideosLesbian Tibbing PornHow Do You Finger YourselfTamil Sexmovies365 Sex ScenePelículas Pornográficas GratisDesi Hairy SexEmpty TitsBunni BunsNonstop CummingNaket CelebsVelhas SexoPornos.brasileirosHqporners.comVideos Pornos ViolentosAlison Tayler AnalXxx StapmomBen10xxxAngelina Jolie PornCaramel PornstarCammy Street Fighter 6 PornMature Wife Sharing PornCelebrity Onlyfans LeakedTopless MovieBokep StepmomGirl Do PornHindi Bf Hd VideoSis Sleep XxxXxxlatinasBlack Public Porn