Stemwijzer: slechte bereikbaarheid, privacyproblemen en hackzorgen (nos.nl)


Op zijn eerste dag heeft de Stemwijzer het niet makkelijk: zorgen over de privacy, extra maatregelen tegen hacken en een moeilijk bereikbare website. ...

door Inter in Politiek  ·  32 Reacties

  • 1
  • 477x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En gesubsidieerd door Soros, die onze verkiezingen komt hacken om op de policoren te stemmen..

3
1 Salondeugd

De Stemwijzer bevestigt ... "Die gegevens worden verzameld voor onderzoek", aldus een woordvoerder. Ze worden daarvoor gedeeld met Universiteit van Amsterdam.
Gebruikers van de Stemwijzer wordt niet om toestemming gevraagd; dat Stemwijzer gegevens verzamelt, is alleen te lezen in de kleine lettertjes.

1
2 Schildpad

@2 dus Stemwijzer mijden!

stelletje ratten!

1
3 TedjeR

@2
Al je keuzes worden geregistreerd, en gedeeld met google en anderen. Ergens in het traject worden ze geanonimiseerd.

1
4 Schildpad

@1 Precies.
.
Staat in de stemwijzer ook heel erg duidelijk uitgelegd wat een EU-lidmaatschap inhoudt? Jarenlang de nul-lijn voor loonontwikkeling. Afbraak sociale voorzieningen. Alles privatiseren. Verhoging AOW-leeftijd. Toename criminaliteit. Meer fraude, meer corruptie. Meer invloed voor hedge funds. Grote macht voor multi-nationals. Staat in de stemwijzer dat als je op een pro-EU partij stemt. Dat je indirect op TTIP stemt??? Dat je stemt op een Europees leger dat zoveel geld gaat kosten dat het onderwijs onbetaalbaar wordt, dat bruggen zullen instorten. Dat er gaten gaan komen in de wegen. Staat in de stemwijzer dat als je op een pro-EU partij stemt. Dat je er dan voor stemt dat het hier net zo wordt als in de USA???

4
5 lieveschat

Staat in de stemwijzer dat als je op een pro-EU partij stemt. Je pensioen weg geinflateerd zal worden om bijvoorbeeld triljoenen te laten bijdrukken om de oostblok landen op peil te brengen?

4
6 lieveschat

Ik heb die shit wijzer niet nodig,mijn stem ligt al vast.

1
7 moya155
8 Schildpad

@5 juist..... lieve schat is terug!!

1
9 StoopidMonki

ProDemos lijkt voornamelijk opgezet te zijn om jongeren te beïn .. sorry .. bij de democratie te betrekken, zie homepage:
"Huis voor democratie en rechtsstaat"
https://www.prodemos.nl/

2
10 Schildpad

@5
Je vergeet het "wissen van landsgrenzen" : )

1
11 Schildpad

@11 Ik ben heel veel vergeten. Bijvoorbeeld dat je straks under rule of the EU 16 uur per dag mag gaan werken net als in de USA en dan nog amper te vreten hebt. En nog giga veel meer...
.
Je bent straks privé eigendom van een multi-national. En je pensioen mag je bij een multi-national opbouwen. En die bepaalt wel wat je wel of niet mag doen en op welke partij jij stemt. Je straks helemaal niks meer te vertellen under the rule of the EU. Let op of je op een pro-EU partij stemt. De hra moet ook van de EU afgeschaft worden.
.
En de EU bepaalt straks of er naar schaliegas geboord wordt onder jouw huis. Daar heb je straks helemaal niks over te vertellen.
.
Afschaffen vaste banen. EU-beleid... Etc... etc... etc...

2
12 lieveschat

Net als in the USA kan er straks binnen de EU de noodtoestand afgekondigd worden. En dan mag je geen enkele vorm van kritiek uiten op de Europese Commissie. Let op waar je op stemt.

1
13 lieveschat

Als je straks ziek bent... dan kan je naar de kerk om hulp te vragen... En hopen dat zij iets voor je doen...

1
14 lieveschat

Die onderzoeksresultaten zijn straks ook met een korrel zout te nemen, want PVV stond bij mij met 53 procent bovenaan, terwijl ik zeker geen PVV ga stemmen. Maar kan 'de media' straks weer 'in shock' zijn door de verrassingen.

0
15 Dzzz

@15
Ik Twijffel tussen Hiddema en Piraten sinds Achilla de vlag zwaait vertrouw ik het niet helemaal, en Thiery vind ik maar een eikel, maar toch ...
Heb al vaker blanco gestemd, de "Niet Stemmers" is ook een optie:
https://www.nietstemmers.nl/

0
16 Schildpad

@14 ach lieveschat toch, wat een blinde EU-haat toch. Is niet goed voor je hart. En daarnaast is het meeste nog grote onzin ook.

5
17 Dutchy

ALLE partijen zullen zich 0,0 aan hun leugens houden die ze presenteren als 'kroonjuwelen', 'principes' of 'beloftes'. Stemwijzer of al die andere stuuringsmechanismes dienen dus enkel om de Debiel te trainen in hun misleiding. DUS wIe no niet weet wat ie moet stemmen, is er maar EEN partij als ie veranderimg wil!

2
18 Salondeugd

Is de Stemwijzer eigenlijk gebaseerd op het verkiezingsprogramma van partijen, of op hun acties in het verleden?

1
19 Schildpad

@18
Je stem laten bepalen door een tool?
Zijn "robots" beter in het maken van rationele beslissingen?

1
20 Schildpad

@16 Ik deel je mening over Baudet. Nu de 'niet stemmers' er zijn is niet stemmen voor mij dit jaar geen optie meer. question Vorige keer viel er voor mij niets te kiezen dus ben thuis gebleven. Ik zou nu gaan voor de 'niet stemmers', maar eerlijk is eerlijk... FVD komt heel dicht in mijn straatje, dus dat gaat het waarschijnlijk worden.

0
21 Dzzz

Ben het wel met FvD eens dat de vragem die worden gesteld niet gaan om de meest belangrijke zaken.

1
22 Nou nou

Die stemwijzer is waardeloos.

3
23 VVDwegermee

Ik ga hem toch uitproberen. Uit nieuwsgierigheid.

1
24 WijzeDwaas

@19 De stemwijzer is gebaseerd op standpunten.

Wel heeft Pro Demos ook een andere tool op de site staat, die wel gaat over het stemgedrag van de partijen afgelopen termijn. Daarbij krijg je steeds een stelling waar je voor of tegen kan stemmen, en dan zie je uiteindelijk hoe de partijen gestemd hebben en waarom. Best een aanrader in combinatie met de stemwijzer.

Overigens is het bij de stemwijzer altijd raadzaam om vooral uiteindelijk op de "toelichting" van standpunten te klikken, omdat je daarbij een duidelijker beeld krijgt van de ideologie van een partij. Een partij kan bijvoorbeeld op bepaalde terreinen dezelfde standpunten als jij hebben, uit een geheel anders ideologisch perspectief. Dat is uiteindelijk wel belangrijk om te weten als het gaat over het algemeen beleid van het land.

Mijn top 3 bijvoorbeeld bestond uit 50 plus, CU en (WTF) Artikel 1. Allemaal partijen waar ik nooit op zou stemmen omdat de algemene ideologie niet strookt met die van mij. De slechts scorende partijen waren voor mij (geheel naar verwachting) de PVV en het FVD, met nog geen score van 20%. Na de toelichtingen gelezen te hebben gaat mijn voorkeur op dit moment uit naar D66. Min of meer rechts dus in tegenstelling tot wat veel gebruikers hier vaak over mij beweren.

De PVV, geeft nergens toelichting trouwens, niet geheel verwonderlijk van een partij met een gebrekkig programma van 1 A4'tje.

2
25 Gewoon een student

@22 hoezo ze hebben gewoon van alle partijen de stellingen ingevoerd of ze voor of tegen zijn. Vervolgens moet je zelf aangeven of je voor of tegen bent en dan krijg je te zien hoe die percentueel overeenkomen met de partijen.

1
26 mike45

@21 Ik vind Baudet een ontzettend naar omhoog gevallen mannetje, maar toch denk ik dat hij het in de oppositie best prima zou kunnen doen. Soms heb je daar gewoon wat gif nodig om de boel scherp en in balans te houden. Wilders zie ik ook liever in de oppositie dan in een leidende functie.

1
27 Gewoon een student

@27 Klopt. Wordt ook niet specifiek blij van de persoon Baudet, maar zijn manier van communiceren spreekt me dan wel weer aan. En de standpunten van FvD lijken voor mij geschreven. Dat is voor het eerst in de ruwweg 30 jaar dat ik nu mag stemmen. Dus dan moet ik ze eigenlijk ook wel belonen met een duimpje omhoog. question

0
28 Dzzz

@28 Het fijne aan Baudet is dat het wel echt een intellectueel is die zijn standpunten helder weet te verkondigen. Nou passen die standpunten bij mij wel net iets minder in mijn straatje, maar waar ik me vooral aan irriteer is dat calimero gedrag de hele tijd.

Maar zoals ik zei, als hij in de oppositie zit is het wel iemand die de vinger op de zere plekken kan leggen denk ik. Dat is ook nodig. Als de tweede kamer continu eenstemmig zou zijn zou ik knettergek worden denk ik.

1
29 Gewoon een student

DE VERWORVENHEDEN VAN RUTTE II en de “constructieve drie”. D66, Christen Unie en SGP

Studiefinanciering afgeschaft. Studenten starten hun toekomst met enorme studieschuld of studeren niet meer. De ouders worden opgezadeld met enorme extra kosten voor onderwijs.
Verslechtering onderwijs: Geen Nederlandse universiteiten meer in top 100.
Bijzonder onderwijs Geen passend onderwijs voor 10.000 jongeren. Normaal onderwijs onder druk.
Jonge mensen komen niet rond. Flexwerk baantjes, nooit vast werk. Geen eigen huis mogelijk.

Beperking thuiszorg. Bejaarden en chronisch zieken volledig in het nauw.
Bejaardenhuizen en verpleeghuizen gesloten.
Duizenden werkloos in de zorg.
Chaos met persoonsgebonden Budgetten voor hulpbehoevenden.
Zwaardere belasting families van bejaarden en zieken door gedwongen participering.
Sociale werkplaatsen gesloten. Geen passend werk voor mensen met beperking.
Mediawet. De staat, niet de omroep bepaald programma inhoud op de publieke zenders.
Staatspropaganda i.p.v. objectief nieuws als gevolg daarvan.
Pensioenleeftijd omhoog ondanks gebrek aan werk voor ouderen en uitzonderingen voor zware beroepen. Dus bijstand…
Pensioenen steeds lager en niet geïndexeerd. Ouderen al 8 jaar steeds armer. 30% achteruit.
Hogere zorgkosten. Voor velen onbetaalbaar geworden.
Burgers eindigen in schuldsanering en bij voedselbanken.
Vermindering van het aantal ziekenhuizen.
Vermindering van het aantal ambulances, waardoor langere aanrij-tijden. Meer doden.
Stijging (internet)criminaliteit
Vermindering aantal gevangenissen.

Enorme waardevermindering eigen huis als spaarpot voor oude dag en nabestaanden.
Desastreus woningbeleid, huren drastisch hoger, nog langere wachttijden.
Nog groter tekort betaalbare huurwoningen voor jonge Nederlanders door asielbeleid. Energiebelastingen omhoog.
Falen van hulp aan Groningen na schade door miljardenwinsten van de NAM (Shell)

Kunstsubsidies gekort.
Prijzen musea en concertzalen onbetaalbaar voor de gemiddelde burger.
Sluiting van vele bibliotheken.
Geen muziekonderwijs op school.
Geen zwemles meer op school.
Sluiting van vele theaters.

Het Fyra trein debacle.
Hervormingen politie volledig gefaald. Politie geen capaciteit en middelen om te handhaven.
Internet criminaliteit wordt niet vervolgd. 35000 gevallen van internetfraude in 2015, alleen al op Marktplaats. Criminelen hebben vrij spel.
Veiligheid ontzegd aan burgers. Geen aangiftemogelijkheid misstanden meer.
Verslechtering van de veiligheid door falende controle op asielzoekers. (extremisten)
Verkeersboetes absurd hoog en in geen verhouding tot de ernst van de overtreding.
Nationale politie is de ultieme miljarden-sof. Miljoenen voor “stoere kleding” i.p.v. daadkrachtig optreden naar straatterroristen etc.
Plaatselijke politiebureau’s wegbezuinigd.
Politie geen mankracht voor handhaving wetten en regels. Wantoestanden.
Op politieauto dansende terroturken worden niet direct aangepakt.
Wel veilig torenhoge bonnen schrijven voor kleine overtredingen door brave burgers.

Gefaald plan voor superprovincies (voorbereiding als deelstaat van het nieuwe Pan-Europa)
Boycot Rusland, enorme exportschade bij veel bedrijven door EU geopolitiek
Beperking melkproductie boeren door milieumaatregelen.
Onrendabele windmolenparken met miljarden subsidie. Enorme landschaps- en zee vervuiling dankzij duivelsverbond met milieu organisaties.
Tijdens WWII zwaar bevochten soevereiniteit inleveren t.b.v. de Verenigde Staten van Europa (Pan-Europa) Landverraad.
Miljarden naar Europa i.p.v. de Nederlandse economie waardoor ons tekort niet snel genoeg daalt.

Aankoop waardeloze JSF's. Veel te duur. Aankoop onderzeeërs. Aankoop Marine helicopters die niet tegen zeewater kunnen. Stilzwijgende aankoop Drones.
Voortdurende leugens en valse beloften over standpunten en toekomstig beleid. (Griekse miljardensteun die “terug komt”, €1000,-, onderste steen MH17.)
Schandalig negeren van een geldig volkreferendum. EU overeenkomsten tekenen met corrupte landen (Oekraïne verdrag) tegen de wil van de kiezers.
Zakendoen met de Turkse dictator Erdogan, EU afperser en Koerdenvervolger.
Duizenden doden door uitwijking naar Lybië na miljarden chantage door Erdogan.
Zakendoen met een corrupte Poroshenko met belasting ontwijkende firma’s op de A’damse zuidas. (Shell) en gelijkertijd miljarden steun naar zijn corrupte regering.
Uiterst trage totstandkoming van een eindconclusie m.b.t. de “Russische” daders in de MH17 zaak.
Wurgende TTIP overeenkomst EU promoten ten koste van de Nederlandse economie en voedselveiligheid voor burgers.
Voedselveiligheid in gevaar door besparingen op de NVWA
Sinds 2008 100.000 banen minder in de bouw.
Windmolen-horizon vervuiling in het gehele land i.h.b. langs snelwegen en langs de kustlijn.
Rutte en Samsom hebben het land met tamelijk draconische paniekmaatregelen nog wat dieper de crisis in geduwd. 350.000 banen gingen daardoor onnodig verloren volgens ING
Enorme EU naheffingen, stilgehouden door Dijsselbloem, werden kritiekloos overgemaakt naar Brussel.
Schippers: delen van vertrouwelijke patiëntgegevens door commerciële zorgverzekeraars t.b.v.
“fraudebestrijding”. Grove privacyschending!
Verruiming van de mogelijkheden van geheime diensten om ook onschuldige burgers te bespioneren tot in de huiskamer en al hun persoonlijk internetverkeer te monitoren.
WhatsApp privé chats decoderen.

Schippers wil dividentuitkering voor de aandeelhouders van zorgverzekeraars. Voor wie werkt zij?
Enorme “reserves” en torenhoge kosten bij de zorgverzekeraars dankzij kabinetsbeleid Schippers.
De staatssecretaris van justitie faalt om levenslange gevangenisstraf (volgens Europese regels!)
De zoveelste minister van Justitie blijkt te liegen tegen de tweede kamer, met medeweten van Rutte.
Wij gaan niet meer over ons eigen rechtssysteem! Door dit kabinet en collaborateurs verkwanseld aan Brussel!
Volledig mislukken van de inburgering door vercommercialisering van het proces. (Taallessen etc.)
Sleepnet op internet door inlichtingendiensten. “Iedere burger is verdacht”. Geen privacy meer.
Falende hervorming belastingdienst: tekort aan ambtenaren voor de uitvoering door vertrekregeling.
100.000 Nieuwe Nederlandse immigranten-asielzoekers in één jaar.
Inburgeringskosten € 140.000.000,- per jaar.
€ 10.000 per toegelaten “vluchteling” voor doe-het-zelf inburgering.
Miljarden kostende opvang vluchtelingen met een luxe voorkeur, gelukszoekers en illegalen.
Vermindering veiligheid door slap asielbeleid.
Sociale voorzieningen alsmaar slechter door niet werkende gebruikers. (allochtonen, asielzoekers, economische vluchtelingen maar ook gestrande ZZP-ers)

2
30 logikus

@30 moeten we hier serieus op ingaan? Of kan ik volstellen met constateren dat het zeer eenzijdig is en soms niet waar.

0
31 Dutchy

Gesprek, o.a. over de Commissie Stiekem, tussen Hiddema en Mens:

0
32 Schildpad

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

20 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

28 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

29 minuten geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

1 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

4 uur geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Zendaya Nude SceneAletta Ocean VideosManhwa 18++You Porn GayJessyyrennGroup Sexx VideosHotel NudeIndian FreesexyKatee OwnesIndian Big Boobs Sex VideosSophie Turner SexGayboystube ComBhumika Chawla Sex VideoHardcore DoggySouth Wala BfGloryhole CreampieMassages Asian PornSex Sex Video IndianBbw Pron VideoBoy Boy Sex Video HdIporno TvHentai VfNaked Black GirlsWife Fucks Big Cock Bully CaptionsKeylani LeiCoccozellaSkinny BigtitNaruto HeintaiSex Story DidiChut Photo HdBlackthick PornFacial Glory HoleWww Coqnu ComAnorexicpornHatsu InuShort Film XvideoHenta ComicBig Bob Sex VideoCumcompAspen PornPornlatinoPin PornTirinhas PornVideos Pornos De GuatemalaJapaneae Big TitsYuong And Old PornDeauxma LesbianNickiibabyySherlyn Chopra Playboy PhotosGal HentaiPamela Rios MomRoom Sharing PornKolkata Xxx HdTamil Sexy XxxTelugu Sex DancePornhubforcedThe Porn GudeGone Wild At WorkSociwlmediagirlsManhwas.nerPristine EsgeForst Time Lesbian PornXev Bellringer AssRajasthani Marwadi SexSonam Bajwa PornTamil Kama SexKaho Shibuya JavThe Incrediables PornXnxx CctvBgboobsRiti Riwaj Love FestivalKorean Porn MovieRiver PornKayla Kayden Kendall KaydenHot B Grade AuntyNaughty India Porn VideosFree Naked WomenMasaage Japan PornIyottubdeVideosporno Los MejoresXvideos BlkReddit BlackedScarlett ChaseHunter PlaymatesNicetitsKala SexMallu Maria SexThe FappeningPorno ImageIndian Porn ImagesDf6 Org VideoHouseofyrePura NangaDoctors Office PornLiterotica StoriesMelody Marks TwitterDrivebygirlsJogos Pornô MobileMassagesex VideosGay Black Men PornDani Danils XnxxPorn LesvianasMatland WardFelicity Jones SexyIndian Brother Sister Sex VideoShe CumsCzechoslovakian PornstarsKeysten Ritter NudeXhamstet ComIndian EromeBig JapanesetitsSuper Slut Z TournamentPornos JapónNewbie NudFree V PornXnxx Indian New VideoSexo IntensoXxxx Sexy Video IndianDeflower SexX Videos VintageRough Anal SexKimmy Granger NudeSapna Sappu Nude VideosJail SexDungeoncorpHentai ComWho Created Porn HubDeep.nude AiPorm Free HdPornografia CaseirosXnxx4kPorn With ScreamingCapal SexWedding Night Sex IndianGilf FukNotsoamateur OnlyfansBelle Delphine BjViolet Myers NurseFollando Ami TiaJannat Zubair SexyClaudia Marie PornstarSexy Video BraPristine Edge CreampieOld Horny WomenBickini PornUpxxxHotwife PhotoFree Mobile Porn DownloadRaina Rae PornstarPorne Photos