RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Ryan Babel nagelt 12-jarige jongen aan schandpaal: 'Hoop dat je ouders harder gaan optreden'

Beeld © Getty Images

Ryan Babel is na vandaag geen speler meer van Ajax. De aanvaller werd afgelopen seizoen na de winterstop door Galatasaray verhuurd aan de Amsterdammers, maar maakte geen geweldige indruk. Hij kreeg vandaag dan ook de nodige kritiek en vervelende berichten binnen via Instagram.

Babel besloot om er daar eentje van openbaar te maken. Het bericht kwam van een 12-jarige jongen, al dacht Babel dat het ging om een jongen van 15 jaar oud. "Fuck jou, homo. Zielig persoon, rot toch op", stuurt de jongen naar de voetballer. Babel reageert door een foto te plaatsen van de jongen en daarbij de tekst: "15 jaar oud! De taal van onze nieuwe generatie."

Ingrijpen

Babel legt ook uit waarom hij de jongen publiekelijk aan de schandpaal nagelt. "Soms is het nodig om fans te laten begrijpen dat ze niet van alles kunnen roepen. Je bent oud genoeg om op Instagram te zitten en dit zijn de consequenties."

Daarnaast roept de international de ouders van de jongen op om in te grijpen. "Ik hoop dat je ouders harder op gaan treden."

Babel
Lees ook:
Babel verwijt zichzelf niets: 'Lastig als het team niet in vorm is'

Goed gesprek

De ouders van het jongetje zijn erg geschrokken van wat het bericht teweeg heeft gebracht en zijn direct in gesprek gegaan met hun zoon. "Het was een actie van een 12-jarig kind dat zich op heeft laten jutten om stoer te doen. Hij heeft de gevolgen onderschat. Ik wil graag benadrukken dat het niets met racisme te maken heeft", laat zijn vader in een reactie aan VTBL weten. 

De jongen is enorm geschrokken van de ophef. "Hij zit er echt heel erg mee en heeft enorme spijt. Wij hopen in contact te komen met Ryan Babel om onze verontschuldigingen aan te bieden."