RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Beurs

Coronadip voor Tesla voorbij: veel meer auto's afgeleverd

Tesla-ceo Elon Musk Beeld © Getty

Tesla levert veel meer auto's af in het tweede kwartaal dan was verwacht. Het gaat om meer dan 90 duizend elektrische wagens, een toename van 5 procent.

Vooral de Model 3 en Model Y zijn flink in trek, blijkt uit de productiecijfers van het bedrijf. Door de coronacrisis was de belangrijkste fabriek, die in Californië, in het eerste kwartaal dicht. En veel auto's konden niet verscheept worden. Maar inmiddels is de achterstand ingehaald.

Tesla doet het zeer goed op de beurs

Beleggers zijn blij met het nieuws. Het aandeel schiet omhoog, en staat 7 procent in de plus. Sowieso doet Tesla het al weken goed op de beurs. Het is inmiddels zelfs de waardevolste autobouwer ter wereld.

Tesla heeft nu een beurswaarde van omgerekend 198 miljard euro. Het heeft daarmee Toyota ingehaald, dat een beurswaarde heeft van 182 miljard euro. Ter vergelijking: Volkswagen is slechts 72 miljard waard.

Model 3 populair in Nederland

Ook in Nederland deed Tesla het vorige maand goed. De Tesla Model 3 was de vier na bestverkochte auto. 716 auto's van het type werden er verkocht.

Alleen van de Opel Corsa, Kia Niro, Ford Focus en Hyundai Kona werden er meer verkocht. Ook van die modellen zijn elektrische varianten te koop.

Sinds gisteren is er een subsidieregeling voor elektrische auto's, waardoor de auto's interessanter zijn om te kopen. Maar Tesla's vallen daarbuiten, omdat ze te duur zijn.

Drukte
Lees ook:
Drukte bij de dealer: 'Subsidie maakt elektrische occasion interessant'