Aan keuze geen gebrek bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Van de 31 partijen die zich hadden aangemeld, doen er uiteindelijk 28 mee, zo bleek vrijdagmiddag. Maar hoe onthoud je die allemaal?

In het programma Zondag met Lubach probeerde presentator Arjen Lubach enige orde in de partijenchaos te scheppen. Hij wist in één associatieve frase verbindingen te leggen tussen liefst 15 nieuwe politieke partijen, aangevuld met 50Plus.

“De Tweede Kamer is een soort forum voor democratie – wat trouwens ook de naam is van één van de partijen. Forum voor Democratie was op zichzelf een vrij zinnige partij, wat ook weer een partij is trouwens de Vrijzinnige Partij, en die zoeken naar nieuwe wegen, niet te verwarren met Nieuwe Wegen, want da’s weer een soort Burger Beweging die heel Trots is op Nederland en dat is dan weer een partij Voor Nederland die vindt dat Ondernemers Partij moeten bieden tegen Niet Stemmers die vinden dat Jezus Leeft en dat Vrouwen Partij moeten kiezen voor mensen zonder Respect voor Artikel 1 van onze grondwet; en zij willen dus een eigen Lokaal in de Kamer, omdat er anders GeenPeil op te trekken valt. En dan DENK je misschien ‘Wat veel partijen!’ Maar er zijn dus ook 50+ partijen die het niet gehaald hebben. En 50Plus heeft het trouwens wel gehaald, dus dat is ja ongeveer de helft. Overigens zijn het er nog iets minder geworden, want Vrouwen, Trots en Respect zijn afgelopen vrijdag afgevallen, wat trouwens ook een perfecte samenvatting is van de stand van het land.”

Bekijk hieronder het fragment uit de uitzending van Zondag op Lubach van 5 februari.