De mythe van racistisch politiegeweld in de VS! (youtube.com)


De dood van George Floyd is door de BlackLivesMatter beweging als aanleiding gebruikt om de discussie over racistisch politiegeweld te (her)starten. Maar is de politie wel racistisch? Lopen zwarte mensen inderdaad een verhoogd risico om gedood te worden door een politieagent? ...

door siberianhotsprings in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 22
  • 885x gelezen
Reageer met een Emoji
10

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze zijn gemiddeld crimineler dus loop je meer risico.

12
1 Suwelding

Feit dat de media elke keer moet liegen en alles mooier moet maken dan dat het is zegt al dat er eigenlijk geen sprake van is.

13
2 solidsteel
3 Congo

BLM en ANTIFA met hulp van Amazon, pepsi en microsoft willen de politie vervangen met hun eigen stormtroepen.
Als Biden wint dan gaat de hele VS naar de hel.

11
4 Chaimileh

Het is helemaal niet gezegd dat dit politiegeweld een racisme-uiting was. Het is zelfs niet zeker of het wel zo'n moord was. Doodslag lijkt me waarschijnlijker; de man was op heftige pillen, die een vlucht-of-vecht reaktie geven. Hij zal zich, zeker aanvankelijk, behoorlijk verzet hebben tegen arrestatie. De reaktie van de politie is dan: méér en langduriger spierkracht gebruiken. Dat kan 'm fataal zijn geworden maar meer dan dood-door-schuld zie ik er niet in. Die nekklemmen zijn gevaarlijk. Daar moet echt meer aandacht aan besteedt worden in de opleidingen. Gaat te vaak mis.

13
5 Ness

Ik vond het filmpje in dit filmpje van die zwarte agent vs zwarte interviewer (CNN) wel heel typerend.

9
6 Malinois

@2 : De media zouden aansprakelijk gesteld worden voor het spelen van rechter, advocaat en beul middels de massa-hysterie die ze keer op keer veroorzaken. "Rechtszaak per media', en dan ook nog de aanhang opfokken, zonder hoor en wederhoor, zonder bewijs, of onderzoek, allemaal voor politiek gewin. Het zijn die media die zich zonder enig fatsoen in de strijd hebben geworpen, en die de aanzet tot de grote schade en verdere doden hebben gegeven, en een ploegje fana-vandalen alle ruimte gaven tot rellen op te roepen. Denk je eens in wat er gebeurd zou zijn als er geen hoererende, blèrende media was geweest, die de zaak buiten alle proporties opbliezen?

9
7 Ness

De mythe van racistisch politiegeweld in de VS!

10
8 Strokealpha

Duidelijk dat de minners hoofdzakelijk extreem linkse ideeen lijken te hebben.........: Zwarten zijn altijd zielig ................. Nou niet dus. Cijfers van professionele onderzoekers liegen niet !!

11
9 Strokealpha

@8
De realiteit van politiegeweld in de VS:


@9
"Cijfers van professionele onderzoekers liegen niet !! ..."
... tenzij ze niet overeenkomen met wat lui zoals jij vinden. Dan ineens is het fake, linkse propaganda, leugens enzovoort.

11
10 RichardR

@10 Haha, jij weet het vast beter dan de geleerden van de Harvard university..

11
11 Xmod

Allemaal linkse media, het is gewoon tuig!

11
12 Arkan

De waarheid kan scherp zijn als een scheermes. Vooral als het om linkse opruiing gaat ! Daar trappen we dus niet in meneer van Stoffelen. Onderzoek alles en behoud het goede. Er lopen in Nederland trouwens heel wat meer Pinokkio' s rond dan alleen Rutte. Het gros van de linkse kerk liegt er op los, verkondigt leugens. Zelfs zoveel dat ze het zelf nog geloven ook en het, zoals @10 het noemt linkse propaganda is en dat hun rechtse tegenstanders alleen maar fake berichten de wereld insturen................ @11 Wij wisten nog niet dat RichardR professor aan Harvard is; hij schijnt daar een speciale leerstoel te hebben: Weetniet kunde !!

8
13 Strokealpha

Pas op ... feiten en cijfers zijn niet welkom in deze discussie

6
14 Vageali6888

@13
" Wij wisten nog niet dat RichardR professor aan Harvard is; hij schijnt daar een speciale leerstoel te hebben: Weetniet kunde !!"

Ik luister liever naar mensen die er echt iets van weten question

-----------------------
Protestors — including Harvard students — have taken to the streets of nearly every major American city over the past week, and undergraduates have mobilized to raise funds, circulate petitions, and share educational materials on antiracism
----------------------

----------------------
The Harvard Coalition for Black Lives, a group spanning multiple schools and student organizations, penned a letter to University President Lawrence S. Bacow Friday asking the University to take a number of actions to promote racial justice.
----------------------

De baas van Harvard schreef dit terug

---------------------
“Please know that I am your partner in the critical work of addressing structural racism and denouncing white supremacy,” Bacow wrote. “Now is the time to listen to those who are hurting and to support members of our community who face indignities every day.”

Bacow concluded his letter to the coalition by stressing that he will use his position to “speak for those who are too often silenced.”
---------------------
https://www.thecrimson.com/article/2020/6/7/harvard-coalition-black-lives-bacow-letter/

Maar dat zijn natuurlijk allemaal gewoon linkse opruiers, heel die universiteit.......

6
15 Gekste Henkie

@13
Ach, dus er is helemaal geen structurele achterstelling van mensen met een donkere huidskleur? Geen vooroordelen -- al dan niet bewust(*)? Die mensen zeuren maar wat, en het feit dat ze gemiddeld in veel slechtere sociaal-economische situaties leven hebben ze aan zichzelf te danken? Helaas, de realiteit is toch echt anders. En nee, het is niet iets wat simpel op te lossen is -- maar we moeten oppassen dat we het in ieder geval niet nog erger maken. Zo laat John Oliver zien dat de politie ('law and order') steeds meer op haar bordje krijgt omdat allerlei programma's om die mensen aan een beter leven te hepen worden ontmanteld in plaats van uitgebreid.

Hier nog een andere, wetenschappelijke kijk op het probleem dat mensen met een donkere huidskleur onevenredig vaak slachtoffer worden van dodelijk politiegeweld:


*: Iedereen discrimineert van nature. Ik ook, jij ook. Het zit evolutionair ingebakken om mensen die duidelijk 'anders' zijn automatisch te wantrouwen. En zelfs al slijt dat wantrouwen op den duur bij voldoende contact met die anderen, dan nog zul je er nog steeds niet zo gemakkelijk goede vrienden mee worden als met 'eigen volk' -- en je ziet dat die anderen vaak ook onevenredig hard moeten bewijzen dat ze te vertrouwen zijn. Zo heb ik als ondernemer een redelijk representatieve klantenkring, inclusief enkele mensen met een donkere huidskleur en mensen van Marokkaanse en Arabische achtergrond. Maar deze mensen zitten dus niet in mijn vriendenkring. Waarom niet? Tja, ze zijn kennelijk nog steeds 'anders' ...

4
16 RichardR

Als die racistenpolitie XD Defund them! :
What do we want. Dead cops, when do we want it, now! XD.

HELP ik kan niet ademen! XD :
(oops verkeerde huidskleur, zo begin je nooit een rassenoorlog) question

1
17 DikkeTor

* Verwijderd door de redactie *

18 Anti-racisme

@16 . "Maar deze mensen zitten dus niet in mijn vriendenkring. Waarom niet? Tja, ze zijn kennelijk nog steeds 'anders' ..."

Wat ben je ongelofelijk kortzichtig terwijl je eigenlijk zelf al het antwoord inbakte in je verhaal.
Discriminatie is aan de orde als je mensen minder rechten (!) geeft dan een ander vanwege afkomst, huidskleur, gender of wat dan ook. Maar dat wil toch niet zeggen dat je met iedereen vrinden kan worden. Er bestaan ook zaken als karakter en cultuur. En meestal kiezen mensen vrienden die aansluiten bij hun eigen karakter en/of cultuur. Er zijn legio mensen in de wereld e in ons land met wie ik nooit vrienden zou willen worden. En dat staat geheel los van hun huidskleur. En het is onzin om zoiets onder de misbruikte term "racisme" te plaatsen.

1
19 PFL

@18

Bewijs eens dat als een blanke hetzelfde geweld en verzet bij arrestatie had gebezigd , hij niet precies dezelfde behandeling had gehad ?

3
20 Vageali6888

@5
Het hoeft niet echt alleen racisme te zijn.
Misschien had ie ook zoiets gedaan bij een zwerver of een junk, een blanke .
Misschien denkt die man heel erg "verticaal"; mensen die onder hem staan waar die van alles mee kan doen en mensen die boven hem staan wiens bevelen hij opvolgt of die ie alleen slijmt.

Ook een rol kan spelen dat ie als lage ambtenaar haast niks verdient, terwijl hij zijn familie moet onderhouden, terwijl hij wel aan allerlei spanningen en gevaren wordt blootgesteld.
Frustratie dus............

0
21 eh

@5
Hier lijkt me zeker racisme in het spel:
Zwarte man belt alarm-nummer politie omdat ie zich bedreigd voelt : Politie komt eraan, wordt ie meteen zelf gearresteerd.
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/police-arrest-black-man-911-assault-apology-virginia-a9565991.html

1
22 eh

Er staan ontelbare voorbeelden van witte ongewapende mannen die door de politie in de VS worden neer/doodgeschoten , als je die niet noemt of laat zien lijkt als snel of het alleen bij zwarte burgers gebeurd ...

3
23 Vageali6888

@21 : Floyd was stoned en ik meen ook dronken. Op Fentanyl en christal meth. Een beer van een kerel, en veel verwarder kom je ze niet tegen; hij was onberekenbaar. Daarbij komt dat politie geheen- en weer en ander gezeik met geweld afkapt; ze eisen absolute gehoorzaamheid. Een van de agenten kende Floyd in zijn normale doen en laten, dus die zal zeer afwijkend gedrag hebben geconstateerd. Het gaat niet om verticaal denken. Het gaat om lijfsbehoud, lijkt me. Maar hoe het ook zit, de media en BLM hebben die agent schuldig verklaard en zijn motivatie uit de doeken gedaan zonder enig bewijs, zonder rechtszaak, zonder onderzoek. Een razende blanke junk had dezelfde behandeling gekregen. Trial by media. Is heel erg fout.

3
24 Ness

@24
Het ging ook over racisme en Amerikaanse politie, Dat Floyd geval kan je hier en daar nog wat vraagtekens bijzetten, doorslaggevend was vooral dat het het zoveelste voorbeeld was.......

Daarom heb ik dat independent artikel erbij genoemd waar de vooringenomenheid vanaf spat.
Nogmaals: Artikel van vandaag :
Zwarte man belt alarm-nummer politie omdat ie zich bedreigd voelt : Politie komt eraan, wordt ie meteen zelf gearresteerd.
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/police-arrest-black-man-911-assault-apology-virginia-a9565991.html

1
25 eh

@25 Het zoveelste voorval....
Valt heus mee hoor. En telkens moet de media liegen om het slachtoffer op te hemelen als een onschuldig braaf man.

2
26 solidsteel

@25 : Wat ben je nou aan het zeiken en aan het drammen? Ik stel dat racisme niet bewezen is ingeval Floyd, ik zeg nergens dat racisme niet bestaat. Maar krijg wel een artikel inclusief paywall voor m'n neus waaruit moet blijken dat racisme wel bestaat, of ik dat maar even wil toegeven. Je bent op geniepige wijze de doelpalen aan het verzetten. Ja politiegeweld bestaat, ja racisme bestaat, is het nu naar je slinkse kutzinnetje? Hoe dan ook, dit is niet de eerste keer dat je dit flikt. Ik reageer niet meer op je. Praat maar tegen mijn kont, want wat je ook zegt, het is waardeloos. Doei!

1
27 Ness

@24

"Een razende blanke junk had dezelfde behandeling gekregen"

Precies , maar dat vertellen ze er niet bij in hun racisme praatjes

1
28 Vageali6888

@25

"Dat Floyd geval kan je hier en daar nog wat vraagtekens bijzetten, doorslaggevend was vooral dat het het zoveelste voorbeeld was......."

Als er bij dit geval vraagtekens zijn , moeten we het niet op de grote hoop gooien van "het zoveelste voorbeeld" ... voor het zelfde geld bestaat die grote hoop wel uit talloze vraagtekens

1
29 Vageali6888

@25

Hier is zelfs een witte vrouw doodgeschoten door politie nadat ze 911 had gebeld ..

Als het een zwarte vrouw was geweest was de wereld weer te klein

Australian woman fatally shot by Minneapolis police

2
30 Vageali6888

@27
Artikel heeft geen paywall, voor Independent moet je alleen je even je ad-blokker pauzeren.
Mijn reactie was vooral vanwege het onderwerp van het draadje en op jou omdat we het niet totaal 100% oneens waren.
En geniepig doelpalen verzetten doe ik nou éénmaal graag.
Maar ik heb je gehoord. Doei !

0
31 eh

@30
Ik kom met een artikel van vandaag, jij weet iets te vinden van drie jaar geleden...................
Hoe tekenend.
Per ongeluk heb jij van mij een plus gekregen op jou reactie @29 .
Eigenlijk een overeenkomst , flauwekul van iemand die goochelt met kansberekening.
Oftewel bewust , oftewel iemand die nooit zoveel opgestoken heeft van zijn wiskunde-onderwijs op school.

0
32 eh

@32

er zijn tal van recente voorbeelden te vinden hoor

En , wat maakt het uit of iets gisteren of vorig jaar is gebeurd ?
We hebben het in deze discussie ook constant over oude gevallen die op een grote hoop gegooid worden

0
33 Vageali6888

Zit deze aflevering van UP nu pas te kijken.

Maar wát een bizarre, typerende (re)actie van die CNN reporter.
Veelzeggend.

De rest van de UPDATE is ook weer geweldig. (tot nu toe, ben halverwege)

2
34 xtremy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
LIVE | Rutte over Poetin: 'Ik heb de man veel gesproken, dat is geen sterke vent'

Rutte is aan het opscheppen....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@69 Nietzsche heeft veel geschreven over deugers. Misschien vind je het leuk om eens wat van hem te lezen. Een en al woede en verontwaardiging o...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Socrates was een zeer intelligent mens, dat kan ik van de deugende wokesukkeltjes niet zeggen.Het probleem is eerder dat slimme intelligente m...

23 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@67 Volgens mij was Socrates ook een deuger. Met deugers loopt het vaak niet goed af. De meute wil ze graag lynchen. Ik benijd ze in ieder geval...

35 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Muziekdraadje

@2912Veel sterkte de komende periode, Nighthawk....

40 minuten geleden geplaatst door Ronin

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@66 Ook de deugers buiten de overheid, je kent ze wel, dat soort wat de wegen blokkeert en kunstwerken met soep bekogelen, Pim Fortuyn demonisee...

42 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@2 Normaal hangen ze wel halfstok....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

En iets anders. Pesten is niet alleen verdienmodel voor individuen. Het is vaak ook een verdienmodel voor bedrijven. Wat zijn de consequenties v...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

Het linkse geteisem word blijkbaar een beetje bang....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Natalya NudeHardcore JapaneseBell Delphine LeaksResidant Evil PornF1nnster Of LeakReal Mo PornDesi Family PornRani Porn VideoPornode MéxicoDortyrouletteThot FacialHenati HardAmateur Francais SexGgkatieKendra Lust Hd VideoEnglish Girl XnxxPorn For DrugsBonhacamsXxx KhalifaWww Xvideos Com Tags Indian SexVideocelebaGum PornMilf InterracialWorld No 1 PornSex Pron VedeoBlack IncestThai Escort PornXxx Aex VideoVibrater PornSeancody BrandonNaked Weather GirlsVoyeurhouse TvXhasmter LiveFree Mature PornnNaked Women In SwedenPorn India DesiHilari_baknewDirtytinaPorn BrazUllu Sexual Web SeriesBabes XxxUtopiaguide New YorkEscort 6annoncePergectgirls ComDress Change SexXxxxxxxxiXxex VideoLatina Chicks NakedCei CuckoldLivvy Dunne NudesBazzersex VideoDaisy Chain PornGagged And Bound PornArbestFriday Night Funkin Por NFacesit In JeansKavita XnxxLatina Big NippleMy Hent GalleryLaci Kay NudeThreesome Web SeriesJezabel VessilKowalski Sex VideosWww Xxx Bp ComShort Sex VideosSanilioni Sex VideoXxxpawn PornBig Melons TubeFuta HanimeNue SexeSexcam VideosBrianna Brown NudeTelugu Sex AudioUllu X VideoAngela White Full PornXxx Adult Porn VideosShower Hd PornAneki My Sweet Elder SisterBit Tit Blow JobLena The Plug AssVideos De Pornos De ChinasMelhores Filmes AdultosPuretaboo VideosPragya NagraDesi FsiblogLexi Luna BlowjobRedhead Masterbationافلام سكس يابانيةBeurettes X VideosHot GrandmasPublic MasturbateLund Ki ChudaiYui_xin_Brazzers GifBangladeshi College Sex VideoCasay CalvertSexual Position AmazonMotherless.conCherry.tvMangas-originesTaravesti PornosuPornor BrutalVideos Vazado Do OnlyfansXnxx AlarabGay Comic PornVídeos Pornos CalientesKaren Fisher XxxFree Desi SexShut The Fuck UpRon Jeremy CockItslovelymimi PornBangla ChodachudiFake Hospital PornXxxx MmsSexy Video RedIndian Small Penis PornPlayboy Magazine PornLena Da Plug BbcCam GirlsRose Williams NudeXsxxxEsmeeteachesMilfinstagramKittytubeGirl Beats HeroXnxx Hd Sex VideosWww Bazzers ComTightest Anal PornTramp Stamp GranniesUmbreedon PornAnton Harden PornHd Video Sexy Full HdBokeb IndonesiaBoob Sucking AnimeFlaruHentaidoxسكس كتونCoco Fr MobileSurekha Reddy VideosNatasha Teen MilkRiti Riwaj Love FestivalMilf Public AgentIndian Nude Girls ClubXxx Video Indian MarathiDownload Xhamster VideoJay Hefner PornHd Saxe VideoBoy To Boy SexEva Adam PornAsian Massage Hidden Cam