Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ferrari zal Vettel nooit voor Leclerc laten eindigen"

Krijgt het seizoen van Sebastian Vettel nog glans, of richt Ferrari alle ballen op Charles Leclerc? Autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers verschillen hierover van mening.

Bij het team van Scuderia Ferrari gaat de strijd tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel verder. Het duo reed elkaar in 2019 meermaals in de wielen en de spanningen liepen hoog op. Met het naderende afscheid van Vettel bij Ferrari, en mogelijks zelfs van de F1, is het de vraag hoezeer Ferrari voor hem door het vuur zal gaan. Welke Ferrari-coureur finisht als hoogste in het WK en krijgt Vettel nog wel een gelijke behandeling? "Heel simpel: Leclerc. Alle focus gaat momenteel naar hem uit. Vettel wordt eruit gebonjourd. Eigenlijk is Ferrari hem liever kwijt dan rijk, zijn tijd is geweest", aldus Coronel. "Ik ben coureur en weet precies hoe dat soort dingen gaan binnen een raceteam. Op dat moment ligt de focus niet meer bij jou." "Wie krijgt als eerste de nieuwe onderdelen? Wie mag er als eerste de bocht ingaan? Dat is simpel: Leclerc. Hij is de man voor de toekomst met een langlopend contract. Ferrari gaat Vettel niet voor Leclerc laten finishen, no way!" Daar waar Coronel verwacht dat Vettel min of meer roemloos afdruipt, ziet Dimmers hem juist opbloeien. De rol van underdog, zonder druk, moet hem vleugels geven: "Nee, Vettel eindigt voor Leclerc. Hij is op zijn teentjes getrapt en wil laten zien dat hij nog altijd een van de beste coureurs is. Sebastian hervindt zijn Red Bull-vorm. De druk ligt bij Leclerc, die dit seizoen de absolute kopman is. Hij moet het laten zien."

"We hebben vorig jaar allemaal kunnen zien dat hij onder druk nog fouten maakt. Denk aan Bakoe waar hij de pole vergooide of aan zijn crash in Duitsland. 'Noooo, noooo Charles! You're stupid!'. Dat gaan we dit jaar ook nog wel een aantal maal zien. Leclerc is nu op het punt waarop Max Verstappen een aantal jaar geleden was", analyseert Dimmers. "Vettel hoeft niets meer, maar Leclerc moet het laten zien. Vettel zal zeker minder steun krijgen vanuit het team. Hij krijgt niet meer de beste onderdelen, maar is nu de underdog. Ferrari zal zich richten op Leclerc, maar het wordt een afscheidstournee met glans." Coronel verwacht dat Ferrari Leclerc zeker voor zal trekken: "Gelijke behandeling? Nee, dat bestaat niet. Je wordt allebei 'gelijk' behandeld, maar dan wel met een hele dikke knipoog. Als ze twee nieuwe voorvleugels hebben dan krijgt Leclerc er een en ligt de tweede als reserve voor Leclerc." "Veel zal eraan liggen hoe het WK zich ontvouwt. Leclerc is de man voor de toekomst en het lievelingetje van Ferrari, dus als hij zegt we gaan linksaf met de ontwikkeling van de auto dan zal het team hem volgen", aldus Dimmers Wie verwacht jij dat er hoger finisht in het WK: Vettel of Leclerc? Geef je mening in de poll.

Viaplay
x
Gerucht 'Mercedes gaat Verstappen recordcontract aanbieden'