Zwarte Piet grap Ali B zorgt voor ophef "Hij kan dat wél zomaar zeggen?"

Net binnenjun 01 2020, 14:30
Na de Zwarte Piet grap van Johan Derksen ontstond veel ophef online. Veronica Inside wordt geboycot door veel voetballers en enkele sponsors trokken zich terug. Nu gaat opnieuw een Zwarte Piet grap viral die voor ophef zorgt bij mensen online.

Zwarte Piet grap Ali B zorgt voor ophef

Het gaat om een grap van Ali B tijdens de Roast of Ali B vorig jaar. Hij grapte dat als hij wist dat er zoveel n*gers in de zaal waren hij zijn schoen wel had gezet. Een racistische grap dus, die wel werd geaccepteerd en niet zo een grote ophef veroorzaakte zoals nu bij Veronica Inside. Veel rappers zoals Ronnie Flex, die hun mening tégen Derksen duidelijk lieten horen, gingen helemaal stuk.

"Hij kan dat wél zomaar zeggen?"

Hoewel de grap van Ali in een heel ander soort TV-programma en in heel andere sfeer werd gemaakt, willen veel mensen nu ook dat Ali en Comedy Central net zo hard aangepakt worden als Johan en VI. Is dat terecht? De discussie is in ieder geval flink losgebarsten.

Bekijk de video en meningen hieronder, en oordeel zelf:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ali B mag zichzelf zijn in de Zwarte Piet -discussie omdat hij geen blanke’ Hollander ‘ is. Hier fragment van een show (2018) met echt leuke grappen. youtu.be/ZzB-VD_WvsQ

Trolliess
Trolliess
@Trollie05048646

Waarom praat nie-mand over Ali B die déze grap maakt? #veronicainside #teamjohan #TeamDerksen #racisme #BLM #BLMprotest #teamJohanDerksen #Akwasi #zwartepiet

2
Reply

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bron: Twitter, Youtube, Comedy Central
"}])