Briefje van Jan Aan Akwasi (briefjevanjan.nl)


Jij stamt namelijk af van mensen die letterlijk in slaven hebben gehandeld. Hoe zei je het ook alweer in dat filmpje? “Mijn voorouders verkochten Ghanezen uit het noorden, maar wisten niet dat die verhandeld zouden worden als goederen, als slaven.” ...

door Moskowfiets in Media  ·  27 Reacties

  • 17
  • 892x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus jóuw voorouders verkochten mensen aan andere mensen.

De mijne niet.

Die van 99 procent van de Nederlanders niet.

Zo zei je drie jaar geleden al in een interview in de Volkskrant( dat Surinamers het lef niet zouden moeten hebben om jou aan te spreken op de wandaden van jouw voorvaderen. “Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk gaan nemen wat er in verleden is gebeurd.”

Wil je deze woorden dan ook even herhalen als je weer bij Margriet van der Linden zit?

2
1 Moskowfiets

En deze gast wil mensen die zich verkleden als Zwarte Piet in hun gezicht schoppen,..

2
2 iedereen heeft recht op mijn mening

De slavernij werd idd geregeld door de elite en hoge politici, 90% van de nederlanders destijds hadden ook niet veel te "smilen".

2
3 caso

Uit artikel !

Weet je wat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft gedaan?

Die heeft een clubje in het leven geroepen, een adviescollege, die allerlei adviezen moet gaan uitbrengen over het slavernijverleden.

En weet je wie daarin zit?

Edgar Davids.

Een man met een track record.

Nou zal ik niet meteen zeggen dat Davids zijn eigen vriendin als slaaf behandelde, maar herinner jij je die affaire met zijn ex Sarah H. (tevens moeder van zijn kind) nog? Een citaat uit het boek ‘Seks, drugs en voetbal’ van de gerenommeerde sportschrijver Maarten Bax: “Sarah doet, samen met haar advocaat Bram Moszkowicz, aangifte wegens zware mishandeling en bedreiging. Volgens de aangifte is ze door de voetballer de voorbije jaren meerdere keren in elkaar geslagen. Het letsel was soms zo ernstig, dat ze wekenlang niet kon werken. Volgens eigen zeggen zou Sarah door Davids een keer vol in haar gezicht zijn geschopt. Een andere keer zou hij haar keel zo hard hebben dichtgeknepen dat ze dacht dat Davids haar zou vermoorden.”

Ik moest trouwens wel even lachen bij dat ‘vol in haar gezicht geschopt’.

Is de behoefte om mensen in hun gezicht te schoppen een genetisch dingetje bij ‘mensen van kleur’?

3
4 Moskowfiets

Goed stuk en de spijker op de kop , iedereen is tegen racisme maar zo zie je maar dat de slavenhandel door zwarte in Afrika zelf is opgezet en veel geld heeft aan verdiend.
Dus mij advies aan al die mensen die denken dat er alleen maar witte mensen bij betrokken zou zijn kijk eerst eens naar je zelf voor dat je met je vinger naar ander wijs want op wijzen staat de doodstraf,.
D66-minister Kajsa Ollongren lult met iedereen mee en als je iemand niet kan vertrouwen zijn het Rutte VVD , Ollongren VVD ( gelukkig gaat die partij in de peilingen heel slecht )en dan de afschuif minister Ferdinand Grapperhaus die het nooit heb gedaan.

1
5 qubix

Het is puur racisme om een hele groep verantwoordelijk te houden voor misdaden van een paar.

Ik wens niet aangesproken te worden op het slavernijverleden

1
6 Vageali6888

Weer eens Keigoed geschreven, Jan.....

1
7 LoydMorris

Wat een top stuk geschreven Jan.
Spijker op zijn kop.
Alleen zullen ze dit niet willen horen.
Die kwallen van Klaver en Jetten.
En die Ollengren is nog nooit te vertrouwen geweest.

