Opinie

Bonusquote: SGP heeft manifest tegen islam, mag niet van Trouw-columnist, dus Godwin

06-02-2017 10:51

 

“Laat ik deze column direct met de slotsom beginnen: het wordt tijd dat de SGP een onafhankelijk onderzoek laat instellen naar het eigen gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit naar aanleiding van het manifest dat de partij vorige week publiceerde onder de titel ‘Islam in Nederland‘. In dat stuk wordt eerst beleden dat ‘alle mensen gelijke rechten hebben’. Dit voorstel om aanhangers van een bepaalde religie te behandelen als tweederangsgelovigen…”

 

En vervolgens reutelt de column van ene Stevo Akkerman in de christelijke courant Trouw als een langgerekt cliché verder met een voor courantenlezers traditionele Godwin (by proxy), want als je in 2017 iets vindt dan mag dat alleen als je voorouders bijna 80 jaar geleden helemaal brandschoon waren in de oorlog. Ofzoiets.

Nee, die oorlog raken we echt nooit meer kwijt.

Over nog eens 80 jaar zal een verbaasde generatie uit geschiedenisboeken leren dat in het Tweede Interbellum (1945 – 2017) Nederlandse columnisten, opiniemakers en ingezonden brievenschrijvers van zogenaamde op papier gedrukte kwaliteitscouranten een collectieve maar dodelijke obsessie hadden met een oorlog waar ze zelf niet bij waren geweest. Een obsessie die hun geest maar bleef vertroebelen en hun creativiteit een carriere lang blokkeerde.