RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Jongen (12) heeft spijt van opmerking richting Babel: 'Niks met racisme te maken'

Beeld © Getty Images

Ryan Babel deelde vandaag in zijn Instagram-stories een bericht dat hij kreeg van een 12-jarige jongen. Daarbij plaatste de aanvaller een duidelijke foto van het kind met naam en toenaam. Babel dacht overigens dat hij te maken had met een 15-jarig kind. De ouders en de jongen zeggen tegenover VTBL erg geschrokken te zijn.

"Fuck jou, homo. Zielig persoon, rot toch op", stuurde de jongen naar de voetballer. Babel reageerde door een foto te plaatsen met daarbij de tekst: "15 jaar oud! De taal van onze nieuwe generatie."

De jongen blijkt nu geen 15 te zijn, maar pas 12. "Het is een actie van een 12-jarig kind dat zich op heeft laten jutten en stoer wilde zijn. Hij heeft de impact en de consequenties onderschat en heeft daar enorm veel spijt van. Laat duidelijk zijn dat het absoluut niets met racisme te maken heeft", laat zijn vader in een reactie tegenover VTBL weten. 

Ryan
Lees ook:
Ryan Babel nagelt 12-jarige jongen aan schandpaal: 'Hoop dat je ouders harder gaan optreden'

Excuus

De ouders zijn direct na de ophef het gesprek met hun zoon aangegaan. "We hebben een goed gesprek gehad en daarin gaf hij aan er spijt van te hebben. Het heeft hem echt geraakt. Wij hopen nu met Ryan Babel in contact te kunnen komen om onze verontschuldigingen aan te bieden."