Opinie

Amsterdam staat na tig jaar links stadsbestuur nóg meer op instorten dan verwacht

06-07-2020 13:38

Links stadsbestuur, altijd weer ellende. Neem Amsterdam (een lieve stad vol lieve mensen waar hoop altijd overal om je heen aanwezig is). Die stad is alweer vele jaren hét (drugs-)afvoerputje van Nederland waar onschuldige burgers worden geëxecuteerd door criminelen met automatische aanvalswapens en handgranaten die al voor een paar tientjes overal vrij verkrijgbaar zijn, waar criminaliteit is uitgegroeid tot de pijler onder de lokale economie en waar de burgemeester (GroenLinks) als enige inwoner wél legaal een illegaal tweede huis mag bezitten.

En ook: de stad van instortende kades en bruggen omdat in al die tig jaren van links stadsbestuur de echte, bij iedereen bekende problemen volledig zijn genegeerd, zoals dat hoort bij links besturen.

Maar omdat het huidige linkse Stalinistische stadsbestuur het veel te druk heeft met automobilisten pesten, ‘racistische’ werkgevers aan de schandpaal nagelen en ambtenaren treiteren met inclusiviteitscursussen en andere maoistische staatsterreur brokkelen de kades en bruggen nóg harder af dan normaal. Na onderzoek naar de staat van kades en bruggen, waarvan dus iedereen al wist dat die staat extreem slecht was, blijkt dat de extreem slechte staat nog extreem slechter is dan extreem slecht. Amsterdamse kades en bruggen staan letterlijk op instorten. En aangezien heel Amsterdam bestaat uit kades en bruggen staat heel Amsterdam letterlijk op instorten.

De verantwoordelijk wethouder is echter van de PvdA en die heeft het véééééééél te druk met de stad autovrij krijgen in 2030, bootjes met meer dan 12 mensen verbieden en ondernemers treiteren enzo. Maar zelfs als ze zich niet typisch links met onzinnig gratuit symbolisch huiliehuiliebeleid zou bezighouden dan nog zou er geen geld zijn voor noodzakelijk onderhoud teneinde het totale ineenstorten van doucheput (De Hel) Amsterdam (De Nachtmerrie) te voorkomen. Dat geld is opgegaan aan het wanbesturen van een afvalcentrale, het jaar in jaar uit laten falen van een metrotunnel en natuurlijk aan subsidies, veel subsidies, heel veel subsidies. Subsidies aan inclusieve kunst bijvoorbeeld (beter bekend als socialistisch-realisme) en aan dingen die te maken hebben met ‘racismebestrijding’, ‘inclusiviteit’, ‘diversiteit’, en overige typische cultuurmarxistische hobby’s zoals het op grote borden projecteren van gejammer over racisme in de hoop onschuldige voorbijgangers te kunnen heropvoeden tot nuttige idioot. (‘In deze stad komen we voor elkaar op!’. Jammer wel dat niemand ‘in deze stad’ opkomt voor kades en bruggen.)

Dus nee, voorkomen dat Amsterdam gaat instorten zit er eigenlijk niet meer in. Amsterdam zal binnenkort dan ook weinig meer voorstellen dan een rokende puinhoop. Wat nog best geinig symbolisch is voor een eeuwig door links bestuurde stad.