10-jarig meisje “doodgebeten” door middeleeuws marteltuig omdat ze haar huis even verliet

© rr

Faten (10) stierf een gruwelijke dood nadat ze “gebeten” werd door een middeleeuws marteltuig. Dit als straf omdat ze haar huis in Mosul (Irak) eventjes had verlaten.

evg

De moeder van het meisje werd na het incident voor een ultimatum gesteld door de moraalpolitie van ISIS: ofwel zouden ze haar dochtertje straffen, ofwel mocht zij de straf op zich nemen. De vrouw koos voor de eerste optie. Ze dacht namelijk dat het om menselijke beten ging, vandaar dat ze haar dochter de straf liet ondergaan.

De tienjarige Faten werd gemarteld enkel en alleen omdat ze tijdens het kuisen even naar buiten gestapt was. Vrouwen mogen hun huis namelijk niet alleen verlaten volgens de strikte fundamentalistische regels in het Iraakse Mosul.

Leden van de vrouwelijke al-Khansa brigade martelden het jonge meisje om deze misstap voor de ogen van haar moeder met een bijtend marteltuig. Net zolang tot Faten volgens een getuige uiteindelijk doodbloedde.

Faten is lang niet het enige slachtoffer van de moraalpolitie in Irak. Sinds Mosul in 2014 onder het bewind van ISIS kwam te staan worden vele jonge vrouwen geviseerd en mishandeld door de brigade. Zo stierf een vrouw die haar sluier gewoon even optilde aan de gevolgen van 30 zweepslagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen