Unieke raadsinstallatie voor Elvin Rigters

22 April 2020, 23:10 uur
Algemeen
mainImage
Elvin Rigters

De geboren en getogen Rotterdammer Elvin Rigters wordt donderdag op unieke wijze geinstalleerd als burgerlid van het door de islam geïnspireerde Nida. Normaal is er volle gemeenteraad aanwezig, pers en ook familie. Rigters moet het in de raadzaal doen met burgemeester Aboutaleb alleen. De raadsvergadering is digitaal en vanwege corona is verder niemand in de raadzaal welkom.

Elvin Rigters is in het dagelijks leven regisseur en geeft trainingen: “Ik ben van het slag mensen, opgegroeid onder het bewind van een moeder die altijd zei: Ja, je hebt een kleur, dus je moet twee keer zo hard werken als witte mensen’. Ik wil dat niet doorgeven. Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze even hard moeten werken als anderen en daarvoor hetzelfde behandeld willen worden. Alle respect naar degenen die voor ons zijn geweest, maar die denkwijzen van wij moeten twee keer zo hard werken, houdt ongelijkheid in stand en ik ben voor radicale gelijkwaardigheid.”

De 42-jarige Rigters (42) is betrokken bij Kick Out Zwarte Piet en was één van de organisatoren en woordvoerder namens de demonstranten. “Maar zwarte piet is ook in Rotterdam helaas nog steeds geen verleden,” vindt hij. ''In sommige wijken vinden er nog steeds gesubsidieerde intochten met zwarte pieten plaats. Maar het zijn de laatste stuiptrekkingen, nog even doorzetten.'' Hij sluit acties hiertegen in de toekomst dan ook niet uit. “Zowel in de stad als in de raad, in woord en daad.”

Elvin Rigters zal als NIDA-burgerlid deelnemen in de raadscommissie WIISA op de thema’s Werk, Inkomen, Integratie, Schuldenaanpak en Armoede. Daarnaast adviseert hij de fractie ook op het thema Cultuur.