Grootste Nederlandse petitie ooit, ingeleverd vanaf een bankje aan de Hofvijver! (viruswaanzin.nl)


Willem Engel, van Viruswaanzin.nl, heeft vanmiddag om 13:30 vanaf een bankje aan de Hofvijver te Den Haag de petities ‘NEE! tegen de Spoedwet!’, ‘Een 1,5meter wet NEE !!’ en ‘Stop Lockdown Maatregelen Nu!’ namens de initiatiefnemers digitaal ingediend.Het is symbolisch voor ...

door Rattocasi in Politiek  ·  145 Reacties

  • 21
  • 1061x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
15

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Omdat het nu voor de volksgezondheid nodig is. Het probleem is er namelijk wereldwijd gewoon wel.

(En natuurlijk kun je over individuele maatregelen discussiëren, maar dat is iets anders dan zitten angsthazen over een politiestaat en afnemen van vrijheden.)

6
101 Smiling

@101 "Omdat het nu voor de volksgezondheid nodig is. Het probleem is er namelijk wereldwijd gewoon wel."

Dat is dus niet waar. Er is een probleempje , maar totaal niet van de orde om deze maatregelingen te hanteren.

10
102 solidsteel

@98 Misschien is een groot gedeelte van nederland gewoon niet op de hoogte van deze petitie. De petitie tegen het oekraineverdrag en de petitie tegen de sleepwet haalden minder handtekeningen op. Maar de daaruit voortvloeiende referenda leverden een meerderheid van tegenstanders op.

Dat zou hier ook zo kunnen zijn maar dat weten we niet want de progressief liberalen hebben het referendum afgeschaft. Die vinden het maar lastig, die mening van het volk over hun eigen leven.

2
103 Hollander1967

Petitie is : “Dank u wel voor de moeite. Ik geef het door. Prettige dag nog “.

6
104 Goodnews badnews

@102 Vindt u.

Anderen, met mijns inziens meer deskundigheid op dit terrein, denken daar anders over.

Als we alleen in Nederland dit soort maatregelen namen zou ik het wellicht met u eens kunnen zijn, maar dat is niet het geval. Ik zou bijna zeggen: integendeel.

3
105 Smiling

@103 dat is wel bekend dat velen niets van die petitie afwisten wordt niet voor niets uit media gehouden.

5
106 Rattocasi

@99 Dat kan weldegelijk een overheidsdoel zijn. En de bewegingen daarheen zijn al vanaf 9/11 in gang gezet. Zelf heb ik altijd gezegd: Er moet steeds meer en er mag steeds minder!

Dictatuur bestaat! En die is door de overheid (destijds) opgelegd. Dat ging sluipenderwijs in ons democratisch systeem. Zoals in 1933 bijvoorbeeld in duitsland.

We zien steeds meer verplichtingen en beperkingen en steeds minder vrijheden. Tot 2005 was iedereen vrij om zijn/haar belastingaangifte in te vullen. Tot 2005 was er geen identificatieplicht in de openbare ruimte. De verplichte belastingaangifte en identificatieplicht zijn weldegelijk beperking van vrijheden, de laatste met als reden om de veiligheid te faciliteren. Alsof de jihadisten hun paspoort achterlaten na een aanslag [sic]

Met nieuwjaar is het vuurwerkverbod van kracht geworden. Toen vroeg ik me al af: Wat wordt er dit jaar verder nog verplicht en wat wordt er verboden? En nu hebben we de coronamaatregelen. En sommigen zien het nog steeds niet dat ze de kikker zijn die langzaam wordt gekookt in een geleidelijk opwarmende pan.

Macht corrumpeert en het is daarom heel verstandig om altijd kritisch te blijven naar degenen die macht hebben. Of ze die macht hebben 'gekregen' of 'genomen', is een dispersie, het was altijd al hun doel. Want anders doe je niet mee aan verkiezingen.

3
107 Hollander1967

@105 Niet allemaal hoor. Er zijn ook veel deskundigen die het er niet mee eens zijn . Hopen zelfs. Dat je ze niet ziet of hoort is omdat ze dit niet willen.

" Als we alleen in Nederland dit soort maatregelen namen zou ik het wellicht met u eens kunnen zijn, maar dat is niet het geval. Ik zou bijna zeggen: integendeel. "

Geen idee wat je punt hier is.

4
108 solidsteel

@108 Ik hoor en lees die andere deskundigen ook, maar vind ze toch echt een stuk minder overtuigend.

Ik probeer mijn punt te verduidelijken. Het is niet zo dat alleen in Nederland een handjevol virologen de overheid ervan heeft weten te overtuigen dat er maatregelen genomen moeten worden om de verspreiding van het virus in te dammen. Er worden overal ter wereld maatregelen genomen, en vaak aanzienlijk vrijheidsbeperkender dan in Nederland. Waarom zou een overheid die erop uit is om de bevolking zoveel mogelijk te controleren niet meteen veel draconischer maatregelen nemen dan in Nederland gebeurd is?

2
109 Smiling

@109 Als al die maatregelen over de hele wereld zo geweldig zouden zijn waarom verspreid het zich dan nog steeds volgens de WHO? en is WHO nog steeds in totale paniek aan het blèren voor nog geen 0.04 % wat overlijd van de hele wereldbevolking ?

6
110 Rattocasi

@109 Ken je het ebay verhaal?
Ebay had vroeger een gele achtergrond, met een redesign hadden ze deze wit gemaakt .
Meteen alle gebruikers razend want het zag er niet uit.
Vervolgens hebben ze steeds , beetje bij beetje een jaar lang, de achtergrond een tint lichter gemaakt totdat die wit was. Niemand heeft geklaagd.

Voor die zelfde reden worden rechten ook niet per direct afgenomen , maar beetje bij beetje.
Echter heb je wel een smoesje nodig . Zo was dit bvb 911 in de VS en nu corona voor alle westerse landen.

3
111 solidsteel

@110 Op uw flauwekul ga ik niet in. U herhaalt en herhaalt en herhaalt. Zinloos.

@111 Ik ken dat verhaal niet, wel vergelijkbare.

Mijn voornaamste punt is dat de discussie er een stuk op vooruit zou gaan als mensen specifiek zouden zijn, en niet van die overtrokken termen als dictatuur en politiestaat zouden gebruiken.

Ik vind het bijvoorbeeld heel begrijpelijk als mensen hun wenkbrauwen fronsen bij de gedachte dat de politie 'zomaar' woningen binnen mag treden bij verdenking van te veel mensen tegelijk binnen, of zo. Doe ik ook.

Maar de suggestie (die ik bij u ook hoor) dat overheden over ter wereld het gevaar van dit virus bewust overdrijven om beknellende maatregelen te nemen, die wijs ik naar de wereld van de complotgevoeligen.

2
112 Smiling

@112 snap ik dat je daar niet op ingaat is ook heel moeilijk uit te leggen waarom het niet zou werken met die strenge maatregelen van WHO. Begrijp het wel al die regels zijn ook dikke flauwekul want het heeft nergens een uitbraak weten voorkomen toch!

5
113 Rattocasi

@113 Het is niet heel moeilijk uit te leggen, maar aangezien het al (lage schatting) driemiljoen keer aan u uitgelegd is, begin er er niet meer aan. U wentelt zich doof en blind in uw eigen gelijk en trolt gewoon door.

3
114 Smiling

@112 Overheden zijn in principe nooit te vertrouwen. Het zijn centralisaties van macht en die trekken altijd corruptie aan. De hele geschiedenis van de mens staat er vol van.

Het gevaar van dit virus is overal bewust overdreven. Dat is een feit ondertussen.
Hiervoor is vooral de media de schuldige. Als er geen media(MSM) was , dan wist niemand van corona af. De angst is geheel gecreëerd door de media.
Overheden zijn hiermee betrokken of misbruiken het . Andere opties zijn er niet.

5
115 solidsteel

@115 Wat ook zo grappig is volgens Rutte moeten mensen 1.5 meter houden want nog dikke paniek, allemaal regels aan bedrijven die zich er aan moet houden want kan zo maar weer een uitbraak komen.

En nu gaan ze lekker drie weken vakantie houden, hoe erg is het dan?
Virus heeft ook vakantie drie weken, ouderen opgesloten in de verzorgingshuizen gaan ook even drie weken op vakantie?

5
116 Rattocasi

@115 Ziet u de media en de overheid per definitie als uw vijand?

Ik niet, namelijk. Je kunt ze prima kritisch beschouwen zonder te denken dat ze uit zijn op uw ongeluk.

1
117 Smiling

@2
"Grootste petitie ooit in Nederland"...

Maar jij bent niet onder de indruk.
Dat staat je uiteraard vrij (zelfs voor iemand die claimt progressief en liberaal te zijn), maar dan hoeven we in Nederland dus ook werkelijk nooit meer handtekeningen in te zamelen.

Overigens in vergelijking:
- Voor het afdwingen van een raadgevend referendum waren tot 2018 slechts 300.000 stemmen nodig.
- een half miljoen stemmers is ongeveer 7 zetels in de TK: iets van het aantal stemmers tussen PvdA en CU in.
Dan is dit half miljoen handtekeningen een aardig getal, vooral omdat bij officiële verkiezingen iedereen een uitnodiging krijgt, en niet iedereen weet van deze petitie had. question

3
118 Gandalf

@117 Vijand niet. Maar het zijn organisaties met enorm veel macht. En macht zal altijd corruptie aantrekken.
De media is al verloren. Op alle belangrijke punten hebben laten ze alleen hun eigen agenda zien en hanteren ze censuur voor al het andere.
Overheden zijn een noodzakelijk kwaad. Daarom moet je ze zo klein mogelijk houden. Anders eindig het in de zoveelste massamoord.

3
119 solidsteel

@119 Kritisch zijn is voor mij iets wezenlijk anders dan diepgeworteld wantrouwen.

Ik kan -en wil- niet denken en leven op basis van zulk wantrouwen.

0
120 Smiling

@120 Weet ik. Het maakt je echter wel een vogel voor de kat.

4
121 solidsteel

@121 Dat is volgens mij een misverstand.

U loopt in mijn ogen juist het risico zich puur te richten op de kat, en het gevaar van de jager niet te zien.

0
122 Smiling

@118 ,

Ook 7 zetels is echter nog niet eens 1/20 van het totaal.

Voor mij is het gewoon een teken dat het blijkbaar toch niet zo leeft. Een petitie ondertekenen is minder moeite dan gaan stemmen en kan overal in principe gedaan worden.

Felle tegenstanders van de noodwet hebben, lijkt mij, genoeg reden om te ondertekenen. Zij die dat niet doen, vinden het blijkbaar niet dusdanig belangrijk dat het twee minuten van hun tijd waard is.

1
123 progressiefliberaal

@122 Nee , ik weet wie de jagers zijn , wat hun doel is enz,enz...
Al een decennia ondertussen en elke keer met zo'n grote gebeurtenis wordt dit meer en meer bevestigd.

Ik snap dat ik ook fout hierin kan wezen, maar tot nu toe heb ik geen bewijzen gezien die het zouden ontkrachten,

2
124 solidsteel

@103 ,

Als mensen er geen weet van hebben, dan zal het ze niet geïnteresseerd hebben of de marketing was niet in orde.

In het eerste geval bevestigt de onwetendheid opnieuw mijn punt dat het blijkbaar niet belangrijk gevonden wordt. In het tweede geval hoeven we ook niet onder de indruk te zijn van de petitie.

0
125 progressiefliberaal

Het afschaffen van het referendum is overigens prima te verdedigen, gelet op hoe dat middel misbruikt werd de afgelopen tijd om allerhande irrelevante zaken te misbruiken om mensen enkel overal tegenop te zetten.

Totdat het beter georganiseerd kan worden - inclusief meerdere opties, beter bestrijden van ongefundeerde claims en betere keuzes (anders dan enkel 'ja' of 'nee') is er niks aan verloren. Overigens heeft het referendum niks met een petitie te maken, maar goed.

0
126 progressiefliberaal

@123

Of ze krijgen het niet onder ogen..., weten het niet..., niks over gehoord..., zijn niet ingelicht of andere factoren...

2
127 Tjeesus...,

Ik snap dat gedoe hier niet zo. Er is nog geen wet, de inhoud staat zelfs nog niet vast, dus waar ben je dan tegen? Bovendien is er al veel tegengas vanuit de politiek zelf. Totaal kansloos en zinloos verhaal dus. Pas interessant als er iets min of meer definitiefs op tafel ligt, en dat kan nog wel een paar maanden duren.

1
128 Tussenderegels

@123
Hoe liberaal ben jij eigenlijk, als je een kiesdeler van 7, 9 of 15 Zetels wenst na te streven in de Tweede Kamer? question
Of gelden er dan plots andere maatstaven?

Ik begrijp wel dat de richting van deze petitie je niet aanstaat, maar het is toevallig de grootste petitie ooit in Nederland.... en dat doet jouw geen ene moer.
Misschien wordt het tijd dat je een andere avatar kiest. question

4
129 Gandalf

De overgrote meerderheid heeft kennelijk niks met deze petitie .
Het wordt tijd dat men dat eens erkent en inziet dat het een zinloos gebeuren is .
Dat getuigt van realiteit.

3
130 Goodnews badnews

* Verwijderd door de redactie *

131 RubberDuck

@129 ,

"Hoe liberaal ben jij eigenlijk, als je een kiesdeler van 7, 9 of 15 Zetels wenst na te streven in de Tweede Kamer?
Of gelden er dan plots andere maatstaven?"

Waarom trekken mensen hier toch allerlei vreemde conclusies? Waar zeg ik iets dat ook maar in de buurt komt van wat je hier schrijft?


"Ik begrijp wel dat de richting van deze petitie je niet aanstaat"

Ik ben tegen de betreffende noodwet. Dus ook dat is weer een rare aanname die niks te maken heeft met wat ik schreef.

Ik ben gewoon niet onder de indruk. Dat dit de grootste petitie is, toont voor mij aan dat er een groep is die hard roept en betrokken is bij wat er politiek speelt, maar dat er blijkbaar een grotere groep is die het weinig interesseert of het wel best vindt.

Dat is de conclusie die ik hieruit trek. En niks anders. Dat gezever over mijn naam en allerlei geframe of dingen die ik zou vinden terwijl ik dat helemaal niet schrijf, is nogal flauw.

0
132 progressiefliberaal

@124 Ik volg de Trumpdraadjes niet zo, en weet dus ook niet hoe u daarin staat, maar het valt me regelmatig op dat degenen die in Nederland zo principieel wantrouwig staan tegenover media en overheid, bijna staan te kwispelstaarten van bewondering voor opportunistische populisten als Trump en zijn entourage van ja-knikkende lakeien. En bovendien allerlei blogjes waarbij de ene drogreden na de andere tot een conclusie moet leiden als zoete koek slikken. Ik kan dat buitengewoon moeilijk met elkaar rijmen.

0
133 Smiling

@129 Wat heeft een kiesdeler precies te maken met liberalisme, socialisme of wat voor isme dan ook?

0
134 JackKropotkin

@129

Wat maakt het uit of het de grootste is?
Of het een kleine of grote petitie is , ze moeten allemaal gelijk behandeld worden.
Het maakt wel uit hoeveel steun er onder de bevolking is .
Het kan de grootste zijn maar is nog steeds Een klein deel

De meeste mensen weten onderhand ook wel dat “ gewoon” ziek zijn door corona ook gezondheidsgevolgen kan hebben die studie of werk , dus de rest van het leven negatief kunnen beinvloeden .
En die rest duurt veel en veel langer dan een jaar 1,5 m of geen festivals enz.
Het zou in de ondertekenaars te prijzen zijn om eens verder te denken dan hun eigen ik.
Vooral als men ziet dat er in Spanje weer regio’s zijn en in Duitsland weer uitbraken zijn met lockdowns.
En dat is nou net iets waar de meerderheid van de mensen absoluut niet weer naar toe wil.
Of ze liberaal , conservatief of wat dan ook zijn .
En oma die gewoon graag bezoek wil blijven houden , ook niet .
Ik verwacht ook niet dood te gaan aan corona maar wil er graag verre van blijven ....je weet toch maar nooit!

2
135 Goodnews badnews

@133 Iedereen accepteert makkelijker de dingen die hun bias bevestigen. Ongeacht welk kamp je ook zit , je hebt er last van.
Dat je de termen opportunistische en ja knikkende lakeien gebruikt laat zien welke bias jij hebt.
Betreft Trump vind ik het erg dat zowel de haters als de pro Trump mensen niet echt kritisch zijn.
Het ene kamp praat de domme media na met hun getier en rept geen woord over bepaalde dingen die Trump echt fout doet. Het andere kamp vind alles goed en heeft ook geen idee van de dingen die hij echt fout doet.
Dus beide kampen maken veel herrie en niemand , maar dan ook niemand , heeft het over die fouten stukken beleid die hij heeft doorgevoerd.
Net alsof ze tot stand zijn gekomen om een rookgordijn te werpen.

3
136 solidsteel

@134
Laten we het omdraaien :
In communistische landen, is er geen kiesdeler nodig omdat ze daar werken met een Stalinistische-score. question

3
137 Gandalf

@136 Ik was een reactie aan het tikken, maar dit wordt al te erg off-topic. Er is vast wel eens een draadje waar dit gesprek beter past.

0
138 Smiling

@133 Het valt mij ook vaak op en ik heb daar dan ook best snel mijn oordeel over klaar.

Het gevaar bestaat dan alleen wel dat je iemand met een kritische blik naar bepaalde maatregelen vrij vlot in die groep plaatst...

0
139 Criticaster

@138 Klopt, moest ook naar boven scrollen om te kijken welk topic dit nu weer was question

2
140 solidsteel

@137

Waar dat op slaat , mag joost weten .

4
141 Goodnews badnews

@141
Het verbaast me dan ook uitermate weinig dat jij geen idee hebt.

2
142 Gandalf

Ik dacht dat het in eerste instantie ging over zwarte mensen XD

1
143 DikkeTor

Die mensen snappen niets waarom het nodig is, het komt juist door dat soort mensen die zich niets aantrekken van de regels die wij nu eenmaal in acht moeten nemen.

0
144 Thomas

@143

Jij moet je niet zo bezig houden met denken bolle, je bent beter in slappe klets schrijven. question

0
145 Suwelding

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
HUGE: The WHO is BACKING DOWN on the pandemic treaty

https://www.youtube.com/watch?v=UDfAdHBtK_Q&t=0sLekker bandje is dat the Who...

2 minuten geleden geplaatst door Rinze

Hendrianus
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Het beste is om dusdanige maatregelen te treffen dat die geheid door een rechter getoetst gaan worden....

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@21Omtzigt? Wie is dat?Oh wacht, dat was die man van die partij die volgens de peilingen zo door kon stoten tot minister-president maar wa...

5 minuten geleden geplaatst door Malinois

wildersfan
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Goed verhaal....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Fijn geloof. . . die islam ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Het is weer fraai. Dader in de watten leggen, want zielige asielzoeker, slachtoffer de rest van haar leven beschadigd. ...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Eng land. Dat je nog niet eens je eigen protestmuziek mag maken. Of dat je niet meer mag bepalen hoe je er uit wil zien. Of dat je niet mag zegg...

15 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Deze primitieve en wrede culturen, voegen niets toe aan de westerse maatschappij.Daarom uitzetten en retour afzender....

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ik zie nu al die pedante grijns op het gezicht van Omtzigt terwijl hij denkt, prima dan toch geen kabinet. Ik kan mij niet aan de indruk onttrek...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Deze asielcrisis bestaat al sinds Merkel de legendarische woorden uitsprak "wir schaffen dass". Toen is het pas ècht los gegaan, vooral met de ...

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Shilpa Shetty Sexy VideoRico StrongMumbai Sex VediosNadia Ali ComMegsn Fox NudeBloodhawk FurryChubby Mom NudeBoku To Miskai SensiEnglish Mein SexDoctor FukingNite FlirtXxx HdtvX Videos HamsterJaiden Animation NakedTumblrshemaleMaken KiWorld Beautiful PornstarXxx Sex Mia KhalifaAmatuer DoggystyleKate Marley VideosMilf ThroatpieBig Tits At AchoolKowalskupageCamsoda/comBhabhi Video ComHot Mia MalkovaAlice Eve PornPhoto.pornoPorn Threesome BiBarazzares HdMale Pornstar PornCastedrawCheryl Hines SexyCullioneros ComFilms érotiques Français GratuitsFollando A La AbuelaAsian TeenDani Daniels RoughTushy Sex VideoAot HentaisSanniy LiyonCoco_koma PornMemespornoTravesticahtLesbianporn MovieCrala BrasilNewest Dog PornHumiliated CfnmKatilingusSunny Leone Xx MoviePassion Hd InMommy's StraponWet T Shirt Contest PornSubmissive Woman PornLena The Plug LeakJeux SexStep Dad Gay PornEnglish Sex OpenXx HubDru K PornDaddys Cock GayDaftsex ComCady Murcuryفیلم XnxxTamil Actress Nude PicsFree Indian Sex BlogNaked FightingPornografia.comBig Booty SexMckinzievaldez NudesXxmaster PornXnxxعراقيKylie Jenner MmsShakila KeralaAlyssa HeartBusty HanjobBest Wife BlowjobAmatuer BeastialitySublimedirectiryJavmilf HdPorn ComicsxLesbian Ten PornFranceska JaesTop Indian Sex SitesFree Hardcore Sex VideosExtreme Porn RoughWww.xhamstet.xomMature PornosuSexe Amateurs FrançaisesYou Porn GaySexiest Elizabeth OlsenLeebian Porn VideosHot OrgasmingPorn Video JabardastiSexy Video American HdMadison Ivy VrBathroom FuckPorn Audio Stories In HindiMeetandfuckLive Couple WebcamBokep Asian1v1chatMovie Sites Like Soap2dayVídeo Pono BrasileiroMario PornChicaspornoBelle Delphine Of LeakKannada Sex VillageFemale Xxx VideoPorn HandicapTori Welles PornThunbzillaGroos PornPorn Gay FistingHitomi Tanaka VideosXxx Big Black SexXxx Hot BathroomCamwhores BayHilary Swank NudePorna GuatemalaBrittany BardotTs Gracie JaneVideos Of BlowjobsNational Dick DayMamatha Hot RomanceHot Shemale SexCatfight FacesittingStrip TeasingDog Knot AnalCrystina Rossi PornSex Games PrivateListcrawlers MemphisHilary Duff BikiniLana Rhoades InstagramKeerthy Suresh XxxSexy Romantic Porn VideosTom XxxNude Boobs DesiSarah CausHd Desi GandMasterbateingContos SexuaisArtista PornosIndian Girl Sex MmsKorean Teen NudeHypno JoiFree Por.SsbbwnudeMeilleur PornosX2xx