2
8 annie

Het is pure ophitserij dat de linkse media niet relativeert , de boosheid alleen maar aanwakkert en verdeeldheid zaait ..

1
9 Vageali6888

Mooi Jan, weer een sterke brief.

1
10 gaulette

En mocht de regering echt excuses gaan aanbieden dan schakel ik mijn neef in(advocaat) en die gaat mij vrijpleiten voor dat excuus...... Mijn fam. en ik hebben geen vuile handen wat dat betreft.... En dat zal voor heeeeeeeeeeeeel veel Nederlanders gelden....Het is klaar met dit geneuzel..... Ophouden nu en verder.... Ga slapen en wens iedereen een fijne nacht ! en ook een mooi weekend! Iedereen he alle kleuren etc.... !!!!Zelfs de groen-geel gestippelden.... TRUSTEN!

2
11 Sempre

@11Truste Sempre; laat ze allemaal het leplazarus krijgen.

2
12 Tsaar

@12 zo is dat ! slaap lekker !

2
13 Sempre

@11 Nee hij moet dan de regering aanklagen anders gaat ons belastinggeld naar herstelbetalingen.

2
14 Reagurius

@14 ook dat.... maar geloof me ... ik kan hier niets aan veranderen maar vind het behoorlijk shit dat dit nu speelt in ons land.... een land dat al tig jaren zo veel culturen herbergt... Samen leven moet kunnen.... ieder diertje zijn pleziertje..qua geloof etc..... zonder dat je een ander lastig valt.... Wat is daar zo moeilijk aan...?Mij maakt het niets uit welke kleur mijn buurman heeft! Als het een fijne buurman is mag ie zelfs paars gestippeld zijn..... Het gaat om elkaar waarderen.... door een deur kunnen... elkaar helpen waar het moet..... en dan ben je al een heeeeel end....Wat BLM doet is een streep trekken door Nederland...Wij en zij..... terwijl het eigenlijk wij was en zij kwamen er bij..... dat betekent dus AANPASSEN aan het land waar je wil wonen.... en niet zeiken..... zo denk ik er over.... Nu de hond er uit.... kop legen en slapen ! ciao!

2
15 Sempre

@15 Slaapze.

0
16 Reagurius

* Verwijderd door de redactie *

17 Raffa

@17 Volgens mij was het niet dat de Engelsen de kust echt in hun bezit hadden. Wel bouwden ze daar forten waar de slaven verhandeld werden. Het was dat (Ashanti)geweren en andere (luxe) goederen nodig hadden o.a. (om oorlog tegen andere stammen te voeren) de goederen die de Europeanen al dan niet daarvoor konden leveren.

https://books.google.nl/books?id=yfo4DwAAQBAJ&pg=PT70&lpg=PT70&dq=Ashanti+moesten+handel+drijven+met+Engelsen&source=bl&ots=XgtqQs7Bgu&sig=ACfU3U1rUWPErADgQjwuPG89iIjhpYi_Gw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiL4sj4wrDqAhVS-6QKHRGJAboQ6AEwAHoECAoQAQ#v=onepage&q=Ashanti%20moesten%20handel%20drijven%20met%20Engelsen&f=false

0
18 Nieuwsgierig

* Verwijderd door de redactie *

19 Raffa

@17 Pas in 1900 veroverden de Britten de Goudkust. Dus in eerste instantie waren de Ashanti niet gedwongen geweest om in slaven te handelen!

Uit Wikipedia:

Voor de Europese kolonisatie was de Ashanti Confederatie een belangrijke staat in West-Afrika, vooral van 1570 tot 1900. De rijkdom van de Ashanti was gebaseerd op de aanzienlijke goudvoorraden in de regio. Het waren vaardige goudsmeden. De Ashanti waren een machtige stam. De hoofdinkomsten kwamen eeuwenlang uit de handel in goud en slaven. De Ashanti waren slavenhouders die de slaven lieten werken in hun goudmijnen. Ook voerden ze een levendige handel, eerst met de slavenhandelaren die uit het noorden van Afrika kwamen. De slaven uit eigen stam en tot slaaf gemaakten van andere stammen werden verkocht aan handelaren van de Hausa-stam en Arabieren, die ze vervoerden naar het noorden van Afrika en naar Klein-Azië. De focus verschoof later toen er contact kwam met slavenhandelaren uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland die slaven nodig hadden voor hun plantages in Amerika en het Caribisch gebied. Omdat deze handel er toe leidde dat men veel meer slaven nodig had, leidde dit tot een aantal grote expedities in de omgeving waarbij veel mensen van andere stammen maar ook van de eigen achtergrond tot slaaf werden gemaakt en doorverkocht

Ashanti was een van de weinige Afrikaanse staten die serieuze weerstand kon bieden aan de Europese imperialisten. Tussen 1826 en 1896 voerde Groot-Brittannië vier oorlogen tegen de Ashanti-koningen (de Anglo-Ashanti Oorlogen). Een daarvan was het eerste conflict waarin het Maxim-machinegeweer, het eerste zelfladende machinegeweer, gebruikt werd. In 1900 onderwierpen de Britten uiteindelijk het koninkrijk en noemden het de Goudkust. Een gerespecteerde figuur in de Ashantigeschiedenis is Yaa Asantewaa, een leider van het verzet tegen het Britse kolonialisme in 1896.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ashanti_(volk)

0
20 Nieuwsgierig

"...dat Surinamers het lef niet zouden moeten hebben om jou aan te spreken op de wandaden van jouw voorvaderen."

Gaat Akwasi die Surinamers dan ook in het gezicht schoppen?!
Ik ben benieuwd naar zijn antwoord...

0
21 Graaier1000

"Ollongren VVD"

@5 ,
Ollongren is van D66.

0
22 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

23 Raffa

@4 En Gullit en Tan bij de KNVB. De blanke/witte worden momenteel zwaar gediscrimineerd door de zwarte, georganiseerd door de besturen van bedrijven en staat. Hoe kun je nou door de vooringenomenheid dat blanken discrimineren oplossen door daar alleen zwarte voor te vragen?

0
24 Verwonderd

@19 Uw woorden aangehaald
"Dat de slavernij niet goed te praten is klopt ook maar ontkennen is natuurlijk laf en smerig. Dat de Ashanti mensen verruild hadden mag dan wel zo wezen maar de slavernij van de Ashanti was heel anders dan de slavernij van De Nieuwe Wereld en de Ashanti's hadden daar totaal geen weet van."

Mij hoor je de slavernij niet ontkennen of bedoelt u daarmee de nazaten van de Ashanti of andere zwarte mensen die niet kritisch naar voorouders van hun eigen ras kunnen kijken die de slaven verhandelden en die de situatie misschien wel (deels) ontkennen of zeggen dat ze niet hebben geweten wat er met de slaven ging gebeuren en de witte mens er volledig voor verantwoordelijk voor stelt bovendien met nazaten van de Ashanti voorop in de actiegroepen die naar de blanken wijzen!


Het is een erg opvallende zin van u. De zin lijkt sterk op de verdediging die Akwasi heeft gegeven dat de Asjanti niet wisten wat er met de slaven ging gebeuren die de Ashanti verhandelden als goederen...
Wir haben es nicht gewußt.
Toe nou dat gaat er bij mij niet in!

Ook hadden ze ver voor de Portugezen naar hun kust kwamen voor slaven al een handel met Arabische landen en het noorden van Afrika met slaven!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/akwasi-over-zijn-ashanti-voorouders-ze-verkochten-ghanezen-als-slaven-maar-ze-waren-geen-daders-hoor/

PS. Elmina Castle is/was het eerste fort/handelspost aan de Golf van Guinee en is gebouwd door de Portugezen en niet door de Engelsen zoals ik eerder veronderstelde.

0
25 Nieuwsgierig

* Verwijderd door de redactie *

26 Raffa

* Verwijderd door de redactie *

27 iedereeninhunwaarde

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

21 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Stop met dia asielwaanzin.Nederland is vol en wil geen haatbaard meer bij!!!!!...

22 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ben bang dat timmerschrans I steeds dichterbij komt.De vvd zal zijn ware aard laten zien en zich weer pro immigrant opstellen....

23 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ha(l)al ze maar binnen, die strijders!!! 🤮...

24 minuten geleden geplaatst door skapoe

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@7 Ik weet eigenlijk niet of dat volgens de voorschriften is toegestaan. De opname wel natuurlijk maar wat je daarmee, in dit kader van 'herrie...

25 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

37 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

42 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Asami BfLeah Jaye HdIndian Sex StoriesFilipinas PornosXxx Sex Tube VideosDesi Pissing VideoBackroomcastingcouch NewLesbian Superhero PornElle Brooke AnalWettmelons NudeLizzo SextapeShadi XxxTelugu Hd Porn VideosLuna Star Mick BlueSnapchat Porn AccountPorn HondureñoFuckdickRedheadgangbangBhabhi Video ComXxx In Yoga ClassNaked ClubSxe HdWww Sex XxxxBig Back PornHajimete No OrusubanPoonam Pandey Onlyfans VideoA Picture Of TitsAna_lingus BbcNew Bollywood XxxEbony Daughter PornWitches In PornLesbian Orgi PornHentais ParadiseDaiper PornBulge WatchingBrazzers House 2X Video Download Com筱田优Longest Hd PornDaddy Free PornNaked CompleteYoutube PornoFilmes Pornor HdVideo Xxxx Xxxx XxxxNew Bengali Sex VideoBrother And Sister Xxx Video HdJapanese Massage XvideosTelugu Ammayi PukuSex Hot MarathiGhar XxxBreastfeeding Husband PornSex Hot VillageFisting EbonyBilqeMujeres PornographyWomen Taking A ShowerXnxnnxNun XvideosMia Khalifa Xxx HdCouple UndressingAwmf PornMature Tbe PornSnesky PornLovers Boobs PressXxx Sexy Video BhojpuriGay Porn GifBeach AnalSybil Stallone OnlyfansPorno Jacquie Et MichelGrupo De Sexo TelegramDouble DildoBananaguideKirstie Allie BikiniHot Web Series NewF95 The Neet The AngelDomiant PornBest Hentai WebsitesMercedesblanche1Porn.mLena The Plug BjWhippedwomenScane PornAmateur Tranny PornBest Transexual PornstarsTik Tok PornstarsPorn SwingersVideos Xxx En EspañHalle Berry TittiesCollege Sex Video DownloadIndian Nurse Sex VideoIndian Sex Kannada VideoMasturbation PornBrother-sister Forced PornBdam MoviesPorn Friends WifeMms Sex Video IndianXxx Vidio IndianPorn TriosBouncing Tits EbonyVirgan XxxNaked And In PublicWhat Is The Best Porn SiteSexcam CamOegleSexy PussyvideosThecollegestripper NudesSambhog Ka VideoKolkata Ki BfWhitney Wright VideosGeorgia Rae PornXxx.big Black BootyPorn MinnesotaMoster Of CocksInnie And Outie VaginaXnxx Sexy VedioLily LebeauFemdomgangbangWiifeetNude Harry WomenBeautiful Nude Women PicsLadies Ladies Sex VideoSoxy VideoHd Sex Video RomanticJavsub.engWife Shared At PartyPopularporn StarsXxxvedoiFirst Time Sexy Video HdNaked BeautyStu Ans Pavel Sean CodyJack Hunter PornCat Woman R34Single Girl XxxVillage Girl Mms VideoSexy Nude TeenaAlanah Rae AnalFrenchbrutus PornAnai KinskiAna Katana PornServ Discord NudePornsexy HotThora Birch NudeGiraffe Sex VideoAlicia Williams AnalHindi Bf Video XxxPorn Men BlackLola NudistsSecretariapornoMilf Giving HeadHindibf