nieuws

Artiesten kunnen zich laten zien in rondtrekkende hiphopbus

De Tarwewijk in Rotterdam-Zuid barst van het jonge muzikale talent. Alleen veel van deze jongeren kunnen hun talent niet ten volle benutten, omdat ze bijvoorbeeld geen muziekstudio tot hun beschikking hebben. Daarom trekt producer Monta uit Charlois met een mobiele muziekstudio de wijk in.
Met een omgebouwde bus staat hij de komende vijf zaterdagen op Zuid. Hiphoppers mogen hier muziek maken. Ze krijgen hulp van producer Vlammetje, een goede vriend van Monta.
De muziek komt in een speciale playlist op streamingplatform Soundcloud te staan. "Het is een idee dat ik al jaren in mijn hoofd heb. Ik heb het ooit een keer gezien in een Amerikaans programma. Het is in mijn hoofd gebleven", laat initiatiefnemer Monta weten.

Doe iets met je talent!

Muziek maken is zijn lust en zijn leven. Hij is voor zichzelf altijd op zoek naar muzikale groei en probeert anderen te motiveren om dit ook te doen. Als je talent hebt, dan moet je hier volgens hem echt iets mee doen.
In eerste instantie was het idee om een open podium te organiseren in de Tarwewijk, in samenwerking met het Paviljoen aan het Water, Wijkcomité Tarwewijk, TOS en JOZ. Maar dit kon niet doorgaan vanwege het coronavirus. Toen hij vertelde over zijn plannen voor de rapbus, waren de andere partijen gigantisch enthousiast. Zij schroomden niet en hebben Monta geholpen om dit te realiseren.

Begeleiden

Door jongeren te begeleiden en ze te leren hoe ze zelfstandig muziek kunnen maken, hoopt hij een positieve bedrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van deze muzikanten.
Tekst gaat verder onder de afbeelding.
De 13-jarige rapper S3R maakt graag van de gelegenheid gebruik. Hij is net een jaar bezig met muziek en heeft dus nog niet veel ervaring. Normaal gesproken maakt hij muziek vanuit zijn slaapkamer. "Ik ben hier vandaag gekomen omdat de kwaliteit hier veel beter is." Hij hoopt bekend te worden. "Dit is een mooie kans."

Positiviteit

Vlammetje benoemt het belang van dit soort initiatieven: "Ik denk dat het gewoon goed is als kids in de buurt positiviteit zien, in plaats van de gekkigheid die hier af en toe plaatsvindt. Het is belangrijk dat kids iets leuks te doen hebben in de buurt, in plaats van alleen maar rondhangen."
Rapper Speedy-D, die ook een nummer heeft opgenomen in de rapbus, sluit zich helemaal bij Vlammetje aan. Daarnaast denkt hij dat creatief bezig zijn goed is voor de saamhorigheid onder de jongeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl