U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 1
Ook als de FNV zaterdag instemt met de uitwerking van het pensioenakkoord zal het nog jaren duren voordat pensioenen weer zullen stijgen. In het nieuwe pensioenstelsel wordt de kans op indexatie weliswaar groter, maar het duurt nog tot 2026 tot alle fondsen over zijn, aldus minister Wouter ...

12 dagen geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
6

Slap gelul van die D66-er. Gewoon de rekenrente verhogen en schijt aan dat Europese gedrocht van de ECB hebben. Koolmees naait ons zonder te zoenen maar wat kun je anders verwachten van een D66-er? De buffers puilen uit en we lopen al 20% achter met indexeren en daar komt dus nog 6 jr van niet indexeren bij. Tel uit je winst, een verlies aan koopkracht dus van dik 30%!
Maak van die rekenrente 3 1/2 % en er kan geïndexeerd worden en dan heb je nog 3 1/2% over aangezien de fondsen al jarenlang een rendement van gemiddeld 7% maken. We hebben nu de laagste rekenrente van Europa met de hoogste buffers!
De FNV is knettergek als ze die grafmees zijn zin geven.

1 Dignes    
12 dagen geleden door Dignes
0
Meld

De nieuwe kreet is "projectierendement".
In plaats van de huidige rekenrente, die er vanuit gaat dat de komende 20 jaar er nauwelijks of geen rendement behaald wordt op de beleggingen, wordt in het nieuwe pensioenstelsel het "projectierendement" geintroduceerd.

Een mooi woord, maar wat is een "projectierendement" nou eigenlijk? Simpel gezegd wordt er straks meer gekeken naar het werkelijke rendement op de beleggingen van een bepaald pensioenfonds. Dat kan per pensioenfonds verschillen. Heb je het geluk bij een fonds te zitten met veel jonge deelnemers, dan kan er meer risico genomen worden en is de kans dat de pensioenen eerder geïndexeerd worden bij een goed resultaat, maar kan ook eerder gekort worden als de resultaten een tijdje tegenvallen.

Zit je toevallig bij een pensioenfonds waar relatief veel oudere deelnemers in zitten, dan wordt er minder risico genomen, maar is de kans op indexatie een stuk kleiner.

Wat Koolmees er niet bij verteld is, dat in de loop der jaren de deelnemers van een "jongerenpensioenfonds" ouder worden en dat de beloofde indexeringen weer teruggedraaid worden.

In het interview wordt Koolmees opgemerkt dat een hele generatie gepensioneerden, die tien jaar geleden stopte met werken, nooit een indexatie zullen meemaken. Koolmees antwoord hierop dat het kabinet altijd gekeken heeft naar de koopkracht van ouderen en de oudrenkorting is verhoogd en heel vaak niet is gekort.

Dat is aardig bedacht, maar volstrekte kolder.
Ten eerste omdat de verhoging van de ouderenkorting maar een fraktie is van het koopkrachtverlies (18% tot 20%) van de afgelopen 10 jaar.
Ten tweede omdat de onrealistische rekenrente alleen maar de suggestie wekte dat er onvoldoende rendement werd behaald. Terwijl in werkelijkheid de rendementen de afgelopen tien jaar structureel hoog zijn geweest en indexering geen enkel probleem is. Ook niet tot in de verre toekomst.

Koolmees en DNB zijn wederom vuil spel aan het spelen. Trap er niet in. U wordt belazerd.

2 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@1 Hoewel ik het met je eens ben dat de ECB een gedrocht is, heeft de lage rekenrente in Nederland daar niet zo veel mee te maken.

Dat is een verzinsel van DNB, die er vanuit gaat dat collectieve pensioenfondsen alleen maar en tot in de verre toekomst beleggen in staatsobligaties met een huidig rendement van 0,5% en soms zelfs met een negatief rendement.

Het argument is dat dit "veilig" zou zijn, maar het tegenovergestelde is waar. Pensioenfondsen beleggen zeer gespreid en behalen al 150 jaar (!) een gemiddeld rendement tussen de 4% en 5% per jaar. Ondanks de grote depressie in de jaren 30, twee wereldoorlogen, de internetbubble, de bankencrisis en de coronacrisis. De laatse 25 jaar is dat gemiddelde rendement zelfs hoger geweest.

Bovendien is de rekenrente in Nederland het laagst ter wereld.
Binnen de EU is de gemiddelde rekenrente ruim 3 keer hoger dan in Nederland. Bovendien mogen commerciële pensioenaanbieders in Nederland een hogere rekenrente gebruiken. De Europese pensioentoezichthouder heeft ook al aangegeven dat de rekenmethode in Nederland onjuist is. Desondanks blijven Koolmees en DNB doof en blind voor alle argumenten. Koolmees waarschijnlijk omdat hij er niets van begrijpt en DNB alleen maar de commerciële belangen vertegenwoordigt van banken en verzekeraars die azen op de gigantische pensioenpot.

3 Belazerd    
12 dagen geleden door Belazerd
0
Meld

@3 Helemaal mee eens!

4 Dignes    
12 dagen geleden door Dignes
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Black Lives Matter-demonstratie in Weizigtpar...
In het Weizigtpark in Dordrecht vindt vanmidd...

18 uur geleden door Oeps112

Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
De Amerikaanse president droeg het mondmasker...

22 uur geleden door NOS

OT 85
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Stone hield Trump uit de wind, Trump houdt St...
Reconstructie Stone en Trump

15 uur geleden door Crezee

Racismedebat: ‘Boycot uitzending’
‘Het huidige racismedebat drijft Nederland ui...

18 uur geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gandalf
Fietslift op Algerabrug: met rolband omhoog, ...
Quote: "Met de lift wil de gemeente mensen ve...

minder dan een minuut geleden door Gandalf

eoghanfeehily
Hoodfights: illegale straatgevechten op Insta...
Niet genoeg rechten om deze pagina te kunnen ...

minder dan een minuut geleden door eoghanfeehily

Vilseledd
Rutte wil praten met ic-arts Gommers over 'af...
"Rutte vindt het logisch dat Gommers die vraa...

1 minuut geleden door Vilseledd

Tatersalad
Rutte moet door...
@23 Heeft meer te maken met de bekrompenheid ...

1 minuut geleden door Tatersalad

Rattocasi
Rutte wil praten met ic-arts Gommers over 'af...
@31 is niet de eerste leugen van ze de een n...

1 minuut geleden door Rattocasi

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig