Duitsland meldt 770 nieuwe besmettingen met coronavirus

Nieuws
In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 770 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het Robert Koch Institut (RKI). Het geregistreerde aantal besmettingen staat nu op 188.543.
anp
vrijdag 19 juni 2020 om 06:28
Afbeelding
beeld anp

Het is de tweede dag op rij dat het aantal nieuwe besmettingen ongeveer 200 hoger ligt dan de dag ervoor. Het aantal herstelde mensen is met ongeveer 400 gestegen tot 174.400.

De afgelopen 24 uur zijn zestien mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus. Het totale dodental staat op 8872.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Overijssel trekt bemestingsverbod door om PAS-melders te helpen

Overijssel heeft het bemestingsverbod voor provinciale landbouwgronden nu al weer met een jaar verlengd. Ook in 2025 mogen boeren die grond van de provincie in erfpacht hebben daar geen mest op uitrijden.

Afbeelding

Nederlandse mariniers gewond bij parachutesprong in België

Twee Nederlandse mariniers zijn donderdag gewond geraakt tijdens hun parachutesprong in België. Eén militair raakte gewond geraakt toen hij met zijn parachute verstrengeld raakte met die van een collega, meldt Defensie.

Afbeelding

Kamer wil 'tochtkorting' voor huurder slecht geïsoleerde woning

Huurders in een slecht geïsoleerde woning hebben recht op een 'tochtkorting' om de hogere energierekening te compenseren. De Tweede Kamer heeft donderdag een GroenLinks-PvdA-voorstel gesteund om dit wettelijk vast te leggen.

Afbeelding

Landen met gegijzelden in Gaza roepen Hamas op ze vrij te laten

Achttien landen hebben in een verklaring Hamas opgeroepen om de mensen vrij te laten die sinds 7 oktober worden gegijzeld. Het gaat om landen waarvan een of meerdere burgers in Gaza worden vastgehouden.

Afbeelding

Universiteit Leiden wil hoogleraar ontslaan om ongewenst gedrag

De Universiteit Leiden wil een hoogleraar ontslaan wegens 'langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag'. De academicus zou zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en manipulatie. Dit zou hebben geleid tot een angstcultuur onder medewerkers.

Afbeelding

Rotterdam wil halt aan toename overlastgevende buitenslapers

De Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met een plan van aanpak van het college van B en W om het aantal overlastgevende buitenslapers in de stad te verminderen.