Politiek

Dagsluiting – Kajsa Ollongren blij met motie van afkeuring – Belastingdienst faalt weer (Pieter Omtzigt praat u bij)

23-06-2020 22:33

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. (Screenshot Youtube)

Historisch moment in de Eerste Kamer: voor het eerst sinds 1875 kreeg een minister een motie van afkeuring aan de broek in de Eerste Kamer. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) om precies te zijn. Dat heeft geen grote consequenties, Ollongren kan die uitspraak gewoon negeren. “De inkomenspositie van huurders is ook mijn zorg”, zegt ze tegen de NOS. Ze bespreekt de kwestie vrijdag in de ministerraad. Wel opmerkelijk dat ze zegt de motie te zien als ‘een aanmoediging om door te gaan op de door haar ingeslagen weg‘.

Dan: De compensatie van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire is al voor die goed en wel op gang is gekomen, de mist in gegaan. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (ook al van D66) moet meteen ingrijpen bij de organisatie die binnen de Belastingdienst verantwoordelijk is voor die compensatie, biechtte ze dinsdag aan de Tweede Kamer op.

Pieter Omtzigt (CDA) praat u bij:

Natuurlijk moest het Binnenhof ook even terugblikken op de affaire rond Johan Derksen, Veronica Inside en rapper Akwasi. Martin Bosma bijt het spits af bij de collega’s van het roze nieuws- en opinieweblog Geenstijl.

Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op!

Lees ook – En zo werd Veronica Inside ineens aanjager van interraciale verbroedering