Mallen.
Volledig scherm
Mallen. © Jinstore

Gelekte foto’s tonen mogelijk design van nieuwe iPhone 12

Op internet zijn foto’s verschenen van wat de ontwerpmallen van de iPhone 12-smartphones zouden zijn. De mallen tonen iPhones met een ontwerp dat doet denken aan dat van de iPad Pro. Eerdere geruchten wezen daar al op.

  1. Jessica vertaalde haar boek met ‘preuts’ ChatGPT: ‘Vijlt de scherpe randjes eraf’
    PREMIUM

    Jessica vertaalde haar boek met ‘preuts’ ChatGPT: ‘Vijlt de scherpe randjes eraf’

    Schrijfster Jessica de Jong heeft haar tweede maffiaroman Vrouw van eer in drie vreemde talen laten vertalen door ChatGPT. Volgens De Jong levert die stap haar alleen maar voordelen op: het is relatief goedkoop, fouten in de tekst kunnen eenvoudig worden gewijzigd en ze krijgt als onbekende auteur ‘een eerlijke kans’ in het buitenland. De club van professionele vertalers vindt het maar niks: ,,De lezer krijgt een beroerde vertaling voor zijn kiezen.”
  2. Meer dan miljoen Nederlanders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico
    PREMIUM
    tv-piraten
    3

    Meer dan miljoen Nederlan­ders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico

    Meer dan een miljoen Nederlanders kijken voor een habbekrats illegaal televisie en streamingsdiensten via internet. Daarmee zijn we koploper in Europa. Justitie pakt grote criminele aanbieders aan, maar de thuisgebruiker blijft vooralsnog buiten schot. Terwijl die net zo goed strafbaar handelt. Bedrijven die legaal tv aanbieden en waakhond Brein vinden dat het Openbaar Ministerie best meer mag ingrijpen.