Politiek
  • 39
De komende twee weken jast de Tweede Kamer er een wet doorheen waardoor straks onze communicatie massaal door de geheime diensten afgeluisterd kan worden. Het is de meest extreme surveillancemaatregel die Nederland ooit heeft gekend. Combineer dat met het feit dat we bijna alles tegenwoord ...

ongeveer 1 jaar geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
14

"Op de agenda van de Tweede Kamer staat aanstaande woensdag een fundamentele vraag: vinden we massasurveillance in een vrije democratische rechtsstaat oké of gaan we daarmee een brug te ver? Als je dit oké vindt, wanneer zeg je dan wel ‘nee’ tegen een overheid die voor de zekerheid mee wil kijken?"

Het is niet alleen maar de overheid, die meekijkt, omdat de overheid, net als veel bedrijven, al die data over ons aan de hoogste bieder verkoopt. Als dat nu nog niet zo is, is dat zeker in de toekomst het geval. Het grootbedrijf schrijft de nieuwe wetten, hier en in EU. Waar halen die hun data vandaan? Vergeet niet dat de NL regering geen macht meer heeft, en op een andere manier dus geen nut meer voor het bedrijfsleven. De enige wetten die ze nog kunnen maken zijn wetten in ons nadeel.

Ik vind het onbeschoft om zoiets belangrijks op de valreep voor de verkiezingen even te regelen. En nog stiekem ook.

Door het systeem "verdeel en heers" goed toe te passen, onder andere door flinke propaganda tegen mensen die roken, mensen met een uitkering, mensen met een vrije levensstijl, mensen met schulden, door van iedereen een "dader" te maken, een auteur van de eigen pech/het eigen ongeluk, heeft de overheid zonder probleem meer en meer wetten kunnen aannemen waardoor mensen verplicht zijn, prive-gegevens te leveren.

Zoals de wetten op de DWI, de sociale dienst dus, die eisen dat je alles, maar dan ook echt alles, meldt aan de DWI, en als ze iets willen onderzoeken aan je, kunnen ze tot in het oneindige willekeurig gegevens opvragen, ook die je van henzelf hebt ontvangen, net zolang totdat je een keer de steeds krappere termijn mist, waarbinnen je mag reageren op hun besluit, en dan ben je je geld kwijt, waar je gewoon recht op had, dat onterecht was ingenomen, e.d..

Al die geprivatiseerde schuld-hulp, reïntegratie-hulp, formulieren-hulp, voedsel-hulp, computer-hulp voor schoolkinderen, allemaal krijgen ze alleen subsidie op voorwaarde dat ze zoveel mogelijk privé leveren over de klant, gekoppeld aan het BSN.

Je bent verplicht, lid te zijn van een apotheek om medicijnen te kunnen ophalen, maar als je je wilt inschrijven, mag dat alleen als je ondertekent, dat zij bij je medisch dossier mogen.

Er zit al een hele berg regelgeving in allerlei wetten waardoor de armeren en armsten, die consequent in een positie worden gedwongen waar ze er zonder hulp niet uit komen, vervolgens met hun prive voor die hulp moeten betalen.

Dat is ook één van de redenen dat men het minimum leefbaar inkomen van het Nibud naar beneden heeft bijgesteld en er bedragen voor huur en ziekte-verzekering uitgehaald, zodat je dat lagere bedrag kreeg als bestaansminimum. Dan konden ze gegevens eisen en de compensatie-bedragen zoals huursubsidie en ziekteverzekerings-toeslag alleen geven nadat je braaf door je papierwinkel was gegaan. Daarvoor moest de gemeente je toeschieten als je huur te hoog werd, nu niet meer. Je verhuist maar, ook al kan dat niet.

De reden dat men alles, maar dan ook alles, in geld uitdrukt dat mensen doen om geld te besparen zodat ze nog kunnen rondkomen, en vervolgens afroomt, is niet omdat ze dat geld nodig hebben, maar zodat je klem genoeg zit om vroeger of later er niet omheen te kunnen, dat je ze ergens bij nodig hebt, en dan moet je je hele hebben en houden aan ze geven, wat ze maar willen weten.

Ook dat hele "erbij betrekken" van mensen als iemand thuiszorg of psychiatrische zorg en nu zelfs verpleeghuis-zorg nodig heeft van familie en vrienden en buren is een gigantische inbreuk op je prive.

Vooral onderaan de maatschappelijke ladder IS geen prive meer. En op scholen wordt kinderen ook al jong duidelijk gemaakt, dat ze alles, maar dan ook alles, moeten vertellen wat ze voelen en denken, zelfs door middel van een schrift waarin ze moeten schrijven hoe ze denken over religie en sex, als ze jonge pubertjes zijn, of ze al sexuele ervaring hebben enzo. Moeten, anders een onvoldoende.

Prive en respect zijn twee woorden die uit onze taal zijn geschrapt, en ik ben blij dat het eindelijk iemand anders opvalt, te elfder ure.

1 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

Europa wordt hoe dan ook 1 grote politiestaat, dus wat zou het nog uit maken of je dit nu wel of niet goed vind

2 Roomboterbabbelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Roomboterbabbelaar
15
Meld

@2 Wie wil er nou in een Europese Federatie leven, in het leven geroepen door ex-NAZI's?
NEXIT, om mee te beginnen. Iedereen heeft de mond vol van "Russische Hackers", maar het grootste gevaar komt van onze "vrienden" aan wie de PVDA-er Plasterk onze ziel heeft verkocht. Denk aan de Amerikaanse NSA en de Britse GCHQ die alles en iedereen bespioneren. Mede om met verkregen persoonlijke gegevens politici te chanteren.
Neem de bijgaande video (De NSA spioneert wereldwijd!) ter harte, Er is sindsdien NIETS verandert, Onder Obama zijn de mogelijkheden zelfs uitgebreid... Plasterk en ons fameuze Ministerie van Justitie hebben op verzoek van de GCHQ de juridische mogelijkheden geschapen tot sleepnet spionage van alle burgers. Elke partij die voor de individuele rechten van de Nederlandse burger is moet voor de verraderlijke nieuwe wetten gaan liggen!
Kijk hier wat een ex NSA medewerker vertelde: https://youtu.be/HQIuHC89vR8

3 logikus    
ongeveer 1 jaar geleden door logikus
0
Meld

Ik heb niets te verbergen van mij mag het als Nederland daar veiliger door gaat worden.

4 Thomas    
ongeveer 1 jaar geleden door Thomas
19
Meld

Ik heb niets te verbergen van mij mag het als Nederland daar veiliger door gaat worden.

5 Thomas    
ongeveer 1 jaar geleden door Thomas
18
Meld

Het zal wel goed zijn .
Ik deel mijn leven niet op internet.
Men hoeft niet te weten waar ik eet, drink , wat ik zie of hoor.
Ik zet geen foto's van ons en onze kinderen op social media.
Ik wil geen klantenkaart .
Ik heb een telefoon dus kan men zien waar ik ga en kom.
Niet bij wie.
Wij komen bij elkaar thuis om te praten .

Ik kan niet alles meer verbergen waarschijnlijk maar veel nog wel.
Ik kijk op Facebook en verbaas mij wat ik dan van volslagen onbekenden zie en te weten kom .

En dan de gekken die hun blote gat op internet zetten !
En dat van hun kinderen ook nog.

Mijn kinderen vertellen op school hun kinderverhaaltjes en belevenissen en schrijven niks op.
De oudste op het middelbaar onderwijs , hoeft niks te vertellen .
Ik weet niet op welke scholen jij , je kinderen of wie dan ook zijn of zijn geweest,
Ik ken dat niet.
Ik heb dat nooit gehoord.
En mijn zoon van 15 die hier zit moet daar om lachen en zegt dat er nooit naar sexbelevingen wordt gevraagd en dat hij dat nooit zou doen .

Alleen sexuele voorlichting, de feiten .

6 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
6
Meld

Toen nazi-Duitsland in mei 1940 Nederland binnenviel en bezette vonden ze tot hun grote vreugde een voor die tijd perfecte burgerlijke administratie, Alles kon worden gevonden. Namen en adressen van Nederlandse Joden, Joodse vluchtelingen, socialisten, communisten etc. Het hedendaagse computertijdperk is een nachtmerrie daarvan. Europa staat op instorten, Frankrijk en Duitsland zijn nog steeds erfvijanden en Rusland wil graag de invloedssfeer uitbreiden. De ingrediënten voor een nieuwe grote Europese oorlog op korte termijn zijn aanwezig met gekken als Wilders ,Le Pen en Donald Trump. Probeer nu nog je internet gegevens zoveel mogelijk te wissen. 'Big Brother' kan je nu nog makkelijk vinden. Ben ik een gek in paniek? Nee, ik heb op school nog geschiedenis geleerd.

7 Kees van Barneveld    
ongeveer 1 jaar geleden door Kees van Barneveld
3
Meld

Goede reden om op de Piratenpartij te stemmen.

8 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
2
Meld

@4

Jij hebt van alles te verbergen!

9 garriet    
ongeveer 1 jaar geleden door garriet
1
Meld

@3

Ik heb er niks geen last van .
Ik leef mijn leven en doe wat ik wil ( binnen de regels van de wet).
En wat ze daarin vinden, mogen ze houden .
Het leven is kort en je bent dood voordat je er last van hebt .
Enjoy life!

10 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
12
Meld

@8

Ach welnee.
Die doen voor het eigenbelang hetzelfde.

11 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
6
Meld

@7

Daarom is het belangrijk geen etnische , religieuze of andersoort kenmerken te registreren , zoals sommigen willen .
Je naam , je adres en geboortedatum is genoeg .
Dat heb ik geleerd met geschiedenis.
Het meeste wat op internet staat heeft men er zelf op gezet of laten zetten .
Onze kinderen worden voorgelicht om niks persoonlijks op social media te zetten .
Ze hebben ook weinig meer interesse dan een foto van hun huisdier.
Ik heb gespeurd maar vind op het internet van mij een tennisoverwinning en het afscheid van een vrijwilligersbaantje.

12 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
6
Meld

Mensen komen ook altijd met het argument: "ik heb niets te verbergen dus maakt het me niks uit".

Zelfs als je niks te verbergen hebt moet je gewoon je privacy hebben, het is een basaal recht en zou gehandhaafd moeten worden zelfs als je niks te verbergen hebt. Als we het alleen zouden hebben als je iets te verbergen hebt is het meteen nutteloos.

Daarnaast geven we de overheid en bedrijven simpelweg hartstikke veel macht om ongecontroleerd om te gaan met onze gegevens, of je nou iets te verbergen hebt of niet.

13 uberqwerty    
ongeveer 1 jaar geleden door uberqwerty
0
Meld

@1 Al gaat dit vooral om de staatsveiligheid; de belastingdienst en uitkeringsinstellingen zouden maar wat graag met de gegevens van de AIVD mee willen kijken. Zelfs als ze onrechtmatig verstrekt of verkregen zijn, dan is dat tegenwoordig geen garantie meer op vrijuit gaan, zoals we gezien hebben met de Luxemburgse CD met belastingdata. Als gegevens gestolen wordt, wordt beschaafd 'foei' gezegd, maar verdere gevolgen heeft het niet. De heler mag er gerust mee aan de slag.

14 Vilseledd    
ongeveer 1 jaar geleden door Vilseledd
0
Meld

@13 Als overheidsfunctionarissen zelf voorwerp van registratie of opname door straatvloggers zijn, dan blijken ze ineens heel bang. Driekwart van de artsen wilde zelf geen electronisch patiëntendossier.

Onschuldige opmerkingen op Facebook kunnen gevolgen hebben, zoals de Ier, die zei, dat hij Amerika ging afbranden (burn down America), wat niet meer dan een uitdrukking was. Enige maanden later werd hij wel tegengehouden. Vergeet ook niet, dat je pas later te horen krijgt, waarom, dus je snapt niet, wat er gebeurt.

Talloos al zijn de voorbeelden van identiteitsfraude. Deze moet je al verbergen voor kwaadwillenden.

Wie niets te verbergen heeft, leidt een saai leven. Iedereen heeft geheimen, waarvan die niet wil, dat die op straat komen te liggen, laat staan dat een overheid je ermee kan manipuleren. Ook weet je niet, hoe een overheid over tien of twintig jaar tegen bepaalde informatie aankijkt. Met terugwerkende kracht je mening of geloof bijstellen gaat niet. De nazi's boeide het niet, of je als jood je had bekeerd tot het katholicisme. Je bent jood door geboorte.

15 Vilseledd    
ongeveer 1 jaar geleden door Vilseledd
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

Iedereen heeft wel wat te verbergen. Wat is er in de toekomst ook "fout", en wie runt de show over bv. 5 jaar?

@13 : idd. interessante opsomming; je hebt wel wat te verbergen:

https://decorrespondent.nl/209/nee-je-hebt-wel-iets-te-verbergen/6428004-ab2d5fc2

16 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@6 : Ik heb het over een VMBO-t in Amsterdam Oost.

17 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
0
Meld

@11 In Ijsland heeft de Piratenpartij al hoge ogen gegooid door in het verleden de criminele bankdirecteuren daar celstraf te geven ipv een boete.

18 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
0
Meld

Massaal afluisteren, het traject dat daar achter ligt is data-mining.
Krijgen we nu een situatie waarbij de heersende elite de rest van het land kan manipuleren?
En worden straks mensen vastgezet ter voorkoming van misdaden, die nog niet zijn gepleegd?

Is dit waar we naar toe willen? Omkering van de bewijslast?
De burger is schuldig totdat we het tegendeel kunnen bewijzen?

En deze Tweede Kamer pretendeert het volk te vertegenwoordigen?

19 Atlantique    
ongeveer 1 jaar geleden door Atlantique
0
Meld

Ik zag dat 1984 op Netflix staat , een heel erg de moeite waard film voor de liefhebber.

20 MarcusCole    
ongeveer 1 jaar geleden door MarcusCole
0
Meld

Over 5 jaar allemaal aan de slimme meter die is uit te lezen door uw energieleverancier , de broedkamer , justitie en de NSA... en allemaal betalend met digitaal geld...zodat je ook dan weer volledig te traceren bent voor de broedkamer en de NSA..

Vooralsnog gaan we alleen 't Maliveld op om te demonstreren tegen Trump.....tja we zijn goed de weg kwijt met z'n allen.....

21 Chat Baker    
ongeveer 1 jaar geleden door Chat Baker
1
Meld

En ons maar druk maken om de film ;das leben der anderen..ooh wat was dat erg daar in de DDR !!

22 Chat Baker    
ongeveer 1 jaar geleden door Chat Baker
0
Meld

We leven in een nep democratie,en we steven af op een totaal dictatuur!
Ongelofelijk dat er mensen zijn die zeggen ik heb niks te verbergen.
Nog even en ze weten zelfs wat je (droom).
Totale controle over de slaafjes want dat zullen we zijn.

23 skata    
ongeveer 1 jaar geleden door skata
0
Meld

@20 Djw ik zal van het weekend kijkenquestion

24 skata    
ongeveer 1 jaar geleden door skata
0
Meld

Windows 10 met alle achterdeuren en de manier hoe het systeem alle datums van folders en bestanden waar je wat ook mee doet reset naar nu en het "file acces loggen" en al dat soort fratsen terwijl je ondertussen van banken (niet alle) maar ik heb ze gezien "uw systeem is niet veilig want we zien dat u bla bla bla"

Hebben ze ooit een terrorist of crimineel tegen gehouden met al die "dataming en spionage" ?
zover ik weet nog niet dus waar gaat dit werkelijk om ?

Mensen de mond te snoeren die het niet met hun eens zijn "controle dus ?"
Nazi praktijken en hun tegenstanders noemen ze Nazies ook nog.

Politiek: als jullie dat soort dingen doen om geweld, corruptie en de werkelijke criminelen zouden aankaarten dan kan ik dit begrijpen maar als jullie dat zouden willen dan zouden jullie HEEL wat harder optreden tegen mensen die anderen beroven, aanraden, verkrachten, beledigen enz...

En dit voor contant geld verboden word ? Hoe bedoel je doorzichtig zijn in wat jullie willen , maar wie zit daar werkelijk achter ?

Geef eerste de politie maar de middelen en mogenlijkheden om foute mensen van de straat te houden.

Op naar de verkiezingen eerst de PVV de grootste parij in de tweede kamer maken die jullie negeren en dan hopen dat mensen niet begrijpen dat jullie partijen ook in de eerste kamer onderuit gehaald moeten worden.

Zolang de partijen die al 30 jaar de dienst uitmaken de macht in handen houden veranderd er niets aan de richting "The New World Order" en dat bedoel ik niet in het belang van iedereen.

Liberaal Progressief ? dat noem je vrij en vooruitstrevend ? op naar de Demolition Man toekomst ? (that can never last long).

25 nosuchname    
ongeveer 1 jaar geleden door nosuchname
1
Meld

Facisme rukt sterkt op in europa. Blijkbaar zijn de Nederlanders hier dol op.

26 Robin    
ongeveer 1 jaar geleden door Robin
1
Meld
27 CrashOverride    
ongeveer 1 jaar geleden door CrashOverride
0
Meld

Geef me je pincode maar even, als je toch niks te verbergen hebt. Gelukkig hebben we nog een Eerste Kamer.

28 Conclusius    
ongeveer 1 jaar geleden door Conclusius
0
Meld

Conservatief Repressief Kapitalistische Regering die 'de beste regering' zou zijn sinds WO2, welnu, 'wat' was hier de Regering tijdens WO2 die dan 'nog' beter zou zijn geweest ?!?

Gezien deze wetgeving is dat bij deze dus een retorische vraag, niet waar?

29 mightimouse    
ongeveer 1 jaar geleden door mightimouse
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@25 , misschien een tip voor U. De tool OOSU. OhOhShutUp. Meer privacy met w10.

30 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Gaat er in resulteren dat alles wat meer is dan nep-nieuws en weer dat het achter een VPN (https://nl.wikipedia.org/wiki/Virtueel_Particulier_Netwerk) gaat. Dan heeft de overheid precies bereikt wat ze willen hebben.

31 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
ongeveer 1 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

Als het gebruikt wordt tegen extreem linkse anarchisten, alternatief rechtse uitwassen en salafisten dan hebben ze mijn zegen.

32 Spandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Spandalf
1
Meld

Alles willen ze van je weten onder het mom van i.v.m. de terroristen.
Hebben ze ooit een terrorist of crimineel tegen gehouden met al die "dataming en spionage" ?
zover ik weet nog niet dus waar gaat dit werkelijk om ?

Stop dat ongebreidelde bespioneer en gebruik: Disable Windows 10 Tracking v3.0.1 bij http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_10_tracking_disable_tool.html

33 corretje    
ongeveer 1 jaar geleden door corretje
0
Meld

Alles willen ze van je weten onder het mom van i.v.m. de terroristen.
Hebben ze ooit een terrorist of crimineel tegen gehouden met al die "dataming en spionage" ?
zover ik weet nog niet dus waar gaat dit werkelijk om ?

Stop dat ongebreidelde bespioneer en gebruik: Disable Windows 10 Tracking v3.0.1 bij http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_10_tracking_disable_tool.html

34 corretje    
ongeveer 1 jaar geleden door corretje
0
Meld

@33

Gebruik gewoon geen gesloten systemen meer, dan kun je helemaal gebruik van je systeem nemen, geen onnodige cpu-cycles voor allerlei processen waar een ander profijt van heeft!

35 garriet    
ongeveer 1 jaar geleden door garriet
0
Meld

@34

En ze willen die hooiberg nog groter maken, want dan kun je de speld erin sneller vinden.

Het is echt waar, want dat vertellen ze je!

36 garriet    
ongeveer 1 jaar geleden door garriet
0
Meld

230 Je moet alleen wel oppassen met W10 updates, die hebben namelijk de neiging bepaalde zaken weer terug te zetten.
Daarom zal ik nooit W10 nemen, ik heb nu nog W7 maar als die ten einde loopt stap ik over naar een Linux versie.
Microsoft solt gewoon met hun gebruikers en hun privacy in W10.

37 JohnZero    
ongeveer 1 jaar geleden door JohnZero
0
Meld

@37 230 moet zijn @30 lol

38 JohnZero    
ongeveer 1 jaar geleden door JohnZero
0
Meld

Weet u dat al sinds de Amsterdam Internet Exchange bestaat, AL uw mailberichten, ook een bericht naar uw buurman, via Engelse, Australische en Amerikaanse servers gaan om te worden gefilterd op inhoud? Een ogenblik later komt een bericht, helemaal via de genoemde servers, gefilterd en wel, bij uw buurman in zijn mailbox
Kunt u zelf proberen met een programma als TraceRoute. waarbij u het IP adres van uw buurman (of ander doel) als eindpunt moet opgeven.
En waarom Amerikaanse "bedrijven" hier in Nederland gigantische Datacenters bouwen?
Omdat het illegaal is om data van Europeanen op te slaan op Amerikaanse servers.

Maar wie gaat het de digibeten in dit kabinet, de beslissers over onze rechten op privacy, (incl. Plasterk) allemaal duidelijk maken?!

39 logikus    
ongeveer 1 jaar geleden door logikus
0
Meld

Vrij naar Rob Out; "Bij het afscheid van online privacy sterft ook de democratie een beetje. Dat spijt mij. Voor Nederland"

40 NoID    
ongeveer 1 jaar geleden door NoID
0
Meld

@33 Ik had eens een onderzoek gelezen van het ACLU waaruit blijkt dat het massasurveillance systeem van de NSA nog nooit een terrorist had tegengehouden.

41 uberqwerty    
ongeveer 1 jaar geleden door uberqwerty
0
Meld

@37 : Je weet dat die zelfde updates van 10 ook op 7 worden geïnstalleerd en dat je deze ook moet verwijderen of blokkeren?

42 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Filip Dewinter voorspelt “raciale burge...
Naar aanleiding van de hevige rellen in Frank...

13 uur geleden door Hadito

Heeft Rusland compromitterend materiaal over...
De vraag kwam naar voren toen zowel Poetin al...

11 uur geleden door GreyB

650.000 kinderen krijgen prik tegen dodelijke...
Het kabinet gaat 650.000 extra tieners oproep...

17 uur geleden door AD

Illegalen teisteren Zeebrugge: Inbraken, dief...
Havenstad Zeebrugge kreunt onder een golf van...

11 uur geleden door Inter

Verdediging Trump na storm van kritiek: &#039...
Hij verklaarde vanavond dat hij zich heeft ve...

3 uur geleden door BlackNinja


ADVERTENTIE


Laatste reacties
zeikenderechter
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
@156Nou zeg Maakt u me toch een keer aan ...

minder dan een minuut geleden door zeikenderechter

Tsaar
LUISTERPLEKJE 1...
Charlie Daniels Band - The Devil Went Down To...

minder dan een minuut geleden door Tsaar

Manja
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
Trump..... het verwarde, demente blondje.......

1 minuut geleden door Manja

Jongens van de Witt
Heeft Rusland compromitterend materiaal over ...
"Change, yes we can"Maar dat het over "regi...

1 minuut geleden door Jongens van de Witt

Sjaak Trekhaak
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
Ik weet het juiste woord al..Verward....

2 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig