nieuws

Drie tips om te voorkomen dat je te veel uitgeeft op vakantie

Een vakantie zonder zorgen begint volgens Rijnmondexpert Karin Radstaak met inzicht in je geldzaken. Op het moment dat je weet waar je je geld aan kunt uitgeven, heb je namelijk meer rust in je hoofd.
Ook voorkom je dat je te veel uitgeeft en bij thuiskomst een vervelende financiële verrassing ontdekt. Daarom geeft Karin op Radio Rijnmond drie tips om verstandig met je vakantiegeld om te gaan.

1. Kijk van tevoren wat je kunt uitgeven

Zet van tevoren op een rij hoeveel geld je hebt en wat je daar allemaal van moet doen. Moet je er nog spullen van aanschaffen voor je vakantie? Zijn spullen aan vervanging toe? Moet de auto nog naar de garage?
Kijk ook naar de kosten van de reis, je verblijf en dagjes uit die je tijdens de vakantie wilt gaan doen. "Als je dat alvast begroot, dan zie je ook wat je overhoudt voor de dagelijkse dingen zoals ijsjes", zegt Karin. "Dan heb je een beeld van wat je kunt doen om te voorkomen dat je met minder geld terugkomt dan dat de bedoeling is."

2. Houd op vakantie bij wat je uitgeeft

Veel mensen geven onbewust meer geld uit op vakantie dan ze willen. Daarom raadt Karin mensen aan om tijdens de vakantie bij te houden wat ze uitgeven. "Van uitgaven met bijvoorbeeld je creditcard kun je snel het overzicht verliezen. Die uitgaven betaal je pas vaak later als je thuis bent."

3. Bekijk wat je thuis kunt besparen

Volgens Karin kun je ook bekijken waar je thuis op kunt besparen op het moment dat je er niet bent. Heb je nog een krantenabonnement? Trek je de stekker uit alle apparaten die anders op stand-by staan? Kan je met je telefoonabonnement uit de voeten in het land waar je naartoe gaat? Zo voorkom je dat je betaalt voor dingen die je niet gebruikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl