RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax topclub met meeste 'makkelijke zeges' in Europa

Ajacieden Hakim Ziyech en Daley Blind. Beeld © ANP

Ajax is de topclub met de meeste makkelijke zeges tussen 1 januari 2015 en 31 december 2019. Dat toont een onderzoek van onderzoeksbureau CIES aan. De Amsterdammers wonnen in die periode 37,4% van hun gewonnen competitiewedstrijden met drie of meer doelpunten verschil.

Ajax blijft met die score alle Europese topclubs voor. Paris Saint-Germain en FC Barcelona volgen de club uit Amsterdam met ieder 35,4%, terwijl Bayern München 32,4% van haar gewonnen wedstrijden met een ruim verschil won. PSV volgt op plek 6 met een percentage van 26,9. Feyenoord bezet de tiende plek met 20,2%.

Voor grote zeges moet je niet bij Osasuna, Udinese of Stade Rennais zijn. Zij wonnen nog geen 3% van hun gewonnen wedstrijden met meer dan twee doelpunten verschil. In Nederland is Willem II de hekkensluiter. Zij hebben een percentage van 2,5%.

Competities

Mede dankzij Ajax, PSV en Feyenoord worden 22,2% van de wedstrijden in de Eredivisie met drie doelpunten of meer gewonnen. Daarmee scoort de Nederlandse competitie hoger dan de vijf grote competities in Europa. De Bundesliga heeft met 18,2% het hoogste percentage, de Serie A het laagst met 15,2%.

Bron: VTBL