Politiek
  • 1
Een verkiezingscampagne is pas echt begonnen als de kieshulpen Stemwijzer en Kieskompas in de lucht zijn. Maar dit jaar ging de introductie van de eerste, Stemwijzer.nl, gepaard met een ruzie, ict-problemen, privacyzorgen en extra maatregelen tegen hackers. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI

En gesubsidieerd door Soros, die onze verkiezingen komt hacken om op de policoren te stemmen..

1 Salondeugd    
ongeveer 1 jaar geleden door Salondeugd
3
Meld

De Stemwijzer bevestigt ... "Die gegevens worden verzameld voor onderzoek", aldus een woordvoerder. Ze worden daarvoor gedeeld met Universiteit van Amsterdam.
Gebruikers van de Stemwijzer wordt niet om toestemming gevraagd; dat Stemwijzer gegevens verzamelt, is alleen te lezen in de kleine lettertjes.

2 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

@2 dus Stemwijzer mijden!

stelletje ratten!

3 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
1
Meld

@2
Al je keuzes worden geregistreerd, en gedeeld met google en anderen. Ergens in het traject worden ze geanonimiseerd.

4 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

@1 Precies.
.
Staat in de stemwijzer ook heel erg duidelijk uitgelegd wat een EU-lidmaatschap inhoudt? Jarenlang de nul-lijn voor loonontwikkeling. Afbraak sociale voorzieningen. Alles privatiseren. Verhoging AOW-leeftijd. Toename criminaliteit. Meer fraude, meer corruptie. Meer invloed voor hedge funds. Grote macht voor multi-nationals. Staat in de stemwijzer dat als je op een pro-EU partij stemt. Dat je indirect op TTIP stemt??? Dat je stemt op een Europees leger dat zoveel geld gaat kosten dat het onderwijs onbetaalbaar wordt, dat bruggen zullen instorten. Dat er gaten gaan komen in de wegen. Staat in de stemwijzer dat als je op een pro-EU partij stemt. Dat je er dan voor stemt dat het hier net zo wordt als in de USA???

5 lieveschat    
ongeveer 1 jaar geleden door lieveschat
4
Meld

Staat in de stemwijzer dat als je op een pro-EU partij stemt. Je pensioen weg geinflateerd zal worden om bijvoorbeeld triljoenen te laten bijdrukken om de oostblok landen op peil te brengen?

6 lieveschat    
ongeveer 1 jaar geleden door lieveschat
4
Meld

Ik heb die shit wijzer niet nodig,mijn stem ligt al vast.

7 moya155    
ongeveer 1 jaar geleden door moya155
1
Meld

@5 juist..... lieve schat is terug!!

9 StoopidMonki    
ongeveer 1 jaar geleden door StoopidMonki
1
Meld

ProDemos lijkt voornamelijk opgezet te zijn om jongeren te beïn .. sorry .. bij de democratie te betrekken, zie homepage:
"Huis voor democratie en rechtsstaat"
https://www.prodemos.nl/

10 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
2
Meld

@5
Je vergeet het "wissen van landsgrenzen" : )

11 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

@11 Ik ben heel veel vergeten. Bijvoorbeeld dat je straks under rule of the EU 16 uur per dag mag gaan werken net als in de USA en dan nog amper te vreten hebt. En nog giga veel meer...
.
Je bent straks privé eigendom van een multi-national. En je pensioen mag je bij een multi-national opbouwen. En die bepaalt wel wat je wel of niet mag doen en op welke partij jij stemt. Je straks helemaal niks meer te vertellen under the rule of the EU. Let op of je op een pro-EU partij stemt. De hra moet ook van de EU afgeschaft worden.
.
En de EU bepaalt straks of er naar schaliegas geboord wordt onder jouw huis. Daar heb je straks helemaal niks over te vertellen.
.
Afschaffen vaste banen. EU-beleid... Etc... etc... etc...

12 lieveschat    
ongeveer 1 jaar geleden door lieveschat
2
Meld

Net als in the USA kan er straks binnen de EU de noodtoestand afgekondigd worden. En dan mag je geen enkele vorm van kritiek uiten op de Europese Commissie. Let op waar je op stemt.

13 lieveschat    
ongeveer 1 jaar geleden door lieveschat
1
Meld

Als je straks ziek bent... dan kan je naar de kerk om hulp te vragen... En hopen dat zij iets voor je doen...

14 lieveschat    
ongeveer 1 jaar geleden door lieveschat
1
Meld

Die onderzoeksresultaten zijn straks ook met een korrel zout te nemen, want PVV stond bij mij met 53 procent bovenaan, terwijl ik zeker geen PVV ga stemmen. Maar kan 'de media' straks weer 'in shock' zijn door de verrassingen.

15 Dzzz    
ongeveer 1 jaar geleden door Dzzz
0
Meld

@15
Ik Twijffel tussen Hiddema en Piraten sinds Achilla de vlag zwaait vertrouw ik het niet helemaal, en Thiery vind ik maar een eikel, maar toch ...
Heb al vaker blanco gestemd, de "Niet Stemmers" is ook een optie:
https://www.nietstemmers.nl/

16 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
0
Meld

@14 ach lieveschat toch, wat een blinde EU-haat toch. Is niet goed voor je hart. En daarnaast is het meeste nog grote onzin ook.

17 Dutchy    
ongeveer 1 jaar geleden door Dutchy
5
Meld

ALLE partijen zullen zich 0,0 aan hun leugens houden die ze presenteren als 'kroonjuwelen', 'principes' of 'beloftes'. Stemwijzer of al die andere stuuringsmechanismes dienen dus enkel om de Debiel te trainen in hun misleiding. DUS wIe no niet weet wat ie moet stemmen, is er maar EEN partij als ie veranderimg wil!

18 Salondeugd    
ongeveer 1 jaar geleden door Salondeugd
2
Meld

Is de Stemwijzer eigenlijk gebaseerd op het verkiezingsprogramma van partijen, of op hun acties in het verleden?

19 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

@18
Je stem laten bepalen door een tool?
Zijn "robots" beter in het maken van rationele beslissingen?

20 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

@16 Ik deel je mening over Baudet. Nu de 'niet stemmers' er zijn is niet stemmen voor mij dit jaar geen optie meer. question Vorige keer viel er voor mij niets te kiezen dus ben thuis gebleven. Ik zou nu gaan voor de 'niet stemmers', maar eerlijk is eerlijk... FVD komt heel dicht in mijn straatje, dus dat gaat het waarschijnlijk worden.

21 Dzzz    
ongeveer 1 jaar geleden door Dzzz
0
Meld

Ben het wel met FvD eens dat de vragem die worden gesteld niet gaan om de meest belangrijke zaken.

22 Nou nou    
ongeveer 1 jaar geleden door Nou nou
1
Meld

Die stemwijzer is waardeloos.

23 VVDwegermee    
ongeveer 1 jaar geleden door VVDwegermee
3
Meld

Ik ga hem toch uitproberen. Uit nieuwsgierigheid.

24 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
1
Meld

@19 De stemwijzer is gebaseerd op standpunten.

Wel heeft Pro Demos ook een andere tool op de site staat, die wel gaat over het stemgedrag van de partijen afgelopen termijn. Daarbij krijg je steeds een stelling waar je voor of tegen kan stemmen, en dan zie je uiteindelijk hoe de partijen gestemd hebben en waarom. Best een aanrader in combinatie met de stemwijzer.

Overigens is het bij de stemwijzer altijd raadzaam om vooral uiteindelijk op de "toelichting" van standpunten te klikken, omdat je daarbij een duidelijker beeld krijgt van de ideologie van een partij. Een partij kan bijvoorbeeld op bepaalde terreinen dezelfde standpunten als jij hebben, uit een geheel anders ideologisch perspectief. Dat is uiteindelijk wel belangrijk om te weten als het gaat over het algemeen beleid van het land.

Mijn top 3 bijvoorbeeld bestond uit 50 plus, CU en (WTF) Artikel 1. Allemaal partijen waar ik nooit op zou stemmen omdat de algemene ideologie niet strookt met die van mij. De slechts scorende partijen waren voor mij (geheel naar verwachting) de PVV en het FVD, met nog geen score van 20%. Na de toelichtingen gelezen te hebben gaat mijn voorkeur op dit moment uit naar D66. Min of meer rechts dus in tegenstelling tot wat veel gebruikers hier vaak over mij beweren.

De PVV, geeft nergens toelichting trouwens, niet geheel verwonderlijk van een partij met een gebrekkig programma van 1 A4'tje.

25 Gewoon een student    
ongeveer 1 jaar geleden door Gewoon een student
2
Meld

@22 hoezo ze hebben gewoon van alle partijen de stellingen ingevoerd of ze voor of tegen zijn. Vervolgens moet je zelf aangeven of je voor of tegen bent en dan krijg je te zien hoe die percentueel overeenkomen met de partijen.

26 mike45    
ongeveer 1 jaar geleden door mike45
1
Meld

@21 Ik vind Baudet een ontzettend naar omhoog gevallen mannetje, maar toch denk ik dat hij het in de oppositie best prima zou kunnen doen. Soms heb je daar gewoon wat gif nodig om de boel scherp en in balans te houden. Wilders zie ik ook liever in de oppositie dan in een leidende functie.

27 Gewoon een student    
ongeveer 1 jaar geleden door Gewoon een student
1
Meld

@27 Klopt. Wordt ook niet specifiek blij van de persoon Baudet, maar zijn manier van communiceren spreekt me dan wel weer aan. En de standpunten van FvD lijken voor mij geschreven. Dat is voor het eerst in de ruwweg 30 jaar dat ik nu mag stemmen. Dus dan moet ik ze eigenlijk ook wel belonen met een duimpje omhoog. question

28 Dzzz    
ongeveer 1 jaar geleden door Dzzz
0
Meld

@28 Het fijne aan Baudet is dat het wel echt een intellectueel is die zijn standpunten helder weet te verkondigen. Nou passen die standpunten bij mij wel net iets minder in mijn straatje, maar waar ik me vooral aan irriteer is dat calimero gedrag de hele tijd.

Maar zoals ik zei, als hij in de oppositie zit is het wel iemand die de vinger op de zere plekken kan leggen denk ik. Dat is ook nodig. Als de tweede kamer continu eenstemmig zou zijn zou ik knettergek worden denk ik.

29 Gewoon een student    
ongeveer 1 jaar geleden door Gewoon een student
1
Meld

DE VERWORVENHEDEN VAN RUTTE II en de “constructieve drie”. D66, Christen Unie en SGP

Studiefinanciering afgeschaft. Studenten starten hun toekomst met enorme studieschuld of studeren niet meer. De ouders worden opgezadeld met enorme extra kosten voor onderwijs.
Verslechtering onderwijs: Geen Nederlandse universiteiten meer in top 100.
Bijzonder onderwijs Geen passend onderwijs voor 10.000 jongeren. Normaal onderwijs onder druk.
Jonge mensen komen niet rond. Flexwerk baantjes, nooit vast werk. Geen eigen huis mogelijk.

Beperking thuiszorg. Bejaarden en chronisch zieken volledig in het nauw.
Bejaardenhuizen en verpleeghuizen gesloten.
Duizenden werkloos in de zorg.
Chaos met persoonsgebonden Budgetten voor hulpbehoevenden.
Zwaardere belasting families van bejaarden en zieken door gedwongen participering.
Sociale werkplaatsen gesloten. Geen passend werk voor mensen met beperking.
Mediawet. De staat, niet de omroep bepaald programma inhoud op de publieke zenders.
Staatspropaganda i.p.v. objectief nieuws als gevolg daarvan.
Pensioenleeftijd omhoog ondanks gebrek aan werk voor ouderen en uitzonderingen voor zware beroepen. Dus bijstand…
Pensioenen steeds lager en niet geïndexeerd. Ouderen al 8 jaar steeds armer. 30% achteruit.
Hogere zorgkosten. Voor velen onbetaalbaar geworden.
Burgers eindigen in schuldsanering en bij voedselbanken.
Vermindering van het aantal ziekenhuizen.
Vermindering van het aantal ambulances, waardoor langere aanrij-tijden. Meer doden.
Stijging (internet)criminaliteit
Vermindering aantal gevangenissen.

Enorme waardevermindering eigen huis als spaarpot voor oude dag en nabestaanden.
Desastreus woningbeleid, huren drastisch hoger, nog langere wachttijden.
Nog groter tekort betaalbare huurwoningen voor jonge Nederlanders door asielbeleid. Energiebelastingen omhoog.
Falen van hulp aan Groningen na schade door miljardenwinsten van de NAM (Shell)

Kunstsubsidies gekort.
Prijzen musea en concertzalen onbetaalbaar voor de gemiddelde burger.
Sluiting van vele bibliotheken.
Geen muziekonderwijs op school.
Geen zwemles meer op school.
Sluiting van vele theaters.

Het Fyra trein debacle.
Hervormingen politie volledig gefaald. Politie geen capaciteit en middelen om te handhaven.
Internet criminaliteit wordt niet vervolgd. 35000 gevallen van internetfraude in 2015, alleen al op Marktplaats. Criminelen hebben vrij spel.
Veiligheid ontzegd aan burgers. Geen aangiftemogelijkheid misstanden meer.
Verslechtering van de veiligheid door falende controle op asielzoekers. (extremisten)
Verkeersboetes absurd hoog en in geen verhouding tot de ernst van de overtreding.
Nationale politie is de ultieme miljarden-sof. Miljoenen voor “stoere kleding” i.p.v. daadkrachtig optreden naar straatterroristen etc.
Plaatselijke politiebureau’s wegbezuinigd.
Politie geen mankracht voor handhaving wetten en regels. Wantoestanden.
Op politieauto dansende terroturken worden niet direct aangepakt.
Wel veilig torenhoge bonnen schrijven voor kleine overtredingen door brave burgers.

Gefaald plan voor superprovincies (voorbereiding als deelstaat van het nieuwe Pan-Europa)
Boycot Rusland, enorme exportschade bij veel bedrijven door EU geopolitiek
Beperking melkproductie boeren door milieumaatregelen.
Onrendabele windmolenparken met miljarden subsidie. Enorme landschaps- en zee vervuiling dankzij duivelsverbond met milieu organisaties.
Tijdens WWII zwaar bevochten soevereiniteit inleveren t.b.v. de Verenigde Staten van Europa (Pan-Europa) Landverraad.
Miljarden naar Europa i.p.v. de Nederlandse economie waardoor ons tekort niet snel genoeg daalt.

Aankoop waardeloze JSF's. Veel te duur. Aankoop onderzeeërs. Aankoop Marine helicopters die niet tegen zeewater kunnen. Stilzwijgende aankoop Drones.
Voortdurende leugens en valse beloften over standpunten en toekomstig beleid. (Griekse miljardensteun die “terug komt”, €1000,-, onderste steen MH17.)
Schandalig negeren van een geldig volkreferendum. EU overeenkomsten tekenen met corrupte landen (Oekraïne verdrag) tegen de wil van de kiezers.
Zakendoen met de Turkse dictator Erdogan, EU afperser en Koerdenvervolger.
Duizenden doden door uitwijking naar Lybië na miljarden chantage door Erdogan.
Zakendoen met een corrupte Poroshenko met belasting ontwijkende firma’s op de A’damse zuidas. (Shell) en gelijkertijd miljarden steun naar zijn corrupte regering.
Uiterst trage totstandkoming van een eindconclusie m.b.t. de “Russische” daders in de MH17 zaak.
Wurgende TTIP overeenkomst EU promoten ten koste van de Nederlandse economie en voedselveiligheid voor burgers.
Voedselveiligheid in gevaar door besparingen op de NVWA
Sinds 2008 100.000 banen minder in de bouw.
Windmolen-horizon vervuiling in het gehele land i.h.b. langs snelwegen en langs de kustlijn.
Rutte en Samsom hebben het land met tamelijk draconische paniekmaatregelen nog wat dieper de crisis in geduwd. 350.000 banen gingen daardoor onnodig verloren volgens ING
Enorme EU naheffingen, stilgehouden door Dijsselbloem, werden kritiekloos overgemaakt naar Brussel.
Schippers: delen van vertrouwelijke patiëntgegevens door commerciële zorgverzekeraars t.b.v.
“fraudebestrijding”. Grove privacyschending!
Verruiming van de mogelijkheden van geheime diensten om ook onschuldige burgers te bespioneren tot in de huiskamer en al hun persoonlijk internetverkeer te monitoren.
WhatsApp privé chats decoderen.

Schippers wil dividentuitkering voor de aandeelhouders van zorgverzekeraars. Voor wie werkt zij?
Enorme “reserves” en torenhoge kosten bij de zorgverzekeraars dankzij kabinetsbeleid Schippers.
De staatssecretaris van justitie faalt om levenslange gevangenisstraf (volgens Europese regels!)
De zoveelste minister van Justitie blijkt te liegen tegen de tweede kamer, met medeweten van Rutte.
Wij gaan niet meer over ons eigen rechtssysteem! Door dit kabinet en collaborateurs verkwanseld aan Brussel!
Volledig mislukken van de inburgering door vercommercialisering van het proces. (Taallessen etc.)
Sleepnet op internet door inlichtingendiensten. “Iedere burger is verdacht”. Geen privacy meer.
Falende hervorming belastingdienst: tekort aan ambtenaren voor de uitvoering door vertrekregeling.
100.000 Nieuwe Nederlandse immigranten-asielzoekers in één jaar.
Inburgeringskosten € 140.000.000,- per jaar.
€ 10.000 per toegelaten “vluchteling” voor doe-het-zelf inburgering.
Miljarden kostende opvang vluchtelingen met een luxe voorkeur, gelukszoekers en illegalen.
Vermindering veiligheid door slap asielbeleid.
Sociale voorzieningen alsmaar slechter door niet werkende gebruikers. (allochtonen, asielzoekers, economische vluchtelingen maar ook gestrande ZZP-ers)

30 logikus    
ongeveer 1 jaar geleden door logikus
2
Meld

@30 moeten we hier serieus op ingaan? Of kan ik volstellen met constateren dat het zeer eenzijdig is en soms niet waar.

31 Dutchy    
ongeveer 1 jaar geleden door Dutchy
0
Meld

Gesprek, o.a. over de Commissie Stiekem, tussen Hiddema en Mens:
https://www.youtube.com/watch?v=IbsR6lSq9S0

32 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Filip Dewinter voorspelt “raciale burge...
Naar aanleiding van de hevige rellen in Frank...

13 uur geleden door Hadito

Heeft Rusland compromitterend materiaal over...
De vraag kwam naar voren toen zowel Poetin al...

11 uur geleden door GreyB

650.000 kinderen krijgen prik tegen dodelijke...
Het kabinet gaat 650.000 extra tieners oproep...

17 uur geleden door AD

Illegalen teisteren Zeebrugge: Inbraken, dief...
Havenstad Zeebrugge kreunt onder een golf van...

11 uur geleden door Inter

De PVV is de enige partij die opkomt voor Ned...
De PVV is de enige partij die opkomt voor Ne...

6 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
~ Echelon II ~
EU beschuldigt Israël van ‘desinformatie...
Prima dat dat nu maar eens duidelijk gesteld ...

minder dan een minuut geleden door ~ Echelon II ~

zeikenderechter
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
Hij is Rutte!...

minder dan een minuut geleden door zeikenderechter

Wilmama
650.000 kinderen krijgen prik tegen dodelijke...
@175 @177Nog erger is een geheugen als een ...

1 minuut geleden door Wilmama

JJteW
MH17 – Op jacht naar de onzichtbare BUK...
@9 "..buk is bekent"? Echt waar, jochie? LOM...

1 minuut geleden door JJteW

Barbapapa-7,5
Israël doodt twee Palestijnse kinderen (scho...
Extreem schokkende beelden. Kindermoordenaars...

1 minuut geleden door Barbapapa-7,5

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig