Nederland is vol! ...
@4 Ach, laat ze, ze pretenderen het niet te snappen, ze trekken hun kopje uit het zand om een domme opmerking te plaatsen en steken daarna hun k...
@5 Lul niet zo dom, Bennie. . .Moeder: een vrouw die 1 of meerdere kinderen heeft. Noem jij dit conservatief? ...
@4Welke bindende afspraken?...
Dat je zwanger bent is je eigen verantwoordelijkheid, en zij willen graag in de stad wonen, dus niet zeuren....
Je zult maar afhankelijk zijn van je autootje om naar je werk te kunnen en daar wonen. . . Dit land is ziek. . . . DOODZIEK...
Van de troon stoten is een zwaar woord, er zullen, gezien andere eigenschappen, weer andere toepassingen voor gevonden worden....
@2 Sokkenstoppertje, en waarom is poetin de Oekraine binnen gevallen ?1 Zomaar ? 2 voor de lol ?3 Of waren er ooit bindende afspraken ...
@4 Nou, dat valt wel mee, wij lieten ons niet doldraaien door de corona kermis.De flappies en goedgelovige schaapjes wel. ...
** gebruiker verwijderd **
Tegenwoordig is alles ongezond en slecht!
Maar de werkelijkheid dat alles wat met MATE word gebruikt niet verkeerd is!
Ik snap het. Je zal maar een suikerraffinaderij bezitten.
Er is helemaal geen suiker taboe. Er word TE VEEL suiker genuttigd. Je kunt bijna niets opnoemen waar geen suiker of afgeleid product in zit.( glucose stroop) Vervangende zoetmakertjes zijn in mijn ogen nog slechter.
@4 Inderdaad. Ik leer mijn kinderen: liever suiker dan zoetstoffen... maaaaar nog liever ongeraffineerde suikers. Die waar de hulpstoffen in zitten om het ook weer fatsoenlijk af te breken zonder de vitaminen uit je lijf te stelen...
http://www.blijzondersuiker.nl/blog/tips-voor-suikervrij-leven/geraffineerde-vs-ongeraffineerde-suiker/
Nou heel simpel toch, teveel geeft het aan !! Dus aanpassen heel simpel. Zorg er maar eens eindelijk voor dat gezond eten goedkoper is dan het zogenaamde slechte eten. Dat zet zoden aan de dijk in plaats van gezond voedsel misbruiken als de manier om geld te verdienen.
Suiker mmmm
Sigaretje mmmm
Whisky mmmm
Carpe diem!
'"We eten al duizenden jaren suiker en nu is het opeens vergif",'
Toen had Jan Boerenlul nog geen auto en toen was het nog niet zo dat de enige beweging die je kreeg een uurtje sportschool.
Voortschrijdend inzicht heet dat. Niet lopen miepen dat de wetenschap nu jullie portemonnee bedreigt. Jullie hebben al lang genoeg de tijd gehad je te verrijken met goedkope calorieen. De consument wil nu wat beters.
@5
"Die waar de hulpstoffen in zitten om het ook weer fatsoenlijk af te breken zonder de vitaminen uit je lijf te stelen..."
Sorry, maar dit is een fabel. Er is vanuit oogpunt van voedingswaarde geen wezenlijk verschil tussen geraffineerde en ruwe suiker.
Geraffineerde suiker wordt net zoals ruwe suiker in de darm afgebroken tot glucose en fructose, en dit proces 'steelt' helemaal geen vitaminen uit je lijf.
De verontreinigingen (jouw 'hulpstoffen') in ruwe suiker bestaan weliswaar uit mineralen en vezels die in principe gezond zijn, maar de hoeveelheid is veel te klein om enig verschil te maken. Slechts één bruine boterham bevat al honderden keren meer vezels en mineralen.
@4
Veel leesplezier: https://en.wikipedia.org/wiki/Glycolysis
@6 gezond eten is veel goedkoper dan al die kant-en-klaar ongein en andere zooi waar extra suiker aan is toegevoegd. Gezond eten is wel wat meer werk, en minder bevredigend voor de afgestompte suiker- en vetsensoren.
We eten helemaal niet al duizenden jaren suiker, en zeker niet in deze hoeveelheden
@11 Wat wil je? De 2e zin van jouw WIKI; "Naast de direct opgenomen suiker wordt tijdens de spijsvertering ook uit koolhydraten suiker gevormd."
De eerste zin bevestigd ook mijn verhaal.
@13 "We eten helemaal niet al duizenden jaren suiker, ..."
Klopt, het zal meer dan een miljard jaar zijn.
"en zeker niet in deze hoeveelheden"
Wat mensen heden ten dage aan suiker eten is inderdaad veel meer dan duizend jaar geleden. Dat is niet gezond.
Probleem met suiker is dat je teveel van gaat eten. En teveel eten zorgt ervoor dat je dik wordt. Sommige mensen kennen het wel. Je wil 1 a 2 stukje chocolade eten en je eet de hele reep of je wilt 1 a 2 koekjes eten en je eet de hele zak met koekjes. Gebeurt mij nooit met brocolli dat ik de hele brocolli eet. Of de hele pan met spinazie. Dus suiker mag misschien niet altijd slecht zijn als je er niet veel van eet. Het zorg er echter wel voor dat sommige teveel gaat eten. Sommige hebben dit ook met brood. Eet je brood dan heb je de hele dag snaai trek. Eet je vet met eiwitten dan heb je dat niet.Vermijden van deze producten zorgt er dus voor dat je minder gaat eten. Maar nooit hoor ik wetenschappers hierover. Ik vind sowieso dat al je teveel van bepaalde voedsel gaat eten dan is dat een trigger voor je en moet je stoppen. Voor mij is dit trigger voedsel.
@16 Suiker werkt in op het beloningsstelsel en dat is evolutionair bepaald. Suiker was vroegah (en dan praat ik over de tijd ver voor de intrede van de landbouw) een schaars goed, maar barst van de energie. Hetzelfde waarom bijvoorbeeld van bil gaan een goed gevoel geeft. Geeft je direct kans je genen door te geven.
@14
Sorry, was #11 was #5 en niet voor #4 zie ik nu...
@16 , je vraagt je af waarom je wetenschappers daar nooit over hoort.
Ik denk dat dat komt doordat je niet goed genoeg kijkt. De dingen die je noemt zijn namelijk al lang en breed bekend binnen de wetenschap, en er verschijnen regelmatig publicaties over.
* Verwijderd door de redactie *
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.