“Antidepressiva zijn gevaarlijk en hebben ernstige bijwerkingen” (welingelichtekringen.nl)


De boodschap van forensisch arts Selma Eikelenboom is stellig: 90 procent van de 1 miljoen Nederlanders die aan de antidepressiva zitten, moeten daarmee stoppen. Ze staat vandaag voor de rechter, omda... ...

door Inter in Wetenschap  ·  20 Reacties

  • 1
  • 688x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Anti depressiva is gouden handel, je hoeft maar een verhaal bij je huisarts op te hangen dat niet zo vrolijk ben en wat somber en hoppa je gaat met een gezinsverpakking pillen weer op huis aan. Lopen veel lijnen tussen psychiaters en de farmaceutische industrie dus weten wel hoe je aan de duiten kan komen, trieste is dat een psychiater ook een machtsfunctie tov zijn cliënt. Kan hem/haar alles in de mik drukken. Praten en therapie zou kunnen helpen maar de zorgverzekeraar houdt daar niet van want dat kost geld. Depressies gaan over het algemeen vanzelf over en mensen denken dan dat het door de pillen komt. farmaceutische industrie zal echt wel goede dingen doen met medicijnen (slik zelf die rommel niet, 1x een antibiotica voor ontsteking van kies, 2 dagen daarna onder de rode vlekken van top tot teen). Gelijk zie zooi in bij het vuilnis geknikkerd. De beroepsgroep zal er alles aan doen samen met de farmaceutische industrie om hun belangen veilig te stellen. farmaceutische industrie betaalt ook de zogenaamde onderzoeken van wetenschappers waarin juist dat middel wat ze maken de hemel in wordt geprezen. Is gewoon content marketing en jan lul is de dupe.

7
1 oculus amet

Antidepressiva werken alleen in samenwerking met psychotherapie. Een depressie los je niet op met een paar pillen, want de oorzaak verdwijnt niet.

1
2 sockknitter

@1

- "Depressies gaan over het algemeen vanzelf over" -

Ik denk dat je een depressie verwardt met je even niet zo fijn voelen. Een depressie is een ziekte die niet vanzelf overgaat. De oorzaak ligt in een tekortschietende activiteit van neurotransmitters. Hier is (tijdelijk) medicatie voor nodig en hiermee eigenlijk heel goed te vergelijken met diabetes.

Alleen antidepressiva helpt niet bij een depressie, de combinatie van antidepressiva en een zorgvuldige psychotherapeutische behandeling echter wel.

- "1x een antibiotica voor ontsteking van kies, 2 dagen daarna onder de rode vlekken van top tot teen" -

Ooit wel eens overwogen dat je allergisch kunt zijn voor die specifieke antibiotica?

- "Gelijk zie zooi in bij het vuilnis geknikkerd" -

De kuur niet afmaken is gevaarlijk voor je gezondheid en antibiotica zomaar weggooien is erg slecht voor het milieu. Besef je wel waar je mee bezig bent?

2
3 Pegasus

Echt depressief zijn is de hel. Als je later terugkijkt dan schrik je van de gevoelens. Ik ben ooit 1 x in mijn leven zwaar depressief geweest en als ik eens een keer wat minder goed in mijn vel zat, sloeg de schrik om mijn hart want ik wil nooit, nooit maar dan ook nooit meer voelen (niet voelen) wat ik toen voelde (niet voelde). Je kunt echt depressief zijn nooit beredeneren als je het zelf niet meegemaakt hebt (maar dat is met bijna alles in het leven).

0
4 gaulette

@3 Een depressie gaat in het algemeen vanzelf over, als die tenminste niet genegeerd worden, dus wel praten en eventueel een psycholoog erbij.
Zware depressies zijn een ander verhaal, maar de oorzaak daarvan is vaak juist het gebruik of beter gezegd misbruik van antidepressiva.

5
5 Jackd

@4 Ik twijfel er dan ook sterk aan of deze z.g. critici ooit gezien, laat staan meegemaakt hebben, wat een depressie of psychose is. Als verpleegkundige heb ik dagelijks te maken met deze ziektes. En natuurlijk is die medicatie troep. Maar deze niet geven is vaak onmenselijk.

0
6 Coolpix

** gebruiker verwijderd **

Een depressie zelf heeft ook gevolgen en bijwerkingen,ik geloof best dat medicatie ook niet altijd een oplossing is...
Hoe kom je van depressie af ?

7 verwijderd13105194

@7 Je hebt echte depressies en grachtengordeldipjes. De eerste heeft gewoon medicatie nodig, als dat niet werkt dan MAO-remmers en de laatste jaren wordt er zelfs weer ECT behandelingen toegepast ('shocken').
Die tweede groep heeft vaak baat bij een schop onder hun reet.
Ik weet dat het een beetje kort door de bocht is maar soms ben ik het ook zat om als verpleegkundige door deskundologen weggezet te worden als crimineel en vazal van de farmaceutische industrie. En dan zeker door mensen die er de ballen verstand van hebben.

1
8 Coolpix

@8 LP:. is er al iemand die een schoponderdereetpraktijk geopend heeft?
En valt dat onder de basisverzekering?

0
9 Piet Pijlenboog

@3 elke depressie gaat vanzelf over hoor, kan even duren.Lees je maar even in. Ik verwar een depressie echt niet met even je niet fijn voelen hoor, waar zeg ik dat ?. Goede cognitieve gedragstherapie zonder medicijnen werkt ook (vaak) goed, evenals veel beweging. Medicijnen kunnen gevaarlijk zijn omdat er impulsen kunnen ontstaand die tot suïcidaal gedrag kunnen leiden. Vooral bij afbouw is het erg gevaarlijk. Partner is GGZ psychologe en ik weet waar ik het over heb. worden vaak medicijnen gebruikt, helpen niet (kom je pas na weken achter) en weer het volgende recept en werkt ook niet. Zoals met een heleboel zaken lost het lichaam zelf veel dingen op en heb je die troep helemaal niet nodig. Wat betreft de antibiotica, wees gerust binnen dag was ik van de vlekken af en het vuilnis heeft het ook overleefd.

2
10 oculus amet

@4 geloof ik graag hoor, je gaat door een hel en voor de omgeving is het ook erg. Inderdaad niets voelen alle emoties zijn weg. Leeg ben je. Gelukkig voor je dat het weer beter gaat. Heb het zelf niet meegemaakt maar ken de verhalen. Vervelende is dat echt ziek bent maar dat mensen niets aan je zien, depressies dienen zeer serieus genomen te worden.

1
11 oculus amet
12 Jackd

** gebruiker verwijderd **

"...De farmacoloog noemde haar een charlatan, omdat ze geen psychiater, maar forensisch arts is..."

En daar heeft de farmacoloog gelijk in gezien haar ongenuanceerd geneuzel.

"..“Alleen voor een zeer kleine groep die bijvoorbeeld te maken krijgt met een heftige psychose, kunnen psychoactieve medicijnen een tijdelijke oplossing zijn. Voor alle anderen is het middel vaak erger dan de kwaal,” zegt ze .."

Hier zijn psychiaters zich terdege van bewust, de middelen worden dan ook zeer individueel gedoseerd. Maar ook een beetje psychotisch is psychotisch en kan zeer ingrijpend zijn voor de betrokkene.
“Mensen die zulke pillen slikken komen vaak enorm aan; 20 tot 30 kilo is geen uitzondering. Ze krijgen ernstige problemen met seks, zoals erectiestoornissen. Soms oncontroleerbare diarree. Misschien nog wel het ergste: ‘impulsdoorbraken’, waarbij gebruikers opeens heel agressief of somber worden. Het tegenovergestelde van wat deze pillen beogen.”

Als er zoveel mensen zijn die deze pillen gebruiken dan valt het in de praktijk dus best mee. Dit zijn overigens allemaal klachten die evengoed kunnen horen bij het ziektebeeld op zich, je krijgt deze pillen echt niet voor niets.

“Kinderen die adhd hebben Ritalin voorschrijven is ronduit gevaarlijk. Hun nog niet volgroeide lever kan die medicatie niet goed omzetten. Ouders beseffen het niet, maar ze werken als amfetamines, harddrugs dus, en kunnen hersenbeschadigingen geven.”

Dit is ronduit sentimenteel gelul, echte adhd is een vervelende kwaal en in onze huidige maatschappij een grote handicap. Dat het werkt als drugs?? wat bedoelt iemand daarmee?
morfine is ook verkrijgbaar als drugs, net als slaappillen, afslankpillen enz. De term drugs betekent niet meer dan dat de handel erin is voorbehouden aan artsen of apothekers. Het zegt niets over de werking..

13 plusminus314

@12 , je weet hopelijk dat de heer Gøtzsche de ene na de andere rechtszaak verliest? Dat hij net doet of hij een misstand aan de kaak stelt, terwijl er helemaal geen misstand blijkt te zijn? Dat hij dus in feite aan het lasteren is?

0
14 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

15 Chat Baker

Tja, weet je wat de bijwerking is van een depressie negeren? Dat je zo'n persoon uiteindelijk van een trein moet poetsen... Denken de oh-pillen-zijn-des-duivels-idioten weer niet aan.

1
16 Scholar101

Het praten over moeilijke dingen omdat je het lang hebt opgekropt is ook niet gemakkelijk. Het kost je sloten energie terwijl je energie al in je tenen zit.

0
17 Erika

@10
1. "Goede cognitieve gedragstherapie zonder medicijnen werkt ook (vaak) goed,"
2. "worden vaak medicijnen gebruikt, helpen niet (kom je pas na weken achter) en weer het volgende"

Als jouw partner daadwerkelijk GGZ psychologe is dan moet je haar maar eens vragen hoe het zit met deze stellingen. De eerste is ronduit onzin en de tweede is weliswaar waar maar de manier waarop je schrijft getuigd niet van enig begrip, Jij weet niet waar je over praat.

1
18 mani

@14 Heb je een bron?
Ik ken wel meerdere rechtzaken met boetes van letterlijk miljarden voor o.a. Pfizer

2
19 Jackd

Kijk eens naar al zijn rechtszaken tegen de EFSA. Hij blijft maar beweren dat daar van alles niet in de haak zou zijn. Tot nu toe zonder enige redenatie.

De rechter heeft herhaaldelijk geoordeeld dat de EFSA voldoende openheid geeft in al haar beslissingen en al haar procedures.

0
20 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@45 Ze zijn genoeg benoemd en verder moet je gewoon misdaad aanpakken waar het zich voordoet , is veder niet zo interessant of de daders van gro...

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@13 Ehm jah... 🙂...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Zeven twintigers in Utrecht opgepakt voor plofkraak in Duitsland

Ik zou er geen probleem mee hebben als dit soort personen levenslang of een spuitje krijgt, met hun explosieven en wilde capriolen op de snelweg...

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@44 Ja dat klopt. Een lijsttrekker staat op de kandidatenlijst van een politieke partij, en die kandidatenlijst staat op het stembiljet. ...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@10Thierry zegt niet dat hij 100% zeker weet dat er geen mensen op de maan zijn geweest, hij heeft alleen grote twijfels :)Het feit dat ...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@43 Je kan geen problemen oplossen als je ze nog niet kan benoemen , want dat is nu al enkele decennia gaande.Iedereen die het probleem aankaa...

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@42 Een lijstrekker en een kandidatenlijst zijn twee verschillende begrippen....

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@1Er zijn talloze onbemande maanmissies geweest die van alles hebben achtergelaten....

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@37 Het is genoeg benoemd , al decennialang worstelt men met hoge misdaadcijfers onder van origine Marokkaanse jongens en andere problematiek , ...

8 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@10 Hahaha... ja... Inderdaad. Dom dom dom... 😁 😉...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Dani DanielLisa R34MisslemonhotcheetozLatest Desi XxxBabita XvideoWhere To Watch Naked And Afraid: UncensoredJennifer Lawrence PhubSex DollHijabhookuoGranny CreampiedAnnabellastar Porn PiicturesXxx 2018 VideoBest Milf Porn VideosNude Girls And BoysXxx Indian Websiteبورن هوبEbony. PornoDolly Parton NudesAj Lee NudeVideospornos AnalesFull Desi Sex VideoSouth Africa Aunty Sex VideoNaked GirlfriendExcogi RainaPack PornXnxx PortuguêsInternational Sex GuideLatex CatsuitXnxxfull HdWww.camsoda.comMade XxxKajal Aggarwal Xxx PhotoHindi Ses VideoGilf DpWww Indian Bhabi Sex ComGirls Flashing In PublicDesperateamateurePorno Gratis.comDesi KaandFree Hot Sexy Porn VideosDiaper CuckoldCamwhore.tvBbwass PornMofosxxx.comNatalee 007 NudeBigtits.comAwlivv PornRyan Canner PornXxx Videos LoveSonagachi Blue FilmXxx AmazingXxxxxx Full VideoBangla Video SexeYourdailypornvideosMangaforfrePorn Movies In IndiaPornhd VdoFreeones.co MKimmy Granger OnlyfansOnly Desi XxxMidget PussyPron MovesBrcc Full VideoBbc Porn TwitterShinobu R34Familyxxx 23 09 01 Jupiter JetsonXx Video Priyanka ChopraX Hamster TubesBeth Phoenix NudeAnimated Porn GifsSunny Leone Web SeriesShyla Stylez Hot FuckingHumiliating CfnmReal ProstituteIxxx VomPorn Free MoviesSexe VideosWildsexPorn GirlLive Sex HindiWww Sexi Video HdCouple Honeymoon SexBrother And Sister Hindi Sex VideoKimkardashian Sextape FullMike Horner PornR/lesbiansVeporno NetPelis Para AdultosSex Video Hd DogTrillium - Diary Of A Teenage Girl 2Vrkm-1083Hot Brunetts PornAsiansexdiary FullSusy Gala Porn VideosHorney Sex VideoLicking PuccyKiki Daniels PornThe Last Of Us PornoProstitute PornosMama Fiona PornWww Indian Teen Sex ComIndian Hot BfBig Bools SexSunny Leone Three Some SexGone Wild StoriesVixen VomGranny Porn StoriesAimee CaimbridgeEmf NudeUdita Goswami NudeXnxx Brazzers SchoolNeha XxxHot Sex DanceLesbians W Big TitsMiina Marie PornXhasmasterliveVideo Pornos Gratis.Big BoobsblackChubby TeenpussyBbw Fart In FaceOld Women Porn HubGood Night XxxSex Videos Of Indian AuntiesKayla LaurenEmarrb LeakedGali_gool Onlyfans LeakHd Video Sexy FilmTeen Sex ScenePorn Video 720pSexxx PicturePornos NegrasNakedwomenWhite On Black PornNude Men LatinoErotica Making LoveTe EscortNaked Jessica RabbitNebraskawut OnlyfanSex Vides ComHd Big Sex VideosSky BruJapanese EroticaLean Gotti PornBondage FurnitureDevar Bhabhi Ka BpMomlezRomance Lesbian PornDiaper Pooping PornCame SexeDise Xxx Com