U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 17
Zijn racisten dom? Zijn de conservatieven onder ons doorgaans minder intelligent dan de wat liberale types? Een studie van de Brock University in Ontario laat zien dat het antwoord op deze vraag best wel een ja zou kunnen zijn. Lees meer… ...

13 dagen geleden door Daan de Jong

REAGEER MET EEN EMOJI
17
44
3
2
LEES MEER OVER

@196 In de moderne HRM worden 4 typen van intelligentie gehanteerd: IQ, EQ, SQ en FQ

https://hspcoachmaaike.nl/de-vier-typen-van-intelligentie/

201 Crannbuidhe    
12 dagen geleden door Crannbuidhe
0
Meld

@117 ; Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen..

Hoe vaak moet een werkgever uit het MKB nare ervaringen hebben gehad met allochtone werknemers voor hij mag bepalen die liever niet in zijn bedrijf te hebben zonder voor racist uitgemaakt te worden? Na 3 keer? Na 12 keer? Na 24 keer?

202 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
5
Meld

@202

Gewoon pure discriminatie.

Walgelijk.

203 Anti-racisme    
12 dagen geleden door Anti-racisme
4
Meld

@122 ; Hoe vaak blijf jij bij de rechter groenteboer je appels kopen als blijkt dat meer dan de helft rot is terwijl de appels bij de linker groenteboer maar voor 3% rot is? Ik bedoel maar.. je moet iedere appel individueel beoordelen toch?

204 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
4
Meld

@124 ; Amen.

205 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
4
Meld

@194
"De grote vraag is ook of verandering altijd verbetering betekent."

Ik vind dat helemaal geen grote vraag, ik vind het zelfs geen kleine vraag. Nogmaals: verbetering impliceert verandering. Zo'n stelling omdraaien is onnozel.

206 Lidpver    
12 dagen geleden door Lidpver
1
Meld

@204

Leuk geprobeerd, maar u vergelijkt appelen met groenteboeren.

Het is werkelijk van de domme dat mensen die vrij simpele @122 proberen onderuit te halen. Dat ik dat nog moet verdedigen? Belooft niet veel goeds.

207 zeikenderechter    
12 dagen geleden door zeikenderechter
1
Meld

Ik kijk gewoon altijd naar de wereld en naar de geschiedenis van de mensheid.

En dan weet ik genoeg over al die intelligentie die er is.

208 De Vliegende Brabander    
12 dagen geleden door De Vliegende Brabander
2
Meld

@204
Je vergelijkt appels met peren.
Indien die groenteboer met blauwe ogen rotte appels verkoopt betekent dat niet dat álle groenteboeren met blauwe ogen rotte appels verkopen.

En juist dat is de essentie van racisme: eigenschappen toekennen op basis van niet relevante kenmerken als huidskleur, geslacht, afkomst, religie.
Ik weet zeker dat dat voor jou niet te moeilijk is. Niet alle domme mensen zijn racistisch en niet alle racisten zijn dom.

209 Lidpver    
12 dagen geleden door Lidpver
1
Meld

@139 ; Individuen zijn uniek, cultuur is een andere zaak. Ik leerde daar als jong kind al over op de basisschool: In het oude Sparta (Griekenland) heerste de Spartaanse cultuur. Goed getrainde vechtmachines en sporters bij wie een misdaad plegen niet zo erg was als betrapt worden op die misdaad.

Dat wetende zou ik nu nooit iemand uit een Spartaanse cultuur aannemen; zij hebben namelijk geen probleem met criminaliteit.

210 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
3
Meld

@140 ; Ik denk dat hij zich ook steeds laat bijten door slangen want niet alle slangen zijn giftig question

211 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
3
Meld

@211

Als u geen betere voorbeelden weet te verzinnen? Armoede.

212 zeikenderechter    
12 dagen geleden door zeikenderechter
4
Meld

@210

Die hadden uw kop er al afgehakt in de veronderstelling dat u Medusa was.

Sjonge.

213 zeikenderechter    
12 dagen geleden door zeikenderechter
2
Meld

@151 ; Over anarchie gesproken bij demonstraties, bekijk deze even:

https://www.youtube.com/watch?v=xz575YtRnpA

214 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
2
Meld

@209 'en niet alle racisten zijn dom.'
Erg consequent bent je niet.
Zo'n 15 minuten eerder beweerde je nog:
'Nope, racisten zijn dom'

Dat maakt je een 'beetje dom' maar gelukkig nog geen racist question

215 RobP    
12 dagen geleden door RobP
1
Meld

@176 ; Het is onder BLM aanhangers nogal in om alleen naar bevolkingsaantallen te kijken.

Echter; om gedood te worden door de politie moet je in aanraking komen met de politie.
Wie komen in aanraking met de politie? Juist; criminelen.
Ondanks het feit dat de zwarte mensen maar 13% van de bevolking uitmaken zijn zij verantwoordelijk voor 52% van de criminaliteit.
Van de 52% mensen waarmee de politie in aanraking komt worden er minder doodgeschoten dan van de blanke minderheid waarmee de politie in aanraking komt.

Dan is er nog iets: Veel blanken die gedood worden door politie plegen suicide by cop. Oftewel; zij doen alsof zij de politie geweld aan willen doen maar doen dat niet, het plan is dat de politie hen dan dood schiet.

Nog een aantekening; Onder de Amerikaanse politieagenten zitten mensen van allerlei kleuren. En juist de zwarte politieagenten komen vaker terecht in schietincidenten dan de blanke. De kans dat een blanke agent een zwarte man doodt is dus klein. Is het ook racisme als een zwarte agent een zwarte man doodt?

Als laatste wederom cultuur; De Amerikaanse agent heeft meer te vrezen van de zwarte crimineel dan van de blanke crimineel. Onder de zwarte criminelen is meer fysieke agressie jegens de agenten dan onder de blanke criminelen.
In de 3 video's die nu op het web circuleren is op 2 van hen te zien dat de zwarte crimineel het wapen van de agent probeert af te nemen.. Vreemd dat er dan geschoten wordt, toch?

216 Mariska3    
12 dagen geleden door Mariska3
1
Meld

@209 'Indien die groenteboer met blauwe ogen rotte appels verkoopt betekent dat niet dat álle groenteboeren met blauwe ogen rotte appels verkopen.'
Da's waar.
Het fenomeen welke echter optreedt is het volgende:
Groenteboer met blauwe ogen nr1 verkoopt rotte appels
Groenteboer met blauwe ogen nr2 verkoopt rotte appels
Groenteboer met blauwe ogen nr3 verkoopt rotte appels
.
.
.
Groenteboer met blauwe ogen nrN verkoopt rotte appels.

Bij welke 'N' stop je met het kopen van appels bij een groenteboer met blauwe ogen?

217 RobP    
12 dagen geleden door RobP
1
Meld

@214 Over anarchisme gesproken

Anarchisme is het streven naar een situatie of samenleving waarin mensen zonder een hogere macht of autoriteit leven (anarchie). Het is de verzameling denkwijzen die terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier een ondergeschiktheid áán of ván iets of iemand erkent. In de omgangstaal wordt de term anarchie als samenleving vaak verward met een andere betekenis van het begrip anarchie, namelijk chaos of wanorde/verwarring. Met de term sociaal-anarchisme tracht men die verwarring tegen te gaan.

Als politieke stroming is de moderne anarchistische beweging rond 1860 ontstaan als een afsplitsing van het socialisme. Het belangrijkste verschil tussen beide stromingen is dat het anarchisme ook na de revolutie iedere vorm van centraal gezag afwijst. Wel zijn veel anarchistische stromingen het erover eens dat de productiemiddelen collectief bezit behoren te zijn.

Volgens anarchisten leidt elke vorm van gezag tot onderdrukking en is het beter om een bestuur in de vorm van kleine autonome (zelfbesturende) gemeenschappen te hebben. Deze functioneren op basis van vrije associatie en gelijkheid van de deelnemers. Voorbeelden hiervan zijn grassroots- en basisdemocratieën zoals die bijvoorbeeld terug te vinden zijn in de manier van organiseren van actiekampen, acties of bijeenkomsten bij antiglobalistische protesten. Hier geldt besluitvorming bij consensus, organisatie in basisgroepen en autonomie van deelnemers als leidraad.

218 Raffa    
12 dagen geleden door Raffa
0
Meld

@201 HSP is niet onderlegd in de DSM dat wil zeggen dat het niet erkend is in de psychologie zoals ze onderzoeken doen naar Autisme, ADD,ADHD of persoonlijkheidsstoornis.

Er bestaat in de psychologie/psychiatrie dus geen diagnose HSP enkel (dit is het meest verwant aan) asperger (Vorm van autisme waar HSP verdacht veel op lijkt).

Daarom moeten ze al die kwakzalvers die met deze theorie zijn gekomen ook de kop indrukken voor valsheid in geschifte.

220 Raffa    
12 dagen geleden door Raffa
1
Meld

Wetenschap is tegenwoordig ook al racistisch in linkse kringen.

221 de gezonde roker    
12 dagen geleden door de gezonde roker
2
Meld

De echte racisten zitten op links.

222 de gezonde roker    
12 dagen geleden door de gezonde roker
2
Meld

@201 Die moderne HRM leidt tot middelmatige bedrijven met een deugcultuur waar harde skills niet worden gewaardeerd. Het is de HRM die ambtenaren gebruiken in overheidsinstellingen waar niemand wat presteert en mensen met ambitie gefrustreerd raken en vertrekken.

223 de gezonde roker    
12 dagen geleden door de gezonde roker
2
Meld

@223 , dat heb ik vaak zien gebeuren dat de professionals op hoge functies van ellende weggaan, omdat ze niet eens vertrouwd worden.

224 caso    
12 dagen geleden door caso
1
Meld

@224 Bij overheden is het helemaal verschrikkelijk. Een vriend van me heeft bij een gemeente gewerkt als taxateur. De middelmatigheid, openbare luiheid en ziekteverzuim is verschrikkelijk en wordt bovendien normaal gevonden.

Mensen met een beetje ambitie worden weggepest want dat wordt als bedreigend ervaren, niet in het minst door de baas. En als je naar personeelszaken gaat zeggen ze dat het jouw schuld is omdat je je te weinig aanpast, word je beschuldigd van conflictgedrag en moeite met autoriteit. Dat is die HRM die EQ zo belangrijk vindt. EQ is een excuus voor middelmatigheid en slijmen bij de baas. Een middel om slimme, ambitieuze mensen als dom en onaangepast te labelen.

225 de gezonde roker    
12 dagen geleden door de gezonde roker
1
Meld

Target Minneapolis. https://m.youtube.com/watch?v=ljS_W-pRxeA
Allemaal.zwarten die komen roven. Moet een beetje pijn doen bij de blanke en gekleurde deugers hier in NL die het soort berichten in de OP maken. Of niet.

226 Tegenlicht    
12 dagen geleden door Tegenlicht
1
Meld

@225 , herkenbaar. Ga je ook maar even buiten de "bedrijfskundige bemoeienis" processen begeeft, gaan je ze tegenwerken. Heb het gezien bij IT project, zelfs de externe naast de interne it (slimme jongens hoor) heb ik grijs zien worden in paar weken, puur van de stress.

227 caso    
12 dagen geleden door caso
1
Meld

@193
Wat is je punt, mummies worden nog steeds tentoon gesteld.

Was het je oma?

228 plutarchus    
12 dagen geleden door plutarchus
1
Meld

@223 En HRM zijn vrijwel allemaal vrouwen. Ik zie een trend. Onee mag ikke nie zegge!

Overigens vangen ze netto wel dikke bedragen voor zo'n flutbaan. Sign of the times. Havo en bedrijfskunde en je mag aan de slag.

229 Tegenlicht    
12 dagen geleden door Tegenlicht
1
Meld

@228 Je hebt het dus niet opgezocht anders was je wel met een heel ander antwoordt gekomen maar zoals gewoonlijk ontkennen alle onwetenden meestal alles wat hen wordt aangereikt.

Het valt mij trouwens ook op dat mensen zoals jij die zo'n mooie mysterieuze persoon of betekenis als naam hebben vaak ook de meest onzinnige dingen zeggen zoals Oculus Amet die daar ook zo'n handje van heeft.

Je wilt weten wat mijn punt is maar niet zelf kijken wat William Lynch methode is en dan vaag over mummies beginnen.

En dan moet ik een leven krijgen

Die van mij is in ieder geval niet alleen wit zoals de jouwe maar bevat veel kleurtjes behalve de regenboog vlag.

230 Raffa    
12 dagen geleden door Raffa
2
Meld

@206 Verandering is zeker niet altijd verbetering. Dat is al een wiskundige werkelijkheid, maar ook in het leven van alledag zijn er voorbeelden van te over.

231 Vilseledd    
12 dagen geleden door Vilseledd
1
Meld

@230

200 jaar geleden?

Toen zag de wereld er heel anders uit.

Get a live.

232 plutarchus    
12 dagen geleden door plutarchus
1
Meld

@232 Ignorance is bliss

233 Raffa    
12 dagen geleden door Raffa
2
Meld

.
Zijn racisten dom?

Ja!

Wat is dommer?

Iedereen en zijn moeder uitmaken voor racist.

Dat maakt je dan weer de grootste fascist.

ALM

234 Ook maar gewoon een duts    
12 dagen geleden door Ook maar gewoon een duts
1
Meld

@233
Schijnbaar wil je iets kwijt over wat 200 jaar geleden zou zijn gebeurt.

Boeiend...

Het is jouw verhaal, ja mag dan ook helemaal zelf gaan inkleuren.
Of open zelf een nieuw draadje op NK.

Ben wel klaar met je gejank.

235 plutarchus    
12 dagen geleden door plutarchus
1
Meld

@235 Nogmaals je hebt het niet bekeken en je hebt geen idee waar ik het over heb.

Wees stil als je niets te brengen hebt want dat staat zo stom

236 Raffa    
12 dagen geleden door Raffa
2
Meld

@1 Tja ooit hadden ze die gedachten ook maar bleek uiteindelijk het meest volgzame deel het desastreuze deel het best in de vullen.
Je hebt het immers over geschiedenis

237 Alexis    
12 dagen geleden door Alexis
1
Meld

De definitie van racist is trouwens verruimd tot iedereen die kritisch denkt.
De discussie is dus ook compleet mislukt

238 Alexis    
12 dagen geleden door Alexis
1
Meld

@238
Welke definitie van "racist" hanteer jij dan?

