Wetenschap
  • 1
De boodschap van forensisch arts Selma Eikelenboom is stellig: 90 procent van de 1 miljoen Nederlanders die aan de antidepressiva zitten, moeten daarmee stoppen. Ze staat vandaag voor de rechter, omdat ze wil dat criticaster Anton Loonen stopt met belasteren. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Anti depressiva is gouden handel, je hoeft maar een verhaal bij je huisarts op te hangen dat niet zo vrolijk ben en wat somber en hoppa je gaat met een gezinsverpakking pillen weer op huis aan. Lopen veel lijnen tussen psychiaters en de farmaceutische industrie dus weten wel hoe je aan de duiten kan komen, trieste is dat een psychiater ook een machtsfunctie tov zijn cliënt. Kan hem/haar alles in de mik drukken. Praten en therapie zou kunnen helpen maar de zorgverzekeraar houdt daar niet van want dat kost geld. Depressies gaan over het algemeen vanzelf over en mensen denken dan dat het door de pillen komt. farmaceutische industrie zal echt wel goede dingen doen met medicijnen (slik zelf die rommel niet, 1x een antibiotica voor ontsteking van kies, 2 dagen daarna onder de rode vlekken van top tot teen). Gelijk zie zooi in bij het vuilnis geknikkerd. De beroepsgroep zal er alles aan doen samen met de farmaceutische industrie om hun belangen veilig te stellen. farmaceutische industrie betaalt ook de zogenaamde onderzoeken van wetenschappers waarin juist dat middel wat ze maken de hemel in wordt geprezen. Is gewoon content marketing en jan lul is de dupe.

1 oculus amet    
ongeveer 1 jaar geleden door oculus amet
7
Meld

Antidepressiva werken alleen in samenwerking met psychotherapie. Een depressie los je niet op met een paar pillen, want de oorzaak verdwijnt niet.

2 sockknitter    
ongeveer 1 jaar geleden door sockknitter
1
Meld

@1

- "Depressies gaan over het algemeen vanzelf over" -

Ik denk dat je een depressie verwardt met je even niet zo fijn voelen. Een depressie is een ziekte die niet vanzelf overgaat. De oorzaak ligt in een tekortschietende activiteit van neurotransmitters. Hier is (tijdelijk) medicatie voor nodig en hiermee eigenlijk heel goed te vergelijken met diabetes.

Alleen antidepressiva helpt niet bij een depressie, de combinatie van antidepressiva en een zorgvuldige psychotherapeutische behandeling echter wel.

- "1x een antibiotica voor ontsteking van kies, 2 dagen daarna onder de rode vlekken van top tot teen" -

Ooit wel eens overwogen dat je allergisch kunt zijn voor die specifieke antibiotica?

- "Gelijk zie zooi in bij het vuilnis geknikkerd" -

De kuur niet afmaken is gevaarlijk voor je gezondheid en antibiotica zomaar weggooien is erg slecht voor het milieu. Besef je wel waar je mee bezig bent?

3 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
2
Meld

Echt depressief zijn is de hel. Als je later terugkijkt dan schrik je van de gevoelens. Ik ben ooit 1 x in mijn leven zwaar depressief geweest en als ik eens een keer wat minder goed in mijn vel zat, sloeg de schrik om mijn hart want ik wil nooit, nooit maar dan ook nooit meer voelen (niet voelen) wat ik toen voelde (niet voelde). Je kunt echt depressief zijn nooit beredeneren als je het zelf niet meegemaakt hebt (maar dat is met bijna alles in het leven).

4 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
0
Meld

@3 Een depressie gaat in het algemeen vanzelf over, als die tenminste niet genegeerd worden, dus wel praten en eventueel een psycholoog erbij.
Zware depressies zijn een ander verhaal, maar de oorzaak daarvan is vaak juist het gebruik of beter gezegd misbruik van antidepressiva.

5 Jackd    
ongeveer 1 jaar geleden door Jackd
5
Meld

@4 Ik twijfel er dan ook sterk aan of deze z.g. critici ooit gezien, laat staan meegemaakt hebben, wat een depressie of psychose is. Als verpleegkundige heb ik dagelijks te maken met deze ziektes. En natuurlijk is die medicatie troep. Maar deze niet geven is vaak onmenselijk.

6 Coolpix    
ongeveer 1 jaar geleden door Coolpix
0
Meld

Een depressie zelf heeft ook gevolgen en bijwerkingen,ik geloof best dat medicatie ook niet altijd een oplossing is...
Hoe kom je van depressie af ?

7 -- Melk & Fruit --    
ongeveer 1 jaar geleden door -- Melk & Fruit --
1
Meld

@7 Je hebt echte depressies en grachtengordeldipjes. De eerste heeft gewoon medicatie nodig, als dat niet werkt dan MAO-remmers en de laatste jaren wordt er zelfs weer ECT behandelingen toegepast ('shocken').
Die tweede groep heeft vaak baat bij een schop onder hun reet.
Ik weet dat het een beetje kort door de bocht is maar soms ben ik het ook zat om als verpleegkundige door deskundologen weggezet te worden als crimineel en vazal van de farmaceutische industrie. En dan zeker door mensen die er de ballen verstand van hebben.

8 Coolpix    
ongeveer 1 jaar geleden door Coolpix
1
Meld

@8 LP:. is er al iemand die een schoponderdereetpraktijk geopend heeft?
En valt dat onder de basisverzekering?

9 Piet Pijlenboog    
ongeveer 1 jaar geleden door Piet Pijlenboog
0
Meld

@3 elke depressie gaat vanzelf over hoor, kan even duren.Lees je maar even in. Ik verwar een depressie echt niet met even je niet fijn voelen hoor, waar zeg ik dat ?. Goede cognitieve gedragstherapie zonder medicijnen werkt ook (vaak) goed, evenals veel beweging. Medicijnen kunnen gevaarlijk zijn omdat er impulsen kunnen ontstaand die tot suïcidaal gedrag kunnen leiden. Vooral bij afbouw is het erg gevaarlijk. Partner is GGZ psychologe en ik weet waar ik het over heb. worden vaak medicijnen gebruikt, helpen niet (kom je pas na weken achter) en weer het volgende recept en werkt ook niet. Zoals met een heleboel zaken lost het lichaam zelf veel dingen op en heb je die troep helemaal niet nodig. Wat betreft de antibiotica, wees gerust binnen dag was ik van de vlekken af en het vuilnis heeft het ook overleefd.

10 oculus amet    
ongeveer 1 jaar geleden door oculus amet
2
Meld

@4 geloof ik graag hoor, je gaat door een hel en voor de omgeving is het ook erg. Inderdaad niets voelen alle emoties zijn weg. Leeg ben je. Gelukkig voor je dat het weer beter gaat. Heb het zelf niet meegemaakt maar ken de verhalen. Vervelende is dat echt ziek bent maar dat mensen niets aan je zien, depressies dienen zeer serieus genomen te worden.

11 oculus amet    
ongeveer 1 jaar geleden door oculus amet
1
Meld

** gebruiker verwijderd **

"...De farmacoloog noemde haar een charlatan, omdat ze geen psychiater, maar forensisch arts is..."

En daar heeft de farmacoloog gelijk in gezien haar ongenuanceerd geneuzel.

"..“Alleen voor een zeer kleine groep die bijvoorbeeld te maken krijgt met een heftige psychose, kunnen psychoactieve medicijnen een tijdelijke oplossing zijn. Voor alle anderen is het middel vaak erger dan de kwaal,” zegt ze .."

Hier zijn psychiaters zich terdege van bewust, de middelen worden dan ook zeer individueel gedoseerd. Maar ook een beetje psychotisch is psychotisch en kan zeer ingrijpend zijn voor de betrokkene.
“Mensen die zulke pillen slikken komen vaak enorm aan; 20 tot 30 kilo is geen uitzondering. Ze krijgen ernstige problemen met seks, zoals erectiestoornissen. Soms oncontroleerbare diarree. Misschien nog wel het ergste: ‘impulsdoorbraken’, waarbij gebruikers opeens heel agressief of somber worden. Het tegenovergestelde van wat deze pillen beogen.”

Als er zoveel mensen zijn die deze pillen gebruiken dan valt het in de praktijk dus best mee. Dit zijn overigens allemaal klachten die evengoed kunnen horen bij het ziektebeeld op zich, je krijgt deze pillen echt niet voor niets.

“Kinderen die adhd hebben Ritalin voorschrijven is ronduit gevaarlijk. Hun nog niet volgroeide lever kan die medicatie niet goed omzetten. Ouders beseffen het niet, maar ze werken als amfetamines, harddrugs dus, en kunnen hersenbeschadigingen geven.”

Dit is ronduit sentimenteel gelul, echte adhd is een vervelende kwaal en in onze huidige maatschappij een grote handicap. Dat het werkt als drugs?? wat bedoelt iemand daarmee?
morfine is ook verkrijgbaar als drugs, net als slaappillen, afslankpillen enz. De term drugs betekent niet meer dan dat de handel erin is voorbehouden aan artsen of apothekers. Het zegt niets over de werking..


13 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd


@12 , je weet hopelijk dat de heer Gøtzsche de ene na de andere rechtszaak verliest? Dat hij net doet of hij een misstand aan de kaak stelt, terwijl er helemaal geen misstand blijkt te zijn? Dat hij dus in feite aan het lasteren is?

14 Intellector    
ongeveer 1 jaar geleden door Intellector
0
Meld

SSRI's zijn goedkoop en ze werken wel degelijk..ze werken alleen bij de zwaar depressieven ... ze helpen niet om de vervelende gebeurtenissen die nu eenmaal gebeuren in 't leven, te verzachten...

15 Chat Baker    
ongeveer 1 jaar geleden door Chat Baker
1
Meld

Tja, weet je wat de bijwerking is van een depressie negeren? Dat je zo'n persoon uiteindelijk van een trein moet poetsen... Denken de oh-pillen-zijn-des-duivels-idioten weer niet aan.

16 Scholar101    
ongeveer 1 jaar geleden door Scholar101
1
Meld

Het praten over moeilijke dingen omdat je het lang hebt opgekropt is ook niet gemakkelijk. Het kost je sloten energie terwijl je energie al in je tenen zit.

17 Erika    
ongeveer 1 jaar geleden door Erika
0
Meld

@10
1. "Goede cognitieve gedragstherapie zonder medicijnen werkt ook (vaak) goed,"
2. "worden vaak medicijnen gebruikt, helpen niet (kom je pas na weken achter) en weer het volgende"

Als jouw partner daadwerkelijk GGZ psychologe is dan moet je haar maar eens vragen hoe het zit met deze stellingen. De eerste is ronduit onzin en de tweede is weliswaar waar maar de manier waarop je schrijft getuigd niet van enig begrip, Jij weet niet waar je over praat.

18 mani    
ongeveer 1 jaar geleden door mani
1
Meld

@14 Heb je een bron?
Ik ken wel meerdere rechtzaken met boetes van letterlijk miljarden voor o.a. Pfizer

19 Jackd    
ongeveer 1 jaar geleden door Jackd
2
Meld


Kijk eens naar al zijn rechtszaken tegen de EFSA. Hij blijft maar beweren dat daar van alles niet in de haak zou zijn. Tot nu toe zonder enige redenatie.

De rechter heeft herhaaldelijk geoordeeld dat de EFSA voldoende openheid geeft in al haar beslissingen en al haar procedures.

20 Intellector    
ongeveer 1 jaar geleden door Intellector
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Filip Dewinter voorspelt “raciale burge...
Naar aanleiding van de hevige rellen in Frank...

13 uur geleden door Hadito

Heeft Rusland compromitterend materiaal over...
De vraag kwam naar voren toen zowel Poetin al...

10 uur geleden door GreyB

650.000 kinderen krijgen prik tegen dodelijke...
Het kabinet gaat 650.000 extra tieners oproep...

17 uur geleden door AD

Illegalen teisteren Zeebrugge: Inbraken, dief...
Havenstad Zeebrugge kreunt onder een golf van...

11 uur geleden door Inter

De PVV is de enige partij die opkomt voor Ned...
De PVV is de enige partij die opkomt voor Ne...

6 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Violier
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
@133 Ik stel gewoon een vraag. Hoe simpel kan...

minder dan een minuut geleden door Violier

JJteW
Franse vrouwen betast en geïntimideerd in fe...
Ach, kon de oude viespeuk meelzak zijn handen...

1 minuut geleden door JJteW

Jeb
Franse vrouwen betast en geïntimideerd in fe...
sowieso debiel om er naartoe te gaan...

2 minuten geleden door Jeb

Sjaak Trekhaak
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
@137Thnx! ^^...

2 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

Violier
Verdediging Trump na storm van kritiek: 'Ik h...
@130 Welnee. Mocht het werkelijk zo zijn dat ...

3 minuten geleden door Violier

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig