'Sorry, hoge boete is helaas nodig!' (ad.nl)


Is 370 euro boete voor foutparkeren op een invalidenplek terecht of overdreven? Die vraag leverde vele tientallen reacties op. ...

door iedereen heeft recht op mijn mening in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 2
  • 688x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De roverheid maakt ons nog armer dan we al zijn,..

We mogen alleen nog op een houtje bijten en onze hoge onkosten betalen hier in Nederland.

14
1 iedereen heeft recht op mijn mening

Henk is in ieder geval een asociale kerel.
Maar goed, ik vind het ook wel een erg hoge boete.

3
2 Aufklärung

Van de bekeuringen in Nederland gaat al lang geen waarschuwende werking meer uit, wat het wel zou moeten zijn.
Dit zie ik als ordinaire vorm van geldklopperij, lekker snel binnenlopen.

3
3 Koortje

@2 Hij was wel heel sociaal naar zijn vrouw, erkent ook dat hij fout zat.

2
4 Koortje

Nodig is het zeker, zo'n hoge boete.... echter alleen voor de schatkist.

3
5 TedjeR

@4

Die parkeerplaatsen zijn er niet voor niets.
Ik mocht afgelopen weekend met gescheurde enkelbanden naar het ziekenhuis. Ik wordt netjes voor de deur afgezet, waarna de auto wordt geparkeerd waar ie mag staan.
Het is niet zo moeilijk.

2
6 Aufklärung

@3 "Dit zie ik als ordinaire vorm van geldklopperij"

Bij het huidige niveau van boestebedragen kun je beter spreken van staatsterreur of financiele repressie.

7
7 TedjeR

@4
Maar is wel zielig aan het doen door het de media in te slingeren.
Iedereen weet dat je zonder geldig bewijs niet op een invalideplek mag staan.
Of de boete nou €50 of €1000 is, je moet het gewoon niet doen.
Ik vind €370 wel een passende boete.
Gewoon NIET DOEN!!!!

9
8 beastyboy

@4 Ik spreek je niet tegen, nogmaals, hij erkent dat hij fout zat!
Hoe is het met je enkels, klinkt pijnlijk?

0
9 Koortje

@8 Doodstraf dan maar?
Klink extreem. Is het ook. Maar het maakt wel erg duidelijk dat een strafmaat grenzen moet kennen.
Kortom "Gewoon niet doen." is borrelpraat.

9
10 Rex

Een bekeuring oké, maar 370,- is werkelijk een grof schandaal. Het geeft aan hoe ver deze maatschappij is gezonken.

6
11 Bakgraag

@8

Een boete van 100 euro en de boodschap was ook over gekomen, nu is het iemand het vel over de oren trekken.

4
12 Voorzittershamer

Nederlands normen en waarden, dus niet zeuren. Billen>blaren.
Wel weer het bewijs dat hoge straffen niet werken.

4
13 Hoofd bijzaken

Noord Koreaanse boetes...

5
14 Markies de Canteclaer van Barneveldt

@9

Vrij pijnlijk. question Thanks!
Les 1: niet springen in het publiek tijdens Song 2 van Blur. question

1
15 Aufklärung

Wat is normaal de pakkans als iemand verkeerd geparkeerd staat, volgens mij is deze zeer klein, veel mensen nemen hierdoor het risico om dan maar dicht in de buurt van de ingang/uitgang te kunnen staan.
Dus wil je niet het risico lopen om deze terechte hoge boete te krijgen dan moet men niet zo associaal zijn om een plaats van een minder valide mede burger in te pikken!
Voorkomen is beter dan genezen!

3
16 psje

** gebruiker verwijderd **

In Canada is de boete ook hoog, en de politie plakt een hele grote sticker op je vooruit. (tekst is heel cynisch). Ohja, je bent minimaal 2uur bezig die eraf te krijgen.

17 gebruiker-verwijderd

Ik weet niet hoe dat ziekenhuis er uit zit , we hebben hier tegenwoordig een ziekenhuis waar ik een paar keer ben geweest voor mijzelf en voor mijn werk , maar daar is genoeg ruimte om even jezelf te laten afzetten of op te halen een soort van 'kiss en ride' plek , weet niet hoe het daar is daar kan hij zijn vrouw netjes afzetten , en daarna zelf op je gemak een parkeerplaats regelen , kijk het is inderdaad heel erg belachelijk dat het zo'n duur bedrag is , maar het is zeker niet geheel onterecht , er is een reden waarom er parkeerplaatsen zijn voor gehandicapten.

1
18 MarcusCole

Ik heb zelf een invalidenparkeerkaart. Helaas komt het regelmatig voor dat iemand zonder zo'n kaart op een inv.parkeerplek staat. Je kunt dan wel de politie bellen maar dat heeft hier geen enkel nut: meneer u moet de gemeente maar bellen (daar valt parkeerbeheer onder) Dat resulteert weer in niks. Meestal douw ik een voorgedrukt pamflet onder de wissers: Neemt u mijn parkeerplek, neem dan ook mijn handicap. Het is dus gewoon terecht dat deze persoon deze boete kreeg. Op de site van autoweek schijnt ook een foto te staan waar Mark Rutte opeen iv.plek staat..... (Snap het wel maar met een geestelijk gebrek kun je nog wel 100m lopen.....)

1
19 Tiidmasine

@15 Ik hoop dat het een leuk optreden was, hier ben je nog wel een tijdje zoet mee.
Beterschap.

1
20 Koortje

Een hoge boete is kut ... het zorgt er wel voor dat je de volgende keer wel even 2x nadenkt om je auto op een invalideplek te plaatsen. En laat dat nou precies het doel zijn ...


(En ja ... het is echt heel veel geld, maar besef je ook dat die plekken er met een reden zijn. Mensen met zo'n kaart hebben vaak veel ruimte nodig om uit te stappen en kunnen niet of slechts korte stukjes lopen. Ze kunnen dus vaak niet op een normale parkeerplek staan. Als een invalideplek onrechtmatig bezet is, dan betekent dat voor een echte invalide dat hij nergens kan parkeren.)

0
21 Kopkaas

@19 In Belgie hebben ze dat onder de bordjes staan.

0
22 MarcusCole

Dat er een boete wordt geheven voor het parkeren op een invalideparkeerplaats zonder vergunning is duidelijk, want je zal maar invalide zijn en je autootje daar niet kwijt kunnen. Vind zelf 370 euro nogal aan de maat, maar daar gaat het nu niet over. Vind dat deze heer in dit geval best even zijn auto daar mag parkeren, als het maar even is. Begrijp ook wel dat de handhavers het verhaal niet kennen, een auto zonder vergunning zien staan en over gaan tot bekeuren. Kan je zo ook niet kwalijk nemen. Maar OM of politie had nu wel in de geest van de wet kunnen handelen en deze moeten toepassen waarvoor die bedoeld is. Bedoeld voor opzettelijk zonder vergunning parkeren zonder enige noodzaak. Maar in het geval van deze heer moet je de wet humaan interpreteren, doen rechters ook. De wet is niet in beton gegoten. Zou het bij een waarschuwing hebben gelaten. De handhavers op zich mogen een bekeuring niet "verscheuren" dus de afhandeling van deze kwestie valt onder verantwoordelijkheid van de gemeente/OM

3
23 oculus amet

In mijn ogen verdient hij géén boete. Hij vervoerde op dat moment namelijk een invalide vrouw en had een moreel recht op een invalidenparkeerplaats. Ik zou de zaak voorleggen aan de rechter. Laat die maar een gewogen oordeel leveren.

7
24 manpower

@24

Dat verliest ie geheid.
1. De vrouw is niet invalide (ook niet op dat moment)
2. Hij moet aan kunnen tonen dat hij een parkeerbewijs heeft voor een invalide-parkeerplaats.

3
25 Aufklärung

* Verwijderd door de redactie *

26 Undertaker

@24 Ik vind wel dat hij een boete verdiend dat het uitzonderlijk hoog is ja dat kan ik wal zeggen , maar hij verdiend zeer zeker een boete omdat hij zeer zeker een groeve fout heeft gemaakt , en het lijkt me sterk dat je zo'n groot bord niet zit , want ook 's avonds en 's nachts kun je heel duidelijk de gehandicapten plaatsen van andere plaatsen onderscheiden , groot bord aan de kopkant van de Auto , grote rolstoel geschilderd op de parkeerplaats.

En als hij een reden had om die parkeerplaats te staan had dat kunnen aanvragen bij de gemeente , verder verdiend hij die boete gewoon , hoe lullig het bedrag ook is.

2
27 MarcusCole

@23

"Vind dat deze heer in dit geval best even zijn auto daar mag parkeren, als het maar even is."'

Daar zit nu precies de angel. Als iedereen zo denkt, dan is zo'n plaats continu bezet door mensen die 'even' iemand moeten afzetten. Die boetes zijn juist zo hoog om dat gedrag te voorkomen. Iedereen denkt nu wel 2x na om z'n auto daar 'even' neer te zetten. En dat is precies het doel van zo'n hoge boete.

1
28 Kopkaas

De boete staat in geen verhouding met de overtreding. Maar dat geldt voor alle verkeersovertredingen hier in Nederland. Het gaat ook niet om het corrigerende karakter maar simpelweg om het spekken van de Staatskas: een simpele manier om geld binnen te krijgen.

3
29 Nicks R. Van

@29

In dit geval (het zet houden van een invalideplek) niet helemaal mee eens. Als zo'n plek continu bezet is, dan kan de echte invalide nergens terecht. Die boete is in dit geval zo hoog om ervoor te zorgen dat de invalide medemens ook een plekje heeft. En blijkbaar werkt dan alleen een hele hoge boete. Daar gaat ook een bepaalde preventieve werking vanuit. Iedereen die dit verhaal leest, laat het voortaan wel uit z'n hoofd om op een invalideplek te gaan staan.

3
30 Kopkaas

Ik vind dit een terechte boete en de hoogte is zeer acceptabel. als deze man een nieuwe TV wil kopen dan vindt hij 370 euro ook niet teveel. Dit is de terechte prijs voor het parkeren op een invalide plek. Die plekken zijn er niet voor niets. En dat er toevallig tijdens zijn fout parkeren geen invalide aankwam die de plek nodig had doet daar niets aan af. Vrijwel niks (!) is asocialer dan onterecht een invalideplaats inpikken.

7
31 PFL

@8 Eens, niets meer aan toe te voegen question

2
32 PeeVeeVeeNee

@31 Ook eens met u, niets meer aan toe te voegen

3
33 PeeVeeVeeNee

"Daar parkeerde hij zijn auto voor een kort moment op een invalidenparkeerplaats, om zijn vrouw naar binnen te helpen waar zij een arts ging zien."
Normaal gesproken kun je iemand laten in- en uitstappen voor de deur van het ziekenhuis en daarna doorrijden en op een normale parkeerplaats parkeren, terugkomen en de persoon verder begeleiden naar de afspraak.
Er staat in het bericht niet hoelang dat "even" geduurd heeft.

0
34 sockknitter

Boete is veel maar terecht. Echter moet het wel goed aangegeven zijn dat het een invalide parkeerplaats is. Zeker wanneer ze besluiten een normale parkeerplaats hiervoor te gebruiken.

1
35 solidsteel

@28 ben het met je eens maar ik doel op deze omstandigheid. Als zijn vrouw (bijna) niet kan lopen is ze in feite ook invalide op dat moment. Misschien was het handiger geweest als hij de auto op plek had geparkeerd waar je mensen mag afzetten bij het ziekenhuis, maar iedereen heeft op dat moment niet het overzicht en is daar misschien wat minder handig in.

0
36 oculus amet

@35 De foto laat zien, dat het een invalidenparkeerplaats is.

0
37 sockknitter

Wij hebben ook zo'n kaart. Deze moet je om de 5 jaar aanvragen en veel voor betalen. Vaak zie je dan ook nog dat mensen, met gezonde benen, een minder valide kaart gebruiken. De keuringsarts heeft ons indertijd verteld dat ze de kaart van opa of oma gebruiken.

0
38 francaise

@28

Nee. Heel simpel: nee.
Zijn vrouw is niet invalide. Niet voor eventjes, niet een klein beetje.

Iemand die daar wil en mag parkeren heeft een vergunning nodig. Heb je die niet, dan mag je daar niet parkeren.
Hele simpele theorie. En als die man het overzicht niet heeft om niet op een invalide plaats te gaan staan, dan moet ie maar helemaal niet meer autorijden.

1
39 Aufklärung

Ik vind het wel een belachelijk hoog bedrag, dat had wel minder gekund

0
40 Hein2

@40 Als hij zijn auto op een plek had geparkeerd waar hij wel mocht staan, had hij helemaal geen bekeuring gekregen!

1
41 Koala1972

@25 ,26,27,28
Wacht maar tot je met je eigen zieke vrouw of je ernstig zieke kind, met spoed naar het ziekenhuis moet en er alleen een invalidenparkeerplaats vrij is. Of helemaal geen parkeerplaats zodat je je auto op het trottoir moet parkeren. Eens kijken hoe je er dan over denkt.

En als er dan een bekeuring prijkt achter je ruitenwisser dan moet je maar zo denken: eigen schuld, dan had ik maar een parkeerontheffing aan moeten vragen bij de gemeente. question

Empathie is jullie duidelijk vreemd. Dat is jammer, want dan ben je maar een half mens.

2
42 manpower

@42 :
Gedeeltelijk ben ik het met je eens, als iemand slecht ter been is zou er een plek moeten kunnen zijn waar je laden en lossen kan met een "broodjes knop" zoals ze die in Duitsland hebben als je even bij de bakker uitstapt.
Aan de andere kant hadde ze iets eerder kunnen vertrekken en iets verder kunnen parkeren en op de krukken naar de ingang lopen of even een rolstoeltest te halen.
Wet is wet en als het niet mag dan mag het niet, niemand hoort boven de wet te staan en dit was duidedelijk niet levensbedreigend.

Wat mij het meeste stoort is dat de politie/parkeerwacht precies toen hij "even" (hoelang dat ook zijn mocht) weg was dán de bekeuring uitschreef en weg is als hij terug komt.
Nu kan je daar ook weer over gaan discussiëren dat er aso bestuurders zijn die een parkeerwacht bedreigen maar dat is iedereen zelf overlaten. Bij het ziekenhuis hadden ze gewoon even kunnen kijken en een waarschuwing kunnen geven met vermelding als dit "zijn eerste keer" was.
Er zijn ergere asos die wél het vingertje krijgen uit angst voor agressie.
Nu, en vooral omdat dit weer door de intrigante media breedgetrapt wordt, krijg je discussies en het is duidelijk wie de verliezende partij is. Weer iemand (of zelfs meerderen) die voor verandering gaat stemmen, alleen al omdat ze boos zijn.
370 euro is als je even omrekent Ca. 815 gulden om fout te parkeren.
Dit zijn utopische bedragen die buitenproportioneel geworden zijn in de laatste 13 jaar. Om te straffen? Of om te spekken!

1
43 Z-Limburger

Wie fouten vind mag ze houden. Autocorrect, grote vingers en kleine telefoon is een slechte combinatie question

0
44 Z-Limburger

* Verwijderd door de redactie *

45 Undertaker

@42 De man had natuurlijk zijn vrouw even snel kunnen "uitladen" en in een rolstoel kunnen zetten en daarna zijn auto gelijk verplaatsen. Maar nee hoor, meneer is ook nog helemaal mee naar binnen gelopen en heeft haar nog even geholpen met uitkleden en pas DAARNA ging hij zijn auto verplaatsen..... Tja dan sta je in mijn ogen echt compleet onnodig op een invalide plek en heeft hij die boete dik verdient!

0
46 Rare Rakker

Dat 'korte moment' dat in de inleiding genoemd wordt, is volgens het bronartikel lang genoeg geweest om de vrouw naar binnen te helpen en te helpen uitkleden. Zelfs als daarmee bedoeld wordt helpen haar jas uit te trekken, maak ik er uit op dat dat is op de afdeling waar ze opgenomen wordt. Het is dus niet even het ziekenhuis in en weer uit.

@38 Ook met heel gezonde benen kun je een invalidenkaart hebben. Astma of een hartkwaal zie je niet in een oogopslag.

0
47 Smiling

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

33 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

8 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Mariana MartixGayebony PornMovies10Gaon Ki Ladki Ki ChudaiLara And A HorseRogh PornFree Pron VidioFamilyporn.Sararetali PornAnal WhiteEroticas GifsEmma StarlettoGrandpa Xxx VideoXmas PornEva Notty NudeTits On MomsFantacias SexsualesMom Cheating PornAbsolu GirlFilme Pornográfico AmadorEbony HardcorepornMargot RobbienudeFinishhim PornBlack Massive BoobsRomi Rain SexWebseries ThreesomeEmily Willis Porn StarJanice Griffith OnlyfansAndi PinlFreepornovideosDeepthroat CompetitionPin PornSéries PornographiquesPorn CuckloadFootjob MommyXvideos.xkmHindi Sex Video OpenDarji Ne ChodaNudegirlpicsToxickai XxxMspuiyi LeakAnal HonemadeJapan Xxx Sexy VideoUnwanted Facial PornJapanese Girls NudePorntomPorne GalleryJe Montre Mq SextapeDiego Sans Gay Porn8teenxxx ComSpecial ChutIndia Xx XRipgal ComKannada Ramya SexWww Hot FuckBbcmomسكسخلفيXnxx Video. ComLocal Hd SexGr33dygirlNuru Massage Sex VideosFriends Horny MomDaddy PornBig Mexican TitsPorn Natalie LustBrajilian PornNikki Sims PussyLily XxxPorn HobbyGiantess Anal InsertionShadbase RedditLes Films PornoGay TwinkpornLesbian Kissinf PornXxx Hd DrVrkm-1053Kamasutra BfFree Live Sex SitesPanochitas RicasBlush_mikkiGameplay PornPornhub For IndiaSleep XnxMia Khalifa NakidHijabhookuoVideos Amateurs PornosFoto De Sexo AmadorVoyeur DollsLesbain Message PornHandjob With MassageGirs NakedAdult Con TaiwanBlack Com Bf VideoAlva Jay LeakMiss Alice PornNaughty PornographyEsha Deol HotFree Defloration VideosHindi Full Hd SexyXnxx RajputForc Mom PornXnxx DwonlaodSany Lune XxxOlder Men GaysexJapanese OrgasmicCrystal Chase PornstarMilf PunishingPornstar TwitterEroshareSnap PorniFoot Worshiping PornGandi Baat EpisodeDesi Sex GroupTv Shiw PornMommy's CockAllmoviesforyou.netCindymovies.cimNudistarPorn MiaNudiferJenbretty OnlyfansLilyvigAnty Sax VideoMommy Long Legs NakedAli Rose NudeSoft Gf3gpking Sex ComAngela White GangbangHitbdsOnlinehentaiXxx Ao VivoXxx LesibanAlena CrotfPhonroticaViolet Myers FeetBrenda Trindade LeakedBang BrousInfluencersgpnewildNew New XxxPunished With AnalAyyyejae Porn.Xvídeos BrutalCasey CalvertXxx JagalBunnie NudesNiksindianPriyanka Chopra Xxx VideoHotest NudesPorm GamesLeigh Felten