239 Lidpver    
12 dagen geleden door Lidpver
1
Meld

@206 '"De grote vraag is ook of verandering altijd verbetering betekent."

Ik vind dat helemaal geen grote vraag, ik vind het zelfs geen kleine vraag. Nogmaals: verbetering impliceert verandering. Zo'n stelling omdraaien is onnozel.'

Dat een verbetering een verandering impliceert, ach, dat is een open deur en verder niet interessant, kan een minimale verandering zijn, kan iets groter zijn...

De vraag of een verandering een verbetering is, is anders wel degelijk zeer belangrijk.

240 RobP    
12 dagen geleden door RobP
1
Meld

@239 Kennen wij elkaar?

Een ieder die een ander grof negatief beoordeeld op kenmerken.
Ras is dom relatief het is daarom ook jammer dat jij enkel voor andere kleuren denkt.

Dat is discriminatie question

241 Alexis    
12 dagen geleden door Alexis
1
Meld

Ik ben buitenlander met een licht kleurtje. En ik vind die flauwe opmerkingen gebasseerd op mijn afkomst GEEN racisme. Ik noem het hooguit flauw of een poging tot beledigen. Maar geen racisme. Die paar (gekleurde en blanke) deugmensen die altijd zielig doen en geld hiermee verdienen komen mijn keel uit. Nederland is haske goed en mooi man. Ga als moslim in Zuid Afrika wonen of als Zwarte in Marokko. Ns kijken of je het daar beter zult treffen. Naieve idioten.

Alsof zwarten niet racistisch kunnen zijn. Kijk eens naar de filmpjes waar zwarte jongeren zomaar Chinezen naroepen ivm corna en erger, fysiek aanvallen. Zie je blanke Holanders ooit fysiek worden als ze buitenlanders niet mogen? Nee!

Echt hou op hoor.

242 Tegenlicht    
12 dagen geleden door Tegenlicht
2
Meld

@241
Nope, ik ken alleen jouw bijdragen. En die scheppen een vrij duidelijk beeld.

Wellicht helpt het je beter in te zien wat racisme is als je er wat over leest, jouw definitie schiet nogal tekort, veel completer is bijvoorbeeld deze definitie:

"Een reeks aan (bewuste of onbewuste) gedragingen, uitingen en ideeën van mensen en instituties waaruit superioriteit tot uitdrukking komt ten aanzien van andere mensen op basis van onder meer huidskleur, afkomst en religie."

Hier staat ook wel wat verduidelijking:
https://nl.wikipedia.org/wiki/RacismeGelukkig hoef ik alleen voor mijzelf te denken en ervoor te zorgen dat ik niemand onnodig schaad of kwets. Dat is iets wat voor racisten onmogelijk is; ze voelen zich beter dan anderen en da's vrij dom want dat is zelden waar.

243 Lidpver    
12 dagen geleden door Lidpver
0
Meld

@236
Kom dan met je verhaal.

Ik ga het echt niet voor je inkleuren.

244 plutarchus    
12 dagen geleden door plutarchus
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump scheldt straf van zijn vriend en vertro...
President Trump heeft de straf van Roger Ston...

1 dag geleden door Nieuwsgierig

"Waarom vlucht je uit Mogadishu en doet...
Aldus Ayaan Hirsi Ali tegen Ilhan Omar.

1 dag geleden door Proemevla

Twitter verbant extremistische accounts, waar...
De accounts overtraden de regels omtrent &quo...

24 uur geleden door NOS

Met ‘dolksteek in de rug’ maakt F...
Forum voor Democratie is een paria geworden i...

1 dag geleden door Lidpver

'De blanke Nederlander is geen racist!&#...
Arnold op Zondag

19 uur geleden door Eric


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Walter
CO2-concentratie nadert hoogste niveau in 3,3...
@11 Oké dat wist ik niet, maar daar aan tege...

1 minuut geleden door Walter

GreyB
Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
https://twitter.com/joelockhart/status/128209...

1 minuut geleden door GreyB

mijnnaamwasalbezet
Hugo de Jonge: slechter bestaat niet...
Allemaal spelletjes om elkaar voor de gek te ...

2 minuten geleden door mijnnaamwasalbezet

Fernand
Hugo de Jonge: slechter bestaat niet...
Hugo is door de mand gevallen wie hem nu nog ...

2 minuten geleden door Fernand

LGK
Britten trekken bijna 790 miljoen euro uit vo...
@2Straks supermarkten halfvol, maar wel zel...

2 minuten geleden door LGK

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig