Ads Top

82 procent van Nederlandse jongeren luistert Spotify

Inmiddels gebruikt ruim de helft van alle Nederlanders muziekdienst Spotify, meer dan tweemaal zoveel als in 2013. Acht op de tien jongeren en jongvolwassenen luisteren via Spotify naar muziek, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

De van oorsprong Zweedse aanbieder van streaming muziek is dit jaar een decennium lang actief in Nederland.

Zowel wereldwijd als in Nederland is Spotify uitgegroeid tot de grootste aanbieder van streaming audio, met ook de hoogste penetratie in betalende gebruikers.

De dienst eindigde maart 2020 met 130 miljoen betaalde abonnees (286 miljoen gebruikers totaal), een stijging van 31 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder.

Een meerderheid van 60 procent van de Nederlandse Spotify-gebruikers kiest voor de betaalde variant zonder reclame en met meer opties, zoals het offline beluisteren van alle muziek uit de database van Spotify.

Verder neemt 9 procent van alle Nederlanders inmiddels een abonnement van Spotify af via een mobiele aanbieder. Er is sprake van een verdrievoudiging sinds de introductie van deze mogelijkheid bij onder meer KPN, Vodafone en T-Mobile vanaf 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.